Ga naar inhoud

Alle activiteit

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Ik ben absoluut geen Final Fantasy adept en juist wel van Mario, maar hier stem ik Mario toch weg. Leuke poging tot iets anders maar je mist hier wel echt het Mario concept. In plaats daarvan is het vrij eentonig en veel tekstjes doorklikken. Dat werkte uiteindelijk bij Paper Mario toch een stuk beter. Ook jammer dat niet gewoon alle Koopalings meedoen. Deze Final Fantasy verdient dan toch iets meer credits (al kan ik weer niet begrijpen hoe ze die telling 3 en 6 nou weer idioot door elkaar kunnen gooien ).
 3. Klopt zeker, maar het verschil is wel héél erg groot. Maar ook een titel als Theme Hospital was al een enorm contrast in gameplay, graphics, bugs, soundtrack, noem maar op. Dat het echt beter kon kunnen we het dus allemaal wel over eens zijn denk ik.
 4. Today
 5. The X-Files

  Ik liet dit altijd links liggen, series of films met buitenaards leven en/of onverklaarbare mysteries hebben mij nooit (echt) getrokken.
 6. Eens met het feit dat RTC veel beter in elkaar zit, maar besef wel dat dat spel 5 jaar later uit kwam, net in een periode dat strategiespellen in korte tijd heel veel beter werden doordat er grafisch/technisch veel meer mogelijk was dan een paar jaar eerder. Dus de vergelijking is niet helemáál eerlijk. Aan de andere kant bewijzen anders rts-games uit die eerste helft van de jaren '90 (zoals Civilization, Sim City) dat het wel beter in elkaar kon zitten dan Theme Park.
 7. The X-Files

  @samba-boy ik zal nog even kijken wat er momenteel wordt aangeboden qua dvd-boxen en of je dan alles compleet hebt (ik heb ze zelf al jaren in huis en de originele serie is natuurlijk al wat gedateerder, dus uit m'n hoofd geen idee ). Je moet voor de volledigheid en chronologisch hebben: - Season 1-5 - The X-Files movie: fight the future - Season 6-9 - The X-Files: i want to believe - The event series (season 10).
 8. The X-Files

  En de personages; inderdaad The X-Files = Mulder. Impopulair bij zijn omgeving en fanatiek in zijn donkere keldertje op zoek naar 'The Truth'. Maar in de loop der jaren waren er vele memorabele personages. Een kleine greep: The Lone Gunmen - een drietal hilarische nerds die een klein tijdschrift hadden opgericht waarin ze bewijs aanvoerden voor allerlei complotten. Goede vrienden van Mulder. Mr X - werkt voor het Syndicat en is Deep Throats opvolger als geheime informant van Mulder (hij dook op als Mulder een X op zijn raam tape'te ). Een geheimzinnig type waarvan je door zijn terughoudendheid altijd twijfelde of hij nou écht wilde helpen. Alex Krycek - bij de fans beter bekend als Ratboy. Een irritante en onbetrouwbare etterbak waar je gewoon van ging houden... switchte regelmatig van Syndicat's kamp naar Mulders kamp en werkte ook veel naar eigen agenda. Heeft ook alles wel meegemaakt (tig keer afgetuigd, arm afgezaagd, aliens uitgekotst, aan balkonnen en rijdende auto's gehangen, enz.). Kreeg later in de serie ook Mulders baas Skinner in de tang door nanobots in diens bloedbaan aan te brengen.
 9. Digitaliseren van analoge video

  Je kunt ook gewoon voor 2 euro die band opnieuw aanschaffen via bijvoorbeeld marktplaats
 10. The X-Files

