Ga naar inhoud

Alle activiteit

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Tekenfilmstemmen

  Eigenlijk snap ik toch nog niet hoe je vroeger meer keus had dan nu. Vóór de DVD was er praktisch geen mogelijkheid voor meer dan 1 audiokanaal, tenminste geen die echt werd gebruikt. (Nu ook vaak nog niet denk ik?) Andere versies dan wat op dat moment de Nederlandse keus was kon je niet vinden. Hooguit via satelliet of BBC, maar dat was een kwestie van geluk. Kan me met veel moeite maar 1 of 2 series herinneren waarbij het op de BBC of de Belg andersom was dan in NL (gevallen waarbij Vlaanderen en NL allebei hun eigen nasynchronisatie hadden niet meegeteld). Om inspreken nou meteen met godsdienst te vergelijken... Aan de andere kant, het is zo te zien aan deze discussie toch wel een bloedserieuze zaak!
 3. Afgelopen week
 4. [BE] Samson en Gert

  Wat veel mensen al jaren dachten of twijfels bij hadden, is nu bevestigd, personage Alberto is uit de kast: https://www.nu.nl/entertainment/4934801/samson-en-gert-acteur-bevestigt-homoseksualiteit-alberto-vermicelli.html
 5. Bassie en adriaan

  En liever geen linkjes dumpen, je kunt een poll ook hier aanmaken. En Vragen & Feedback is voor vragen en feedback over het forum.
 6. Bassie en adriaan

  Wij hebben al een centraal Bassie & Adriaan topic (hier: https://www.retroforum.nl/topic/4678-bassie-adriaan-8/) om over dit soort dingen te discussiëren, dus hier kan een slotje op.
 7. Bassie en adriaan

  Stem op de beste reeks hier en zet hieronder je top 9 van de series.
 8. [NL] Bassie & Adriaan: De Reis Vol Verrassingen

  ik had laatst de Amerika serie gezien en ik vond het een hele goeie vooral in Florida met het zweefvliegtuigje dat vind ik goed gedaan. alleen een ding in de Navajo aflevering vind ik Bassie zo serieus en dat vind ik juist jammer maar verder is het een goeie serie.
 9. Overlijdens in het nieuws #2

  Rubberen Robbie zanger Cees Bergman overleden En niet alleen was hij Rubberen Robbie, ook schreef hij samen met zijn team 40 nummers voor Hazes (o.a. 'n beetje verliefd, zomer in mijn bol en kleine jongen) en diverse nummers voor The Surfers (Windsurfing), Patricia Paay, Rita Hovink. Ook was hij een van de mensen achter Ome Henk. Hij is 65 jaar oud geworden en was net 2 jaar met pensioen.
 10. Van cassette tot cassette

  Van cassette tot cassette Een herinnering Opdat wij de cassetterecorder annex walkman niet zullen vergeten stond er in het eerste stukje over de terugkeer van de cassetteband de naam van een film vermeld waarin volgens schrijven de cassette een grote rol speelt. En inderdaad zie je aan het begin van de film deze opname van een jongetje dat naar de muziek op zijn cassetterecorder/walkman luistert. Totdat hij gestoord wordt door zijn grootvader die hem toeroept: Peter. Your momma wants to speak with you. Come on, Pete, take these fool things off. [en hij verwijdert Peter's koptelefoon] In een volgende scene krijgt hij een cadeautje van zijn moeder die op sterven ligt en hij rent helemaal overstuur ver weg van alles, waar hij op een afgelegen plek door een ruimteschip wordt op- en meegenomen. Waar gaat dit over? 'Hoofdpersoon Peter Quill is in de film onafscheidelijk van zijn walkman. Waardoor uiteindelijk de soundtrack van de film werd uitgebracht op cassette.' De eigenlijke film blijkt 25 of 26 jaar later te beginnen, waarin wij de kleine Peter als volwassene een vreemde planeet zien betreden, dansend op muziek uit zijn SONY walkman, die al gauw wordt ingepikt tijdens zijn gevangenneming. Naam van de film Een Marvel produktie. Het is een mix van allerlei soorten SCIFI films, zoals StarWars, ook gebruik makend van holograms. Hier de toenmalige trailer. https://youtu.be/B16Bo47KS2g Ik ben tot halverwege gekomen met kijken vanwege het flits, flats, flandere en bedacht dat ik liever de strip zie en lees, waarvan een aantal knappe tekeningen getoond worden. Heeft iemand deze film wel helemaal gezien?
 11. Synthesizers en samplers

