Ga naar inhoud

Alle activiteit

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Xander Stokkers

  GEZOCHT: Pieter Post - Televisie afleveringen

  Wie kan mij helpen? Ik ben op zoek naar televisie afleveringen of wat opgenomen is op video van de serie, Pieter Post. Het mogen opnames zijn van de NCRV, Kindernet, Nickelodeon, Nick Jr. In het verleden had dingen opgenomen toen Pieter Post uitgezonden werd, maar helaas heb ik de opname's niet meer. Hier is een voorbeeld van een opgenomen aflevering die ik toentertijd had opgenomen. Dus mocht je nog oude opname's hebben of ergens liggen, heel graag! Neem dan contact op. Het mag opgenomen zijn via een videorecorder (Betamax, VHS) of van een dvd recorder, als het maar een opname is van de televisie. Ook ben ik op zoek naar afleveringen van seizoen 1. Vooral de aflevering, Brieven op glad ijs zoek ik de complete aflevering van. Helaas heb ik hiervan een halve aflevering ervan. Daarvan ontbreken er 9 minuten. Op YouTube heb ik al gekeken! Ik moet eerst weten wie nog opnames heeft, daarna kunnen we bespreken voor een prijs. U kan contact met mij opnemen via, het retroforum of via de mail. Xander.stokkers@gmail.com Met vriendelijke groet, Xander Stokkers
 3. Xander Stokkers

  De archieven van de televisie #2

  Dit is een interessante topic. Ik zelf hou mij daar ook mee bezig. Ik ben nog iets achter gekomen. Je kan bij Beeld & Geluid of bij RTL Nederland materiaal aanvragen en ook bij Endemol en de VRT. Maar hoe zit het dan met nasynchroniseerde series? Stel ik wil graag een aflevering van Pieter Post of van Brum hebben, waar kan je dat dan aanvragen? In het verleden werd de serie, Pieter Post door de NCRV uitgezonden en later door Kindernet en Nickelodeon en Nick Jr. en de serie Brum werd toentertijd door de VPRO en door de KRO uitgezonden. Maar ik ben er achter gekomen dat Beeld & Geluid daarvan niks in het archief heeft. En hoe zit het met het archief van Kindernet en van Nickelodeon? Is daarvan eigenlijk een archief?
 4. Xander Stokkers

  Pieter Post (Postman Pat)

  Mag ik mij even voorstellen, ik ben Xander Stokkers en ik ben nieuw hier op Retroforum. Wie kan mij helpen? Ik ben op zoek naar televisie afleveringen of wat opgenomen is op video van de serie, Pieter Post. Het mogen opnames zijn van de NCRV, Kindernet, Nickelodeon, Nick Jr. In het verleden had dingen opgenomen toen Pieter Post uitgezonden werd, maar helaas heb ik de opname's niet meer. Dus mocht je nog oude opname's hebben of ergens liggen, heel graag! Neem dan contact op. Het mag opgenomen zijn via een videorecorder (Betamax, VHS) of van een dvd recorder, als het maar een opname is van de televisie. Het gaat niet op wat uitgebracht is op video en dvd! Op YouTube heb ik ook al gekeken! U kan contact met mij opnemen via, het forum of via dit mailadres. Xander.stokkers@gmail.com Groetjes van Xander
 5. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Mmm, volledig nieuw voor mij, interessante informatie!
 6. djkoelkast

  Even voorstellen?

  Welkom! We hebben ook een voorsteltopic:
 7. Hinse

  Even voorstellen?

  Welkom op Retroforum! We hebben hier een marktplaats voor vraag en aanbod. Verder zijn er misschien andere leden die je met muziekgerelateerde tv-uitzendingen kunnen helpen.
 8. Bluekangaroo

  Even voorstellen?

  Hallo, Ik ben vandaag aangemeld als lid hier onder de gebruikersnaam Bluekangaroo. Ik heb redelijk wat oude TV opnames (vooral muziek gerelateerd). Is dit ook een site met vraag en aanbod? Ik zoek TV uitzendingen (muziek gerelateerd) zoals Countdown en Toppop en noem maar op. Ik ben benieuwd of hier forumleden zijn die met mij iets willen uitwisselen. Gr. Theo
 9. Afgelopen week
 10. Max1996

  Oude spelshow - Wie weet er iets?

