Ga naar inhoud

CodeAsm

Users
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door CodeAsm

  1. On 7/25/2017 at 2:28 PM, djkoelkast said:

    En met een felle lamp proberen te lezen wat er onder zit? Met V4.0 ben je nog nergens ;)

    Bij deze chip lijkt het ok, maar alstublieft geen velle lampen of zonlight op Eproms houden (als er een raampje onder een sticker zit) kan zo al je data weg zijn.
    (als je lamp ECHT geen UV uitstraalt, ja dan is het wel prima. beetje meer licht van opzij bewegen om letters te lezen kan wel, tis vast ook weer niet zo gevoelig.)

  2. Hallo allemaal,

    Ik heb gisteren een P2000(t) gekocht, voor een aardig laag prijsje. helaas lijkt het erop dat hij stuk is. De Eproms zijn in slechte staat (raampje zichtbaar). Na een dump te hebben gemaakt bleek IC 7117 leeg (her en der 0x80) en 7128 is wiselend met de inhoud (lijkt wel aardig overeen te komen met de tweede helft van de bekende P2000ROM.BIN
    Heeft iemand die diagnose rom mischien? Ik zou deze P2000t willen nakijken maar er lijk her en der zoveel corosie dat ik bang ben dat er wel meer stuk is. De Z80 kan ik wel in mn tester stoppen. en Ram zou ik individueel ook kunnen testen. heb hem nog niet eens aangesloten, dacht, bekijk de binnenkant maar eerst (powerknop is ook kaduuk).
     

    21 hours ago, de_retroman said:

    Maakt het nog iets uit dat de P2000 eigelijk op 220 volt is gebouwd ? Ik begreep dat we tegenwoordig op 230 volt zitten.

    https://www.elektra-info.nl/220-of-230-volt/
    Het zou dus gewoon moeten werken en kunnen (binnen de 10%?)

    Dus heeft iemand een diagnose rom of tips of repareren zin heeft? Ik weet niet de waarde van deze computer is, maar lijkt me niet veel meer dan een paar tientjes als hij het doet en met wat software komt. (ik heb er ook geen bandjes of roms bij, BASIC zal dus op een rom erbij moeten ben ik bang)

    Nico

×
×
  • Nieuwe aanmaken...