Ga naar inhoud

Invader

Users
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Invader

  1. Dag allemaal, sinds zeer kort lid van dit forum. Want ik heb onlangs een P2000T gekocht! Daar is bijzonder weinig info over te vinden op het www.

    Maar wel op dit forum, dus ik lees het de komende tijd helemaal door! Sowieso wel handig dit forum, want ook MSX en commodore zijn hier thuis te vinden.

    Was altijd al gecharmeerd van die rare machine met zn mini bandjes. Vroeger had mijn oom er een. Zelf ben ik er niet heel bekend mee, hij is eigenlijk

    net van voor mijn tijd (geboren in 1976).

     

    Mijn "nieuwe" P2000T bleek het helemaal niet te doen.... De voeding gaf alleen nog +5V af, de andere spanningen +12V en -20V waren er niet.

    Sterker nog, de zekeringen er van waren kapot. Oorzaak: bijna alle elco's in de voeding zwaar verlopen en ook kortsluiting. Dus, de boel

    vernieuwd en it's alive! Beeld! En Basic start op en we kunnen een programma intypen!

    Maar.... de cassette leest niets in, en brengt een onrustige loop ten gehore, bonken. Ook geeft ie soms een cassette error.

    Dus ook die helemaal uit mekaar gehaald : tandwiel op de motoras blijkt gescheurd. Kennelijk heeft het kunststof het na al die jaren begeven.

    Dus de boel moet van het motorasje af en het tandwiel moet worden vervangen. Misschien leest ie dan wel wat in. De boel zit muurvast op die as

    dus ik moet op mn werk even op zoek naar een mechaniker die het eea er netjes af kan krijgen. En dan maar hopen dat dat tandwiel nog ergens

    te krijgen is! Anders wordt het ergens een tandwiel laten maken op basis van een CAD tekening oid.

    Ik ben heel benieuwd of er dan wel wat ingelezen wordt van de oude tapejes! Het kan natuurlijk zomaar zijn dat deze hun data kwijt zijn.

     

    Tips over het gangbaar maken van de machine zijn zeer welkom!

     

    Alvast dank!

    Groet,

    Collin

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...