Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Keetie

  Accused

  De Jonkvrouwe van Shalott De serie Accused, uitgezonden door de BBC en later ook op één van de Nederlandse zenders, is een rechtbankserie. De serie telt twee seizoenen en in elke uitzending van een uur staat een verdachte centraal. Dit alles onder de naam 'The life of...'. Door deze serie waarin een aflevering over een leraar Engels (The life of Tracey), die een gedicht over de Jonkvrouw van Shalott in zijn klas bespreekt, werd ik aan het verhaal over de Jonkvrouw van Shalott herinnerd. Ik had het ooit in een dik boek gelezen (dat bleek later na heel diep nadenken de Ark, samengesteld door Annie M.G. Schmidt te zijn). Het verhaal maakte diepe indruk op me. Het verhaal van de Jonkvrouwe van Shalott, die opgesloten in een kamer een groot tapijt moest weven, maar ze mocht absoluut niet naar buiten kijken; ze had alleen een spiegel tot haar beschikking die haar de buitenwereld liet zien. Ze hield dat lang vol, totdat ze een knappe ridder in de spiegel zag en hoorde zingen en ze keek wel uit het raam. Toen sloeg het noodlot toe, de volgende dag werd de jonkvrouwe dood gevonden in een bootje, drijvend in de mist. En niemand wist wie ze was... illustratie uit het boek Echter, het verhaal over de Jonkvrouwe van Shalott bleek een lang gedicht te zijn, geschreven door Alfred Lord Tennyson (1809-1892). She left the web, she left the loom, She made three paces through the room, She saw the water-lily bloom, She saw the helmet and the plume, She look'd down to Camelot. Out flew the web and floated wide; The mirror crack'd from side to side; "The curse is come upon me," cried The Lady of Shalott. Het gedicht kent 2 versies, de eerste met 20 strofen, de tweede met 19. Ook is het gedicht in het Nederlands vertaald, maar dat 'zingt' niet zo mooi als het Engelse. Ik vraag me af of Shalott echt bestaan heeft; ik las in een Wiki dat de naam Shalott waarschijnlijk afkomstig is uit het Italiaans. Donna di Scalotta is een dertiende-eeuwse Italiaanse romantiek novelle. Het richt zich op de dood van de Vrouwe van Shalott in de legende van Koning Arthur van Elaine van Astolat. Tennyson schreef een gedicht over hetzelfde onderwerp met de titel " The Lady of Shalott ".
 3. Geluid van cassettes is gewoon tof, het medium zelf is tof, ik neem cassettes op voor in de auto terwijl er ook een cd-speler in zit.
 4. De revival van cassette snap ik niet. Geluidskwaliteit en levensduur is inferieur aan LP en CD, om over hi-res (24/192) audio maar te zwijgen. In mijn ogen echt een hipster ding.
 5. Dat vond ik zelf eigenlijk van de plotselinge en wederom knullige wending qua voorspelbaarheid met de kaartjes aan het eind van deze aflevering, maar eigenlijk vooral dat ze hiermee naar mijn idee de Mol hebben verraden. Uitgaande van dat de productie dit erin stopt puur met als doel dat de walk-over ook sowieso plaatsvindt, anders maken ze het zich onnodig moeilijk (net zo goed als Merel die vorig jaar het kaartje met de dubbele exit moést pakken). Maw: - Het rode scherm moet sowieso zsm door de Mol worden weggepoetst, in dit geval Nathan die als eerst onverwacht zijn bondje met Rob breekt en Mil redt. - óf, het rode scherm was al safe dus de Mol (in dat geval Buddy) moet als laatst met enig melo-drama een rood kaartje pakken waarvan het scherm (wederom Nathan) onder grote spanning alsnog groen wordt. Dat scenario behoeft wel iets meer toeval/risico. Alles daar tussenin is of kan sowieso niet worden geregisseerd. Trek je conclusies . ps. In de media werd weer geschreven dat dit de vreemdste twist ooit e.d. was, maar come on, dit is exact ook gedaan in het seizoen met Kees Tol. Het kaartje was toen zelfs herkenbaar gevouwen bij één van de hoekjes