  Ik kan er natuurlijk uuuuren over kletsen . Het mooie aan deze serie was altijd de afwisseling tussen de 'mythology arc' en de 'monster of the week' episodes en natuurlijk de chemie tussen Mulder en Scully. De mythology draaide rondom 'Spooky' Mulders zoektocht bij de FBI in The X-Files naar het bewijs van het bestaan van buitenaards leven, gedreven door de pijn rond zijn verdwenen zus Samantha die als kind werd ontvoerd... volgens Mulder door aliens. Gedurende de serie blijkt een groepje grijze mannen, 'The Syndicat', een complot te hebben gesmeed aangezien zij als enige op de hoogte zijn van een aanstaande kolonisatie door aliens via een virus; 'the black oil'. Het syndicat heeft met de aliens een pact gesloten dat zij de kolonisatie overleven als zij 1 dierbare afstaan aan de aliens en de aliens helpen het virus te verspreiden (via de bijen dus )... in het geheim werkt het Syndicat echter aan een vaccin om de Black oil mee te kunnen vernietigen. Zij moesten koste wat kost dit project geheim houden maar ook het bestaan van de aliens blijven ontkennen. The Smoking Man was binnen de FBI een contactpersoon voor het Syndicat en werd zo Mulders grote rivaal: telkens als Mulder een bewijs heeft voor zijn queeste werd het door Smokey vernietigd. Scully werd in eerste instantie als partner toegewezen om Mulders werk wetenschappelijk te ondermijnen in de hoop dat The X-Files worden gesloten. Zij wordt echter steeds minder sceptisch en uiteindelijk Mulders belangrijkste vertrouwelinge. Daarnaast werd je voortdurend heen en weer geslingerd tussen wat je nou moest geloven: zijn er aliens, of is het toch een hoax? Hier kwamen vele sub-arcs uit voort waaronder Deep Throat en de alien embryo, het programma om een kruising te maken tussen mens en alien (hybride) en de alien rebellen die de samenwerking met het syndicat niet wilden en dit probeerden te voorkomen, Scully's ontvoering en daaropvolgende terminale k*nker, de klinieken waar mogelijk alien babys van de ontvoerde vrouwen (waaronder Scully) worden gekweekt, het pokkenprogramma van de overheid om de mensheid te catalogiseren, het ruimteschip met daarop de volledige DNA structuur van de mensheid, en uiteindelijk Mulder en Scullys zoon William; de 'voorspelde' Messias die het toekomstige alien leger zou gaan bestrijden.
 11. Yesterday
 12. The X-Files

  The X Files Als kind vond ik het doodeng, toen ik een jaar of 16 was ben ik het gaan volgen toen het van begin tot eind herhaald werd op 13th Street (nog zo'n digitaal kanaal dat terziele is... hmmpf...) maar nog steeds niet alles van gezien. MarsM, heb je nog tips welke versie DVD-box of iets ik het beste kan scoren als ik in één keer de hele rits zo volledig en voordelig mogelijk in huis wil halen? En heb je zelf nog favoriete afleveringen, personages (Goh, waarom denk ik zomaar ineens aan Mulder...), verhaal-arcs?
 13. Bij uitzondering was Theme Park eens een spel dat niet door mijn broer, maar kapot vaak door mijn zus gespeeld werd Ik zie haar nóg braaf de wachtwoorden op de muur schrijven als ze weer een stukje verder gekomen was met het opzetten van haar ultieme pretpark, waar ik absoluut niet aan meehielp maar eerder aan ervanaf hielp. Volgens mij is ze nog ooit boos geworden toen ik in 5 minuten haar in 2 weken uitgebouwde pretpark-imperium te gronde had gericht, dus @MarsM heeft gelijk, dat hoort niet Mortal Kombat 2 heb ik daarentegen nooit gespeeld... Wordt vervolgd, stuur me nog even een reminderquote als de deadline eraan komt. Mocht ik dan niet gestemd hebben, ben ik er niet uitgekomen en laat ik de wijze Retroforummers beslissen.
 14. Sowieso een stem namens mijn broer, die heeft dit grijs gespeeld en ik zat ernaast. Als kind heb ik Mario is Missing 1 weekend geleend van een buurjongen en dat vond ik toen al het meest debiliserende 'educatieve' spelletje ever. Voor leren ging ik naar school, na school speelde ik op de SNES, dat moest niet met elkaar mixen.
 15. Ik vind persoonlijk Mega Turrican lekkerder spelen op de Mega Drive/Sega Genesis, maar naast dit punt heb ik het gigantische genoegen gehad om 'The legend of the mystical Ninja' te spelen als kind. Mijn broer haalde steevast de SNES-games bij de videotheek en toen die de games van de hand deed heeft hij een grote partij opgekocht, waaronder deze, die volgens mij ook niet buiten de US is geraakt Well I'll be damned, wel dus en zowaar de EERSTE die een Westerse release kreeg: "It is the first game in the Japanese video game series Ganbare Goemon to have a western release." Muziek klopt, de flow klopt, de sfeer klopt en de personages zijn leuk. Een groot favoriet van me en binnenkort wil ik deze ZÉKER nog eens spelen voor Retroforum Live, maar voor nu krijgt ie enkel nog m'n stem. Wees wijs, jonge sprinkhaan, en stem ook op The Legend of The Mystical Ninja!
 16. Digitaliseren van analoge video

  Met alle respect, maar misschien is dit een beetje voor gevorderden; dan kun je hem beter het klepje only laten vervangen. Overigens ook het punt dat níet alle banden op elkaar compatible zijn, soms heb je ook echt gevallen waar het echt millimeters van elkaar afwijkt of het gewoon niet in elkaar wil klikken.
 17. The X-Files

