Jump to content

Lobo

User
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

About Lobo

 • Rank
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  Playstation

Profile Fields

 • Interesses
  Films & TV-series
  VHS

Recent Profile Visitors

524 profile views
 1. Lobo

  Bassie & Adriaan #10

  De pruik van Bassie uit De Verdwenen Kroon heb ik nooit echt mooi gevonden, met dat kale stuk ervoor. De pruik met die grote kuif vind ik toch wel de mooiste. Wel tof dat ze eindelijk foto's gebruiken voor de covers uit de tijd van de serie en niet steeds weer opnieuw de foto's van eind jaren 90.
 2. Lobo

  Baantjer #2

  Ik heb ook ergens gelezen dat delen 76 tot 79 gebaseerd zijn op de scripts van Grijpstra en De Gier? Ik weet niet of dat correct is. De delen die ik tot nu toe heb gelezen zijn inderdaad prima en vertrouwd 'Baantjer' leesvoer. Maar was een opvolger voor de serie echt nodig? Appie Baantjer was al voor zijn dood gestopt met het schrijven van De Cock reeks. Hij was met Simon de Waal een nieuwe reeks begonnen 'De Waal en Baantjer" waar later de televisieserie Bureau Raampoort op gebaseerd is. Peter Römer is 2 jaar na het overlijden van Baantjer en 4 jaar na het laatst verschenen De Cock deel, de reeks voort gaan zetten. .
 3. Lobo

  Baantjer #2

  Hierin deel ik jouw mening. In de boeken is er ook nooit sprake geweest van een 'jonge De Cock' hij was vanaf het begin al de oude grijze speurder. Appie Baantjer heeft wel eens een semie autobiografie geschreven over de levensgeschiedenis van De Cock. Waarin de eerste jaren wordt beschreven( eens kijken of daar iets in staat over het verijdelen van een aanslag tijdens de kroning van Prinses Beatrix😋) Sowieso is Peter Römer(zoon van Piet) bezig met het verder uitmelken van Baantjer. Hij heeft al diverse nieuwe "Baantjer" boeken uitgebracht met als basis bewerkte scripts van de serie.
 4. Lobo

  Baantjer #2

  Als fan van de boeken en serie ben ik wel benieuwd hoe deze nieuwe film en serie dit voort gaat zetten. Ik vind het logisch dat Vledder er niet inzit. In de serie en boeken is hij veel jonger dan De Cock en zal dus pas later bij de politie zijn begonnen. Ben benieuwd hoe Waldemar Torenstra een jonge De Cock gaat neerzetten. In 1984 is er inderdaad al een Baantjer film geweest: Moord in Extase. Met Joop Doderer als De Cock. Joop speelt, in mijn ogen, een geloofwaardige en goede De Cock . Alleen Ron Brandsteder als Vledder is toch wel erg slecht.
 5. Lobo

  [BE] Samson en Gert

  Gert Verhulst stopt definitief met kinderduo Samson en Gert Gert Verhulst, de baas van Studio 100 en de bedenker van Samson en Gert, zal niet meer optreden in deze duovorm. De kindertelevisiemaker maakte dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat hij niet meer met de hond te zien zal zijn. De voornaamste reden voor dit besluit is dat hij "niet te lang door wil gaan". "Ik wil niet als een zielig, oud mannetje te zien zijn met een pratende pop naast me." De 51-jarige Verhulst benadrukt dinsdag dat hij nog wel te zien is in de jubileumshow die van start gaat in de kerstvakantie. Samson zal niet verdwijnen, maar de Studio 100-baas weet nog niet in welke vorm dat zal zijn. "Zonder Samson was Studio 100 nooit zo groot geworden", zegt Verhulst. "Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan." https://www.nu.nl/media/5821947/gert-verhulst-stopt-definitief-met-kinderduo-samson-en-gert.html Video: https://www.nu.nl/267876/video/einde-samson-en-gert-ik-wil-geen-zielig-oud-mannetje-worden.html
 6. Lobo

  Bassie & Adriaan #10

  Bram van der Vlugt als Sinterklaas😁 Aad van Toor als Adriaan 😀 Makers: Martijn van Nellestijn😦 Regie Lucio Messercola? Altijd gaaf om Bram weer als Sinterklaas te zien en ook leuk dat Aad opnieuw zijn blauwe blouse aantrekt.(afscheid nemen blijft lastig) Ik hoop van harte dat deze film niet van het niveau wordt zoals de andere Sinterklaasfilms van Van Nellestijn .
 7. Lobo

