Ga naar inhoud

Epic90ies

Users
  • Aantal items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Epic90ies

  1. Weet iemand toevallig wanneer B&A worden uitgezonden op de digitale zender van RTL Telekids 24/7?

     

    Ergens in de namiddag een of twee afleveringen en dan 's nachts van rond 23:30 tot rond 5:00 uur. :)

  2. Nee, het deuntje in de vallei is een heel kort muziekje :P Wordt mijn 1 keer in B en A gebruikt.

    Jep dat muziekje bedoel ik inderdaad. :)

     

     

    Ik denk dat je dit deuntje bedoeld, geen idee of er ooit echt naar gezocht is. 

    Mooi deuntje overigens, wordt alleen niet heel veel gebruikt.

     

     

    Dat is niet het spanningsdeuntje dat ik bedoel uit Amerika/Plaaggeest. Die ik bedoel hoor je onder andere wanneer de boeven net aankomen in Washington en B&A op hetzelfde ogenblik juist vertrekken. Je ziet hier B&A net langs rijden en de boeven rijden precies de andere kant uit. Ook hoor je dit deuntje volgens mij verderop in de serie op het moment dat HH de auto moet keren van de Baron in de Bryce Canyon.  

  3. Die New Technology serie LP's zijn sowieso    _O_.

    Je bedoelt dan neem ik aan enkel de oude boevenmuziekjes zoals in de Schatkaart en de onbewerkte versie van de Verzonken Stad? 

     

    Weet iemand trouwens welke muziek dat is die je hoort in de Klaris versie van de Amerika serie wanneer de Baron zenuwachtig wordt en hij zegt: "volgens mij zijn ze in deze vallei"? 

    Dit is een scène in het Yosemite Park en op dat moment zie je die grote waterval in de verte.

    Of zou dit iets van Klaris zelf zijn? Net als bijvoorbeeld het "Plaaggeestdeuntje" dat je ook in de Amerikaserie in meerdere scènes hoort.

    Dit vroeg ik me al een tijdje af. :)

  4. Dat Johan en Koko het concept van S&G hebben benut is inderdaad een feit.

    Ik geloof dat in de begintijd, voordat Samson samen met Gert in hun woonkamer te zien waren, Samson ook wel eens naast een andere omroeper in de studio zat waaronder ook Johan Verstreken. :)

  5. Bassie & Adriaan

    Samson & Gert

    Dommel

    Teenage Mutant Ninja/Hero Turtles

    Bremer Stadsmuzikanten

    Foofur

    Pinokkio

    Telekids

    de Smurfen

    Ovide

    Starstreet

    de Droomshow

    Willem Wever

    Kinderen Zijn De Baas

     

    Een greep uit de namen van programma's die me te binnen schieten waar ik vroeger zoal naar keek.

    Verder keek ik ook vaker naar Duitse en Belgische kindertelevisie.

    Sendung Mit Der Maus, Löwenzahn, Ziebenstein onder andere op de Duitse tv.

    En op België had je vroeger naast Samson & Gert ook nog leuke andere programma's zoals Interflix en Postbus X.

    Toen had je Ketnet nog niet en heette het kinderblok op BRTN 2 "Van-A-1-Van-A-2" dat gepresenteerd werd door Johan Verstreken en clown Coco.

     

    dyn009_original_300_212_pjpeg_2616433_c0

  6. Daar ben ik het zo mee eens  _O_

     

    Dreigende Bellen en Dreiging Langzaam (Die samen met Dreigende Drums de eerste dreigende smorenburgdeuntjes waren) geven zoveel meer sfeer dan Dreigende Tubbler en Dreiging Kroon.

     

    Edit: Ik denk nu aan de 1997 versie van de Huilende Professor. Als Adriaan de kaart leest in het gangenstelsel van de professor draaien ze Dreiging Langzaam over Spiral heen, dit geeft een mooi effect. Of dat stukje als Inspecteur Kaletti ook een groen mannetje is geworden (Wat ik vroeger best eng vond), daar HOORDE Dreiging Langzaam gewoon bij :)

    Ja dat kan ik me nog herinneren. Daar word inderdaad Dreiging Langzaam over Spiral heen gedraaid. 

    In de slagersbanden versie werd daar in deze scène volgens mij Tubular Bells of een ander nummer overheen gedraaid klopt dit? :)

    Verder zijn er nog wel wat meer scènes waarbij ik de muziek uit de eerste nabewerking beter vind passen, al blijft de originele muziek toch het allerbeste naar mijn mening. 

     

    Verder vind ik trouwens de Schatkaart erg afwijkend ten opzichte van de andere series wat betreft de nabewerking.

    De originele boevendeuntjes zijn gewoon behouden, terwijl dit dezelfde deuntjes zijn als in de Verzonken Stad en ze in die laatste serie wél zijn vervangen.

    Verder zijn ook alle geluidseffectjes zoals de toontjes bij het voorlezen van het raadsel behouden, terwijl deze effecten in de andere series vaak verdwenen zijn.

    Bepaalde achtergrond muziek is (deels) behouden (spanningsdeuntjes tijdens het inbreken bijvoorbeeld), maar de beste muziek van de serie zoals de nummers van het album Continents van Peru en Eric Allen - Mastermind zijn dan weer wel vervangen. 

    Savane geeft echt de triestige en wanhopige sfeer bij het afbranden van het clubgebouw. De duistere sound van Continents geeft een extra dimensie aan B&A die naar beneden klimmen over die vreemde vulkanische landschappen. 

