Ga naar inhoud

Wim7h

Users
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Wim7h

  • Titel
    Pong

Profiel

  • Geslacht
    Zeg ik niet
  • Locatie
    Spanje
  • Console
    AT 286

Profile Fields

  • Interesses
    architectuur, computers, bouwstenen
  1. Wim7h

    Bambino

    Een oud plan van me. Maar ik ben slechts 1 keer per jaar in Nederland voor on the spot research. Heb nog een paar jaar nodig om het onderzoek af te ronden. Ik ben niet verder gekomen dan dit: http://bambinomonti.blogspot.com.es/ PS: klik op de namen van de voorbeelden voor mijn youtube filmpjes met virtual Bambino.
  2. Wim7h

    Bambino

    Het blauwe en rode steentje zijn van het merk Polly. Hard plastic en past niet op Lego. Ze zijn behoorlijk afgesleten, zo te zien. Nieuwe Polly steentjes zitten soms zo muurvast dat ze door geen kinderhand meer te scheiden zijn. De witte grondplaatjes en de wielen (normaal zonder schroef) zijn van het merk Monti, de grote concurrent van Bambino. Deze wielen werden geïntroduceerd in 1971, ongeveer tegelijkertijd met de grondplaatjes als onderdeeel van het "Monti Combi" systeem: een mengeling van de traditionele Bambino type bouwstenen en een soort plastic mecano. Het groene vierkant
  3. Wim7h

    Bambino

    Het verbaast me dat zo'n klein stukje oude folder bewaard is gebleven! De ouderdom van de getoonde objecten schat ik in als volgt: halve pagina gele folder: 1962 pagina gekleurde folder: 1964 grotere folder met verschillende paginas: 1977 blauwe doos: 1983 De stenen in de mand komen zo op het eerste gezicht ook overeen met deze ouderdom. En nu maar fijn gaan spelen!
  4. Wim7h

    Bambino

    Op zoek naar Bambino ben ik op dit forum terecht gekomen. Leuk dat er iemand belangstelling heeft. De kathedraal is gemaakt naar die van Florence in italië. Voor de toren had ik helaas geen steentjes meer. Wel is het interieur voor zover mogelijk afgewerkt. Voor de schaal staat er ergens een playmobil poppetje. Het bouwsel staat alweer twee jaar en moet toch maar eens afgebroken. Ondanks dat sommige steentjes al 56 jaar oud zijn, passen ze nog goed en zijn ze zonder grote kleurverschillen te gebruiken met nieuwere steentjes die tot ongeveer 16 jaar geleden uit de persen kwamen. (De lego uit
  5. Wim7h

    Bambino

    De bambinofabriek is nooit failliet gegaan maar verhuisd. Bambino verkleurt niet en is duurzamer dan Lego; het is nog tot het jaar 2000 geproduceerd in verschillende landen. Hier mijn katedraal uit 2013. groetjes, Wim.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...