Ga naar inhoud

Cenobyte

Users
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cenobyte

  1. Iemand ervaring met de MiSTer FPGA? Dit prachtig stuk techniek is de laatste jaren een in populariteit toenemende manier om retrogames (arcade & consoles) te emulieren tot (en met?) de Playstation 1. Het grote voordeel van deze techniek is dat de emulatie ontzettend nauwkeurig is, in tegenstelling tot sommige softwarematige emulaties van Mame en Retropi of Pandoraboxes en klonen.

     

    De MiSTer emuleert de hardware, niet de software en daardoor wordt een hogere mate van nauwkeurigheid bereikt voor games. Dit merk je door geluidseffecten die soms niet kloppen of spellen die soms sneller of langzamer draaien (Mame heeft voorbeelden van 40% snelheidsverschil!) en het grootste probleem van software-emulatie dat de MiSTer moet tackelen is "lag" oftewel vertraging, die voor sommige spellen funest is.

     

    Nadeel is dat het prijskaartje van een complete MiSTer setup wat hoger ligt dan die van een Raspberry Pi 4 bijvoorbeeld. Reken voor een complete setup ongeveer €300,- tot €400,- afhankelijk van je keuzes.

  2. @blanka Leuk! 

     

    Ik heb inmiddels ook een leuke arcade cabinet erbij: een virtuele pinball! Gebaseerd op de echte maten van een flipperkast, maar dan met een 43" groot 120hertz flatscreen erin en alles erop en eraan om de ervaring van een echte flipperkast perfect na te bootsen. Het speelt geweldig.

  3. Ik denk dat het op zich wel mee gaat vallen. Voorlopig kan ik alleen nog maar lachen om de mensen die zeggen dat het leven "na Corona" nooit meer hetzelfde zal zijn. Ik denk dat alles over een jaar weer gewoon zijn gangetje gaat, alhoewel ik van harte hoop dat de mensheid er iets mee leert (maar nee, dat doen we niet). We zijn inderdaad met veel te veel mensen op deze bol. Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen, dus wij dragen er niet aan bij 😉 en we hebben nu ook geen kids over de vloer.

     

    Ik moet helaas gewoon doorwerken: dus gewoon contact met klanten, collega's en zo. Op zich niks mis mee, maar dan ga ik niet privé mezelf thuis opsluiten. Wij wonen gelukkig niet in een stad dus kunnen relatief gemakkelijk een ommetje maken of naar het bos fietsen. Sociale contacten zijn een stuk beperkter: sommige van mijn vrienden komen nog over de vloer (ik vind dat prima), anderen blijven thuis, ook goed natuurlijk.

     

  4. Ik snap dat het vloeken in de kerk is 😅 maar zijn er hier nog mensen die zelf een arcadekast bouwen? Ik heb zelf de afgelopen jaren al een tabletop, een full size en een bartop gebouwd op basis van Mame en eentje op basis van een Jamma 999 games cartridge, nadat ik wat had ge-experimenteerd met bouwsels op basis van Rasberry-Pi. Uiteraard geen originele kasten gebutcherd, maar alles van de grond af aan zelf gebouwd. Erg leuk om te doen en nu ook leuk om zo eens af en toe te spelen 😉

     

  5. Goedenavond 🙂


    Naam: Mario van Ginneken
    Geboortedatum: 28 januari 1970
    Woonplaats: Sprundel
    Hobby's: mijn gameroom en mijn Corvette
    Hier gekomen via: een Google zoektocht op Photoplay Spirit 😉

     

    Ik ben al heel lang verslingerd aan "speelgoed" in alle soorten en maten. Ergens in 2002 verhuisde mijn bedrijf naar een grotere lokatie en kwam het originele gebouw hierdoor leeg te staan. Prachtige buitenkans om een mooie man cave oftewel gameroom te bouwen. Nu, 17 jaar en vele uren knutselen later, heeft dit geresulteerd in een 150 vierkante meter grote ruimte waarin je onder andere 10 flipperkasten, een poolbiljart, 2 barretjes, een 26 meter lange 3 sporen slotracebaan, uit de kluiten gewassen audio-installatie, discoverlichting met laser en fogger, diverse Amiga's, C64, Atari 2600, Nintendo's, 3 retro arcadekasten, een beamer met Playstation 3 en Xbox 360 en bijna 100 meter LED strips (van unicolor tot Raspberry aangestuurde) en nog veel meer knutselprojecten in alle staten voor voortgang.
     

  6. Hoi!

     

    Ik ben nieuw hier en ben hier gekomen door te Googlen op Photoplay Spirit. Leuk forum hebben jullie hier!

     

    Ik knutsel graag met flipperkasten en zelfbouwprojecten (heb al een viertal arcadekasten gebouwd op basis van Mame, Rasperry Pi en Jamma multigame borden) en ik kan nu dus een Photoplay Spirit kopen.

     

    Vraagprijs is €50,-, maar ik moet er nog even naar gaan kijken (is uurtje rijden). Volgens de verkoper staat er geen photoplay software meer op, maar is deze gemodificeerd naar een gewone Windows XP installatie. Nu was mijn idee toch al niet om er terug een Photoplay van te maken, ik wilde er misschien een digitale jukebox met touch screen van maken. Ik vraag me echter af hoe gemakkelijk je met zo'n apparaat kunt "doen wat je wilt"? Kun je een gewone WinXP installatie maken met eigen software erop? Werkt dan de Touch goed? Heb je speciale drivers nodig?

     

    En eventueel: hoe moeilijk is het om hier terug Photoplay op te zetten, mocht ik dat willen?

     

    Lijkt me een erg leuk knutselproject, maar ik koop niet graag een sta-in-de-weg voor 50 Euro 😉

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...