Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  we konden er op wachten
 3. Today
 4. Last week
 5. djkoelkast

  Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien?

  Je brengt je mening nogal als feiten. Ik vind Flodder in Amerika wel degelijk een goede film, zit goed in elkaar, het is vermakelijk, kijkt makkelijk weg, het geeft ook echt een goed beeld van de vroege 90's. Verhaal vind ik in veel gevallen ondergeschikt, een film als The Neon Demon stelt qua verhaal ook niet veel voor, maar het is toch echt een enorm goede film naar mijn mening, die film moet het vooral van het visuele hebben. Flodder 3 is meer een vervolg op de serie, heeft meer weg van een aflevering van 1,5 uur met wat meer actie en locaties. Eigenlijk een losstaand iets, want het zijn ook de acteurs (4 stuks dan) uit de serie en niet uit de films. Maar als losstaand iets vind ik die wel aardig. Maar ik heb nooit beweerd dat ik de hele Floddertrilogie geweldig vind, ze hebben allemaal hun eigen plekje in de lijst van films die ik kan waarderen, maar ze staan ook zeker niet op nummer 1.
 6. Hele infantiele humor, leuk als je 12 bent maar daar groei je vervolgens over heen. Tevens een heel pover verhaal, puur naakt om het naakt (o.a. kleedkamerscène Flodder 3), slecht acteerwerk van oa Tatjana en de rest is ook allemaal te zichtbaar aan het overacten. Alleen Nelly Frijda houdt zich een beetje staande. Ik wil trouwens wel onderscheid maken tussen goede films en vermakelijke films. Ik heb zat slechte films meer dan eens gezien, maar ik besef me dan wel terdege dat het niet al te best is. Guilty pleasure dus. Ik snap best als Flodder een guilty pleasure is qua sfeer en 'onderhoudend gehalte' enzo, maar je kunt m.i. niet met droge ogen beweren dat Flodder 2 of 3 een goede film is. Daarvoor rammelt er teveel aan het script/acteerwerk en het voegt niets toe, meer van hetzelfde wat je al had gezien.
 7. djkoelkast

  Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien?

  Wat maakt Flodder slecht dan?
 8. Over smaak valt niet te twisten. The Matrix was vooral een hele unieke film met vernieuwende filmtechnieken. Verhaal zit tussen kunst en kitsch in, maar wordt in de vervolgen steeds slechter. Ik vind het op mijn beurt dan weer knap dat je vaker dan eens naar de Flodder films gaat zitten staren, vooral de sequels zijn me een partij slecht.
 9. Vroeger wel vaker, toen ik 12-14 was keek ik regelmatig Stallone/Schwarzenegger/Willis actiefilms en ook vaker dan eens. Ook de meeste James Bonds heb ik door de jaren heen minimaal 2 keer gezien. Een aantal klassieke films ook, maar dat zijn hoofdzakelijk films die het vooral van de scenery/long shots/sfeer moeten hebben dan dialogen. Denk aan Lawrence Of Arabia, Dr. Zhivago, Once Upon A Time In The West, Dollar Trilogie, Butch Cassidy & The Sundance Kid, etc.
 10. Onze zoon heeft de Matrix ook een aantal malen bekeken. Hij vond het geen goede film, wel een intrigerende film.
 11. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Met behulp van het unmannedspaceflight-forum hebben we eindelijk de afbeeldingen kunnen traceren die zijn hersteld van onze Pioneer-tapes. Laten we er in duiken: De beelden hersteld van onze Pioneer-banden behoren tot spectrofotometrische observaties van planeten, satellieten en asteroïden. De online bestanden die overeenkomen met bestanden op onze tapes zijn hier te vinden: https://archive.stsci.edu/proposal_search.php?id=PSMGT&mission=iue De zwart / wit- en kleurenafbeeldingen op QK7992H zijn LWR01530, LWR01531 en LWR01532. We hebben momenteel slechts een klein deel van Pione-7937 (Lezen vorig jaar was moeilijk), maar de metadata zegt dat het LWR1888 is. Dus wat hebben we hiervan geleerd? 1. Het is nog steeds mogelijk om binaire gegevens van magnetische banden correct te lezen en te digitaliseren, tenminste uit de jaren '70 en '60. Zolang zorg en expertise wordt geboden. 2. Met de hulp van mensen over de hele wereld konden we de afbeeldingsgegevens correct verwerken tot een gemeenschappelijk, modern formaat dat gemakkelijk toegankelijk is met moderne besturingssystemen en software. 3. Een cruciale factor bij de juiste gegevensverwerking waren de metagegevens op de tape, die gemakkelijk leesbaar waren en belangrijke aanwijzingen voor de inhoud van de banden bevatten. 4. Het is onwaarschijnlijk dat de resterende tapes enkele verloren Pioneer-gegevenssets bevatten, omdat ze allemaal deel uitmaakten van dezelfde partij. 5. Crowdsourcing en het openlijk verstrekken van de bestanden is misschien wel de belangrijkste factor in het succes van dit project geweest. Chuck is klaar met de modificaties aan zijn tape recorder, deze laten hem de recorder nog beter afstellen. Hij gaat nog een poging wagen om de resterende banden te lezen. Maar op dit moment is hij +/-50 NASA banden uit de jaren 60 aan het digitaliseren voor de NASA, wij kunnen ons slechts verbeelden wat voor topgeheimen Russische spion-satelliet foto's op deze banden staan! Vriendelijke groeten, Niels
 12. samba-boy

