Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Tof! En hoe ziet de serveropslag eruit bij InnArchive? Hoeveel TB ruimte hebben zij om alle gemaakte captures op te slaan? Deze worden ook lossless bewaard, lijkt me?
 3. Last week
 4. Dat zijn natuurlijk cardbidlampen. (ik weet het, echt heel oud maar zo ging dat vroeger)
 5. Ik twijfel wel aan die verklaring. Auto's met gaslicht? Dan moeten ze een tankje gas meenemen.... Glas ervoor, anders waait het uit -> glas wordt zwart van de roet van de vlam? Ik weet het zo net nog niet. Het is niet zo gek. Bij nieuwe technologie grijpen we altijd naar oude woorden. Alleen tegenwoordig pakken wij dan het Engelse woord. (Ik heb in Vlaanderen ook wel eens gehoord dat ze de beamer gingen aansteken. Leek me zonde, die werkte nog prima.)
 6. Ik vind dit nog altijd een aardige om te lezen, ze staan vaak bij tunnels of lange viaducten. "ontsteek uw lichten" (zonder hoofdletter). Ontsteek is een geweldig woord dat veel te weinig gebezigd wordt, uw is nog steeds erg netjes en lichten is een mooi meervoud. Tegenwoordig zou het, in het kader van taalarmoede, iets worden als 'doe je lampen aan' of zoiets. Van mij mag dit bord blijven zoals het is. Het komt overigens hier vandaan: "Wat betekent Ontsteek uw lichten? Ooit hadden auto's gaslantaarns als verlichting. Die lantaarns moest je nog echt ontstek
 7. Lijkt me glashelder: "kruipen" en "vaart", twee woorden die onze Germaanse taal ook heeft. Alleen gebruiken zij ze niet in deze situatie en spellen we ze iets anders.
 8. Zweden, kreeg het van een vriend doorgestuurd die het bord tegenkwam.
 9. Whahaha welk land is dit? Mogen kleine kinderen geen scheten laten ?
 10. Zoals velen weten, werk ik inmiddels al een tijdje bij Inn-Archive in Hilversum. Omdat ik weet dat een aantal van de lezers het machine park interessant vinden, leek het mij wel een idee om hier wat te laten zien. Om te beginnen de Quadruplex en een C-Format. Deze Quadruplex is de Ampex AVR-3. Een stereo 2" 4 kops transverse scan systeem (eerste bruikbare video systeem ter wereld) met broadcast kwaliteit. Het allerlaatste model dat is gemaakt. De machine is multinorm (PAL, SECAM, NTSC) en heeft een vacuüm drive (dus geen conventionele capstan en pinchrolle
 11. Én het al dan niet meetellen van zowel een promoclip als de special voor Amnesty. Het is een enorme zooi.
 12. Earlier
 13. En dat is nog maar het begin, want hoe langer hoe meer ik het aan het uitwerken ben, hoe meer fouten ik vind. Ik kan ook al aangeven dat beide lijsten (zowel de encyclopedie als de fansite jiskefet.net) niet volledig kloppen en ook de volgorde en samenstelling van de seizoenen op jisketfet.nl is incorrect . Sterker, ik ben er ook nog niet uit hoeveel afleveringen er nou zijn geweest. Elke lijst heeft een ander aantal en dat zou te maken kunnen hebben met de half-seizoenen Alvast Jiskefet en Debiteuren Crediteuren... Later meer .
 14. De layout - uit geheugen dan - was wel soortgelijk ja. Maar goed, de vraag is beantwoord.
 15. Nee niet eraan gehangen, maar qua opmaak en stijl wel eenzelfde systeem toch? Was het geen proef/pilot in dat opzicht?
 16. Nope... heeft nooit aan de DAAN-catalogus gehangen iig....
 17. Jaaaa, een geheime club waar alleen vaste leden kunnen zien wat er gebeurt! Mag ik dan voor Johan Heidbuurt spelen en weer stiekem alles doorspelen aan Bas?
 18. Ik begreep juist dat in.beeldengeluid.nl een soort openbare proefsite was voor het nieuwe archiefsysteem? Vond het wel een aardige site, zonde dat ie vervolgens helemaal offline en weg is.
 19. in.beeldengeluid.nl.... is opgeheven ivm bugs en verouderde technologie (sinds de introductie van archiefsysteem DAAN in 2018 was er al niks nieuws meer toegevoegd....) Een deel van de foto's (NOB-collectie na 1990) is op zoeken.beeldengeluid.nl te bekijken
 20. Nee, dat is toch iets anders. Hoewel het vast en zeker overlapt in waar die foto's vandaan komen.
 21. Nee hoor, de halve website van Trein9 komt er vandaan. Ik heb er onlangs ook nog naar gezocht maar kennelijk is het niet meer voor publiek toegankelijk. Heel belangrijk om foto's van tientallen jaren geleden vooral aan niemand meer te willen laten zien denk ik..
 22. Het heette waarschijnlijk geen beeldbank, maar er was toch een openbare site waar e.e.a. aan fotomateriaal stond van Beeld En Geluid? Niet de wiki. Echt een database, leek enigszins op "zoeken,b&g" maar niet hetzelfde... Weet iemand wat ik bedoel? Of ben ik nou gek?
 23. Misschien dit topic maar eens alleen leesbaar maken voor mensen die iets toevoegen aan dit forum ipv alles openbaar
 24. Ik heb nog wel een aantal tapes met Jiskefetopnames van tv, goede kwaliteit over all. Maar dat is ook weer compleet random volgens mij.
 25. Ik heb het idee, of beter ik ben er best wel zeker van, dat er voor een aanzienlijk deel van de uitzendingen gebruik is gemaakt van de bronnen zoals Beeld & Geluid ze had liggen. Seizoen 2, aflevering 6 is bijvoorbeeld in eenzelfde erbarmelijke staat bewaard als dat ie daar ligt. Er is alleen een nieuwe, schone intro voor gezet en er wordt net een paar seconden later ingesprongen. Een aflevering uit een later seizoen is een zendlijn, met Nederland 3-logo's en 'Na de ster'-meldingen in beeld. Dat is trouwens vaker het geval, dat er net hier of daar wat weggeknipt. Op de Jiskefet
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...