  Dan wil ik in het kort en in het allersimpelst nog even uitleggen wat het verschil is tussen het volgende: Keyboard / Synthesizer / Rompler Analoge synthesizer / Digitale synthesizer / Sampler Als eerste: Het verschil tussen een keyboard en een synthesizer. Een keyboard is meer een begeleidingsmachine. Je ziet ze vaak bij Center Parks, maar dat zijn al de wat duurdere. Een keyboard heeft meestal zelf al speakers. Een keyboard heeft ingebouwde geluiden die je niet kunt wijzigen (hooguit wat effecten toewijzen), je kunt er accoorden mee spelen waarbij dan een begeleiding meegaat en er zitten ook ritmes in. Een keyboard werkt eigenlijk altijd met samples vanaf het moment dat deze normaal waren. Enkele heel oude Yamaha-keyboards werken met FM + samples. Een synthesizer heeft dit allemaal niet. Geen begeleiding, geen ritmes, geen speakers (meestal). Een synthesizer "maakt" het geluid, het speelt niet simpel een vooropgenomen geluidje af. Je kunt bij een synthesizer allerlei parameters wijzigen om zo een eigen geluid te maken. Vaak is dat de "ADSR Envelope" (Attack, Decay, Sustain, Release) die op het volume zit, maar je kunt hem ook op filters en pitch zetten. In het kort: Attack is hoe snel je een geluid hoort, met een lange attack hoor je het geluid "infaden" als je op een toets drukt. Decay is hoe lang het geluid er over doet om vanaf het hoogste level naar het sustainlevel te komen. Sustain is hoe lang het geluid te horen is zolang je de toets ingedrukt houdt. Release is hoe lang je het geluid nog hoort als je de toets loslaat (of eigenlijk hoe lang de fade-uit duurt). Een rompler is een synthesizer (meestal een rackversie, maar soms ook met toetsen) die alleen gebruik maakt van samples die je niet of nauwelijks kunt wijzigen. Hij speelt dus alleen de geluiden "uit de rom", vandaar de naam. Er bestaan romplers met ritmes trouwens, om het ingewikkeld te maken. Dan het verschil tussen een analoge synthesizer, een digitale synthesizer en een sampler. Een analoge synthesizer genereert geluiden door elektronische componenten, door middel van voltages. Dit gaat dan door de filters en versterker om geluid te produceren. Een digitale synthesizer kun je zien als een computer, die genereert geluiden aan de hand van geprogrammeerde algoritmes, dit is een digitale weergave van hoe het zou moeten klinken (in enen en nullen dus), vervolgens wordt het door een DA converter (Digitaal naar Analoog-omzetter) omgevormd in een analoog signaal. Sommige digitale synthesizers hebben zelfs digitale uitgangen. Een virtueel analoge (VA) synthesizer heeft bepaalde karakteristieken van analoge synthesizers ingebouwd, maar het blijft een digitale synthesizer. Een sampler speelt digitale opnames van acoustische of elektronische geluiden af, net als een rompler, alleen kun je ze in een sampler ze ook zèlf opnemen.
 12. Show hier je laatste retroaankoop #3

