Ga naar inhoud

wouterplat

Users
  • Aantal items

    123
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wouterplat

  1. Op 2-3-2020 om 16:09, Jelger_de_goochelaar zei:

    Bedankt voor het delen. :) Ik vraag me af of B&A hiervan op de hoogte zijn. Kan me niet voorstellen dat ze er op zitten te wachten om ongevraagd gecoverd te worden in een kinderprogramma. De aanpassingen in de tekst vind ik geen verbetering. "De oven gromt van temperatuur." ?? Verder vind ik het een veel toe zoetsappige versie, zoals heel veel kinderprogramma's tegenwoordig zoetsappig zijn. Programma's als "Bassie & Adriaan" vind ik steeds meer een gemis.

    daar heb je wel gelijk in, kinderprogamma`s zijn tegenwoordig slecht

  2. 6 uur geleden, samba-boy zei:

    Daarover gesproken, één van mijn favoriete Aart-momenten zit ook in die special: Aart die een chocoladepop van de Sint op totaal onsubtiele wijze doorbreekt _O- (Op 22:47)

     

    Ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg dat Aart een geweldige man was!

  3. Op 12-1-2020 at 16:33, TMP zei:

    Tv-maker en Sesamstraat-icoon Aart Staartjes na ongeluk overleden

     

    Televisiemaker en acteur Aart Staartjes is op 81-jarige leeftijd overleden. Staartjes raakte vrijdag in Leeuwarden ernstig gewond bij een verkeersongeluk tussen zijn brommobiel en een auto, waarbij hij uit zijn voertuig werd geslingerd.

    Staartjes werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij is aan zijn verwondingen bezweken. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

     

    Met de kinder- en jeugdprogramma's waaraan Staartjes meedeed, zijn generaties opgegroeid. Veel mensen kennen hem als de nukkige Meneer Aart uit Sesamstraat.

    In de jaren 70 en 80 was hij medeverantwoordelijk voor spraakmakende jeugdseries als De Stratemakeropzeeshow, J.J De Bom voorheen de Kindervriend, De Film van Ome Willem en Het Klokhuis. Ook speelde hij in tv-series en was hij bijna twintig jaar gastheer bij de landelijke intocht van Sinterklaas.

    "In onze studio's maakte Aart met zijn, en onze, collega's vele afleveringen van Sesamstraat en vele andere legendarische tv-programma's", laat televisiebedrijf NEP The Netherlands weten op Facebook. Het bedrijf condoleert de familie, vrienden en collega's van 'meneer Aart' met hun verlies.

     

    Sinds een paar jaar woonde Staartjes met zijn vrouw Hanna in het Friese dorp Dronryp, tussen Leeuwarden en Franeker.

     

    Bron: https://nos.nl/artikel/2318352-tv-maker-en-sesamstraat-icoon-aart-staartjes-na-ongeluk-overleden.html

    Aart was voor velen een jeugdheld, ik herinner me nog dat ik als kind een Sesamstraat Sinterklaas aflevering keek, waar Meneer Aart perrongeluk de Chocolade letters van Sinterklaas meeneemt en dan later een brief schrijft dat de kinderen bang zijn voor Sinterklaas, ik zou niet meer weten uit welk jaar dat komt, vreselijke manier om zo aan je einde te moeten komen, Rust zacht Aart!

  4. 5 uur geleden, samba-boy zei:

    De 'dubbele aflevering' (lees; verknipte film) was ruk. De aflevering was aardig, maar ik snap niet waarom dit ook maar in de verste verte een link moet hebben met Baantjer.

     

    Overdreven rebootziekte.

    Het heeft inderdaad niks met de originele baantjer serie te maken  

  5. Op 30-12-2019 at 10:37, samba-boy zei:

    Officiële archieven-pagina, rechtstreeks van de makers af. Chique. :)

    Fantastisch, vooral ook omdat ze gewoon de oude versies uploaden, en niet de scenes met coole piet eruit hebben geknipt, of de tune hebben veranderd! 

  6. 10 uur geleden, Hinse zei:

    Ja wel wat nieuws, maar ook echt geen moeite in gestoken. Had dan tenminste het originele B&A lettertype genomen voor wat meer authenticiteit, of vergezeld met minimalistisch tekenwerk van de bekende getekende B&A poppetjes. Sorry hoor, maar dit is gewoon goedkope rommel.

