Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Ross

  onbekende eprom

  Kan hem voor je uitlezen als je wilt...
 3. Dit was zo'n cool iets om te volgen. En er word een AGC geveild binnekort, en zij mochten er naar kijken
 4. CodeAsm

  onbekende eprom

  Bij deze chip lijkt het ok, maar alstublieft geen velle lampen of zonlight op Eproms houden (als er een raampje onder een sticker zit) kan zo al je data weg zijn. (als je lamp ECHT geen UV uitstraalt, ja dan is het wel prima. beetje meer licht van opzij bewegen om letters te lezen kan wel, tis vast ook weer niet zo gevoelig.)
 5. Hinse

  Bassie & Adriaan #11

  Destijds op de Adriaan Homepage waren er volgens Aad wel fans die die reis hadden gemaakt en foto's naar hem hadden gestuurd. Maar recentelijk weet ik niet of er nog steeds veel mensen zoiets doen of gedaan hebben.
 6. CodeAsm

  Philips P2000T

  Hallo allemaal, Ik heb gisteren een P2000(t) gekocht, voor een aardig laag prijsje. helaas lijkt het erop dat hij stuk is. De Eproms zijn in slechte staat (raampje zichtbaar). Na een dump te hebben gemaakt bleek IC 7117 leeg (her en der 0x80) en 7128 is wiselend met de inhoud (lijkt wel aardig overeen te komen met de tweede helft van de bekende P2000ROM.BIN Heeft iemand die diagnose rom mischien? Ik zou deze P2000t willen nakijken maar er lijk her en der zoveel corosie dat ik bang ben dat er wel meer stuk is. De Z80 kan ik wel in mn tester stoppen. en Ram zou ik individueel ook kunnen testen. heb hem nog niet eens aangesloten, dacht, bekijk de binnenkant maar eerst (powerknop is ook kaduuk). https://www.elektra-info.nl/220-of-230-volt/ Het zou dus gewoon moeten werken en kunnen (binnen de 10%?) Dus heeft iemand een diagnose rom of tips of repareren zin heeft? Ik weet niet de waarde van deze computer is, maar lijkt me niet veel meer dan een paar tientjes als hij het doet en met wat software komt. (ik heb er ook geen bandjes of roms bij, BASIC zal dus op een rom erbij moeten ben ik bang) Nico
 7. wouterplat

  Bassie & Adriaan #11

  Dat klinkt erg leuk veel plezier met de reis, en hopelijk komen er geen Boeven achter je aan😉
 8. wouterplat

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Ik hoop zelf dat er ooit heruitgaves komen van de kinderen geen bezwaar DVD'S, dat was/is een geweldige serie
 9. karelgroen

  Bassie & Adriaan #11

  Dag iedereen, Ik heb even een vraagje, ik weet niet of dit het juiste topic is om deze vraag te stellen. Zijn er forumleden die naar aanleiding van de reis vol verrassingen zelf een reis naar Amerika hebben gemaakt? Ik ben zelf van plan om volgend jaar naar Amerika te gaan en dan met name de westkant (San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas,...). Ik zou zo veel mogelijk plekken uit de serie willen bezoeken. Alvast bedankt voor de reacties!
 10. Yesterday
 11. de_retroman

  Philips P2000T

  Maakt het nog iets uit dat de P2000 eigelijk op 220 volt is gebouwd ? Ik begreep dat we tegenwoordig op 230 volt zitten.
 12. Last week
 13. djkoelkast

  Vouwwerk

  Haha gaaf spul en welkom op Retroforum, dit staat bij jou in de huiskamer?
 14. Roland Huisman

  Vouwwerk

  Wat grappig, nooit gezien. Zo'n papieren model is wel een stuk compacter dan mijn PDP-8 machine hier... Maar jouw papieren computer heb ik ook schaal 1:1 🙂
 15. wouterplat

