Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Die hebben waarschijnlijk de gaatjes in het midden en niet aan de rand. Deze werden gebruikt op speciale Uhers en Nagra's, gekoppeld aan de camera om zodoende synchroon te kunnen lopen.
 3. Yesterday
 4. Ik heb prefotape ook in "gewoon" bandrecordermodel
 5. Dat absoluut! Al kan optisch best goed zijn... hangt nogal af van de manier waarop het is geschreven. Maar met Sepmag weet je gewoon dat het (theoretisch) top is
 6. Ahhh... sepmag. Zo'n ENORME kwaliteitsverbetering t.o.v. optisch geluid als het van oude film komt!
 7. Die tapes met gaatjes is Perfotape. Deze werden vooral gebruik naast film voor het geluid. In de filmwereld noemen we het sepmag. Heeft ook dezelfde afmetingen als 16mm film.
 8. Basf magneetband/film (16mm?) met perforatie is om in synchronisatie te houden met 16mm beeldstrook op edit tafel.
 9. Gave setup hoor! Ik zou je graag eens proberen te helpen met alles, maar reizen is nu nog wat beperkt natuurlijk (helaas)
 10. Vandaag weer op bandenjacht geweest. 2 maanden geleden had ik al een auto vol met voornamelijk Umatic, Betacam SP en Betacam IMX, vandaag was het vooral veel B en C banden. Wat er allemaal opstaat, geen idee en of de banden het nog doen weet ik ook niet maar we gaan het zien. In ieder geval zit er al leuk materiaal tussen (wat zou er op de Cebit tapes staan ??). Dat brengt mij gelijk op het volgende. Het digitaliseren gaat mij nog niet goed af en hoewel ik denk ik alle spullen wel in huis heb wil het maar niet lukken. Vreemde dingen als geen audio via Firewire tot een BlackMagic De
 11. Last week
 12. Een AV uitgang maken op de VCR is vreselijk eenvoudig.... Betreffende de Y/C uitgang waar over gesproken word.... Met een goede TBC en converter ben je vele malen beter af met composiet! Het VCR systeem is namelijk gewoon composiet! Controleer bij de machine alle snaren! Testen altijd met een onbelangrijke tape! En bij elke tape: Open maken! Er zitten metalen geleiders in die gaan roesten (doen ze allemaal). Hierdoor kunnen oneffenheden ontstaan die de tape beschadigen bij het spelen of spoelen. Deze geleiders kunnen er eenvoudig uit om schoon te maken en te polijsten.
 13. Inmiddels is het aantal inzendingen zo goed als gestopt. Zodra ik meer tijd heb zal ik gaan nadenken over algemene hints, te beginnen voor de BN'ers die helemaal nog niet geraden zijn. Zodra de hints gegeven worden zijn die antwoorden op dat moment nog slechts 1 punt waard.
 14. RM

