Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Er zit ook een game in de Vivaldibrowser, Vivaldi is een op Chromium gebaseerde browser van de makers van het vroegere Opera. Je bereikt dit spel door: vivaldi://game/ de bezoeken in je Vivaldibrowser.
 3. Maar goed, het is dus type A. Kán dus kleur zijn, of zw/w. Of de hele uitzending kleur is, is natuurlijk een andere vraag. Hopelijk kan het wel in eigen land. Je wilt er natuurlijk het liefste bij in de buurt zijn als het afgespeeld wordt.
 4. Yesterday
 5. Die Glas ja Daarom ook meer concurrent dan concullega of collega... Al heb ik zelf geen moeite met hem hoor.
 6. Glas van "umetic"? Keer mee gesproken, maar vond zijn houding erg tegenvallen. Technisch kan ik het niet beoordelen.
 7. Ja zeker. Inn-Archive heeft inderdaad een goed werkende NTSC C-format staan. (heb ik recent nog een tape mee overgezet) Artisan zit bij ons in het pand, we werken samen. En gesproken met Johan? Glas? Da's weer een concurrent die wél bij ons in het pand zit.
 8. Google heeft een nieuwe doodle geheel in de sfeer van de Olympische Spelen. Als je op de doodle/link klikt kun je het spel spelen. https://www.google.com/webhp?hl=nl&ictx=2&sa=X&ved=0ahUKEwio1uyk_YPyAhUMwAIHHVQpDxoQPQgT
 9. Dank voor je reactie Integra! Zelf een type A machine restaureren en afstellen lijkt mij veel te moeilijke inderdaad. Ik zou de verzendkosten uit Amerika moeten betalen en vervolgens iemand hier om alles te onderzoeken. En als de koppen stuk zijn is alles voor niks gedaan. Zelfs als ik alleen geluid hoor kan ik al identificeren wat er op staat. Minimaal of het Apollo materiaal is, of voetbal / I Love Lucy! En of het verloren materiaal is of niet. Ik heb met Johan gesproken, en voor het starttarief kan ik de banden proberen op verschillende machines bij Inn-a
 10. Het is waarschijnlijk Ampex, maar kan ook IVC zijn. De spoel op de foto is vrijwel zeker een 8 inch. Standaard maat voor Ampex en IVC. Zelf een machine zoeken, proberen te herstellen is een kostbare grap. Daarnaast weet een TBC er gemiddeld geen raad mee, dus om het signaal stabiel te krijgen om te kunnen capturen, is wederom een uitdaging. Afspelen op een C-Format zal niet lukken... Geluid zal er zijn (verkeerde snelheid) maar geen beeld! Wél beeld te herkennen tijdens het spoelen. Naar mijn weten heeft Artisan deze VR-serie machines staan in 50Hz variant. Op ko
 11. Last week
 12. Wist je dat...? "Ovide" de Franse naam is van de Romeinse auteur Ovidius? Eigenlijk had hij in het Engels dus Ovid moeten heten, en in het Nederlands Ovidius. Maar dat had dan weer niet gerijmd met "je kunt ze niets verbieden".
 13. De banden zijn vandaag aangekomen. Hun toestand lijkt prima en ik heb een signaal kunnen verifiëren met mijn DIY MVS!! De koffers, spoelen en tape lijkt in goede staat. De band is gelijkmatig gewikkeld, er zitten geen spaken of gaten in de wikkeling. De tape rolt gemakkelijk af door de zwaartekracht en lijkt niet aan de onderkant van de banden te plakken. Ook krijg ik geen shedding of plakkerigheid op mijn katoenen handschoenen bij het hanteren van de tape. Er zijn een paar haarlijntjes langs de glanzende kant van de tape, maar ik n
 14. Dank voor je antwoord Ross! Ik heb een tweetal foto's gemaakt van de schakelaar. Wat ik merk is dat als ik hem indruk, dan hij dan meteen terugveert en niet blijft 'haken'. Weet jij wat voor type schakelaar dit is en waar dat je deze (nog) kan kopen? Of anderzijds; is dit een bekend probleem dat valt op te lossen? In het ergste geval soldeer ik hem los en zet ik er een nieuwe schakelaar op, maar het liefste blijf ik natuurlijk bij het oorspronkelijke design.
