Jump to content

blanka

User
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About blanka

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  PC Engine

Profile Fields

 • Interesses
  VFD handhelds, P2000T, PC Engine

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als 30+ jaar Apple adept ben ik nu helemaal de kluts kwijt door Apple's ARM transitie. Al mijn Mac's voelen instant retro zonder M1 en Big-Sur. Mag een MB Pro 2019 met Mojave nu ook op Retroforum besproken worden? Zijn Intel PC's nu ook retro? Ik weet het niet meer.... Zijn er al signalen dat Intel Macs instantaan 30% in prijs zijn gedaald? Ik heb er ineens een stuk minder geld voor over nu een Mini een iMac verslaat. Mijn echte retro MP, de 17 inch Pro uit 2008 voelt nu eigenlijk niks anders dan die 2019 bak, omdat ze qua gevoel van OS hetzelfde zijn en beide gewoon de laatste lean Intel
 2. Een kinderbrein is niet te begrijpen. Inmiddels wel ook een nadeel aan de switch-cartridges ontdekt, ze zijn veel te klein. Er moet er een in de bank van de auto zitten, maar waar..... Kan de EU niet gewoon de HuCARD verplichten voor alle consoles. Dat is nog altijd de gouden-standaard in cartridge design. Niet te groot, niet te klein, mooie bedrukte opdruk (geen stickers $#*&$&#!) Andere enorme designfout: USB poort aan de onderzijde icm kickstand. Dat is echt zo'n rare combi. Ding kan al nauwelijks op zijn wiebelpootje staan, icm lader kan al helemaal niet. En de
 3. 68020 zat dacht ik alleen in Mac II en LC 68030 in CX, FX, SI, CI, VI, Classic II, Color Classic, LCII en LCIII Welke heb je?
 4. Na de P2000 alleen maar Macs: Plus, SE/30, Performa475, MP G4, Mini 2005, Mini 2009, G4 Lamp iMac (voor de leuk), Mini 2011, Mini 2012, PowerMac 2008 (vervangt de dode Mini maar kan nog steeds mee met 32GB, USB3 en 2xQuad Core). De Plus en de 2005 is verkocht, de Performa en Mini 2011 dood, en de rest pruttelt nog vrolijk door. De SE/30 (1989) wordt nu de hoofdrolspeler in mijn eighties muziekstudio.
 5. Wil je serieus hulp met inpakken, of is het de bedoeling dat dit een "frustratietopic" wordt over mislukte zendingen?
 6. Eigenlijk is het een huls, een luxe "beeldscherm". Er zitten Sanwa/Seimitsu controls in, met een USB-HID interface die naar keuze toetsenbord/muis/gamepad nabootst. Aan de klant wat ie er in wil stoppen qua console/computer/games.
 7. Beste zoek je voor een paar tientjes een AV-receiver van medio 2010. Toen kwamen de eerste modellen met 4K upscaling, veel HDMI poorten, en DTS MA en zo, terwijl ze ook nog een hele zwik klassieke videoingangen hebben, zoals composiet, RGB, VGA, S-video, component. Bijvoorbeeld Onkyo TX-NR709. Heb je meteen je geluidsprobleem opgelost (een moderne TV klinkt voor geen meter).
 8. Ik ben ook van de Blu-Ray. Ik hoop dat de EU DVD's verbiedt wegens verminking van bronmateriaal (of verzin een andere reden). Blu Ray biedt beeldmateriaal in de bronvorm aan: verhouding en framerate kan identiek zijn aan origineel. De afspeelapparatuur moet maar uitvechten of er interpolatie, ontkamming, 3+2 uitvoer, 4% versnelling oid plaats moet vinden. Bij DVD is al deze onzin al over de bron uitgerold, met het idee dat het goed te kijken is op een interlaced CRT TV. Wie heeft die nog anders dan voor game consoles?
 9. Wat op zich legitiem is in het geval van SD-kaart achtige opslag, daar wil ik best 5€ meer voor betalen (ook bij een playstation als dat zou gaan), die blijven toch beter dan CD's. Maar meerprijs in de downloadstore vind ik onacceptabel, zeker omdat je daar mogelijkheid doorverkopen kwijt bent, iets wat spellen een stuk goedkoper maakt mocht je uitgekeken raken.
 10. Misschien de eerste maand, maar ik betaal voor PS games nooit meer dan 30€. Bij Nintendo is er helaas geen verschil tussen adviesprijs en werkelijke prijs.
 11. Hier is Switch Lite geland, maar valt tegen. Fysieke games zijn verschrikkelijk duur en je krijgt minder dan ooit: Flut cartridge, doosje en karige boekjes, en erger nog, downloadversies zijn even duur en niet verkoopbaar. Ook had er uit de doos minimaal de mini SNES collectie op moeten staan, nu is het een volledig kaal systeem, dat itt DS zonder internet haast niks kan.
 12. Net zo retro als dit forum: Edge op WP10. Ga echt niet bij de tijd lopen doen, sorry, alhoewel, heeft nog een patch van dec 2019 gehad... Welk OS is dat screenshot van? Allemachtig wat een twee-linkerhanden toetsenbord. Mis de helft: waar zijn de pijltjestoetsen, taalkeuze, de tekstsuggesties? Liefst zou ik jullie forum ook op gopher:// kunnen volgen, maar dat gaat best lastig op Apache ben ik achter gekomen. Maar als het Mosaic-compliant kan is het ook prima, kan ik nog wat vanaf mijn oude macjes posten. Zelf test ik mijn sites nog op Netscape Navigator, en heb er spe
 13. Ik heb maar één foto gemaakt, dat is van dat controlepaneel van Starship Enterprise. Volgens mij was het een montagetafel voor een TV studio o.i.d.
 14. Op de een of andere manier herkent mijn mobiel deze tekstinvoervakken niet als zodanig, en kun je er dus niet in typen. Is het wel een HTML invoerveld, of is het een gewone DIV met een dikke laag Javascript?
×
×
 • Create New...