  Baantjer #2

  Het is gewoon geen Baantjer, bij Baantjer verwacht ik een lijk dat gevonden wordt en aan het eind een flashback, ook zat er teveel geweld in voor Baantjer 😫
 16. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #11

  https://www.retroforum.nl/forum/9-bassie-adriaan-archief/ https://www.retroforum.nl/forum/53-bassie-adriaan-retroforum-archief/ Er is echt al héél veel besproken.
 17. wouterplat

  Bassie & Adriaan #11

  Oke
 18. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #11

  Al dit soort dingen hebben we allemaal al 100x besproken, dit forum gaat terug tot 2004. Beperk je alsjeblieft tot echt nieuws en lees gezellig de oude topics eens door, er zijn er honderden.
 19. wouterplat

  Bassie & Adriaan #11

  Ik zat vandaag Bassie & Adriaan en de diamant te kijken en merkte een foutje, op een gegeven moment praat Adriaan via de radiozender van B1 met de boevenbaas, Adriaan zegt dan, luister of ik stuur de politie op je af, waarop Bassie antwoord hoe kan dat nou je weet geen eens waar ze zitten, terwijl ze een tijdje terug nog bij het kasteel zijn geweest waar de boeven zitten, dit klopt dus niet!
 20. wouterplat

  [NL] Dommel (1988)

  Een cartoon kan er ook jong uitzien
 21. samba-boy

  [NL] Dommel (1988)

  Dude, 't is een cartoon.
 22. wouterplat

  [NL] Dommel (1988)

  Dan ziet ze er best jong uit
 23. samba-boy

  Synthesizers en samplers

  Ja, maar de reacties bij de gelinkte video schrijven wel boekdelen. Ik citeer: "'We found the CS-80 just sitting in a room in Yamaha HQ' This explains everything wrong with companies like Yamaha nowadays. The best thing they ever made was sitting in a room forgotten while they pumped out derivation after derivation of shitty digital workstations, which they now spend all their time and money on. Quite a metaphor for what's happened with these once legendary Japanese companies. If you were actually trying to do anything to preserve your history, Nate, your company would actually make a product worth owning again, rather than keep the gravy train running." En eigenlijk is dat wel waar. Deze CS-80 staat er niet zozeer om de 'historie wat meer te delen', maar meer voor de show. Voor het element van 'kijk ons eens goed onze geschiedenis respecteren', terwijl ze eigenlijk juist allesbehalve doen. Hij is niet opgepoetst, hij is niet refurbished: hij stond gewoon op het hoofdkantoor totdat een werknemer met hart voor de zaak zei 'Oeh dat is een vet model, want dat is...', die 'm vervolgens aan zijn neus voorbij zag gaan omdat Yamaha dacht 'hé, dit levert reacties op'. Tsja. Maar het is wel een prachtding.
 24. samba-boy

  [GEZ] Harddisk

  Dan is die Rinus uit Groningen nogal een zak. Een vraag als 'werkt het systeem nog' is een concrete en belangrijke vraag om te weten voor je iets koopt via Marktplaats. Ja, we zijn allemaal technisch en kunnen vanalles repareren, maar 'Ik ben geen vraagbaak'? Rot op zeg. Dat zijn van die nietsnutten die dan alle goedkoop aangeboden zoekertjes aanpakken, snel opkopen en voor een winstmarge weer meteen doorverkopen. Vreselijk type verkoper. Hebben gewoon nergens verstand van, alleen maar vlotte babbel.
 25. de_retroman

  Philips P2000T

  De aan/uitknop is inmiddels weer goed, misschien wel iets te soepel nu. Helaas heb ik nog wel steeds dubbel beeld.
 26. wouterplat

  Bassie & Adriaan #11

  Series zijn sneller bejaard dan mensen 😋 het is natuurlijk bij iedereen anders wat hun favoriete serie is, persoonlijk vind ik ook dat de verzonken stad het mooiste achtergrond muziek heeft, bijvoorbeeld als ze aan het zwemmen zijn😃
 27. Logitech

  Bassie & Adriaan #11

  Ben je bij 30 al bejaard? Vond het verhaal minder sterk maar de locatie maakt een hoop goed. Geef mij dan maar de Schatkaart!
 1. Load more activity
×