Jump to content

Lobo

Users
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

About Lobo

 • Rank
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  Playstation

Profile Fields

 • Interesses
  Films & TV-series
  VHS

Recent Profile Visitors

1,481 profile views
 1. Ik heb de film niet gezien, alleen filmpje op YouTube waarin dit fragment te zien is. Dit betreft een foto van een krantenartikel en geen scene uit de serie.
 2. Trailer: https://youtube.com/watch?si=LwZwKlbV1dnFTrfG&v=dHUaSjGHjfM&feature=youtu.be Enkhuizer regisseur Jelmar Hoekstra regisseert Bassie en Adriaan documentaire: https://youtu.be/IPrKLVRyk5c?si=VexwXRNmPbaUHAqM Als basis van de documentaire dus de interviews van 35 jaar op TV van 5 minuten tv. Die daarom van het kanaal zijn gehaald. Gezien de gezondheid van Bas niet onlogisch. Maar dan snap ik niet waarom hier dan een bioscooprelease van komt. Waarschijnlijk verwachten ze dat fans toch wel gaan, ondanks dat het vooral archiefmateriaal betreft.
 3. Een paar jaar geleden was hiervan een rechtzaak. Ik heb destijds het rechtbankverslag gelezen. Als ik het mij goed herinner was dit de uitkomst: De rechter heeft de acteurs in het gelijk gesteld wat betreft een vergoeding voor de door Joop van den Ende geproduceerde series. In het contract tussen Joop en de acteurs stond vermeld dat ze recht hadden op vergoeding voor een bepaalde periode. Begin jaren '90 toen Bas en Aad de rechten overnamen(waar volgens mij niks verder van op papier stond) vond de rechter dat ze deze afspraken met acteurs ook over hadden genomen. D
 4. Op Facebook stond in een reactie dat de serie van de Professor destijds op het videoformaat BVU is opgenomen. Heeft iemand wat meer informatie over dit videoformaat?
 5. De Morgan uit Het Geheim van de Sleutel staat te koop. https://autobedrijfschouten.nl/occasions-kopen/20691307-morgan-4-4-1600-tourer-4-seater
 6. Acteur Rutger Hauer (75) overleden na kort ziekbed Gepubliceerd: 24-07-19 Acteur Rutger Hauer is op vrijdag 19 juli op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn woordvoerder Steve Kenis bevestigt dit nieuws aan Variety. Hauer is woensdag in besloten kring begraven. Hij overleed na een kort ziekbed in zijn woonplaats, het Friese Beetsterzwaag. Dat heeft zijn familie laten weten. Het is niet bekend waar de acteur aan is overleden. Hauer begon zijn carrière al in de jaren zestig bij de Noorder Compagnie met stukken van onder anderen Shakespeare. In 1969 nam hij de hoofdrol in
 7. De pruik van Bassie uit De Verdwenen Kroon heb ik nooit echt mooi gevonden, met dat kale stuk ervoor. De pruik met die grote kuif vind ik toch wel de mooiste. Wel tof dat ze eindelijk foto's gebruiken voor de covers uit de tijd van de serie en niet steeds weer opnieuw de foto's van eind jaren 90.
 8. Lobo

  Baantjer #2

  Ik heb ook ergens gelezen dat delen 76 tot 79 gebaseerd zijn op de scripts van Grijpstra en De Gier? Ik weet niet of dat correct is. De delen die ik tot nu toe heb gelezen zijn inderdaad prima en vertrouwd 'Baantjer' leesvoer. Maar was een opvolger voor de serie echt nodig? Appie Baantjer was al voor zijn dood gestopt met het schrijven van De Cock reeks. Hij was met Simon de Waal een nieuwe reeks begonnen 'De Waal en Baantjer" waar later de televisieserie Bureau Raampoort op gebaseerd is. Peter Römer is 2 jaar na het overlijden van Baantjer en 4 jaar na het laatst
 9. Lobo

  Baantjer #2

  Hierin deel ik jouw mening. In de boeken is er ook nooit sprake geweest van een 'jonge De Cock' hij was vanaf het begin al de oude grijze speurder. Appie Baantjer heeft wel eens een semie autobiografie geschreven over de levensgeschiedenis van De Cock. Waarin de eerste jaren wordt beschreven( eens kijken of daar iets in staat over het verijdelen van een aanslag tijdens de kroning van Prinses Beatrix) Sowieso is Peter Römer(zoon van Piet) bezig met het verder uitmelken van Baantjer. Hij heeft al diverse nieuwe "Baantjer" boeken uitgebracht met als basis bewerkte scripts van de se
 10. Lobo

  Baantjer #2

  Als fan van de boeken en serie ben ik wel benieuwd hoe deze nieuwe film en serie dit voort gaat zetten. Ik vind het logisch dat Vledder er niet inzit. In de serie en boeken is hij veel jonger dan De Cock en zal dus pas later bij de politie zijn begonnen. Ben benieuwd hoe Waldemar Torenstra een jonge De Cock gaat neerzetten. In 1984 is er inderdaad al een Baantjer film geweest: Moord in Extase. Met Joop Doderer als De Cock. Joop speelt, in mijn ogen, een geloofwaardige en goede De Cock . Alleen Ron Brandsteder als Vledder is toch wel erg slecht.
 11. Gert Verhulst stopt definitief met kinderduo Samson en Gert Gert Verhulst, de baas van Studio 100 en de bedenker van Samson en Gert, zal niet meer optreden in deze duovorm. De kindertelevisiemaker maakte dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat hij niet meer met de hond te zien zal zijn. De voornaamste reden voor dit besluit is dat hij "niet te lang door wil gaan". "Ik wil niet als een zielig, oud mannetje te zien zijn met een pratende pop naast me." De 51-jarige Verhulst benadrukt dinsdag dat hij nog wel te zien is in de jubileumshow die van start gaat in de kerstvakantie.
 12. Bram van der Vlugt als Sinterklaas Aad van Toor als Adriaan Makers: Martijn van Nellestijn Regie Lucio Messercola? Altijd gaaf om Bram weer als Sinterklaas te zien en ook leuk dat Aad opnieuw zijn blauwe blouse aantrekt.(afscheid nemen blijft lastig) Ik hoop van harte dat deze film niet van het niveau wordt zoals de andere Sinterklaasfilms van Van Nellestijn .
 13. Ik heb het even nagekeken, ik citeer vanuit het boek van Joop: Bij zijn afscheid van Endemol had Van den Ende zelfs alle archiefmateriaal van Van Duin uit het bedrijf gekocht, zodat Van Dijn en hij zelf konden blijven bepalen wat ermee zou gebeuren: ' Uit waardering en respect voor hem, en uit vriendschap'
 14. In de biografie van Joop van den Ende staat beschreven dat hij, nadat hij zijn aandelen in Endemol had verkocht, alle uitzendrechten en uitzendingen van Andre van Duin heeft overgenomen van Endemol.
 15. Lobo

  Bassie & Adriaan #9

  Sinds kort ben ik het bezit van de Weton-Wesgram/Kidstuff uitgave van De Plaaggeest deel 2. Het gaat om de uitgave in een normale hoes. Opzich geen bijzondere uitgave, echter op de VHS zelf staat niet De Plaaggeest deel 2 maar De Profossor deel 2. (Op de band zelf zit ook een sticker waarop staat De Plaaggeest deel 2). Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn die deze 'foute' uitgave hebben, of dat dit een eenmalige fout is geweest.
×
×
 • Create New...