 6. Yesterday
 7. @Spiny Norman ik houd het in het oog! @samba-boy die commerciële gedachten zijn natuurlijk van allen tijden en ik ken deze voorbeelden inderdaad (mede één van de hoofdzaken dat de meeste Basic-Bassie en Adriaan fans nog wel de ‘volledige’ Klaris Kroon en Stad versies kunnen bemachtigen maar enkel de verknipte/ingekorte versies van de Schatkaart), maar het is en blijft toch wel lachwekkend. Toen al werd blijkbaar al door de producenten de markt bedacht met bijbehorende ‘omdat de consument hier behoefte aan heeft’-kletspraat. Alsof je geen 6 afleveringen op één tape kon plaatsen en de ouders de band na 45 minuten zelf uit kunnen zetten en later weer kunnen door laten afspelen. Commerciële bullshit en qua distributie niets minder dan onhandig. Disney-films duren ook al sinds de jaren 50 minimaal anderhalf uur en die zijn altijd populair geweest. Maar goed, ik hi-Jack weer een topic, sorry!
 8. Cassette..... het is gewoon nog in de handel
 9. En het omhooggevallen EYE Filmmuseum daarvan destijds maar pronken met die prachtige beeldkwaliteit, lol Dat was niet best, nee.
 10. Last week
 11. Ja, dat topic had ik ook gevonden, alsnog bedankt voor de hulp.
 12. There is indeed, it is called: Schaken de luxe. I don't have it.
 13. Hij bedoelt dat je op het retroforum zelf moet gaan zoeken op Philips P2000T en dan kom je hier uit: https://www.retroforum.nl/topic/3914-philips-p2000t/ Goed doorlezen, dit topic bevat veel informatie.
 14. Je krijgt verder geen beeld? De LC´s zijn berucht op lekkende elco's op het moederbord...
 15. De DCR gewoon uit Hilversum, de Indigo ook maar de Sony MAV was zowaar 600km enkele reis rijden afgelopen zaterdag.
 16. Ik kan die PDF niet vinden bij cancoms profiel. Iemand een tip waar ik moet kijken?
 17. Uploaden kan gewoon bij een post zelf?
 18. Briljant mooi spul, waar haal je het vandaan zeg!
 19. Ook niet goed voor de rug is een Sony MAV 555, een oude harddisk recorder van 1999 - 2000. De MAV heeft een array van 11 Seagate 9GB 10k ultra 2 wide schijven, ik denk zelfs in RAID ipv JBOD. De schijven booten netjes een voor een op om de stroomlast te verdelen, prachtig geluid. Ik had een testopstelling gemaakt om alle nieuwe oude spullen eens te proberen voordat ik ze in de bus ga bouwen. De Sony MAV heb ik nog niet helemaal onder controle en moet ik nog zien uit te vinden, Opnemen doet hij overigens wel al dus dat gaat goed. In de opstelling had ik een: BTS DCR 500, Sony MAV 555, Grass Valley Indigo, Sony PDW530 en ook nog ergens een Sony J3 plus wat eenvoudig audiospul Filmpje ! eerst de reuzentape van de DCR 500. Die is echt onwerkelijk groot. Hier werkt het spul allemaal samen, in de tapes die ik gisteren had opgehaald zat eentje met Madonna. De kwaliteit is onwerkelijk goed en scherp voor dergelijke oude tapes. Morgen eens proberen of ik signaal krijg naar de OLED tv om te zien hoe dat eruit ziet. De Indigo heet DVI uit dus dat zou moeten lukken met een verloopkabel.
 20. Je had kunnen zoeken op "Philips P2000T"... Ik kan niet nog meer bijlagen oploaden dus kijk maar eens bij mijn profiel: bestand "Monitor.pdf".
 21. Hieronder staan de nieuwe vragen voor aflevering 8.
 22. Samson; 2 afleveringen en 2 clipjes per tape. Bassie en Adriaan-liedjesbanden van 45 minuten per stuk. In de 90s dacht men dat een kind geen aandachtsspanne langer dan 45-90 minuten had. Én zag men guldentekens in de ogen (Flodder serie 1 werd ook per 2 afleveringen op koopvideo uitgebracht).
 23. djkoelkast

  [GB] Fawlty Towers

  Klopt inderdaad. Hier zie je het goed:
 24. samba-boy

  [GB] Fawlty Towers

  Gebaseerd op The Honeymooners toch?
 1. Load more activity
×