Ga naar inhoud

fjalvingh

Users
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fjalvingh

  1.   

    43 minutes ago, blanka said:

    Even wat zitten pennen:

    https://www.retrospace.nl/Philips_P2000T_homecomputer.html

    Als je iets ziet dat niet klopt, laat het even in een PB weten.

    Wat een leuk stuk!

    Ik vond de link met Edukaboek leuk; ik heb destijds allerlei software voor ze geschreven met de Zemon assembler die Loek en ik hadden geschreven. Ik herinner me in ieder geval een Basic achtige programmeertaal met de naam "Taal", en een zestal voorbeelden voor standaard software zoals tekstverwerkers, ieder met z'n eigen manier om dingen te doen. Die software hoorde bij leerboeken die door Edukaboek werden uitgegeven.

     

    Een van de leukste projecten die ik heb gedaan was het maken van de P2000 software voor Lego Lines, een nu compleet onvindbare set aan LEGO dingen waarmee je dingen kon bouwen in LEGO en ze kon besturen met de P2000 via de software:

    image.png.de51e1780cdc41bc9e0b31d0ed7a57b2.png

    Ik kon nog maar een link vinden waar het beschreven is: http://www.miniland.nl/Dacta/robotica.htm

    Ik ben heel lang op zoek geweest naar de Edukaboek boeken maar heb ze nooit meer kunnen vinden... Het helpt niet dat ik me ook geen enkele naam van een boek meer herinner ;)

     

  2. 25 minutes ago, samba-boy said:

    Hartstikke leuk, maar ik zie hier gewoon keiharde business in.

    Je hebt uiteraard het recht op je eigen opinie. Maar ik ben het erg niet met je eens.

    In de eerste plaats: een biedprijs vanaf 35,- is nou niet meteen de hoofdprijs en is zeker niet absurd, al helemaal niet als je het bedrag afzet tegen wat de meeste particulieren vragen voor een oude machine.

    Ten tweede: de museums proberen met veel passie deze oude apparatuur te behouden en zichtbaar (en vaak zelfs bruikbaar) te maken voor meerdere mensen. Dat is waardevol want aan al die particuliere verzamelingen, hoe leuk ook, hebben heel veel mensen niets. Zo'n museum maakt het mogelijk voor kinderen van nu om een heel spectrum aan technologie te zien en vaak ook nog te beleven. Dat red je niet met je gebruikersclub - hoe leuk die ook zijn. Ze zijn ook belangrijk om een andere reden; verzamelaar hebben de neiging om zo nu en dan te overlijden, een naar gevolg van het menselijk zijn. Het is dan mooi dat delen van zo'n verzameling bij een museum terecht komen, en dat de delen waar het museum geen behoefte meer aan heeft nog steeds naar verzamelaars gaan. Een stuk beter dan dat het museum ze ook alleen maar in de opslag zet - zo hebben ook hobbyisten er nog plezier van.

     

    Ik heb ook geen idee waarom je verwacht dat mensen van een museum de verschillende retro en hobbydagen zouden moeten bezoeken? Het doel van een museum is toch gewoon anders. Ik verwacht overigens dat je verschillende museummedewerkers echt wel zo hier en daar tegenkomt. En qua passie voor de machines: ik heb genoeg gezien om te kunnen zeggen dat dat er echt wel is bij mensen van 't museum, dus het is wat flauw om er van uit te gaan dat die mensen wat doen? Rijk worden van de 35,- van de verkoop van een p2000?

     

    Het hebben van een museum kost geld, en best wel veel geld. Ik vind het niet raar dat ze donaties, mits met akkoord van de donateurs, verkopen zodat de collectie tentoongesteld kan blijven, tot plezier van de mensen die het bezoeken.

  3. 1 hour ago, samba-boy said:

     

    Mag ik het een klein beetje schandalig vinden dat zo'n museum klaarblijkelijk donaties tegen zulke absurde prijzen gaat lopen verkopen? Er zijn ongetwijfeld liefhebbers die ook zo'n computer graag in handen hadden gekregen, en nu zit dat 'museum' er ordinair met de dikke reet tussen. Neem het dan gewoon niet aan. Maargoed, ik zal het wel nooit begrijpen.

