Jump to content

blanka

Users
 • Content Count

  298
 • Joined

 • Last visited

About blanka

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Locatie
  Onder de rook van NatLab 1.0
 • Console
  PC Engine/P2000T

Profile Fields

 • Interesses
  VFD handhelds, P2000T, PC Engine, Vintage Mac's, C64, NES

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik loop tegen wat problemen aan met een Olivetti M10, was benieuwd of hier gebruikers zijn? Wensen zijn: - Jaar 2000 mod middels een ROM aanpassing - Omkatten Z en Y, ik heb een duits toetsenbord, middels een ROM aanpassing. De ringelS en eu's mogen blijven wat ze zijn. Zie afbeelding, ik denk dat daar de toetsenbordmap in de ROM zit, maar dit is wel een versie van een QWERTY versie die ik online heb gevonden. - Waarom loopt ie vast bij aansluiten FTDI RS232-USB adapter? Ik moet dan de batterij eruit halen om hem weer aan de gang te krijgen. Ik draai m gewoon op 4x AA batte
 2. Sorry voor de plug hier, maar is er al zicht op wanneer het forum weer werkt? Kan nog steeds geen nieuwe topics maken en PM's sturen.
 3. Het probleem met de niet functionerende stalen MDCR zit in de printplaat. De drive zelf functioneert goed op de printplaat van die bak waarmee we de floppyperikelen hebben uitgezocht. Dus het TRON-4 probleem kan nu definitief worden uitgesloten.
 4. Precies dat had mijn brein reeds bedacht als "doebaar" met een multimeter. 6x piep. Misschien wordt het tijd om mijn sealed MDCR in maagdelijk knoesperplastic te openen. Die nieuwere pruldrive (die stuk is) lijkt compleet ontoegangkelijk ontworpen, geen idee hoe ik in die knots plastic tot de tandwielen geraak. Wat me tegenhoudt is dat de computer met kapotte MDCR er eng "nieuw" uitziet, en die maagdelijke stalen MDCR hoort eigenlijk niet in een nieuwe lichting boven serienummer 20000, en ik moet dan ook de reset-knop-plaat vervangen, en die heb ik wel, maar die heeft lak-slijtage van deu
 5. Wie heeft er tips om een MDCR die mechanisch correct werkt, maar niks leest na te lopen?
 6. Wat is dat controleer Disk voor een fout? Die kreeg ik gisteren nadat ik eerst met het bord zonder draadje naar de andere kant had geformateerd, toen even wilde lezen met dat andere bord, en uiteindelijk weer de eerste terugzette. Nee 7716-7 is niet verboden met 7707 1 of 9, op beide versies van het bord niet.
 7. @cancom Ik heb geen 5 en 16, maar wel 7705 en 7716, en 7705-11 is niet verbonden met 7716-7
 8. Die smaak heb ik nog nooit gezien. Ik heb 4 soorten floppybord. Ze hebben óf 64kB voor 32kB basis+6x8kB banken, óf 64+256kB zodat je een RAMdisk kunt draaien. Graag een plaatje van zo'n 16+64 bord.
 9. Die boot-tijd verdien je terug bij 1 potje arcadegamen met een hardware-test.... Mijn Mac staat in 10 seconde in Retroarch. Ik vind 500€ voor minimale nauwkeurigheidswinst te gortig, maar goed, ieder zijn ding. Ik hang het ook bij voorkeur aan een HP LP 2065 oid met blocky upscaling, voor de fanatiekelingen (die mister met 3 hoofletters schrijven) hoogstwaarschijnlijk ook blasfemie.
 10. Maar ik snap in jouw situatie het voordeel t.o.v. Retro arch niet, wat je voor 25€ aan hardware hebt draaien.
 11. En waarom heeft het zin een hardware-emulator te draaien? Precies, omdat je dan fatsoenlijk videouitvoer kunt krijgen. Je kunt in FPGA namelijk heel makkelijk een VIC chip uit een C64, die in het echt analoge bagger produceert, vervangen door een herontworpen circuit die netjes RGB maakt. Of bijvoorbeeld voor vertragings-vrije opschaling naar HDMI, maar vooral ook bijvoorbeeld voor vervanging van arcade-PCB's die dank zij FPGA dezelfde RGB videouitvoer kunnen hebben als de originele borden, terwijl je met MAME en een VGA videokaart enorm moet klooien om de zaken goed te krijgen. Als je niks om
 12. Nee hoor. Ik kende dat niet eens. Een groot deel van de Mister kopers doet dit vooral voor de video-uitvoer-opties.
 13. Nee, maar je kunt beginnen een Speccy en een Beeb te kruisen, en dan ben je al een eind. Maar de Mister is er natuurlijk vooral voor apparaten die zelf een draak van een videouitvoer hebben, zoals de welbekende bruinige video-diarree uit een C64, of het goedkope-brol werk van een ZX Spectrum of de eerste poging van Nintendo met de NES, daar hebben we met een P2000 totaal geen last van. En op het moment dat je naar HDMI gaat opschalen, dan zeg ik, niet te veel mierenneuken en pak lekker een oude MacMini van 25€ en draai alle prachtige emulators voor nop inclusief het prachtige werk van @di
 14. Top. Misschien het laden even een balkje geven o.i.d. Ik zag nu een halve minuut fade-in-fade-uit, bijna opgegeven, maar uiteindelijk werkte het gewoon. En ik had een vastloper op F2 (STOP).
 15. Een van mijn MiniWare multifunctie borden doet raar. Als ik hem in de P2000T stop, dan verschijnt na aanzetten met BASIC NL een zwart scherm voor ongeveer 10 seconden, dan heel kort RobRob83, en daarna reset ie weer, dit herhaalt zich oneindig. Wat is er mis? Wanneer ik het bord opstart met Familiegeheugen of Text editor, dan zie ik ± 40000 bytes vrij, dus RAM uitbreiding lijkt beschikbaar.
×
×
 • Create New...