  Sorry, maar dat lijkt er helemaal niet op.
 11. samba-boy

  Oude spelshow - Wie weet er iets?

  Lucky Letters? Kwam later terug op SBS 6 met andere vormgeving, maar in de 90s zag dit er zo uit:
 12. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Onzin. De BV André van Duin Producties was destijds een idee van zijn toenmalige managers Theo Rekkers en Huug Kok. De rechten van het beeldmateriaal zijn, zover ik het heb begrepen door de jaren heen, VIA Joop naar die BV gegaan, juist omdat Joop zo'n goede vriend van Dré is. Maar niet voordat ze een korte tijd samen in een joint venture zaten ermee; herinner je je die 'Je Blijft Lachen Met André'-DVD Box die voor de Sponsor Loterij werd gemaakt? Die was gemaakt in licentie aan Endré BV. Een kniesoor ziet zelfs dat dat een samenvoeging is van Ende en André. Heeft niet lang bestaan, nu heeft AVD Producties die rechten, maar de banden zelf liggen nog altijd overal gok ik zo. En zoals je in het eerste deel van dit topic kan lezen; RTL en Endemol mogen NIKS met dat beeldmateriaal aanvangen. Limbo, dus eigenlijk. Zonde, want ik wil al een paar jaar een specifieke Wie Ben Ik met o.a. Frans Bauer uit het archief opvragen. Door de jaren heen heb ik zelfs de uitzenddatum weten te achterhalen, maar zolang ik geen groen licht krijg kan ik er niks mee. ...Misschien toch nog maar eens bellen een dezer dagen. Ik hou u op de hoogte. Trouwens, ik moet u allen sowieso op de hoogte houden want ik wil al zeker een jaar een uitgebreid, nieuw deel schrijven in deze ongoing reeks van 'DE ARCHIEVEN VAN DE TELEVISIE'. Er is genoeg interessants gebeurd om te melden.
 13. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Stukjes hiervan zijn uitgezonden in 'Niet Geschikt Voor Uitzending' en een uitzending van Kunststof TV, als ik me niet vergis. Het archief van Endemol is één grote puinhoop. Ze hebben een bandenarchief-systeem dat digitaal is op te zoeken, maar de banden zelf zijn veelal defect of er missen blokken. Verder werden nooit doorgezette pilots (of pilots van programma's die er uiteindelijk wel kwamen) niet bewaard, geloof ik. Endemolmateriaal zit werkelijk overal en nergens, een paar jaar geleden doken ineens wat VHS'en met de 50ste verjaardag van Joop van den Ende en 3,5 uur Vrienden Voor Het Leven-bloopers op op Marktplaats.
 14. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Grappig dat je dit schrijft, dit is namelijk lange tijd (en stiekem nog steeds) één van mijn plannen geweest. Om 'De Archieven van de Televisie' naar beeld te brengen en de zoektocht naar transparantie in al deze archieven in kaart te brengen. Ik ben er druk mee bezig en ik kan je zeggen, het valt keer op keer stuk op het volgende: ze willen helemaal niet dat je weet hoeveel er wel niet mist. Het archief is er voor makers. Dat particulieren er soms een gooi op kunnen doen is bijzaak.
 15. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #9

  Dat is wel al heel oude info, het lijkt er op geïnspireerd inderdaad. En voel je altijd welkom om verder te posten hier, ook in andere onderdelen
 16. jennoH

  Bassie & Adriaan #9

  Ik had gepost om niet meer (snel) terug te keren, maar dit vond ik te mooi om niet te posten. Komt dit nummer niet heel bekend voor? It's Only a Paper Moon. Het nummer komt uit 1933 en is ontelbaar veel keren gecoverd en lustig gespeeld door orkestbandjes. Waaronder in 1975 door Count Basie met 1 s. Zou deze melodie gebruikt zijn geweest voor de vele circusvoorstellingen om dan uiteindelijk het titelliedje te vormen? Of is dit puur toeval?
 17. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Ah, dat is compleet nieuwe informatie voor mij. Vandaar dat André ook dat gedeelte van zijn archief zelf beheert. Slim van Joop!
 18. Lobo