    Ik denk dat je iets te snel door de bocht gaat. Er worden meestal afspraken gemaakt met de donateur over wat ze mogen doen met apparatuur die ze niet (langer) nodig hebben, en dat komt dan meestal neer op dat ze het apparaat mogen verkopen en het geld mogen houden als donatie aan het museum. Ik weet vrij zeker waar deze P2000 vandaan komt, en als dat klopt dan is die afspraak ook echt gemaakt met de donateurs.

     

  4. On 5/20/2020 at 6:00 PM, fjalvingh said:

    Ik heb je prive een bericht gestuurd met mijn adres. Super dat je me een board wil sturen!!

    @wijnand 

    Board is zojuist binnen gekomen, super! Dank je wel!

     

    De EPROM programmer is ook binnen maar de componenten zij nog onderweg uit China, die worden pas rond midden Juni verwacht... Zodra ik wat werkend heb laat ik het je weten!

  5. On 5/21/2020 at 4:49 PM, cancom said:

    Nou zeg, dat ik hier zomaar ineens een naam zie from the good old days... hoi Frits!

    Dank je wel voor de files! Sowieso leuk om weer eens doorheen te lopen ook al is het niet de originele source. Ik zat me ook al af te vragen hoe je ze zou kunnen hebben want de enigen die de sources hadden waren Loek en ik. Was nog ruim voor het Internet, en modems en zo waren duur met m'n krantenwijk dus niet echt een mogelijkheid om ook maar wat open source te maken ;)

  6. On 11/30/2019 at 2:27 PM, cancom said:

    Het wordt lastiger als er belangstellenden zijn voor de assembler-sourcefiles (voornamelijk voor de Zemon)...

    Hoi,

     

    Ik ben Frits, een van de auteurs van de Zemon module, en ik heb in mijn jeugdige dwaasheid alle sources van de Zemon code weggegooid... Ik zou ze heel graag weer hebben ;) Dus als jij ze hebt dan ben ik erg geinteresseerd....

  7. @wijnand Ik heb een mooie werkende P2000 op de kop getikt na lang zoeken op Marktplaats, dus ik wil graag kijken of ik Zemon daarop weer aan de praat krijg. Wordt even uitzoeken, want de P2000 specifieke code is destijds geschreven door Loek Hilgersom. Ik heb de Assembler en de Disassembler geschreven en een soortgelijk ding als de P2000 cartridge gemaakt voor de ZX Spectrum. Maar die hebben we nooit uitgebracht. Maar Loek en ik wisselden code uit door mijn Spectrum en zijn P2000 via RS232 te verbinden; de Zemon monitor had daar standaard support voor. Beetje net als werken via een LAN, maar dan in 1984 ;)

     

    Ik heb je prive een bericht gestuurd met mijn adres. Super dat je me een board wil sturen!!

     

     

  8. On 11/27/2019 at 8:33 PM, Wijnand said:

    Ha P2000 freaks,

     

    Hierbij mijn eerste bijdrage: een printontwerp voor een ROM-cartidge (4x2732). Er zijn al veel ontwerpen gemaakt, maar of die nog te fabriceren zijn is de vraag. Te bestellen bij jlcpcb.com, nog niet getest! Zorg alleen dat je onder de 22 euro blijft (anders moet je btw en administratiekosten betalen). Gepland zijn ook de andere ROM-cartridges, misschien ook de echte retro uitvoeringen. En niet te vergeten de i/o-cartridges. Met een reserve MDCR heb ik mijn eerste basicprogramma kunnen inladen (Viditel). Jammer dat dit reserve loopwerk niet compatible is met die in de T is ingebouwd. Ik houd me aanbevolen voor een werkende voor de T. Al veel documentatie op internet gevonden maar nog geen ROM-images van de originele Philips cartridge software.

     

    OK, hoop nog wat van jullie te horen. Groeten...

    Untitled.jpg

    Hoi Wijnand,


    Ik ben een van de auteurs van de Zemon assembler/monitor voor de p2000. Ik ben superblij om op dit forum de hexdump en de handleiding te vinden, ik was alles al vele jaren kwijt tot mijn spijt.

     

    ik wil dolgraag weer een werkende versie hebben en ben dus benieuwd naar jouw cartridge print. Heb je een link voor mij zodat ik dat zou kunnen proberen?

     

    Groetjes,

     

    Frits Jalvingh

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...