Ga naar inhoud

Karnemelk

Users
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Karnemelk

  1. 23 hours ago, RM said:

     

    Dat kan best kloppen;

    Een simpele zoektocht op internet leert dat er officieel 52 afleveringen zijn gemaakt, terwijl er in Nederland kennelijk 42 afleveringen zijn vertaald/uitgezonden.

     

    Dat was al bekend hier, waardoor juist de vraag gesteld was of de laatste aflevering van de Nederlandse serie ook echt een afsluiting was.

     

    23 hours ago, djkoelkast said:

    Alleen het is bij Sindbad niet zo simpel als: ze hebben 10 afleveringen weggelaten.

    Ze hebben delen van afleveringen gemixt tot nieuwe. Duitse en Nederlandse zijn dezelfde edit.


    Dan zou het natuurlijk kunnen dat ze wel de originele afsluiting in de Nederlandse/Duitse laatste aflevering hebben gemixt.

  2. On 12/26/2022 at 2:40 PM, Hinse said:

     

    Na een zoveelste reis keert Sindad terug in Bagdad en iedereen is trots op hem. Zowel z'n ouders als z'n vrienden maar ook een aantal karakters (zoals de reuzevogels) keren terug om hem gedag te zeggen. Dan vraagt de koning (of hoe heet die pipo die de baas is van Bagdad?) aan hem of Sindbad zijn raadgever wil worden (en later minister). Vervolgens besluit hij toch om koopman te worden en samen met Ali Baba en Ara weer de zee op te gaan (nadat ze eerst twijfelden of ze misschien niet beter een marktkraam in Bagdad konden beginnen en Ara vanwege zijn leeftijd veerman kon worden in de haven). Het laatste shot is dat ze dus toch weer de haven van Bagdad uitvaren op zoek naar nieuwe avonturen.

    Dat klinkt niet alsof de laatste afleveringen met die Blue Demon King in de Nederlandse versie zitten.

  3. On 4/4/2011 at 8:09 PM, Hinse said:

    Eigenlijk waren het de Duitsers die bepaalde scènes ongeschikt vonden. Die hebben de serie namelijk ingekort naar 42 afleveringen, waarna de KRO die versie aankocht en liet inspreken. Vermoedelijk waren sommige afleveringen te eng.

     

    Ik zie hier (https://en.wikipedia.org/wiki/Arabian_Nights:_Sinbad%27s_Adventures) in ieder geval dat de beschrijvingen van de originele afleveringen 7, 8, 9 en 10 niet overeenkomen met de Nederlandse 7 t/m 10, dus deze zullen wel overgeslagen zijn. In de beschrijvingen gaat het ook over reuzen en gieren die levende mensen eten en per ongeluk mensen doden. Begrijpelijk dat ze dat ongeschikt voor kinderen vonden.

      

    On 4/15/2011 at 11:10 PM, Hinse said:

    Ja, dat moet echt een unieke ervaring voor je zijn. De eerste keer dat ik dergelijke series was, was het sowieso al de 10de herhaling.

    Weet iemand trouwens of de laatste aflevering met Nederlands dubs (42) ook een afsluiting van het verhaal is? Er zijn namelijk 10 afleveringen uit weggeknipt (o.a. een scene waarbij Din en Alba in brand vliegen door de vulkaan) en het zou zomaar kunnen dat het einde ook ontbreekt.

     

    Ik heb het Nederlandse einde voor zover ik weet nooit gezien. Als iemand wel weet hoe die afloopt kan die het vergelijken met de beschrijvingen uit bovenstaande wikipedia link.

      

    40 minutes ago, djkoelkast said:

     

    Het vragen naar afleveringen etc. mag hier niet, we krijgen gezeur als dat wel gebeurt. Op dit forum mag je de series uiteraard bespreken, maar we gaan het niet over ruilen/delen etc. hebben.


    Excuus.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...