  Ja dit is net als bij hunted zo'n zijpaadje waar ineens een rij berichten uit voortvloeit. Maar goed, je kunt 'm altijd nog editten en er een mooie afbeelding in plaatsen . The truth is out there... Trust no1... Believe the lie... Resist or serve. In ieder geval kunnen we deze plek gebruiken om vanaf 3 januari 2018 seizoen 11 na te bespreken, als er nog meer mensen hier van plan zijn om hier wat van mee te pikken / het te gaan volgen. Is de Alien kolonisatie tóch een hoax en zuivert de schaduw-overheid met het Spartan-virus de mensheid? Of zijn er tóch aliens en is The Smoking Man bezig het werk van het Syndicat (het ontwikkelen van een vaccin tegen het alien zwarte olie virus) alsnog te voltooien? Niet ondenkbaar aangezien hoogstwaarschijnlijk (zijn ex) Cassandra Spender (de eerste succesvolle alien-mens hybride) ook terugkeert, die halverwege het 6e seizoen schijnbaar gelijktijdig met het Syndidat werd gedood door de alien-rebellen. Komen we er ooit achter wat de end game van The Smoking Man is? Of blijft het bij wat de geheimzinnige Mr.X Mulder al vanaf het begin duidelijk probeerde te maken "These people only have one policy: deny everything". Het wordt sowieso weer op het openbare Fox kanaal uitgezonden. Ook leuk; vanaf begin december worden op die zender dagelijks oude afleveringen uitgezonden (selectie van 'de beste' afleveringen, al is dat ook altijd maar subjectief ).
 18. The X-Files

  Ja haha, je gaat het nog druk krijgen om al die OP's aan te passen
 19. The X-Files

  En weer met een karige OP van mijn hand, zo lijkt het
 20. The X-Files

  Nope, heb net even snel gekeken. Het is wel in meerdere topics ter sprake gekomen, maar nog geen eigen topic. Bij dezen dus .
 21. The X-Files

  Ik ook. Dat was seizoen 10 dus. En inderdaad zijn ze daar wat ouder geworden Die andere toelichting (de bijen) ging over de eerste speelfilm, aangezien je begon over dat je die op laserdisc hebt en je iets over vliegen herinnerde. In seizoen 10 zaten ook geen vliegen of bijen
 22. The X-Files

  Als het nog geen eigen topic had, misschien wel een idee
 23. The X-Files

  Ja seizoen 10 dus Zullen we het topic weer splitsen ? Mars kan je alles over die serie vertellen .
 24. The X-Files

  Ik heb het over de nieuwe serie, die van vorig jaar ofzo, waar ze al half bejaard zijn.
 25. The X-Files

  Bijen... die werden gekweekt om een virus te verspreiden . De mensheid was daarvoor gecatalogiseerd via de pokken-prik op hun arm. En seizoen 10 had 6 afleveringen. Seizoen 11 krijgt er 10. Maar goed... X-Files topic?
 26. The X-Files

  Jaa oke, dan begrijp ik dat je het niets vindt. Die eerste film zit tussen seizoen 5 en 6 in, maar het verhaal gaat wel door En die nieuwe serie ban 6 afleveringen wordt de event series genoemd en is dus seizoen 10
 27. The X-Files

  Iets genuanceerder; het is één van de succesvolste series allertijden en het was in de jaren 90 vooruitstrevend op dat gebied. Je kunt er dan natuurlijk alsnog niks aan vinden en daar een andere mening op nahouden. Voor die tijd waren er eigenlijk niet echt grote series met dergelijk budget dat ook overall-Story arcs had verspreid over meerdere seizoenen. Halverwege de jaren 90 waren er zelfs tal van community's op internet opgericht om alle conspiracy's te bespreken (waarvan X-Philes de grootste was)... en dat was in die tijd héél wat, aangezien de meesten toen nog niet eens adsl hadden . De reboot event-serie uit 2016 (seizoen 10) ruim 15 jaar nadat de serie was gestopt was in dat jaar ook één van de bestbekeken producties in Amerika (zelfs meer dan Walking Dead, Big Bang Theory, enz). Dat zegt dus wel wat en zodoende start vanaf 3 januari 2018 zelfs nog een 11e seizoen. Ik kijk daar dan wel enorm naar uit (maar goed, mijn avatar spreekt voorzich ) Maar goed... dit topic moest eigenlijk over Stranger Things gaan. Sorry TMP
 1. Load more activity
×