  De archieven van de televisie #2

  Ik heb het even nagekeken, ik citeer vanuit het boek van Joop: Bij zijn afscheid van Endemol had Van den Ende zelfs alle archiefmateriaal van Van Duin uit het bedrijf gekocht, zodat Van Dijn en hij zelf konden blijven bepalen wat ermee zou gebeuren: ' Uit waardering en respect voor hem, en uit vriendschap'
 19. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Ja, maar ik doel meer op het feit dat hij alle rechten heeft van zijn eigen materiaal. Beeldmateriaal bij Beeld & Geluid is bijvoorbeeld geblokkeerd voor verkoop aan particulieren door André van Duin Producties. Joop van den Ende heeft daar volgens mij weinig mee te maken.
 20. djkoelkast

  De archieven van de televisie #2

  Er lagen nog wat BCN-tapes van van Duin in Amersfoort, die zijn verkocht aan de fanclub.
 21. OudeTVfreak

  De archieven van de televisie #2

  Dat kan ik me haast niet voorstellen. Van Duin is er best trots op dat hij het heft altijd in eigen hand heeft gehouden door al in het prille begin André van Duin Producties op te richten. Volgens mij heeft hij zelf alle rechten in handen.
 22. Lobo

  De archieven van de televisie #2

  In de biografie van Joop van den Ende staat beschreven dat hij, nadat hij zijn aandelen in Endemol had verkocht, alle uitzendrechten en uitzendingen van Andre van Duin heeft overgenomen van Endemol.
 23. djkoelkast

  De archieven van de televisie #2

  Er is ook een heel groot deel weggegooid, of bij verzamelaars gekomen, of gewoon hergebruikt. Ik heb een hele doos banden met Han Peekel-producties, zowel masters als dubs. Die waren bedoeld om te hergebruiken, maar dat project ging niet door. Ze zijn dus nooit hergebruikt en toen vond ik ze Ik heb ook een aantal dozen met banden met producties van een productiemaatschappij die in een storage box zijn gezet, die niet betaald is geweest en de inhoud toen verkocht.
 24. Koen

  De archieven van de televisie #2

  Interessant voorbeeld - ik wist er niks van - maar voor zover ik weet is er niet zo veel bekend over wat er al dan niet bij private productiebedrijfjes aanwezig is, iets wat wel te betreuren valt gelet op de vele hiaten bij Beeld & Geluid. Eígenlijk zou iemand er eens achteraan moeten gaan... lijst opstellen van onafhankelijke producenten tot bijvoorbeeld 2006, vervolgens stuk voor stuk proberen te contacteren (lijkt me nog een aardige zoektocht bij opgedoekte ondernemingen) en dan kijken hoe ver je komt met het lospeuteren van informatie, voor zover de personen die je te pakken krijgt zelf al over kennis beschikken. Maar goed, ik besef zelf ook dat een paar zinnen tikken op internet net iets makkelijker is dan zo'n zoektocht tot een goed einde te brengen, want dat duurt natuurlijk jaren.
 25. lolbroek

  De archieven van de televisie #2

  Door het lezen van Adele (uit het leven van Adele Bloemendaal) kwam ik op het volgende weetje. De theatershow Adele in Casablanca is door Joop van den Ende destijds opgenomen voor tv maar nooit uitgezonden vanwege verschillende redenen. Nu vraag ik mij af, hoe zou het archief van onze grootste mediamagnaat er nu uitzien.
 26. djkoelkast

  Kent iemand dit spel: Think-a-dot?

  Op verzoek heb ik de topictitel aangepast.
 27. Keetie

  Kent iemand dit spel: Think-a-dot?

  Nog steeds bijna, maar nu bijna klaar! En dit is de binnenkant, zoals Ross ook al had ontdekt...:
 1. Load more activity
×