Ga naar inhoud

Alle activiteit

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Keetie

  [WEWV] - Wat eten we vandaag ?

  Een vrolijke bump vandaag... Herinner je je die nog? Bi de Lidl van voorheen-de-bende-mit pazzipanten? Onze zoon 'zong' vandaag zijn weekend boodschappenlijstje voor: We hebben gehakt, bi de Lidl, brune bonen, bi de Lidl, en bouillon, bi de Lidl zonder soep. Rijst, bi de Lidl, prei, bi de Lidl en koekjes zonder troep :P Lang verhaal kort: wij eten dit weekend weer eens .... maar dan met gehakt, uien en waarschijnlijk mais want we willen wat extra pit. Wat eet onze zoon dit weekend? :)
 3. djkoelkast

  Kijk jij nog analoog?

  Analoge tv kost heel veel bandbreedte, die willen ze héél graag voor andere doeleinden gebruiken.
 4. Integra

  Kijk jij nog analoog?

  Dat is vooral omdat het analoog zo veel slechter gemaakt is
 5. Yesterday
 6. djkoelkast

  Kijk jij nog analoog?

  Ik kan digitaal wel meer dan 3 dingen tegelijk opnemen en dan ook nog wat anders kijken Komt niet heel vaak voor, maar het kan.
 7. Keetie

  Kijk jij nog analoog?

  Normaal kijken wij ook digitaal, maar ook nog analoog zoals bij de voorbeelden die ik beschreef. Bovendien is het heel handig voor het geval dat er 3 dingen moeten worden opgenomen en we naar de 4e willen kijken. .Wij willen graag analoge tv houden.
 8. TMP

  Kijk jij nog analoog?

  Ook ik kijk al een hele tijd geen analoog meer. Het kwaliteitsverschil is ook wel behoorlijk groot als je eenmaal digitaal gewend bent.
 9. djkoelkast

  Kijk jij nog analoog?

  Ik kijk al jaren digitaal, neem digitaal op (incl teletekst) en bewaar ook digitaal. Analoog kijken van tv doe ik al heel lang niet meer, ik heb in de huiskamer niet eens meer een analoge tuner (geen tv, wel beamer, maar die heeft geen tuner).
 10. Hinse

  Kijk jij nog analoog?

  Overigens kijk ik al jaren niet meer analoog. Weinig behoefte aan opnemen en digitaal is gewoon al tijden beter beeld dan analoog. In de tijd van Digitenne was dat nog te betwisten, maar tegenwoordig is het uitstekend.
 11. Hinse

  Kijk jij nog analoog?

  Op de pc kun je via de browser inloggen op je Ziggo account bij Ziggo Go. Of je installeert de Ziggo app uit de Microsoft Store (als je Windows 8 of 10 hebt) en bekijkt het daarmee. Je kunt ook gebruik maken van de Android en iOS apps uiteraard. Dus op zich voldoende mogelijkheden om te kijken in prima kwaliteit. Alleen opnemen is een ander verhaal, dat is een stuk lastiger dan met eenvoudigweg je tv-kaart en zul je andere (semi-)illegale hardware zoals de Dreambox moeten gebruiken om dat te bewerkstelligen.
 12. Keetie

  Kijk jij nog analoog?

  Ziggo heeft een paar weken geleden aangekondigd dat ze ophouden met analoge uitzendingen en volledig overgaan op digitaal, want - zo schreven zij - op de plaats van 1 analoog kanaal passen er 2 digitale. Dat vinden wij niet leuk. Ik kijk nog regelmatig naar analoge uitzendingen op mijn Win98 lapje met een WinTV2000 tvkaart en teletekst, als man en ik op hetzelfde moment tv willen kijken of als mijn man praatvisite krijgt. Hij kijkt trouwens ook wel op zijn computer naar analoge uitzendingen. Ziggi zegt wel iets over gratis kastjes voor digitaal kijken, maar hoe dan op een computer? .
 13. Keetie

  Koe belt brandweer

  Eerst Arie lezen en dan pas de deur uit! DJKoelkast heeft gelijk dat er slecht geschreven wordt. Vanmorgen kon ik kiezen tussen in / bij op een pagina. Er wordt, denk ik, amper meer nagekeken en gecorrigeerd, dat geldt ook voor kranten. Vroeger vertelde een onderwijzer ons eens dat er nooit taalfouten in een boek staan; mochten we boeken gaan controleren uit de schoolbibliotheek. Natuurlijk vonden we niets. Maar nu?
 14. Afgelopen week
 15. Frey

  Beste SNES Game: Halve Finale 2

  Hier voor mij overduidelijk The Legend of Zelda: A Link to the Past, ook een van de absolute toppers.
 16. Frey

  Beste SNES Game: Halve Finale 1

  Twee geweldige toppers tegenover elkaar, maar Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest is zoals vaker gezegd mijn absolute favoriet.
 17. Weevil

