Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Klopt, dank je wel maar daar ging het ons ook niet om (Die publiciteitsslingers hadden we zelf wel elders op en binnenkort ook hier) en is verder ook offtopic aan dit onderwerp. Zal ook meespelen dat het hier enkel een eenmalige vertoning is geworden en geen 'opname in de collectie' (omdat Banijay als rechthebbende een beetje heel erg lastig ligt ).
 3. Als de 765 na een opdracht als "seek" een fout constateert dan geeft-ie een interrupt die niet de Z80 onderbreekt maar wel op kanaal 1 van de CTC terecht komt en die geeft een interruptsignaal af voor de processor. E.e.a. resulteert niet in een foutcode zoals bij de MDCR, 't is maar een -niet gespecificeerde- fout. Dus raad er maar naar, zoek 't zelf maar uit... Dat wil zeggen: JWS laat 't om goede redenen achterwege om de statusregisters van de fdc uit te lezen om daarin op te zoeken welke fout het was. Je hebt toch niet echt iets aan een melding als "CRC-error in DataField" o.i.d. Dus l
 4. Wat is dat controleer Disk voor een fout? Die kreeg ik gisteren nadat ik eerst met het bord zonder draadje naar de andere kant had geformateerd, toen even wilde lezen met dat andere bord, en uiteindelijk weer de eerste terugzette. Nee 7716-7 is niet verboden met 7707 1 of 9, op beide versies van het bord niet.
 5. Last week
 6. Ok, dan zou je kunnen uitvissen of dat IC7716 pen 7 verbonden is met IC7707 (een 74LS14), ofwel pen 1 ofwel pen 9. Zoja dan is 't floppysignaal DS3 wel laag-actief en staat 't weer eens fout in 't schema... en is er een andere oorzaak voor dat "controleer disk" voor mijn derde drive. Excuse me: dit heeft inderdaad niks te maken met 't onderwerp van gisteren. Nou ja, bijna niks dan.
 7. @cancom Ik heb geen 5 en 16, maar wel 7705 en 7716, en 7705-11 is niet verbonden met 7716-7
 8. @blanka, wil je eens checken of op 't P2000M-floppybord (die ene waarbij soms zaken wel werkten) een verbinding bestaat tussen IC 16 pen 7 en IC 5 pen 11 (beide in de buurt van de floppyconnector). Er ging gisteren geen belletje af bij mij... Dit omdat ik wil weten of hier ook weer sprake is van een schema dat niet de werkelijkheid van de printplaat weergeeft. Doet 't dat toch wel dan is 't niet verwonderlijk meer dat er soms rare -iig onverwachte- toestanden voorkwamen met mijn drie drives eraan. Ik plaats dit hier omdat er meer zijn die zo'n bord hebben, b.v. diegenen
 9. Leuk! De site is onlangs verhuisd, ik denk dat er een paar dingen nog niet optimaal werken, ik zal er naar kijken. Ik ben er sowieso weer bij.
 10. Hallo allen, Om een of andere reden lukt het mij niet om de aankondiging voor de Retro gamedag 2024 te posten, dus alvast via deze weg: op zondag 3 november is er weer de jaarlijkse Retro gamedag in Schagen. De opzet is onveranderd: ongedwongen, gratis en laagdrempelig. Tot 3 november in Schagen!
 11. Trouwens... ene Jordy stond ook nergens op de borden, terwijl het toch echt zijn (en Rick's) idee was... Maar idd., het heeft waarschijnlijk op één persoon gehangen dat de collectie toch aangenomen is.
 12. Er zaten wat vaagheden in de communicatie naar het grote publiek, dat klopt (en niet alleen in het zaalprogramma). Wellicht is geprobeerd om ook mensen te bedienen die gewoon een nostalgische middag wilden hebben, zonder uitgebreid verhaal. Een aparte vermelding voor Maarten was inderdaad nog mooi geweest.
