Ga naar inhoud

Lobo

Users
  • Aantal items

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lobo

  1. 5 uur geleden, ddmasterd zei:

    Toch maar een kijkje genomen gisteravond. Is het een van jullie opgevallen dat er heel kort een foto uit de plaaggeest tijd werd geshowd met een scene die nooit in de serie terugkwam. Leek wel op een leeg huis met grote ramen waar ze zaten te schilderen ofzo

    Ik heb de film niet gezien, alleen filmpje op YouTube waarin dit fragment te zien is. Dit betreft een foto van een krantenartikel en geen scene uit de serie.

  2. Trailer:

    https://youtube.com/watch?si=LwZwKlbV1dnFTrfG&v=dHUaSjGHjfM&feature=youtu.be

     

    Enkhuizer regisseur Jelmar Hoekstra regisseert Bassie en Adriaan documentaire:

    https://youtu.be/IPrKLVRyk5c?si=VexwXRNmPbaUHAqM

     

    Als basis van de documentaire dus de interviews van 35 jaar op TV van 5 minuten tv. Die daarom van het kanaal zijn gehaald. Gezien de gezondheid van Bas niet onlogisch.

    Maar dan snap ik niet waarom hier dan een bioscooprelease van komt. Waarschijnlijk verwachten ze dat fans toch wel gaan, ondanks dat het vooral archiefmateriaal betreft.

    Persoonlijk vind ik dat als je een paar interviews of andere docu bekijkt( zoals 35 jaar op tv reeks of de herfst van) dat het verhaal wel een keer verteld is. Gezien de trailer verwacht ik niet veel beeldmateriaal wat al niet bekend is. Alleen het interview met Hans Beijer lijkt mij dan interessant.

     

     

  3. 2 uren geleden, Hinse zei:

     

     

    Een paar jaar geleden was hiervan een rechtzaak. Ik heb destijds het rechtbankverslag gelezen.

    Als ik het mij goed herinner was dit de uitkomst:

     

    De rechter heeft de acteurs in het gelijk gesteld wat betreft een vergoeding voor de door Joop van den Ende geproduceerde series. In het contract tussen Joop en de acteurs stond vermeld dat ze recht hadden op vergoeding voor een bepaalde periode. Begin jaren '90 toen Bas en Aad de rechten overnamen(waar volgens mij niks verder van op papier stond) vond de rechter dat ze deze afspraken met acteurs ook over hadden genomen.

     

    De series geproduceerd door Bas en Aad zelf, daarvan heeft de rechter Bas en Aad in het gelijk gesteld. Daarover hoeft geen vergoeding betaald te worden.

     

  4. Acteur Rutger Hauer (75) overleden na kort ziekbed

    Gepubliceerd: 24-07-19 

     

    Acteur Rutger Hauer is op vrijdag 19 juli op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn woordvoerder Steve Kenis bevestigt dit nieuws aan Variety.

    Hauer is woensdag in besloten kring begraven. Hij overleed na een kort ziekbed in zijn woonplaats, het Friese Beetsterzwaag. Dat heeft zijn familie laten weten. Het is niet bekend waar de acteur aan is overleden.

    Hauer begon zijn carrière al in de jaren zestig bij de Noorder Compagnie met stukken van onder anderen Shakespeare. In 1969 nam hij de hoofdrol in de serie Floris, geregisseerd door Paul Verhoeven, op zich. In Nederland boekte hij grote successen met de films Turks Fruit en Soldaat van Oranje, eveneens onder regie van Verhoeven, waarna hij ook in Hollywood aan de slag ging.

     

    https://www.nu.nl/film/5969929/acteur-rutger-hauer-75-overleden-na-kort-ziekbed.html

     

     

  5. 5 uur geleden, djkoelkast zei:

    Het haar van Bassie zit op de cover van 3 wel een stuk beter dan op 4. Maar wel gaaf dat ze blijkbaar nog foto's hadden liggen.

     

    De pruik van Bassie uit De Verdwenen Kroon heb ik nooit echt mooi gevonden, met dat kale stuk ervoor. De pruik met die grote kuif vind ik toch wel de mooiste.

     

    Wel tof dat ze eindelijk foto's gebruiken voor de covers uit de tijd van de serie en niet steeds weer opnieuw de foto's van eind jaren 90.

  6. Ik heb ook ergens gelezen dat delen 76 tot 79 gebaseerd zijn op de scripts van Grijpstra en De Gier? Ik weet niet of dat correct is. 