  Beste SNES Game: Halve Finale 1

  Ook mijn stem gaat naar Donkey Kong Country. Bij Super Mario World voel ik me niet gemotiveerd na een aantal levels verder te spelen of beter erin te worden.
 18. Even voorop gesteld, dat deze eigen productie hoewel niet professioneel natuurlijk wel degelijk een reclame is voor een van de (naar mijn mening) leukste en indrukwekkendste retrogame-lokaties in Nederland. Mochten jullie eens in 't oosten van het land zijn kom dan zeker een bezoekje brengen, en vraag even naar die kale van de retro Aangezien ik binnenkort vakantie heb, wat zijn andere leuke retrogame-plaatsen die jullie aanraden? Een bezoekje aan het nieuwe computermuseum in Helmond staat sowieso op de planning.
 19. Vandaag maar eens een afwijkend setje opgebouwd (nog niet af) Een opdracht voor 250 Video 8 bandjes.... Momenteel 5 EV-S9000's, 1 EV-S1000 (zal nog vervangen worden door een EV-S9000), 1 EVO-9800 en een EVO-9850. De EVO-9850 heeft een eigen regelbare TBC aan boord, De EVO-9800 en EV-S1000 hebben geen TBC, de EV-S9000's hebben wél een interne TBC, maar niet regelbaar. Zodoende zijn alle machines behalve de EVO-9850 voorzien van een JVC KM-F250 TBC. De set zal de komende periode draaien van maandag t/m vrijdag van 8.00uur tot 22.00uur
 20. Logitech

  Bassie & Adriaan #9

  Zag nog best een leuke 'videofuck' van onder andere deze twee op Dumpert https://www.dumpert.nl/mediabase/7457593/9f048659/bassie_en_adriaan_en_de_drugsbaron.html
 21. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  De eerste band, Switch Action Tape 1820 is gelezen en kan hier gedownload worden: https://archive.org/download/SpaceData/Switch Action TP 1820.zip Op de band staat text in het IBM 6-bit BCDIC formaat. Chuck heeft het voor ons omgezet naar ASCII wat je met moderne computers makkelijk kan lezen. Hier een stuk van de band: De computers bij Houston hadden natuurlijk een lijst nodig met ingangen en uitgangen van knoppen, lampen, meters en schermen om alle informatie goed te kunnen weergeven. Misschien werden deze banden in de computers geladen als een lijst met inputs en uitputs? Misschien is dit wel een van de banden die daarvoor gebruikt is.
 22. Harm1985

  Beste SNES Game: Halve Finale 1

  De winnaar leek voor mij lang overduidelijk Super Mario World te worden. Na het verbluffende Super Mario Bros 3 met een overdaad aan variatie in de werelden onderling en power-ups gooide Nintendo het over een andere boeg. Nog maar twee soorten power-ups; de cape en de vuurbloem en de introductie van Yoshi. Vele uren heb ik me met Super Mario World vermaakt; ook recent nog. Maar ook al geeft het spel voldoende mogelijkheden om extra's te ontdekken waarmee je je in theorie nog langer kan vermaken, ook ik moet toegeven dat het een ontwerpfout is dat je het spel in 5 a 10 minuten kan uitspelen. Sterker nog, je kunt 6 Mario's in één uur uitspelen (SMB1 tot 3, Lost Levels, SMW en SM64). Met de aanschaf van de SNES Classic Mini kon ik eindelijk weer eens DKC spelen maar tot mijn verdriet stond deel 2 er niet op. Dat is me met de Hackchi Tool inmiddels wel gelukt en om onderbouwd een stem te kunnen geven vond ik dat ik DKC2 ook nog eens moest spelen want dat was bijna 20 jaar geleden. Hoe goed SMW ook is, dit spel veegt gewoon dik de vloer ermee aan. Ik denk dat dit wel het summum is qua platformers op de SNES en samen met FFIII het beste spel op de SNES. Na de initiële teleurstelling dat Donkey Kong zelf ontbrak was ik zeer positief verrast door de toevoeging van Dixie. Donkey was toch wat lomp en log maar nu werd er zoveel snelheid ingebracht dat het spel net dat niveautje hoger werd getild qua gameplay. Tel daarbij op dat zo ongeveer elk level anders is qua setting en qua mechanics, de vele extra's zoals DK coins een Kremcoins, voor die tijd sublieme graphics waar zelfs sommige spellen op de PSX niet aan konden tippen en niet te vergeten de meeslepende muziek en je hebt een duidelijke winnaar. DKC3 was helaas een stapje terug. Die grote baby aap was net ff te kinderachtig en qua handling gingen we er ook op achteruit.
 23. djkoelkast

  Beste SNES Game: Halve Finale 1

  Ik ga ook voor Mario, toch leukere gameplay wat mij betreft.
 24. djkoelkast

  Beste SNES Game: Halve Finale 2

  Ik ga voor Castlevania, Zelda is alleen de muziek tof van.
 25. djkoelkast

  Raad het plaatje: Games! - Editie 4 #3

  Bio Menace? Zag er heel erg Apogee uit namelijk
 26. Bananensap

  Beste SNES Game: Halve Finale 2

  Ik speel elke zoveel jaar Zelda weer eens uit, en het blijft een favoriet. Ik heb de tijd genomen om Castlevania te spelen maar het kan Zelda voor mij niet van de troon stoten. Ik kies voor Zelda.
 1. Load more activity
×