Ga naar inhoud

Alle activiteit

This stream auto-updates     

 1. Afgelopen week
 2. Ajax

  Bassie & Adriaan #10

  Even on topic. Wisten jullie dat in de aflevering winterpret. Waar b&a. Naar het astma centrum gaan ook een andere wagen is gebruikt? Namelijk de Honda accord. deze aflevering is vandaag op hun eigen YouTube kanaal geplaatst
 3. Tim123

  MSX aansluiten op monitor?

  Zo, ik heb 2 tulpjes in huis, en een 8 Pins Din plug.... Nog even een vraag en misschien is dat wel een domme, maar ik moet het toch weten :P... De afbeelding die DJKoelkast voor me plaatste daar staat een DIN afgebeeld. Is dat het voor aanzicht of het achter aanzicht? Ik gok op voor aanzicht, maar het is nogal een verschil dus wil het graag zeker weten! YES! DJKoelkast! Ik heb het kabeltje gemaakt en het werkt! Fantastisch. Dus, als je een MSX computer hebt en je wilt zelf een kabel maken voor video en audio, gebruik dan de afbeelding die DJKoelkast hier geplaatst heeft, werkt perfect!
 4. Spiny Norman

  MSX aansluiten op monitor?

  En dan geen mini-DIN maar die ouwe duimbrede variant? Dat wist ik niet, ik durf dat ook wel zeldzaam te noemen. Die 6 of 8 kwam je nog wel eens tegen op ouwe meuk, zelfs als het niet van philips was.
 5. djkoelkast

  MSX aansluiten op monitor?

  Er bestaat ook 5-polige video-DIN, ook 6 en zelfs 10-polig.
 6. Spiny Norman

  [BE] Ovide en zijn Vriendjes (1987)

  Geinig dat ze daar nog de moeite op gedaan hebben. Ik had vroeger niet door dat Paul in zoveel dingen zat. Hij kon echt wel verschil in zijn stem aanbrengen. Pebble, dat moet ik toch eens in de gaten houden.
 7. Spiny Norman

  MSX aansluiten op monitor?

  Daarom zei ik ook video-din. (Anders had het zelfs nog voor een toetsenbord kunnen zijn!) Ik had er vroeger 1 naar SCART, met een schakelaartje om de richting te bepalen!! (Is inmiddels afgevoerd naar iemand anders.)
 8. djkoelkast

  MSX aansluiten op monitor?

  De usernaam staat in de blauwe balk, wat er onder staat is de forumrang. Tim123 < Naam Pong < Forumrang
 9. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Kleine wijziging, maar werkt beter... een scherm minder, alle computers (3 stuks) op de switch. En wat een touwtjes
 10. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Euh.... Jawél! en is mét platenspeler
 11. Hinse

  [BE] Ovide en zijn Vriendjes (1987)

  Leuke serie vond ik dit altijd! Met name de sfeer, de stemmen en natuurlijk die geweldige tune! Op Pebble TV worden de afleveringen elke zoveel tijd weer allemaal herhaald. Paul van Gorcum is de verteller en volgens mij is alles apart weer ingesproken, maar ik weet het niet helemaal zeker. Ik heb ergens nog 2 van die cd's liggen.
 12. Tim123

  MSX aansluiten op monitor?

  Wat nu mijn plan is, zelf de kabel solderen zoals de Site Admin aangaf op het plaatje. Daarnaast heb ik een oude LCD op de kop kunnen tikken met o.a. de aansluitingen composiet en scart. Ook zitten er luidsprekers in het scherm Dus ik dénk en hoop dat ik het binnenkort voor elkaar heb! Ik ga aankomende dagen/weekend even een beetje proberen en ik ga me weer melden, of ik het nou voor elkaar krijg of niet Nogmaals bedankt jullie!! Hopelijk heb ik morgen de DIn en Tulp stekkertjes in huis!
 13. djkoelkast

  MSX aansluiten op monitor?

