Jump to content

blanka

Users
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

About blanka

 • Rank
  Space War

Profiel

 • Locatie
  Breenport
 • Console
  PC Engine

Profile Fields

 • Interesses
  VFD handhelds, P2000T, PC Engine, Vintage Mac's, C64, NES

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Youtube-filmpje Maar even handmatig gepost. Op de een of andere manier worden de embeds opgevreten door de adblocker en zie ik ze niet.
 2. Weet iemand wat een .MON bestand is?
 3. Oh die berekening is natte vingerwerk, in de berichten van Philips spraken ze over 6000baud, dus vertel hoe ze daar op uit komen. Maar eigenlijk zeg je dus dat het .cas bestandstype nergens op slaat. Gekke is, dat er eigenlijk maar 32 bytes nodig zijn voor de structuur: in Marcels structuur byte 48-79. Als je de andere 224bytes op 00 zet, verandert er niks aan de werking. Maar gek genoeg staat er wel wat in. Komt dat uit de hoge hoed? Het wordt tijd om eens met een memorecorder naar de werkelijke "geluiden" op de tape te kijken. Maar doe eens gek, en herschrijf seria
 4. Geen idee waar je het over hebt. Leg uit.... Serial.bas doet wat het moet doen, kan zijn dat het strakker kan, dan post ik graag een verbeterde versie.
 5. Ik heb - Basic Probeerboek van C. de Boer (Educaboek) - Basic Notities voor de P2000T van Dr. D.J.Kroon (Educaboek) - Hèt Computer-spelen boek van Ralph Hofman (Adison Wesley) - Philips P2000 van Albert Sickler (Kluwer) - INPUT blauw van C. de Boer - INPUT rood, Nederlandse versie van Usborne guide to the Micro Computer bewerkt door C. Titulaer en J. Terlouw - Handleiding P2000, Familiegeheugen en Tekstverwerker (die zwart met oranje boeken). - De Eeuw van de Computer, Geschiedenis van de Informatietechnologie in Nederland - Besturen van Robotmodell
 6. Ik zie geen YT video op deze en de vorige pagina... Heb je een link?
 7. Zou je dan geen .WAV moeten lezen en schrijven, en de tape-hardware mee emuleren? Ik snap het idee, maar je moet toch op een gegeven moment over naar de nieuwe techniek waarbinnen mame draait. Als een floppy ook op 80's snelheid draait is dat ook niet heel veel beter. Of mag die wel virtueel?
 8. Even wat zitten pennen: https://www.retrospace.nl/Philips_P2000T_homecomputer.html Als je iets ziet dat niet klopt, laat het even in een PB weten.
 9. Er zit ook nog een fout in. Doe maar eens shift-numpad-1. Dan krijg je de tape inhoud. Die klopt niet.
 10. Ah, ik ben erachter. Puristisch trekje van Mame: tape laden duurt zelfde als in het echt. Kan dat uit? Instant cload zeg maar? Wel gek dat je standaard cassettefout E krijgt na opstarten.
 11. Goed werk! Het lukt nu. Ik zie dat de bugs uit teletekst die nog in M2000 zaten weg zijn. Enige gekke is dat als ik een cassette laad, deze meteen start. Ik dacht eerst dat toetsenbord niet werkte, maar hij begon met inladen machinecode, en dat blokkeerde invoer. Ook zie je in het begin een overlay linksboven met een teller die van 00.11 terugloopt naar 00:00 voordat de boel begint. Kun je de kleuren nog tweaken? ZIjn nu een beetje Philips-fosfors, maar ik ben Trinitron gewend.
 12. Ik snap nog niet hoe ik een gewone T met een .CAS start. Daar zit geen bat file voor bijgevoegd.
 13. Ik heb het gewoon met een goed geisoleerde schroevendraaier geprobeerd, en boel is qua hoogte goed. Beeld is nog wel wat uit het midden, en licht gedraaid, maar wel scherp en duidelijk.
 14. Door dit gat lijkt R25 instelbaar.
 15. Ik ben denk ik iets wijzer, R25 is blijkbaar de draaiweerstand voor de beeldhoogte, die lijkt door de printplaat in te stellen met een schroevendraaier. Dat bord bevat echter ook hoog voltage delen voor de CRT. Iemand tips over hoe dat uit te proberen? Kun je op een bepaalde manier ontladen, en dan stukje draaien, opnieuw aanzetten totdat het goed is?
×
×
 • Create New...