Jump to content

Tim123

Users
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Tim123

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  msx

Profile Fields

 • Interesses
  msx
 1. Zo, ik heb 2 tulpjes in huis, en een 8 Pins Din plug.... Nog even een vraag en misschien is dat wel een domme, maar ik moet het toch weten :P... De afbeelding die DJKoelkast voor me plaatste daar staat een DIN afgebeeld. Is dat het voor aanzicht of het achter aanzicht? Ik gok op voor aanzicht, maar het is nogal een verschil dus wil het graag zeker weten! YES! DJKoelkast! Ik heb het kabeltje gemaakt en het werkt! Fantastisch. Dus, als je een MSX computer hebt en je wilt zelf een kabel maken voor video en audio, gebruik dan de afbeelding die DJKoelkast hier geplaatst heeft, werkt perfect!
 2. Wat nu mijn plan is, zelf de kabel solderen zoals de Site Admin aangaf op het plaatje. Daarnaast heb ik een oude LCD op de kop kunnen tikken met o.a. de aansluitingen composiet en scart. Ook zitten er luidsprekers in het scherm Dus ik dénk en hoop dat ik het binnenkort voor elkaar heb! Ik ga aankomende dagen/weekend even een beetje proberen en ik ga me weer melden, of ik het nou voor elkaar krijg of niet Nogmaals bedankt jullie!! Hopelijk heb ik morgen de DIn en Tulp stekkertjes in huis!
 3. Dank je! Hier kan ik wel wat mee! Dat ziet er vrij eenvoudig uit Hmm als ik iets wil, dan ga ik door totdat ik het voor elkaar heb... Dus een andere MSX met scart is eigenlijk geen oplossing. Hartelijk dank voor de hulp, ik kan in ieder geval voorlopig even vooruit! Tim
 4. Hmm oke, dus het is nog niet zo eenvoudig... Ik wil kiezen voor de 'makkelijke oplossing'. Het LCD tvtje met composite aansluiting. Heb je toevallig een link waar ik die DIN naar 2 of 3 x TULP kan bestellen? OF een duidelijk schema waar een beginner wijs uit wordt? Solderen heb ik vroeger veel gedaan dus dat zou wel moeten lukken met de juiste afbeeldingen..... Heb zelf even gekeken, is dit de goede? https://www.allekabels.nl/tulp-kabel/9/1215031/tulp-din-kabel.html Bedankt! Tim
 5. Beste mensen, ik heb wat nostalgie in huis gehaald door de aanschaf van een Philips MSX VG8020. Maar ik kan nergens duidelijk vinden welke kabels je moet hebben, kunnen jullie mij daarbij helpen? Ik heb toevallig een gratis oude monitor met geluid in huis gehaald. Daar zit alleen een VGA aansluiting op. De MSX kan door DIN of door antennekabel aangesloten worden op de monitor. Maar... Hoe kom ik aan zo'n kabel? Kan iemand mij uit de brand helpen? Ik wil dus van DIN naar VGA met geluid... Of van RF (antenne?) naar VGA. Het gaat erom dat ik het liefst een plat scherm heb dan een dikke beeldbuis.
×
×
 • Create New...