  Medisch Centrum West-tapes

  Je moet toch eens vertellen hoe je dat doet hoor Ik zie dit soort banden nóóit online komen. Is het een kennis in een community, komen ze op jou af...?
 13. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Benidorm en De Spaanse Zon horen in de orkestbanden zoals ze voor de 1978-single gemaakt waren vind ik dan wel weer echt heul vet. En Altijd Blijven Lachen, en Had Ik Nou Maar Nee/Ja Gezegd
 14. djkoelkast

  Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien?

  Het verbaast mij sowieso dat er mensen zijn die The Matrix hebben uitgezien, ik vond dat een van de meest waardeloze films ooit.
 15. Spiny Norman

  Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien?

  Het zou mij eerder verbazen als iemand nog nooit een film twee keer had gezien. Trouwens, het verbaast mij ook dat iemand Matrix 2 & 3 meer dan één keer zou kijken.
 16. Matrix Trilogie, Kill Bill 1 en 2, Equilibrium etc....etc...
 17. djkoelkast

  Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien?

  Zeker! Bijvoorbeeld Theo & Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium, Amsterdamned, De Lift, Flodder (alledrie), Naar de klote!, De Zeemeerman en nog wel een heel aantal. Wel voornamelijk Nederlandse films trouwens.
 18. Tuurlijk! Ik heb mijn favoriete films op dvd, zodat ik ze nog een keer kan bekijken. Nu zet ik wel bijna altijd een film op die ik nog niet eerder heb gezien, maar ik heb diverse films twee keer gezien en een enkele zelfs drie keer of meer.
 19. Dat is de vraag dus: Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien? Ik wel. Zoals bv de 'meidenflm' The Hours waar ik niets van begreep toen ik hem de eerste keer zag. En dan Finding Forrester met Sean Connery die een schrijver speelt. Hij begeleidt een leerling die aankomende schrijverstalenten bezit.
 20. djkoelkast

  Schreeuw van de leeuw en andre van duin

  Dit is toch een forum, bedoeld om gezellig met elkaar te praten over, in dit geval, retrozaken. Het is toch geen prikbord voor alles wat je maar zoekt? Dus dan stel je je even voor in het voorsteltopic, je praat mee in andere topics, je maakt een mooi topic over bijvoorbeeld Paul de Leeuw als dat er nog niet is en dan zou je ook wel eens kunnen vragen of er wellicht mensen zijn die nog iets hebben wat ze willen ruilen met je bijvoorbeeld.
 21. Mark87

  Schreeuw van de leeuw en andre van duin

  Ik snap hier niks van. Waarom kan niemand mij gewoon even vertellen waar ik mijn vraag moet zetten??
 22. djkoelkast

  Paul de leeuw

  Je hebt hier al een topic voor gemaakt, dubbel.
 23. Mark87

  Paul de leeuw

  Wie oh wie helpt mij aan opnamens van de schreeuw van de leeuw 1992/1994 en andre van duin zoals ep oorklep shows
 24. djkoelkast

  Schreeuw van de leeuw en andre van duin

  Welkom op Retroforum! Deze categorie is niet echt bedoeld om dit soort vragen neer te gooien, maar om juist iets te vertellen over bepaalde series, kijk even naar de andere topics voor voorbeelden.
 25. Wie oh wie helpt mij aan opnamens van de schreeuw van de leeuw 1992/1994 en andre van duin zoals ep oorklep shows.
 26. Earlier
 27. HenkenIngrid

  Bassie & Adriaan #10

  Ze zijn echt een nieuwe vrolijke weg in geslagen wat covers betreft. En het album bevat ook nog eens niet eerder uitgebrachte karaokeliedjes! 😍 Bassie & Adriaan Karaokefeest
 28. TMP

  Stranger Things

  Ondertussen is seizoen drie al een tijdje uit. Blijft wel leuk om te kijken. Het plot is niet eens zo denderend, maar de jaren '80 sfeer wordt uitstekend neergezet.
 29. Ross

  Overlijdens in het nieuws #2

  Geen idee of jullie hem ooit eens op YouTube hebben gezien, maar The King of Random, Grant Thompson is niet meer....
 1. Load more activity
×