Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. 't Gaat nog wel eens mis bij digitaliseren. Ik heb twee helften van één TV programma die van verschillende bronnen zijn. Is moeilijk te plakken omdat het applaus ineens van toonhoogte wisselt. Één van de twee is te snel óf de andere te langzaam. Maar Scavenger, wat is de speelduur (buiten de verschillen van de intro)? Oude en nieuwe even lang? Want 25 fps zou nog steeds kunnen, alleen dan is het een conversie van 24 naar 25 die totaal overbodig had kunnen zijn.
 3. Today
 4. Film die opgenomen was voor televisie (filminlassen of telerecording) werden opgenomen en afgespeeld op 25fps. Film voor de bioscoop die op televisie werd vertoond werd meestal versneld (24>25fps)...
 5. Ja, dus dan werd de 24fps film gewoon sneller gedraaid, op 25fps.
 6. Tja, voorleggen en meestal heb je gewoon dikke pech.
 7. Nederlandse DOS-textverwerker, spreadsheet en volgens mij nog wat meer. Words & Figures WordLarge.IMA (Volgens diskette: Groot Programma) WordSmall.IMA (Volgens diskette: Klein Programma)
 8. Nederlandse DOS GUI waar ik nooit eerder van had gehoord, ook bar weinig over online te vinden, laat staan dat de software ergens te downloaden is. Dus bij deze: DE 1.18 (Van orginele diskettes) DE_1.18_MANUAL_(part).PDF Dynamic Enviroment Boot + System 1.18.IMA Dynamic Enviroment Apartments 1.18.IMA Dynamic Enviroment Spellen + Printer 1.18.IMA DE 2.01 POWER (Van 40Mb IDE HDD) Dynamic Enviroment 2.01 Power.rar Software is getest en werkt op 8088 en hoger. Some of DE's interesting features: Ability to easily make your own GUI and programs, with the ability for programs to read, write and use data from files made in other programs (spreadsheet, word, paint, SCRIPT etc) Complete word processor with spelling checker, fonts and more: Complete database packet: Graphics plotter: File & directory management: Communication packet with support for BBS, VTX and telephone book. Share files online: Drawing program: Spreadsheet: SCRIPT to launch DOS programs while in GUI (POWER version) DOS command prompt inside window (POWER version only) , run simple DOS commands from GUI or start programs and return to DE when you 'return to DOS' Support for many printers. Ability to integrate database, spreadsheet, word, paint, SCRIPT, Graphs into DE programs and files. Make a completely interactive DE program with the use of DE functions. In de POWER version kan je een DOS command prompt venster opvragen en commando's uitvoeren. Ook kan je DOS programma's starten via het venster (en SCRIPT) om na het sluiten van het DOS programma weer terug te gaan naar DE. (Beetje kruising tussen Windows 3.11 en Windows 95 command prompt) Ik zal er eens een video over maken. Als je DE bestanden of boeken hebt, deel ze aub met ons!
 9. En hoe ga jij vervolgens om met zulke praktijken vanaf de verkoper?
 10. Ja, maar dan kan je toch ook de doos gewoon net zo goed weglaten? Het adres kan op het beeldscherm.
 11. Ik heb dit alleen van horen zeggen, maar blijkbaar werd er aangepaste snelheid gebruikt voor telerecording. Anders krijg je ook lelijke effecten - dat is al te zien wanneer je thuis zelf een film probeert te digitaliseren. Ik kan me voorstellen dat ze ook schoten aangepast op 25fps voor series die op film werden opgenomen. Dus voor animatie wellicht ook? In PAL-landen dan, niet in Noord-Amerika, daar was het niet nodig. Echt jammer dat cowboys dit hebben verknoeid.
 12. Voor wat het waard is, de Blu-ray en het beeldmateriaal op het officiële Youtube kanaal zijn 25fps. Ik heb een DVD rip van aflevering #1 van de oude Nederlandse master vergeleken met de Blu-ray. Als je de opening en end credits niet meerekent, dan heeft de oude master slechts één zwarte frame meer in een scene overgang. Lijkt mij dat het syncen van de Nederlandse audio aan de remaster niet zo moeilijk hoort te zijn.
 13. Ik heb eens een hele PowerMac (met beeldscherm ingebouwd) zonder beschermingsmateriaal, ja, zo in een doos gepropt ontvangen. En ook hele videorecorders. Uiteraard allemaal volop gebroken onderdelen. Verzenden kan heel veilig, moet je wel een beetje je best doen op de verpakking.
 14. Wat is de beste methoden om oude apparatuur te verzenden? Bijvoorbeeld, de draaitafel van een Technics platenspeler is een zwaar onderdeel die tijdens verzending de gehele platenspeler kan vernielen. Dit onderdeel moet van de speler af worden gehaald en in een aparte ruimte van het pakket wiorden verzonden. Vervolgens kan met knopjes de platenspeler op 'verzend' stand worden gezet, anders gaat de ophanging van de pickup en andere onderdelen kapot. (Bijv met high-end modellen zoals de SL1700 MK 2) Oh ja, en vergeet niet de pickup arm extra goed vast te zetten door wat plakband over de arm en arm-houder te doen. Anders schiet deze straks los en moet je een nieuwe cartridge/stylus kopen. Zojuist een USB ZIP drive onvtangen via post, gekocht via marktplaats. De verzender haalde het in zijn rotte kop om de drive met adapter in een schoenendoos te verzenden zonder verpakkingsmateriaal. Duidelijk geratel in de drive nu, lampje achter blijft knipperen. Welke mongool haalt het in zijn kop om iets ZONDER verpakkingsmateriaal te verzenden? Sommige mensen.
 15. Film is doorgaans 24fps, dan moet je beide versies (zoals op tv uitgezonden en zoals gerestaureerd) eens boven elkaar op een timeline moeten zetten, dan weet je het zo.
 16. Als Europese productie zal het toch wel op PAL = 25 fps zijn gemaakt? Bij mijn weten was het dan wel op film, maar werd die filmsnelheid aangepast omdat het van en voor TV was. Dus samengevat: de film is verkeerd gescand, er zijn spelfouten, en het beeld is verminkt. Bravo, hoera!
 17. Was wel leuk geweest met een award in DOS-style Ontopic: prachtig stukje behoud van Nederlandstalige software
 18. Hahaha dat gaat hem niet worden
 19. De eerstvolgende contest graag volledig in DOS maken
 20. Haha ja inderdaad. Het grappige is dat ik er nooit iets mee wilde doen in MS DOS. Pas toen Windows kwam en ik geen keuze meer had om oude tekstverwerkers te gebruiken ben ik over gegaan op Word en Excel. En nu zweer ik er bij .
 21. Hey @RM kijk, een soort DOS-excel
 22. Wat men vaak deed was de 24fps film gewoon op 25fps afspelen en dus zal het in het Nederlands mogelijk op 25fps zijn nagesynchroniseerd. Maar het zal nu weer in 24fps zijn gescand, zit je met een verschil. Mogelijk hebben ze iets met de audio moeten doen (en ik hoop niet gewoon repitchen maar hoop eigenlijk ook niet met time stretch)
 23. Tof overzicht en waardevolle toevoeging hier op RF! Zelf heb ik geen NL release van MS-DOS helaas.
 24. De Chriet Titulaer in mij wordt hier zo vrolijk van.
 1. Load more activity
×