  325M mensen in de VS dus er is gigantisch veel verkocht. Maar ook enorm veel al in de afvalstroom terecht gekomen. Plus verzendkosten zijn meestal $20 tot $100 afhankelijk van de afstand / gewicht / omvang. Het versturen van de Magnavox 386 was $75 van FL naar CA: 2,700 mijlen.
 13. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ik snap de reden, het is ook net wat waar meer of minder verkocht is.
 14. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Lokaal is er weinig tot niets te vinden. Atlantische Oceaan in het Oosten. Moeras in het westen. Landbouw in het noorden en zuiden. Wel 6 miljoen mensen hier in ZOFL maar relatief weinig advertenties op Craigslist. Te ver rijden naar ZWFL (dun bevolkt) en CFL (dichter bevolkt).
 15. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Poeh, ik schrik toch wel een beetje van de prijzen hoor.
 16. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ik heb er $150 voor betaald inclusief verzendkosten op eBay. Toren, monitor, toetsenbord, muis en luidsprekers + originele verpakking. Mooie prijs vond ik. Het was wel even zoeken naar de geluidkaart stuurprogramma's. http://www.vcfed.org/forum/showthread.php?59251-AST-Advantage!-9313 Ook een CT1300 gevonden in een veiling van $75 en daar nog $20 op teruggekregen. Plus een Magnavox 386 voor $100 gekocht. Die Magnavox heb ik met CT1300 voor $400 verkocht. Daarmee die AST terugverdiend.
 17. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Tof! Ik was bezig met een Pentium 233, maar ik zoek nog wat extra spul wat correct is qua periode voor er in. Ik heb denk ik het meeste wel in huis, alleen verdeeld over een aantal andere pc-kasten, dus even zoeken
 18. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ik heb een AST Advantage! 9313 (Pentium 200) voor MS-DOS spellen.
 19. Eerder PFL, met al die afkortingen
 20. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Dus je hebt alles weer verkocht? PeterFL zou je nieuwe username moeten zijn
 21. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Met goede communicatieve en zoekvaardigheden is het best mogelijk vrij vlot veel te verzamelen. Ik ben er vorig jaar helemaal mee gestopt. In tegenstelling tot NY heb ik hier in FL nagenoeg geen opslagruimte. En kleine kinderen slopen vrijwel alles.
 22. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ik heb dit gekocht met de melding dat er maar 3 computers zouden werken, 1 Osborne, de Macintosh en de Kaypro. De andere Osborne heeft een defect aan het toetsenbord, maar anders dan dat (met het andere toetsenbord) werkt deze probleemloos. De RIFA's hebben het al opgegeven in ieder geval. De IBM 5155 machine heeft een defecte voeding, deze geeft in zijn geheel geen stroom door. De zekering en schakelaar zijn goed (gemeten), dus die wordt binnenkort wat dieper gecontroleerd. Van de 2 Corona's hebben ze beide een probleem. Bij de ene Corona krijgt het scherm geen stroom of gaat niet aan, de rest van de computer wel en die kan ook keurig opstarten. De andere Corona werkt allemaal, alleen reageert geen enkel toetsenbord. Nog niet open gehad. De Kaypro werkte volledig en heeft inmiddels ook een PANG laten horen en de geur van verbrand papier met chemische lucht verspreid (de RIFA's dus). Gelukkig daarvoor nog wel een filmpje gemaakt :). De Macintosh werkt, tot mijn grote verrassing, ook volledig en start keurig op. Nog even afwachten hoe lang (lekkende condensatoren), maar eenvoudig op te lossen. In oktober komt er nog een soortgelijke voorraad aan. Ietsje minder speciale computers, maar wel heel veel originele software in doos erbij zoals Norton Commanders (v1 t/m v6), Wordperfect 3, v1 van Microsoft Excel etc En deze computers: Bondwell 12 Compaq Portable 286 Compaq Portable II (2 stuks, waarvan 1 met ingebouwde harddisk en harddiskcontroller) Osborne Variant 1 Sharp PC-7100 Televideo TPC I Waarmee mijn eigen verzameling computers momenteel de 150 aantikt en er nog steeds een aantal machines 'on hold' staan, te wachten tot ik ze ophaal.
 23. Synthesizers en samplers

  Dank! Kleine aanpassing in de OP: mijn Mac draait niet op System 7, maar op MacOS 8. Ik las ergens dat je voor OS8 een PPC cpu nodig had, maar dat is dus onzin. Ik draai MacOS 8 op deze standaard 68040.
 24. Synthesizers en samplers

  En ik wil zoals gezegd van elke synth een video maken, maar dat is wel een wat langer lopend plan
 25. Synthesizers en samplers

  Ik stel voor; een Samba Report vanuit deze hoogst unieke Retro Studio. Ik heb de eer gehad om al een paar keer ademloos naar wat impressies te luisteren, maar het is zó tof wat hier allemaal mee gedaan kan worden.
 1. Load more activity
×