    Klopt, maar dat verbaast me eigenlijk niks😉

  7. Op 16-12-2019 at 07:39, Hinse zei:

    Dit zijn niet eens designs, maar gewoon wat losse bekende B&A quotes in een generiek lettertype. Dit kan iedereen zelf ook in 1 minuut maken op sites als Spreadshirt. :')

     

    Naja, het is tenminste is een keer wat nieuws, ipv de dvd,s weer eens opnieuw uit te brengen;) 

  8. 7 uur geleden, Harm1985 zei:

    Het blijft een kinderfeest. Mijn kinderen merken niet dat het een roetveegpiet is en het maakt ze ook niet veel uit. Ze krijgen snoep en cadeaus. Persoonlijk heb ik het idee dat de roetveegpiet een stuk minder bedreigend overkomt op de kinderen. Je kunt blijven roepen dat zwarte Piet geen racistische intentie heeft en dat het in feite geen blackface is, immers Piet is zwart door roet, het betreft geen blank persoon die een donker persoon speelt, maar dat doet er niet toe. De enigen die zich hier druk om maken zijn volwassenen, de kinderen boeit het niks. Agressieve acties van voor- en tegenstanders tijdens de intocht is wat het feest verpest. Roetveegpieten zijn een mooi compromis, het klopt met het verhaal dat ze door de schoorsteen komen en kan niet als racistisch worden opgevat, getuige ook het uitblijven van acties bij de NTR intocht van KOZP. Gisteren bij het sinterklaas feest bij mijn schoonvader op zijn werk waren er ook niet blanke roetveegpieten. Wij hebben trouwens geen open haard, bij ons komt hij gewoon door de voordeur, met een loper.

     

    Ik kan me wel weer druk maken over het in de ban doen van de film Sint door RTL4. Die bereikt een stuk minder groot publiek en dat zijn de pieten verbrand. Idem dito voor Flodder. Niet geschikt voor kinderen die nog geloven en sowieso een tijdsbeeld, immers uit de jaren 90 voor mensen uit de jaren 90 die zwarte Piet kennen. 

    Dat ze die flodder aflevering niet meer uitzenden is natuurlijk wel overdreven, nou mogen ze van mij wel helemaal stoppen met die flodder afleveringen die al meer dan 100 keer zijn herhaalt, en een andere serie gaan uitzenden, maar goed dat is een andere discussie!  

  9. 7 uur geleden, Hinse zei:

    Persoonlijk was ik eerst meer tegen een roetveegpiet dan nu, ik kan er goed mee leven. Maar ze hoeven van mij niet alle zwarte pieten te vervangen, die mogen er ook gerust bij blijven. Alleen wel waken dat je (net als vroeger) het stereotiepe van dikke rode lippen en een gouden oorbel er niet meer bij haalt, dat vind ik meer dan logisch allemaal anno nu. Het gaat mij wel te ver om het dus helemaal te moeten verbannen. 

     

    Het feest is sowieso door de jaren heen al veel meer veranderd. Vroeger was ik zelf een beetje bang voor zwarte piet en de Sint. Je moest zoet zijn, anders moest je mee in de zak naar Spanje. De muziek was veel braver. Dat bange en brave is er ook al jaren vanaf. 

     

    Ik heb het onlangs toevallig aan mijn jonge neefjes/nichtjes gevraagd, en zij vonden de roetveegpieten juist heel leuk. Ze snapten ook echt niet dat er zo'n discussie was onder volwassenen hierover. Ze vonden de ruzie er over stom en al die verschillende gekleurde Pieten waren helemaal goed gekeurd. ;) 

    Ben het helemaal met je eens, ik denk persoonlijk ook dat het feest nog wel jaren blijft bestaan, met welke piet dan ook!

  10. 25 minuten geleden, Logitech zei:

    Mee eens, maar ik denk dat het grootste gros van de mensen het niks interesseert. Misschien praat ik nu voor m'n beurt, maar denk dat er velen zijn die zoiets hebben van 'daar gaan we weer', ik ben het in ieder geval beu en vind eigenlijk alles prima. Zolang dat gezeik maar eens ophoudt en het weer gaat waar het eigenlijk voor is bedoeld.

     

    Nee.

    Ja helaas wel

  11. 15 minuten geleden, RM zei:

    Het gaat er ook om met deze en andere discussies dat we altijd wel iets te zeiken moeten hebben in dit land.

    Mensen voelen zich al heel snel op de tenen getrapt en hebben al heel gauw het woord "rascisme" of "discriminatie" in de mond, maar hebben vaak geen flauw benul van de geschiedenis.

    Buitenlanders gaan nou eenmaal snel het racisme rol in, niks van aantrekken, en gewoon vieren zoals jij het wil vieren 😃

  12. Omdat ik me nooit officieel  heb voorgesteld doe ik het nu even, ik denk dat dat wel netjes is 😉 Het vragenlijstje
    Naam: Wouter Plat 
    Geboortedatum: 23-12-1999
    Woonplaats: Gelderland 
    Hobby's: TV kijken 
    Hier gekomen via: oude topics 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...