Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. “Mobile gaming... “ Kappen... serieus: kappen. Dat ik dagelijks in de trein dames van m’n moeders leeftijd specifiek een i-pad uit hun tas zie halen om ‘Bejeweled’ of ‘Word-Feud’ te spelen is ok, maar al bedenkelijk, maar ze moeten niet Commander Keen gaan verkrachten voor deze doelgroepen. Er is een grens.
 3. Heer van Bartolhoven dacht destijds dus dat ik dat écht was . Zelden zo’n verbaasd gezicht gezien, leuke fijne kerel overigens. Hoop dat hij hier nog ‘ns leest en een keertje aansluit! (Edit: En hoe toevallig @Heer_van_Bartolhoven nog gefeliciteerd ook!
 4. MarsM

  Bassie & Adriaan #10

  Dit is dé samenvatting van het hele verhaal volgens mij Enige puntje is dat er steeds wordt uitgeweken naar discussies over (de inhoudelijk kwalitatieve verschillen tussen) dvd, blu-ray, LP, blabla, terwijl het gaat om jouw eerdere bericht ‘waarom kunnen beiden niet naast elkaar bestaan?’. En dan gaat het niet om het sóórt fysieke drager, maar het aanbod aan fysieke dragers. En dát is afgenomen, deels door logische ontwikkeling-concurrentie, deels omdat de markt van fysieke aanbieders zwáár heeft gefaald, en zeker in Nederland. Wel blijf ik persoonlijk van mening dat alles in NL wordt bepaald door de massa en niet de kleine behoefte, ondanks dat we politiek correct wel altijd doen alsof iedereen telt. Wat de meerderheid doet wordt vroeg of laat door je strot geduwd. Zie mijn eerdere bericht over dat alles op geld wordt gebaseerd icm kapitalistische verdienmodelletjes en de graaiers met dikke auto’s. Je kan op je zolderkamertje met een thuis-pc’tje zo 50 dvd’s per dag branden, en de kostprijs van lege dvd’s en wat hoesjes waar je een inlay’tje in doet kost geen fuck. Een dvdbox gaat zo 40x over de kop. De rechten: dát kost geld en dáár gaat het om, maar dat geldt ook voor streaming. Het is allemaal geen ingewikkeld proces zoals levensmiddelenproces dat 24h per dag elke dag opnieuw doorgaat met wetgeving en kwaliteit en transporten enz. Als de film/uitgave rechten rond zijn kan je produceren wat je wil, het risico kan je dus vooraf bepalen; wellicht wordt er ook niet uitgegeven omdat die kostprijzen van de rechthebbenden al te hoog zijn?
 5. wouterplat

  Bassie & Adriaan #10

  Ik heb een Klein foutje ondekt, schuilplaats is verkeerd geschreven, maar zoals handige harry altijd zei, foutje moet kunnen baas! 🙂
 6. wouterplat

  Bassie & Adriaan #10

  In kringloop winkels zou het kunnen!
 7. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ik zie de teloorgang van de dvd toch echt als een logisch gevolg van nieuwe tijden die nieuwe (kwalitatieve) standaarden vereisen. De dvd stamt uit de jaren '90, heel logisch dat dat anno 2019 achterhaald is en niet meer aan de hedendaagse verwachtingen voldoet. Streaming heeft hier natuurlijk ook aan bijgedragen, maar zoals al eerder gezegd ging het met de dvd al minder vóórdat de streamingplatforms in opkomst kwamen. De winkels die het niet redden zijn hoofdzakelijk de gevallen die niet met hun tijd zijn meegegaan (V&D, Blokker, Free Record Shop, VanLeest, Megapool, IT, etc.). Je kunt moeilijk de schuld bij de consument leggen hiervoor, die heeft gewoon een consumptievraag.
 8. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Precíes dit is de discussie! . Punt is dus dat er zichtbaar steeds minder DVD's komen, wat ik dus zeer jammer vind. En dat gebeurt dus fysiek in Nederland doordat Nederland voorop loopt met internet en streaming, dus drukt dat de DVD uit de markt uit... . Dan moeten er wel winkels over blijven om te kunnen zoeken, want de laatste tijd gaan vele stenen winkels failliet... door online shoppen
 9. wouterplat

  Bassie & Adriaan #10

  Pas stond er nog een videoband van de plaageest videomedia op marktplaats, daar was al 100 euro opgeboden, Ben ik blij dat ik ze gratis heb gekregen, die videobanden zijn ook niet heel bijzonder!
 10. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Dat is ook overdreven, maar zolang er mensen zijn die zo wanhopig zijn en dat maar uitgeven blijf je die prijzen houden. Gelukkig zijn we inmiddels wel over de piek heen van een aantal jaar geleden.
 11. wouterplat