  Dat is meestal 5-pin, niet 8. RF is echt niet om aan te zien op niet-beeldbuis tv's.
 14. Spiny Norman

  Digitaliseren van analoge video

  Nou... die radio daar links is vast nog niet eens stereo! 😛
 15. Spiny Norman

  MSX aansluiten op monitor?

  Video DIN, dat moet je maar net tegenkomen bij de kringloop of kunnen bestellen... Maar dan kan je altijd nog in de tussentijd die coax gebruiken?
 16. Spiny Norman

  [BE] Ovide en zijn Vriendjes (1987)

  Tot mijn verbazing zijn er zo'n 65 afleveringen. Maar een klein deel daarvan is volgens mij op koopvideo uitgebracht. Dan waren er nog dingen als dit: Waarvan ik me afvraag of ze nieuw opgenomen waren, of gewoon het geluid van de aflevering? Wat zouden ze gerookt hebben tijdens de brainstorm voor dit programma...? Eiland met pop-up televisietoestellen en rare kippen... ??? Ik probeer waar mogelijk de kleine kindertjes van nu ook ermee in contact te brengen.
 17. Tim123

  MSX aansluiten op monitor?

  Dank je! Hier kan ik wel wat mee! Dat ziet er vrij eenvoudig uit Hmm als ik iets wil, dan ga ik door totdat ik het voor elkaar heb... Dus een andere MSX met scart is eigenlijk geen oplossing. Hartelijk dank voor de hulp, ik kan in ieder geval voorlopig even vooruit! Tim
 18. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Ik ben in contact met iemand die er meer over weet, en volgens hem heeft de NASA nog een aantal Ampex FR-600 recorders. Hij gaat voor mij rondvragen. Het is zeer specialistisch spul, wat een opties heeft die FR-100! Ik zal rondvragen op een aantal bandrecorder forums.
 19. djkoelkast

  MSX aansluiten op monitor?

  Helaas blijft het altijd een gok, als je zoiets bestelt. Het kan werken, maar soms ook niet. Ik weet niet uit mijn hoofd hoeveel pins die MSX heeft, maar dat zou je moeten uitzoeken. Of je kunt ook op zoek naar een MSX met een scartuitgang of composite-uitgang via tulp. Die zijn heel veel gemaakt en ook makkelijk en niet te duur te vinden, maar wel zonde van deze MSX dan natuurlijk. Ik vond een plaatje: Dan moet je dus wel een 8P DIN hebben en niet een 5P of 6P. Vrijwel zeker wordt dat zelf solderen.
 20. Tim123

  MSX aansluiten op monitor?

  Hmm oke, dus het is nog niet zo eenvoudig... Ik wil kiezen voor de 'makkelijke oplossing'. Het LCD tvtje met composite aansluiting. Heb je toevallig een link waar ik die DIN naar 2 of 3 x TULP kan bestellen? OF een duidelijk schema waar een beginner wijs uit wordt? Solderen heb ik vroeger veel gedaan dus dat zou wel moeten lukken met de juiste afbeeldingen..... Heb zelf even gekeken, is dit de goede? https://www.allekabels.nl/tulp-kabel/9/1215031/tulp-din-kabel.html Bedankt! Tim
 21. djkoelkast

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  De FR-100 en FR-600 van Ampex zijn 'instrumentation recorders'. Ik vond dit: "August, the corporation announced the Model FR-600, first instrumentation recorder capable of recording frequencies as high as 250,000 cycles per second." En: "August, the first Ampex products assembled outside the United States were produced at Reading, England (Model FR-100 instrumentation recorders)." Dit is een FR-100: Er zit op deze foto's een 1/4" tape op, geen 1/2". Dus of er zit een verkeerde tape op, of hij kan meerdere formaten aan, of die tape is niet van een FR-100. De FR-600 is zeker een 1/2", maar ik kan daar weinig over vinden verder.
 22. djkoelkast

  MSX aansluiten op monitor?