     

    De delen die ik tot nu toe heb gelezen zijn inderdaad prima en vertrouwd 'Baantjer' leesvoer.

     

    Maar was een opvolger voor de serie echt nodig? Appie Baantjer was al voor zijn dood gestopt met het schrijven van De Cock reeks. Hij was met Simon de Waal een nieuwe reeks begonnen 'De Waal en Baantjer" waar later de televisieserie Bureau Raampoort op gebaseerd is.

    Peter Römer is 2 jaar na het overlijden van Baantjer en 4 jaar na het laatst verschenen De Cock deel, de reeks voort gaan zetten. 

     

    .

     

     

     

     

  7. Hierin deel ik jouw mening. In de boeken is er ook nooit sprake geweest van een 'jonge De Cock' hij was vanaf het begin al de oude grijze speurder. Appie Baantjer heeft wel eens een semie autobiografie geschreven over de levensgeschiedenis van De Cock. Waarin de eerste jaren wordt beschreven( eens kijken of daar iets in staat over het verijdelen van een aanslag  tijdens de kroning van Prinses Beatrix😋)

     

    Sowieso is Peter Römer(zoon van Piet) bezig met het verder uitmelken van Baantjer. Hij heeft al diverse nieuwe "Baantjer" boeken uitgebracht met als basis bewerkte scripts van de serie.

  8. Als fan van de boeken en serie ben ik wel  benieuwd hoe deze nieuwe film en serie dit voort gaat zetten.

     

    Ik vind het logisch dat Vledder er niet inzit. In de serie en boeken is hij veel jonger dan De Cock en zal dus pas later bij de politie zijn begonnen.

     

    Ben benieuwd hoe Waldemar Torenstra een jonge De Cock gaat neerzetten. 

    In 1984 is er inderdaad al een Baantjer film geweest: Moord in Extase. Met Joop Doderer als De Cock. Joop speelt, in mijn ogen,  een geloofwaardige en goede De Cock . 

    Alleen Ron Brandsteder als Vledder is toch wel erg slecht.

     

     

     

     

     

  9. Gert Verhulst stopt definitief met kinderduo Samson en Gert

    Gert Verhulst, de baas van Studio 100 en de bedenker van Samson en Gert, zal niet meer optreden in deze duovorm. De kindertelevisiemaker maakte dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat hij niet meer met de hond te zien zal zijn. 

    De voornaamste reden voor dit besluit is dat hij "niet te lang door wil gaan". "Ik wil niet als een zielig, oud mannetje te zien zijn met een pratende pop naast me." De 51-jarige Verhulst benadrukt dinsdag dat hij nog wel te zien is in de jubileumshow die van start gaat in de kerstvakantie.

    Samson zal niet verdwijnen, maar de Studio 100-baas weet nog niet in welke vorm dat zal zijn. "Zonder Samson was Studio 100 nooit zo groot geworden", zegt Verhulst. "Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan."

    https://www.nu.nl/media/5821947/gert-verhulst-stopt-definitief-met-kinderduo-samson-en-gert.html

     

    Video:

    https://www.nu.nl/267876/video/einde-samson-en-gert-ik-wil-geen-zielig-oud-mannetje-worden.html

     

  10. Op 8-3-2019 at 19:22, BeRei zei:

    Aad gaat weer in een Sinterklaasfilm spelen (overigens met Bram van der Vlugt als Sinterklaas): https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/film/artikel/4634966/lieke-van-lexmond-en-aad-van-toor-sinterklaasfilm

     

    Bram van der Vlugt als Sinterklaas😁

    Aad van Toor als Adriaan 😀

    Makers: Martijn van Nellestijn😦

    Regie Lucio Messercola?

     

    Altijd gaaf om Bram weer als Sinterklaas te zien en ook leuk dat Aad opnieuw zijn blauwe blouse aantrekt.(afscheid nemen blijft lastig) 

    Ik hoop van harte dat deze film niet van het niveau wordt zoals de andere Sinterklaasfilms van Van Nellestijn .

     

  11. Ik heb het even nagekeken, ik citeer vanuit het boek van Joop:

     

    Bij zijn afscheid van Endemol had Van den Ende zelfs alle archiefmateriaal van Van Duin uit het bedrijf gekocht, zodat Van Dijn en hij zelf konden blijven bepalen wat ermee zou gebeuren: ' Uit waardering en respect voor hem, en uit vriendschap'

  12. 22 uur geleden, lolbroek zei:

    Door het lezen van Adele (uit het leven van Adele Bloemendaal) kwam ik op het volgende weetje. De theatershow Adele in Casablanca is door Joop van den Ende destijds opgenomen voor tv maar nooit uitgezonden vanwege verschillende redenen. Nu vraag ik mij af, hoe zou het archief van onze grootste mediamagnaat er nu uitzien. 