 13. Aah Koen, wat jammer dat ik je niet gezien heb! Ik zat wel in dezelfde zaal (Na Het Zonnetje In Huis heb ik met mijn kompaan Rick en Ger Apeldoorn, mede-schrijver Zonnetje) de Hamelen-vertoning wel nog bijgewoond. Wel vond ik het heel, héél jammer dat Wytze Koppelman op een gegeven moment de eer naar zich toetrok als zijnde de persoon die 'met zijn collega's' de bandjes van Harrie hebben veiliggesteld. Kan ik niet vaak genoeg zeggen - dat was Maarten Fransen, ook Beeld & Geluid-medewerker en absolute Hamelen-kenner. Hij was helaas niet aanwezig, maar ik vond het heel erg raar d
 14. Ik ben er vijftien uur voor van huis geweest (enkele reis van drie en een half uur...) maar blij dat ik erbij was! Zonnetje heb ik helaas moeten missen, daarvoor was ik te laat (hoewel ik al voor zeven uur 's ochtends op pad was). Maar voor Hamelen hadden ze bij B&G echt heel mooi hun best gedaan, met koor (dat ik eerder op de dag nog even hoorde repeteren) en Harrie en Loeki en Stanley (zoon Joop Stokkermans). De vertoonde aflevering zag er netter uit dan ik had durven hopen - er zit nog altijd wel eens iets in het beeld dat er niet in thuishoort, maar dit is echt vele, vele malen beter d
 15. Zo te horen was alles uitverkocht eerder vandaag! Interessante middag. Ik heb geen idee, hoe het Zonnetje-gedeelte verlopen is. Mogelijk heel anders dan ik eerder verwacht had.
 16. Morgan Spurlock, filmmaker vooral bekend van 'Super Size Me' (De 'documentaire' uit 2004 over de ongezonde leefstijl van Amerikanen die elke dag naar McDonalds gaan, uitgebeeld door élke dag van de maand McDonalds te gaan eten en voor het 'Supersize' menu te gaan wanneer hem dat gevraagd werd) en 'The greatest movie ever sold' is op 53-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van k*nker. Enkele jaren geleden 'cancelde' Spurlock zichzelf door in een open brief aan te kaarten dat hij enkele misstappen had begaan op seksueel gebied en ook over bepaalde zaken had gelogen (Waaronder zijn alcoholis
 17. Zo, drommels, daar ben ik dus met open ogen ingetuind. En dan ook gewoon het artikel zo schrijven alsof het om uniek materiaal gaat. Hele dikke -1 voor het museum en dank voor de duiding!
 18. Ja... Daarom vermoed ik dus zelf, dat Handige Harrie erachter zit. Echt een klus voor hem.
 19. Earlier
 20. Knap dat een museum dat zelf kan
 21. Helemaal zélf opgenomen.
 22. Ik las dit ook, ik ging helemaal stuk Leven we nu al echt in een tijd, in een generatie dat Jan Doedels TV-opnames in openbare kring gaan vertonen en denken dat dat zomaar kan? Begrijp me niet verkeerd, B&A (en hun rechthebbenden/licentiebeheerders) zijn qua rechten altijd een drama, maar hier hebben ze gewoon volledig gelijk. Wat dom.
 23. Ik begreep bovenstaande niet zo goed, dus ik heb even wat meer artikelen opgezocht. Uit een AD artikel: ,,Het museum heeft de documentaire zelf opgenomen van een televisie en wilde deze vervolgens uitzenden", aldus Sjef Scholte, de manager van het duo. ,,Dat kan niet. De rechten voor deze documentaire liggen bij andere partijen. Bassie en Adriaan zouden in de problemen kunnen komen als het museum de beelden wel in het openbaar zou laten zien.” Ah. Uit het artikel dat kevin81 plaatste maakte ik op dat het hier ging om eigen materiaal van dat museum, maar ze hebben dus gewoon letter
 24. Bron: De Vlaardinger Wat er ook gebeurt...
 25. Frank Schaafsma, Nederlands acteur die ik zelf ken van Nederlandse producties zoals Thijs uit 'Schatjes!' van Ruud van Hemert, maar ook als Jaap in de jaren 80-dramaserie 'Spijkerhoek' en een rolletje in een blijspel ('Pappie, hier ben ik' met Rudi Falkenhagen en Piet Bambergen), is op 59-jarige leeftijd overleden. Vorig jaar nog ging hij met documentairemaker Mark Uyl naar de locaties waar Schatjes! werd opgenomen.
 26. Over uitgaves wil ik pas nadenken als ik alles ontvangen heb inderdaad.... maar wat ik tot nu toe gezien heb overtreft mijn verwachtingen wel Ik ben er helaas niet bij volgende week zondag... (slechte planning) maar iedereen die er wel is uiteraard veel plezier! (en ik heb mijn steentje wel bijgedragen )
 27. Een BD zou nog aardig zijn omwille van de betere compressie, maar is naar verluidt zo veel duurder om te produceren dat dat een no go lijkt, nog los van het feit dat daarvoor wellicht nog minder spelers in omloop zijn dan voor DVD... Maar goed, laten we eerst even geduldig afwachten tot B&G alle digitale bestanden heeft ontvangen, dat zal toch de eerste stap zijn. Ik hoop jullie over twee weken te zien bij B&G (na een treinreis van drie uur, op een dag dat de lijn tussen Rotterdam en Amsterdam verstoord is, boe).
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...