Jump to content

blanka

Users
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

About blanka

 • Rank
  Breakout

Profiel

 • Locatie
  Breenport
 • Console
  PC Engine

Profile Fields

 • Interesses
  VFD handhelds, P2000T, PC Engine, Vintage Mac's, C64, NES

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nog interesse in Basic 1.0 NL? Heb die liggen, lijkt een soort pre-productie versie met papieren sticker. Als iemand die wil dumpen laat maar weten.
 2. Zo logisch. Bedankt. Heerlijk spel dat Ghosthunt! Leek op KC Munchkin, maar veel lekkerder speelbaar. Nu nog op de echte P2000...
 3. Heeft iemand nog een idee hoe we Ghosthunt in een echte P2000 kunnen krijgen? De huidige transportmode werkt daar niet voor. Ik denk omdat het helemaal geen basic programma was. Wel grappig, naar ik begreep was de P2000GG best kritische wanneer een programma op Viditel mocht, maar ik heb al wat bugs gevonden. De gebochelde kreeg ik in een toestand waarbij eerst de vijand buiten beeld was, en vervolgens de speler. Zie foto: waar is de speler? Bij drakendoolhof is er maar 1 route naar de uitgang en alle routes lopen dood, waardoor je in vrijwel alle gevallen niet aan de draak kunt
 4. Nog een klein mankement. Cassettes werden niet ingelezen op de 40kB bak, maar wattenstaafje met alcohol heeft ook dat probleem opgelost. Nu nog 2 aan/uit schakelaars vervangen zoals ik bij een nu heb gedaan. Zijn ook die straks weer werkend.
 5. Inderdaad, op de andere de loshangende draad gevonden en gezien waar die op hoort. Daarna werkte het nog niet, tot ik zag dat de stekker op de 80-karakter print verschoven was ingestoken. Nu dus ook deze in orde. 40kB zorgt wel voor flink trager opstarten. Maar out 0,0 en out 0,1 doet wat het moet doen.
 6. Er is inderdaad 1 draad los. Is er ergens een documentatie over hoe die print aangesloten dient te worden? Verder doet deze het weer goed, met 40kB RAM en met de 17-in-1 rom module kan je dus 80 karakters breed wordprocessor gebruiken. Heb er ook een nieuwe aan/uit schakelaar ingezet. De 16kB doet het ook weer. Heb er een nieuwe 7905 in gestoken en een JST connector opgezet zodat de kabel losgekoppeld kan worden. Dus nu een optisch een 6, met Floppy/RAM extensiebord en 80 karakters, 2 knopjes aan de zijkant ingeboord, geen idee waarvoor. Dan een optisch
 7. Vreemd. Met die Poke kan ik 80 of 40 tekens typen inderdaad, maar de weergave is altijd smal. Standaard na reset kan ik enkel de linkerhelft van het scherm benutten.
 8. Oh, een van de P2000's toont 80 karakters per regel. Kun je dat omschakelen? En Errorsoft (Ghosthunt) laat zich niet teleporteren. Is daar een workaround voor?
 9. Dank zijn tips van cancom een belangrijk probleem opgelost: ik zat overal 1A zekeringen in te stoppen, en die gingen dus met het grote RAM bord blijkbaar direct stuk. Nu de juiste in de 5V lijn gestopt, en nu werken alle 3 de P2000s weer. Heb nu ook Fraxxon aan de praat, het jeugdsentiment waar ik heel wat middagen op stukgeslagen heb. Speelt veel lekkerder dan in DOS-box, je kunt bijvoorbeeld alles in de bonusronde raakschieten. Alleen de Fraxxon zelf verslaan is zo enorm moeilijk.... Heb ook een tool op de Mac gemaakt waarin je nu 20 games ziet als thumbnail, en zodra je er ee
 10. Ik heb de eerste bestanden weten over te zetten. Vooralsnog de dingen die in 16kB passen, ik wacht nog op een 7905, die was afgebroken op de RAM uitbreiding. Gekke is dat tape schrijven en lezen goed werkt, behalve bij ladybug. Die geeft steeds leesfout. Hij speelt wel na overzetten via USB-RS232 kabel.
 11. Het lijkt alsof die 64kB module nog niet af was. Als ik m erin zet dan wordt beeld heel wazig of ik krijg een foutmelding Call Maintanance. Ik gok dat er nog condensatoren van 22nF op moeten bij de RAM chips, 2x elektrolitische condensator 22µF+10µF, 7905 spanningsregulator. Heeft iemand daar een schema/print layout van? Ik vond er wel een van 16kB in de P2000gg brieven, maar dat was enkel het logische schema, zonder de randcomponenten. Ander opvallend iets: als ik de Basic 1.0 ROM cartridge insteek, dan kan ie geen tapes laden die met de 1.1 cartridge zijn opgeslagen. Ik
 12. Zeker wel. Een belangrijk deel van die FPGA hardware "emulatoren" is dat het videodeel upscaling naar HDMI doet, en dat ze juist worden aangeschaft omdat de oude consoles vaak slecht op nieuwe schermen werken. Met zo'n tussenfase-TV is dat onnodig naar mijn idee.
 13. Even over RAM upgrades. De onderste is een 16kB bord uit een P2000, die werkt. De bovenste lag los in de doos van de andere P2000 die nu 14966 byte RAM heeft, die is puntgaaf, af fabriek zeg maar. Zoals je ziet zit er nog geen voedingskabel aan. Ook mis ik wat componenten t.o.v. de 16kB. Een rij condensatoren mist, en de 7905 voltageregulator zit er ook niet op. Zijn die nodig met de 64kbit chips, of zou ie in deze toestand al moeten werken?
 14. Helaas, de andere is ook met 3 goede zekeringen nog niet aan te krijgen... Mijn lijnentekenprogrammaatje op de goede van de twee doet het weer. Kan zo'n zekering sneuvelen door verkeerd inpluggen kaart? Het valt me op dat die connector op een geheugenmodule aan beide kanten 2 pinnen te veel heeft, en ook de grote met bandkabel die heeft wel precies het juiste aantal pinnen, maar niks verhindert je om de stekker 1 pin verschoven op de connector te prikken.
 15. OK, een P2000 doet het weer, maar de oplossing verklaart hws ook waarom de andere niet werkte: De nette die vanmorgen crashte had 2 kapotte zekeringen, de andere die al langer niet werkt 1 kapotte. Bij elkaar dus 3 kapotte en 3 goede, genoeg om een bak weer aan het werk te krijgen. Nu even omgekeerd testen, alles in de andere. Welk type zekeringen horen er in te zitten, dan koop ik er een paar bij.
×
×
 • Create New...