     In de biografie van Joop van den Ende staat beschreven dat hij, nadat hij zijn aandelen in Endemol had verkocht, alle uitzendrechten en uitzendingen van Andre van Duin heeft overgenomen van Endemol.

  13. Sinds kort ben ik het bezit van de Weton-Wesgram/Kidstuff uitgave van De Plaaggeest deel 2. Het gaat om de uitgave in een normale hoes. Opzich geen bijzondere uitgave, echter op de VHS zelf staat niet De Plaaggeest deel 2 maar De Profossor deel 2. (Op de band zelf zit ook een sticker waarop staat De Plaaggeest deel 2). 

    Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn die deze 'foute' uitgave hebben, of dat dit een eenmalige fout is geweest.

  14. 29 minuten geleden, Logitech zei:

    Toevallig ook op een videoplatform waar we het allemaal kunnen zien? Ben nogal nieuwsgierig nu. :D

    Met beeldmateriaal bedoelde ik screenshots. De opname is niet van mijzelf.

    Ik heb deze screenshots niet op het forum geplaatst omdat ik in het verleden heb mee gemaak dat mensen met mijn screenshots (die ik overigens niet op dit forum had geplaatst)opnames te koop aanboden .

     

  15. Op 24-5-2018 at 21:22, samba-boy zei:

    Om nog even ergens op terug te komen:

    Details uit correspondentie met meerdere personen zal ik besparen (privacy is een groot goed en dien ik net als iedereen te respecteren), maar ik heb dus wat correspondentie gevoerd en door de uitspraken die ik daardoor hierover heb vernomen beschouw ik dit weetje, VOORLOPIG (zolang er niets aan materiaal voorhanden is dat dit bevestigt), als zijnde een 'urban legend'. Fake news. Dat is tevens ook meteen wat ik iedereen voorlopig adviseer, om dit weetje als zijnde onbevestigd te behandelen, in ieder geval voor zolang er dus geen opname van opduikt.

     

    Inmiddels wat beeldmateriaal gedeeld, ik hoop dat je wil bevestigen dat dit geen 'fake news' is.

     

    Nu het toch over 'fake news' gaat;

     

    Deze vraag is volgens mij al eens gesteld op dit forum, maar ik kon het antwoord niet terugvinden:

    http://theaterencyclopedie.nl/wiki/Bassie_en_Adriaan Op deze site staat dat de proefaflevering werd uitgezonden op 17 december 1976 bij de TROS. Klopt dit?

    Ik ging er namelijk vanuit dat de proefaflevering alleen ter goedkeuring voor de TROS werd gemaakt. Om vervolgens ,met toevoegingen van de Plaaggeest scenes, voor het eerst uitgezonden te worden op 10 januari 1978.

     

     

  16. 18 minuten geleden, warboel zei:

    Was het niet ooit zo dat bij Beeld en Geluid enkel de Plaaggeest, Sleutel en Professor te bekijken waren? Kennelijk de Diamant dus toch ook.

     

    En een beetje gekke bekken trekken doen ze nog wel in de huidige versie. Of althans, dat lijken ze te doen, maar in feite zie je niets. Oorspronkelijk maakten ze het dus nog bonter?

    Of de Diamant bij Beeld en Geluid te zien is weet ik niet. Ik heb een kopie van een eigen tv opname.

     

    Ja, in de oorspronkelijke versie is nog een shot te zien na de scene waarin B1 zegt "ze zijn ons ontsnapt" en B2 antwoord "dat zie ik zelf ook wel" waarbij Bassie en Adriaan beide hun tong uitsteken en gekke bekken trekken.

  17. Op 22-5-2018 at 11:54, jennoH zei:

    Nu het hier toch over de Sleutel gaat... De Sleutel heeft - netzoals de Plaaggeest - in de oorspronkelijke tv-uitzending een ander einde.

     

      Toon verborgen inhoud

    Tot zover ik weet is hier nog nooit over gepost geweest dus vond ik het wel leuk om hiervoor terug te keren. Maar wees gerust, als er geen vragen meer zijn dan trek ik me weer voor een poosje terug.