  Bassie & Adriaan #10

  Klopt, daarom ga ik ook graag naar kringloops, soms hebben ze daar ook nog videobanden, en zelfs de eerste 5 banden gratis, videobanden van Bassie & Adriaan vind ik leuk maar ik ga geen 30 euro aan banden uitgeven op marktplaats, dat vind ik persoonlijk overdreven!
 12. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ongetwijfeld, maar tot die tijd kunnen ze die dingen niet meer slijten. BIj onze plaatselijke kringloopwinkel is het regelmatig 10 dvd's voor 1 euro om er maar vanaf te komen.
 13. wouterplat

  Bassie & Adriaan #10

  Wat wel leuk is, is dat Als DVD,s over 20 jaar niet meer verkocht worden, het een leuke uitdaging is om DVD,S te zoeken!
 14. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Ik zie gewoon niet zo het probleem, waarom kunnen beiden niet naast elkaar bestaan? Beiden hebben immers grote voordelen t.o.v. elkaar. En streamen niet retro, tja, de tv en radio zijn in feite ook streaming media... en die bestaan al langer dan meestgenoemde fysieke dragers.
 15. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Dat vind jij, maar in de 80's gebeurde het ook al, dus je kunt niet zeggen dat het niet retro is. Voorbeeld voor mij: ik vind Toen was geluk heel gewoon een leuke serie om als bestandjes op mijn videoschijf te hebben staan, kan ik zo nu en dan eens een aflevering kijken. Maar ik hoef die serie echt niet op de plank hebben staan. Er zijn ook series die ik juist wel graag fysiek heb, maar dat maakt het een niet meer of minder retro dan het ander hoor
 16. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Onder Retro versta ik fysieke dragers in welke vorm dan ook (boeken, cassettes, diskettes, schijfjes, CD's, DVD's...) die je ook zichtbaar en fysiek in de kast kunt zetten, zodat je je verzameling kunt tonen. Streamen en downloaden is voor mij meer van deze tijd en heeft geen mogelijkheid om iets fysiek te presenteren en is niet tastbaar en heeft voor mij 0 waarde (dat zijn gewoon bestandjes).
 17. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Daar maak jij een hele grote vergissing. Streamen van games gebeurde al in 1983, met GameLine op de Atari 2600: https://en.wikipedia.org/wiki/GameLine Je betaalde een x bedrag per maand, kon dan een spel "streamen" via de telefoon en dat kon je dan spelen tot je de computer uitzette. Dan kon je weer opnieuw verbinding maken en een ander spel "streamen". Het had alleen een iets andere naam toen, maar functioneel hetzelfde. Streamen is juist heel retro
 18. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Dan is je verzameling toch niet zichtbaar... Snappen jullie dan niet wat ik bedoel?! Ik dacht dat wij hier een RETRO forum waren, maar dat streamen en downloaden is niet echt Retro te noemen...
 19. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Grotere schijf er in zetten, zoals ik al eerder zei is dat nu een stuk goedkoper. Of een externe schijf, die kun je ook mooi in de kast zetten.
 20. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Hoeveel poorten heb je dan?
 21. Hinse

  Bassie & Adriaan #10

  Het fysiek 'bezitten' van series of films beaam ik wel, dat kan wel extra waardevol zijn. Alleen niet van alle series hoef ik een fysiek exemplaar, alleen daar waar ik specifiek veel waarde aan hecht. Ja en dan koop je dus een extra schijf die tegenwoordig goedkoper is dan ooit, probleem opgelost toch?
 22. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ik heb het niet over de prijs, ik heb het over MB's/gB's Vol = Vol.
 23. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  De prijs voor die capaciteit is zo gedaald de afgelopen jaren dat dat eerste niet echt een argument is.
 24. Last week
 25. RM

  Bassie & Adriaan #10

  Ja, maar zoals ik al zei kost je dat meer opslagcapaciteit op je computer. Het fysiek neerzetten vind ik juist veel mooier en dan is het ook meer tastbaar.
 26. wouterplat

  Bassie & Adriaan #10

  Bedankt voor de tip🙂
 27. karelgroen

  Bassie & Adriaan #10

  Bij Amazon kun je veel oude series op dvd kopen on demand, ze produceren de dvd pas als deze besteld wordt. Zo blijven de kosten laag en blijven ze niet met een voorraad zitten. Ik ben zelf meer een voorstander van downloaden, het neemt fysiek minder plaats in en je kunt alles bij elkaar in een map zetten. Streamen ben ik absoluut geen voorstander van omdat je dan afhankelijk bent van je internetconnectie en als de aanbieder besluit het offline te halen ben je het kwijt, daarnaast moet je vaak per maand een vast bedrag betalen.
 1. Load more activity
×