  Welkom op Retroforum! Van RF naar VGA moet je vergeten, dat wordt nooit mooi. Als je van DIN naar VGA wil dan heb je een converter nodig. Dat wordt nog wel een heel gedoe hoor. Je hebt nodig een DIN-plug waarop je een kabel soldeert die naar bijvoorbeeld een GBS8200 gaat. Een GBS8200 zet RGBI/RGBS (wat uit een MSX komt) om naar VGA. Daar moet je een goede krachtige adapter bij hebben (5V 2.5A en geen Chinees prul) en voor het mooie moet je de geheugenbanen op de printplaat afplakken met kopertape, anders krijg je spikkels in beeld. Als je ook nog audio wil zul je daar een extra kabel voor moeten maken en die ook aan je DIN solderen. Dit is een GBS 8200: Met een beetje slim shoppen kost 'ie je niet veel meer dan 20-22 euro. Een goede adapter 10-15 euro Kopertape een euro of 4 Kabel voor beeld zit bij de GBS 8200 Kabel voor geluid 1-2 euro DINplugje max 1 euro? Moet je nog wel zelf solderen. Makkelijkere oplossing is bij de kringloopwinkel naar een klein LCD tv'tje zoeken, die kosten over het algemeen tussen 10-20 euro. Daarop zit meestal een composite-aansluiting (geel/wit/rood tulpje), dan heb je verder alleen nog een kabel nodig van DIN naar 2 of 3x tulp. (2x omdat de MSX mono is), die kun je ook zelf maken voor een paar euro.
 23. Tim123

  MSX aansluiten op monitor?

  Beste mensen, ik heb wat nostalgie in huis gehaald door de aanschaf van een Philips MSX VG8020. Maar ik kan nergens duidelijk vinden welke kabels je moet hebben, kunnen jullie mij daarbij helpen? Ik heb toevallig een gratis oude monitor met geluid in huis gehaald. Daar zit alleen een VGA aansluiting op. De MSX kan door DIN of door antennekabel aangesloten worden op de monitor. Maar... Hoe kom ik aan zo'n kabel? Kan iemand mij uit de brand helpen? Ik wil dus van DIN naar VGA met geluid... Of van RF (antenne?) naar VGA. Het gaat erom dat ik het liefst een plat scherm heb dan een dikke beeldbuis... En volgens mij moet dat mogelijk zijn... Wie o wie helpt mij... :) Alvast bedankt voor jullie hulp!
 24. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Het zijn de feestdagen, de meeste vrijwilligers zijn druk bezig met andere zaken en we wachten op de NASA voor een paar documenten. De projecten staan op een laag pitje. In de tussen tijd heb ik wat nieuwe banden bemachtigd. Gezien de doos en documentatie lijkt het op orginele satelliet telemetrische signalen ontvangen bij ontvangst stations van de NASA> Het is 1/2 inch tape op een 10.5 inch spoel. Volgens documentatie opgenomen met een Ampex FR-100. Er zitten ook banden bij opgenomen met een FR-600. Heeft iemand enig idee waar een FR-100, FR-600 of verglijkbaars te vinden is? Er lijken 7 sporen op de banden te zitten. 1/2 inch multitrack geluidsrecorders hadden meestal 2, 4 of 8 sporen? Hoewel het niet mogelijk zal zijn om een 8-spoor kop gelijk met alle sporen te krijgen, vraag ik mij af of het mogelijk is om te kop te verhogen en te verlagen om zo af te stemmen op 1 spoor tegelijken tijd. Ik zou wel willen horen wat er staat op het 'Voice announce' kanaal. Hellaas heb ik geen 1/2 inch recorder! Is er iemand die het wil proberen? Fijne feestdagen, Niels
 25. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Ja, lekker compact! Maar ik kan niet wachten tot mijn nieuwe studio klaar is (hoewel een stuk eenvoudiger en kleiner dan eerder de bedoeling was... Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan )
 26. djkoelkast

  Digitaliseren van analoge video

  Lekker setje
 1. Load more activity
×