     

    Ook De Diamant heeft oorspronkelijk een andere einde. Na het lied 'Maak de piste maar vrij' volgt nog een korte scene die zich afspeelt in de circustent tijdens een voorstelling. Waarbij BA door Andre worden aangekondigd. Adriaan verteld hoe blij hij is weer terug te zijn in het circus en Bassie afsluit met de woorden eind goed, al goed.

    Edit: Tevens is in deze laatste aflevering een shot te zien die later is verwijderd. Na de overdracht van de diamant, als BA via de kabel naar de overkant zijn gegaan, staan zowel Bassie als Adriaan gekke bekken te trekken na de boeven. 

  18. 28 minuten geleden, MarsM zei:

    Rex is natuurlijk Oostenrijks, waardoor sommige acteurs bar lastig te verstaan zijn als je basis-Duits kunt volgen. In Oostenrijk 'zingen' ze echt (het is niet Strasse maar Stroaaase)... met name bij Höllerer moet je alle zeilen bijzetten, maar ook Böck praat erg snel ;).


    Daarnaast heeft Rex ook nog een doorstart gemaakt in Italië, waar 8 seizoenen zijn gemaakt.  
    Rex volgen in het Oostenrijks zonder ondertiteling ging nog prima, maar Italiaans is echt niet te doen voor mij:9.

  19. Cobra 11 en Kommissar Rex. In Nederland zijn van beide series alleen seizoen 1 en 2 uitgebracht. Van Rex zijn ook 2 aparte dvds uitgebracht door een andere distributeur . Op deze 2 dvds staan de pilot(die daardoor ontbreekt op de uitgave van seizoen 1)  en een aantal afleveringen uit seizoen 3 en 4. Waarschijnlijk dat het door deze uitgave komt dat de overige seizoenen niet worden uitgebracht.

  20. 19 uur geleden, samba-boy zei:

    Nou ja zeg, nou breekt mijn klomp helemaal :O Voor de reis vol verrassingen maken ze gebruik van de cassetteband-cover van het gelijknamige album :O Maar dat niet alleen, 'Op Reis door Amerika' heeft dus weer de originele titel! :O Ook duidelijk dat ze bij de andere productiecovers gebruik maakten van het 'Reis vol Verrassingen'-logo. Gele achtergrond wegshoppen en gaan :)

     

    ...Damn. Alsof we in een alternatieve realiteit terecht zijn gekomen waarin het legendarische logo (want het is gewoon beter dan het Romic-logo, period) nooit is vervangen.

    De terugkeer van dit oude logo is echt gaaf. Weer een reden voor een heruitgave van de dvd.:9

     

    Ik vind vooral mooi dat de foto op de cover uit dezelfde periode als de serie komt i.p.v het gebruik van foto's uit een fotoshoot van eind jaren 90.

  21. Deze prachtige replica van de Rancho uit "De Sleutel" kwam ik tegen op Marktplaats._O_

    https://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/overige-verzamelen/m1196589611-gezocht-bassie-en-adriaan-caravan-simca-matra-rancho.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=10

     

    $_84 (7).JPG

     

    Op 10 september 2017 viert Simca Automobiel Club Nederland het 50- en 40-jarig jubileum van de Simca 1100 en de Simca Matra Rancho.

    Daarvoor zijn dus opzoek naar een BA caravan.

     

    Meer info over het evenement :

    http://www.oldtimerweb.nl/oldtimer-evenementen/50-jaar-simca-1100-en-40-jaar-simca-matra-rancho_9671.aspx

  22. Op 11-8-2017 at 06:54, MarsM zei:

    Het zit 'm volledig in de presentatie... ze kunnen beter niet meer op deze manier als 'Bassie en Adriaan' met deze outfits daar gaan staan/zitten. Dáár zouden ze op 1 juli 2004 officieel afscheid van nemen en dat was ook goed.

     

    Het ca. voor de 20e keer (incl. Speelfilm) dit tóch weer doen heeft inmiddels gezorgd voor het ombuigen van meerdere Jump the Shark momenten in een 'ach wat geeft het, leuk dat ze dit nog doen'. Feitelijk is dat wel zo, maar als ze het niet meer doen is het toch iets minder genant en kunnen ze er nog steeds 100% voor de fans zijn.

    Wat dan wel weer apart is; Op 1 juli :Y was er voor kinderen, die via Pepple tv een prijsvraag hadden ingevuld, een 'Meet & Greet' met Bassie en Adriaan.  Tijdens deze dag had Aad juist zijn Adriaan pak niet aan.

     

    http://pebbletv.nl/actie?aID=69

×
×
  • Nieuwe aanmaken...