 15. Earlier
 16. Hele fijne beelden! De professionele scans zijn vermoedelijk een aanzienlijke verbetering, dus leuk dat je dat hebt laten doen.
 17. Ligt eraan welke schakelaar er in zit Vaak zijn ze bij de oudere elektronicawinkel nog wel te koop.
 18. En wat meer bewegende beelden in een privé test trailer:
 19. De scans zijn er! Op dit moment ontvangen als h.264, later als Prores444. Een paar individuele plaatjes: Bijzonder om stukjes beeldmateriaal te zien die eerst verborgen werden door de projector filmgate. Verder een veel hoger dynamisch bereik dan mijn DSLR opnamen.
 20. Dank voor het delen, ziet er goed uit ! Ook leuk de mini intro.
 21. Hier een capture van een tijdje terug. VCR -> Panasonic DMR-ES15 als passthrough voor TBC -> Hauppauge WinTV HVR-1700 -> VirtdualDub2 -> Huffyuv lossless codec (1-1.7/1-2 compressie afhankelijk van materiaal. PCM Audio.) Normale nederlandse PAL. Gedinterlaced zonder bob filter naar 25fps. Nu ga ik dat anders doen, met QTGMC en bob filter naar 50fps progressive.
 22. Mijn workflow: Player van tape medium X -> Panasonic DMR-ES15 als passthrough voor TBC -> Hauppauge WinTV HVR-1700 -> VirtdualDub2 -> Huffyuv lossless codec (1-1.7/1-2 compressie afhankelijk van materiaal. PCM Audio.) PAL. Tijdens capture geen filters zoals deinterlace of ruis/chroma crawl onderdrukkers. Lossless Huffyuv bestanden naar archief als het belangrijk materiaal is. Soms overzetten naar Prores422 om verder te bewerken in Davinci Resolve. Met avisynth/vapoursynth filters toepassen voor final export afhankelijk van
 23. Ik heb vandaag een P2000T uit nostalgische overwegingen overgekocht van iemand die hem weg deed. Dit was de eerste computer waar ik mee in aanraking kwam op mijn basisschool. Ik hem aangesloten op mijn 1084S monitor en hij doet het nog. Dolblij natuurlijk. Het enige probleem is dat ik de aan/uit knop in moet houden om de stroom erop te houden. Ik heb begrepen dat dit een bekend probleem is, maar wat is de beste oplossing hiervoor? Heeft iemand hier de schakelaar al gerepareerd / vervangen? Ik hoor graag tips.
 24. Oh pardon! Brons is wat mij betreft een 'participatieaward' voor iedere deelnemer, leuke contest met leuke deelnemers.
 25. Hij heeft toen gezegd: als ik niet zoveel % haal dan ga ik het niet doen. Dat is niet gebeurd en dus heeft hij woord gehouden. Ergens is dat ook heel sterk.
 26. Twitter is sowieso een platform waar mensen anoniem als een nijlpaard diarree kunnen sproeien. Dat gebeurt echt niet alleen bij hem. Het controversiële aan Peter was dat hij naast mediaoptredens over zijn vakgebied (misdaadjournalistiek) ook veelal over andere zaken een hele zwartwitte mening had waar hij minder over geïnformeerd was. Types als Johan Derksen en Maarten van Rossem hebben ook neiging daartoe en Johan Cruijff vroeger ook (die wist wel even hoe je het fileprobleem in NL moest oplossen). Als hij over de politiek begon vond ik het wel eens lastig om hem serieus te nemen
 27. De awards zijn uitgereikt aan @MarsM, @RM en @djkoelkast! @samba-boy, het is mij niet helemaal duidelijk of de bronzen award voor de derde plek is of voor iedere deelnemer. Heb het vooralsnog alleen aan de nummer drie gegeven.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...