  Bassie & Adriaan #11

  Ik vind het niet echt geniaal, maar het is wel aardig
 15. Sam

  Bassie & Adriaan #11

  Hoewel ik weinig meer post ben ik jullie allemaal zeker niet vergeten! Dit geniale nummer over de zaak afgelopen zaterdag gezien bij middagje publiek vanuit huis bij Even Tot Hier!
 16. Wel godverdorie. Ze doen het nog steeds! Dit is toch compleet van de pot gerukt? Consumenten en particulieren laten ze er gewoonweg niet bij, en producers moeten actief hun eigen materiaal veiligstellen. En dat allemaal voor een bepaalde tijd want op een gegeven moment is het weg en "ja, jammer". Een tijd geleden stelde iemand mij offline een vraag over het archief van Call-TV. Ik hou mijn hart vast nu.
 17. Frank Kramer, zowel op voetbalveld als in tv-studio kleurrijk maar wisselvallig Met het overlijden van Frank Kramer - de oud-voetballer is 73 jaar geworden - is een eind gekomen aan een kleurrijk leven, dat zich voor een groot deel afspeelde op het voetbalveld, maar ook in de televisiestudio. Op beide locaties ontpopte hij zich tot een heuse entertainer. De in een katholiek gezin opgegroeide Kramer begon met voetballen bij RKAVIC in Amstelveen. In 1970 maakte hij - de op 27 november 1947 geboren Amsterdammer is dan al 22 jaar - de sprong naar het betaalde voetbal. Na Blauw-Wit
 18. Dat was gewoon een leeg printje, waar je dan dus zelf de solderingen op maakt. Het heet ook wel een experimenteerprint. Als je er meerdere zou maken zou je zelfs een eigen printje kunnen laten etsen, maar ik vond dat voor 1 niet de moeite. Je kunt dan ook IC's gebruiken, moet je alleen even letten op hoe de veldjes liggen en wat je precies wil.
 19. Top! Ga ik dat voorzichtig toepassen. Ik zag ook dat je een speciaal printplaatje hebt. Hoe heart dat, en is het toe te passen met DIP-8/6 ICs? Ga denk ik video amp IC gebruiken...
 20. Hmm, een James Lowe over het Britse programma 'Out of Town' in de besloten Facebookgroep van Kaleidoscope, de enthousiaste liefhebbers van oude Britse TV. Endemol is groot en wat aan de overkant van het Kanaal gebeurt hoeft niet noodzakelijk weerspiegeld te worden in het beleid hier. Geruststellend is het echter niet!
 21. Ik kan je alleen maar doorverwijzen naar dit topic: In video #3 vind je ook het schoonmaken van de koppen, in video 4 het polijsten. Er staat ook vermeld hoe ik dit gedaan heb en wat ik heb gebruikt.
 22. djkoelkast, Jij had het over polijsten van de geluidskop. Wat voor spullen zijn hier voor nodig en hoe gaat men hierbij te werk?
 23. Dat snap ik en daarom heb ik de Pool dusdanig opgezet dat we voor zowel de NL als de BE versie dezelfde opzet kunnen gebruiken. Dat betekent dus dat de NL versie is ingekort en de BE is uitgebreid. Voor mij is deze opzet ook amper werk, gezien alles automatisch kan worden doorberekend. Als je niet (actief) kijkt dan zou je nog mee kunnen doen, gezien de antwoorden op de vragen ingevuld kunnen worden met behulp van je gevoel van wie je denkt dat het is in combinatie met de statistieken tabel.
 24. Fijn dat je de spullen nu in huis hebt, dat geeft toch al wat meer zekerheid. Veiligheidshalve even vermelden (en hopelijk komt het niet te belerend over): er wordt geadviseerd videokoppen te reinigen met bv. een stukje papier, en nadrukkelijk niet met iets van stof of wattenstaafjes. De vezels zouden zich rond de kop kunnen wikkelen en hem in het ergste geval beschadigen. Ik vermoed dat het meestal wel niet zo'n vaart zal lopen, maar veiligheidshalve reinig ik toch ook maar met een strookje papier.
 25. Hi, welcome to Retroforum! Unfortunately I don't have it, but I did want to welcome you. I'm not sure if dumping images like that is allowed here though, but I strongly suggest you to keep looking online! What Photoplay-game is your favorite, if I may ask?
 26. Ik wil wel meedoen, maar kan niet beloven dat ik heel actief ga kijken, heb het wel een beetje gehad met de NL de mol
 27. Zodra de kandidaten bekend zijn (vermoedelijk 22 december) wordt hier de informatie bijgewerkt. Hieronder wordt (zodra het programma is gestart) het afvalschema van de kandidaten en de stand van de pot per aflevering bijgehouden. Om spoilers te voorkomen wordt deze informatie verborgen. De opzet van deze Pool is zoals gezegd eenvoudiger: Er zijn geen dilemma's, geen vrijstellingen, geen tactische denkspelletjes en geen executies meer. Iedereen die meedoet blijft dus tot het eind van het seizoen in het spel en blijft zo kans maken op ofwel
 28. De eigenaar heeft de videorecorder en banden meegenomen. Samen met een kleine flatscreen tv-monitor met analoge ingang. Handig, want ik heb geen tv met analoge RF-ingang. Flatscreen-tv lijkt behoorlijk oud, met component en composiet er ook in. Hopelijk werkt het. VCL-banden zien er allemaal goed uit. Schoon en glanzend. Er zit geen stof, vuil of schimmel in. Twee riemen zijn hard geworden, ze zijn vervangen. Videokop ziet er schoon uit, koppen glimmen nog steeds. Voorzichtig schoon gemaakt. Liet een paar strepen achter maar dat was het. Audiokop ziet er licht gecorrodee
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...