  De archieven van de televisie #2

  Ik heb het even nagekeken, ik citeer vanuit het boek van Joop: Bij zijn afscheid van Endemol had Van den Ende zelfs alle archiefmateriaal van Van Duin uit het bedrijf gekocht, zodat Van Dijn en hij zelf konden blijven bepalen wat ermee zou gebeuren: ' Uit waardering en respect voor hem, en uit vriendschap'
 8. Lobo

  De archieven van de televisie #2

  In de biografie van Joop van den Ende staat beschreven dat hij, nadat hij zijn aandelen in Endemol had verkocht, alle uitzendrechten en uitzendingen van Andre van Duin heeft overgenomen van Endemol.
 9. Lobo

  Bassie & Adriaan #9

  Sinds kort ben ik het bezit van de Weton-Wesgram/Kidstuff uitgave van De Plaaggeest deel 2. Het gaat om de uitgave in een normale hoes. Opzich geen bijzondere uitgave, echter op de VHS zelf staat niet De Plaaggeest deel 2 maar De Profossor deel 2. (Op de band zelf zit ook een sticker waarop staat De Plaaggeest deel 2). Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn die deze 'foute' uitgave hebben, of dat dit een eenmalige fout is geweest.
 10. Lobo

  Bassie & Adriaan #9

  Met beeldmateriaal bedoelde ik screenshots. De opname is niet van mijzelf. Ik heb deze screenshots niet op het forum geplaatst omdat ik in het verleden heb mee gemaak dat mensen met mijn screenshots (die ik overigens niet op dit forum had geplaatst)opnames te koop aanboden .
 11. Lobo

  Bassie & Adriaan #9

  Inmiddels wat beeldmateriaal gedeeld, ik hoop dat je wil bevestigen dat dit geen 'fake news' is. Nu het toch over 'fake news' gaat; Deze vraag is volgens mij al eens gesteld op dit forum, maar ik kon het antwoord niet terugvinden: http://theaterencyclopedie.nl/wiki/Bassie_en_Adriaan Op deze site staat dat de proefaflevering werd uitgezonden op 17 december 1976 bij de TROS. Klopt dit? Ik ging er namelijk vanuit dat de proefaflevering alleen ter goedkeuring voor de TROS werd gemaakt. Om vervolgens ,met toevoegingen van de Plaaggeest scenes, voor het eerst uitgezonden te worden op 10 januari 1978.
 12. Lobo

  Bassie & Adriaan #9

  Of de Diamant bij Beeld en Geluid te zien is weet ik niet. Ik heb een kopie van een eigen tv opname. Ja, in de oorspronkelijke versie is nog een shot te zien na de scene waarin B1 zegt "ze zijn ons ontsnapt" en B2 antwoord "dat zie ik zelf ook wel" waarbij Bassie en Adriaan beide hun tong uitsteken en gekke bekken trekken.
 13. Lobo

  Bassie & Adriaan #9

  Ook De Diamant heeft oorspronkelijk een andere einde. Na het lied 'Maak de piste maar vrij' volgt nog een korte scene die zich afspeelt in de circustent tijdens een voorstelling. Waarbij BA door Andre worden aangekondigd. Adriaan verteld hoe blij hij is weer terug te zijn in het circus en Bassie afsluit met de woorden eind goed, al goed. Edit: Tevens is in deze laatste aflevering een shot te zien die later is verwijderd. Na de overdracht van de diamant, als BA via de kabel naar de overkant zijn gegaan, staan zowel Bassie als Adriaan gekke bekken te trekken na de boeven.
 14. Lobo

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Daarnaast heeft Rex ook nog een doorstart gemaakt in Italië, waar 8 seizoenen zijn gemaakt. Rex volgen in het Oostenrijks zonder ondertiteling ging nog prima, maar Italiaans is echt niet te doen voor mij.
 15. Lobo

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Cobra 11 en Kommissar Rex. In Nederland zijn van beide series alleen seizoen 1 en 2 uitgebracht. Van Rex zijn ook 2 aparte dvds uitgebracht door een andere distributeur . Op deze 2 dvds staan de pilot(die daardoor ontbreekt op de uitgave van seizoen 1) en een aantal afleveringen uit seizoen 3 en 4. Waarschijnlijk dat het door deze uitgave komt dat de overige seizoenen niet worden uitgebracht.
×