    En in de scène waarin Japie het afluisterapparaat heeft aangezet en achterna wordt gezeten door Lara is nu Dreigende Bellen te horen terwijl daar een van de achtervolgingthema's beter was geweest. In de originele versie was daar immers Magnetic Fields part 1 te horen!

    Beetje jammer. :P

  7. Ik mis zeker de Griekse 'Hallo Vriendjes'. En ook Dreiging Grieks, toemtoem, de Clannadmuziek.

    En jazeker, Achtervolging Kroon is briljant :D Een heerlijk lange opbouw naar een grote climax met de scheurende gitaren! Dan vind ik die van Klaris maar eentonig...

    Bij de Kroon is 'Dreiging Langzaam' trouwens echt onmisbaar bij het kasteel :$ 'toem toem toem tie tie tie' associeer ik toch veel meer met De Verzonken Stad.

    In de eerste nabewerkingen eind jaren 90 werd "Dreiging Langzaam" veel meer gebruikt in spanningsscènes dan in de latere nabewerkingen.

    Nu wordt bijna altijd Dreiging Kroon, Dreigende Bellen of Dreigende Tubbler gebruikt terwijl ik Dreiging Langzaam veel meer sfeer vind geven aan bepaalde scènes. 

    Denk bijvoorbeeld aan de scène wanneer B&A de boeven "het paard van Troje" laten binnen halen. :P 

  8. Nog gewonnen ook, wat leuk!

    Ik ben een paar dagen op pad geweest in Drenthe, vandaar mijn late reactie.

    Maar de brilsmurfaward is wat mij betreft prima hoor!

    En bij nummer 22: Ik kwam niet op de juiste artiest en heb er dagen over na liggen denken wie we zochten.

    Ik ken het nummer namelijk van schlager-artieste Heidi Brühl.

    Bedankt dat je me eindelijk uit mijn lijden hebt verlost! :P

  9. Nog iets dat ik trouwens vroeger spaarde waren de wekelijkse uitgaven van het blad Megacharts en de voorlopers hiervan genaamd Charts en Mega Top 100.

    Zo'n uitgave bevatte alle hitlijsten, wat informatie over nieuwe releases en popnieuws en kon wekelijks gratis afgehaald worden in de platenzaak. :)

  10. Dat heb ik al eens gedaan, zover ik nog banden heb zijn die overgespoeld met andere programma's. 

    Daarbij komt dat sinds we een DVD speler hebben en daar later ook nog een PVR is bijgekomen er een heleboel oude videobanden, die dus toch al waren overgespoeld met vrij nutteloze programma's, de deur uit zijn gegaan. 

    Ik heb op zolder nog een paar resterende dozen met banden staan, mijn voornemen is om deze nog eens na te kijken en indien er wat leuks tussen zit wat te digitaliseren. 

    Kleine kans dat hier nog iets tussen zit wat bewaard is gebleven van bijvoorbeeld oud S&G materiaal, maar ik ga er eigenlijk niet vanuit. 

  11. Ik werk in een betrekkelijk klein maar gezellig team dat klantcontact voor een vrij grote nieuwe internetprovider onderhoudt, zowel technisch als commercieel.

    Het gaat om voornamelijk telefonische contacten maar daarnaast ook per email, chat, social media en natuurlijk per oudewets geschreven brief, 

    Ons team heeft een vrij afwisselende baan, aangezien je de ene keer bezig bent met het oplossen van technische problemen (technical support), dan weer een nieuw product verkoopt (upselling) en een enkele keer het betalingsverkeer voor een klant aan het uitpluizen bent (billing).

    Het is niet altijd even praktisch en efficiënt om als complete desk meerdere taken te verrichten in plaats van deze op te splitsen, maar het houdt het wel afwisselend.

    En het bijkomstig voordeel is dat iedereen in principe alles voor de klant kan doen zonder dat deze weer doorverwezen hoeft te worden. ;)

  12. Wie kent nog deze reclamespot van O2 vroeger die ook in Nederland geruime tijd is uitgezonden?

     

    De gebruikte track is Release The Pressure van Leftfield. Heerlijk nummer met ambient, ragga vocals en reggae, het zit er allemaal in.  

     

    Of deze spot van Zon (Zonnet) Internet in de tijd dat je nog zo'n installatie cd-rom kreeg:

     

    Simone Angel - Contact (wel een net iets andere versie)

    En tot slot, de muziek in de leader die VPRO al wat jaartjes gebruikt:

     

    Dat is de intro van Electric Light Orchestra - Here Is The News :)

     

    En dan schiet me nog te binnen dat ik het opvallend vond dat in Martin Gaus' Natte Neuzenshow begin jaren 90 altijd als spanningsmuziek Vangelis - Kinematic gebruikt werd op het moment dat die honden hindernissen moesten gaan nemen zoals zwemmen e.d. 

    In diezelfde tijd is ook B&A En De Reis Vol Verrassingen uitgezonden, ook hierin werd dat nummer gebruikt bij de scène waar Bassie nog net op tijd stopt met rennen omdat hij anders in de Canyon valt.

    Beide TROS uitzendingen, toeval? :)

     

    EDIT: Ik zie net pas dat het echt om muziek specifiek uit TV programma's gaat.  :@

    Mijn excuses voor het stukje muziek uit de reclamespots!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...