Jump to content

blanka

User
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About blanka

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  PC Engine

Profile Fields

 • Interesses
  VFD handhelds, P2000T, PC Engine

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. blanka

  VGA ingang geschikt voor Scart RGB?

  Ik heb 2 van die AD725's besteld, ga eens kijken of ik er wat mee kan. Op zich is RGB naar S-video ook prima.
 2. blanka

  Amateur video & digitale foto's

  Ook leuk, oude Kodachromes uit de jaren 50. Die zijn nog knetterstrak. Wat dat betreft is jaren 80 straks veel meer een blinde vlek, met al die versleten VHS opnames. Gelukkig is Schatjes piekfijn opgekuist voor Blu Ray. Ook heb ik een keer op Ebay een stukje boedel gekocht van een overleden fotograaf uit Hollywood, allemaal jaren 87-95 velvia dia's van modellen in de mode van die tijd. Even door de Minolta Elite II halen en het kan zich heel aardig meten met de full frame digitale reflexen.
 3. blanka

  VGA ingang geschikt voor Scart RGB?

  Probleem is dat sommige consoles OF rgb OF composiet hebben. Composiet is niet fijn voor de beeldkwaliteit, vandaar dat ik de RGB zou willen benutten. S-video kun je dan niet zondermeer gebruiken.
 4. blanka

  VGA ingang geschikt voor Scart RGB?

  Het gaat NIET om de P2000T, daar heb ik ander plan mee. Het is met name voor PC Engine en PS2. Voor de P2000 wil ik met een Raspberry Pi Zero een Teletekst generator maken voor een high-res HDMI output.
 5. Ik wil wat retroconsoles aansluiten op Onkyo AV receiver, maar daar heb ik enkel composiet, component, Svideo en VGA invoer in het analoge deel. Kan ik een console met Scart RGB out via VGA aansluiten? Iemand dat geprobeerd?
 6. blanka

  Philips P2000T

  hier zie ik nog meer software, is er iemand die een grotere collectie .tap bestanden heeft?
 7. blanka

  Jouw favoriete synthesizers

  Ik ben helemaal fan van het eighties spul. De generatie na de altijd-stuk generatie doordat de sleutelonderdelen digitaal werden. Zien er ook veel vetter uit: de houten orgeltjes-zijkanten gaan eraf, draaiknoppen in de prullenbak. Tiptoetsen, LED segmentschermen en VFD tubes, heerlijk! En de hobby is ook een stuk goedkoper. Voor de prijs van één lousy Juno-60 staat je hele woonkamer al vol. DX7, DW8000, DS-8, CZ-101, PSS-680, EPS, D-50, M1, VL-Tone, dat soort spul.
 8. The Fresh Prince, absoluut!
 9. blanka

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Ik weet dat dat kan, bij mij zitten ze er ook bij voor SEO en doven/slechthorenden, alleen dan kun je ze niet op je telefoon kijken, en laat dat nou de doelgroep zijn met de wens om zonder geluid te kijken. Als Youtube srt-playback met fonts naar keuze gaat aanbieden en op een manier die goed op alle devices werkt wil ik het wel op die manier doen, maar dat is nog niet het geval.
 10. blanka

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Ondertitels doe ik juist zodat je ook zonder geluid kunt kijken. De optie die YT daarvoor biedt is zo beroerd en onbetrouwbaar, dan maar hardgebakken,
 11. blanka

  Philips P2000T

  Fraxxon hapert sowieso, die liet de P2000T echt op zijn tandvlees lopen.
 12. blanka

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Omdat Microsoft de tent volgende week sluit (nog even en ze gooien denk ik heel WIndows eruit), kunnen we Windows Phone denk ik inmiddels ook wel als Retro bestempelen. Ik ben wat gaan verzamelen, en heb er een filmpje over gemaakt. Over 50 jaar denken we misschien zelfs dat dit jaren 80 was door alle fluorkleurtjes.
 13. blanka

  Philips P2000T

  de windowsversie is minder bruikbaar dan de dosversie in dosbox. de dubbele emulator hapert niet, die win versie wel.
 14. blanka

  Philips P2000T

  Ga ik zo proberen. Is dit een aanpassing van de code van M. de Kogel? Is hierin ook het probleem met de nummerieke toetsen opgelost? Ik krijg namelijk sommige games niet aan de praat omdat je op START moet drukken.
 15. blanka

  Philips P2000T

  Hoi, allemaal, leuk om te zien dat dit zo'n actief topic is. Wij zijn aan het kijken of we mbv een memorecorder tapes kunnen schrijven. De manier van Marcel de Kogel is via een seriele dump, maar voor MESS is het ook noodzaak de daadwerkelijke IO met tape na te bootsen. Ik ga met wat HAVO-5 leerlingen kijken of we hier iets van kunnen bakken in de trant van Arduino+Memo recorder als cassetteschrijver. Schijnt FM modulatie op te zitten. Ben benieuwd.
×