Jump to content

Johnny B2 Good

User
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Johnny B2 Good

 1. zoals ik al eerder heb gezegd, misschien is er iemand die toen in de b&a boys zat, kent, en zo kan er misschien contact komen met een jongen, en dat kan niet in het topic van de schatkaart.

  Dus mijn vraag nu: is er iemand die iets weet van een jongen die toen in de b&a boys zat?

  De mensen hier kennende hadden ze 't in dat geval vast allang heel trots gemeld. Maar ja, doe wat research, als je 't zo graag wilt. Ledenbestand uit die tijd opvragen van een voetbalclubje in de buurt van Vlaardingen of zo.

 2. sorry dat ik het zeg maar je hoeft niet 3 keer te zeggen dat je de b en a boys niks vind, want nou weten we het wel.

  In tegenstelling tot sommigen beargumenteer ik mijn mening waar nodig en als ik dan drie keer dezelfde conclusie moet trekken uit verschillende argumenten, het zij zo.

  Wanneer iemand tegen mij ingaat, krijgt 'ie respons en zal ik het ook steeds verder beargumenteren. Zoiets heet discussie. Ik ben politiek journalist geweest in de tijd dat ik in Nederland woonde en ik heb in dat vak geleerd dadt je voor je mening moet staan en het ook daadwerkelijk keer op keer weer moet verdedigen.

 3. Ja inderdaad, er zijn ook in andere series nog wel dingen die in dit tijdsbeeld niet meer passen.

  Bijv. over guldens praten, maar daar kun je verder toch niks meer aan doen en mij stoort het niet zo.

  Och, 't KAN wel... maar ik denk niet dat Aad veel zin heeft om elke keer 't woord gulden na te synchroniseren en dan Euro te zeggen. ;)

  Bovendien is vrijwel elke nasynchronisatie stomvervelend. (Uitzonderingen aka Paul van Gorcum daargelaten. ;) )

 4. Ik vind er ook niks aan en het had ook in het schatkaart-topic gekunt.

  EDIT: Het staat ook al in het schatkaart-topic :?.

  Ja, maar blijkbaar vonden ze 't nodig om een apart topic te starten...

  En trouwens, ik vond dat van die boevenmeisjes ook zinloos. Dit is bagger van de bovenste plank en ik spoel de eerste afleveringen altijd door, want met 't Schatkaart verhaal heeft 't niks te maken. Ze hadden die kaart ook wel kunnen vinden zonder zoveel tijd te verdoen aan die kansloze snotjochies.

  Dit is net zoiets als eerst een ellenlange inleiding geven over een suikerfabriek waar na tien afleveringen een sleuteltje wordt gevonden die ineens een heel ander verhaal in leidt waar die hele suikerbende niks meer mee te maken heeft.

  :N Voor de B&A Boys heb ik slechts drie lettergrepen over: WAAR-DE-LOOS

 5. Op dat moment was het erg actueel en leerzaam, nu wat minder, maar oke.

  Ze moesten toch een fatsoenlijk einde bedenken en ik vind dat ze dat goed hebben gedaan.

  Ben ik 't volledig mee eens, zoals ik al aangaf. 't Maakt de doelgroep heus niet uit wie er nu staatsecretaris is. Er zijn gewoon een par erg grote verouderingen, da's een beetje jammer, maar och, je kunt niet eeuwig blijven knippen, anders krijg je straks alleen nog maar shorty's. ;)

 6. Nee de koningin die bij de caravan aanklopte om het hele verhaal kort en krachtig te vertellen..

  *ziet 't voor zich, ROTFL*

  "Geachte heren, wij zijn hier gekomen om u te verwittigen van de daaderkelijke bron van de opdrachten die u van ons heeft ontvangen. Zoals u, landgenoten, waarschijnlijk beseffen...."

  Nee, DAT hadden die kleuters gesnapt. ;)

 7. Dan wacht je toch dat kleuters wat ouder worden, mensen hier op het forumdie b&a kijken zijn toch ook geen kleuters??

  Uiteraard niet, je begrijpt me verkeerd. We vinden hier B&A weliswaar leuk, maar we zijn niet de doelgroep. De doelgroep bestaat uit de groep die gemiddeld wordt aangegeven als kleuters. (In elk geval door Wonderer, Angela, en mijzelf) En dan de jonge kleuters.

 8. Het ging in die tijd om de kids wat meer te leren over Europa enzo.

  Enja dat die kerel dit met een zeer moeilijk lang saai educatief verhaal nog erg veel moest toelichten.. Had van mij niet gehoeven.

  Ik bedoel: Dankers in beeld.. effe doorspoelen!

  Ja, en je leert nog best veel, want op die twee dingetjes na klopt 't meeste nog wel. En trouwens, IEMAND moest 't uitleggen. Wat had je dan gewild? Bassie die het verhaal op de bodem van een slagroomtaart vond?

 9. Kijk iemand die er verstand van heeft. Die jongens voetbalden gewoon goed.. Welliswaar in een modderpoel met schefe lijnen maar goed..

  Voetballen? Bedoel je die drie keer dat je die bal heen en weer zag gaan of het "één keer hooghouden, twee keer hooghouden, drie uur zoeken" gedeelte?

  Je kunt hier niks kwijt dat niet gewoon in het Schatkaart topic past, want ze zijn er maar één serie, doen vrijwel niks en zijn er ook nog maar een paar afleveringen.

 10. Fijn dat je goed laat merken dat je de B&A boys niet goed vind }:|

  Ja, hè? Vind ik zelf ook.

  Zo kun je net zo goed een topic over Lara openen.

  Argumenten:

  - Ze voetbalde beter

  - Ze was geloofwaardiger

  - Ze had WEL charisma

  - Ze had WEL acteertalent

  - Ze was meer van nut

  - Ze zag er nog leuker uit ook

  Zo, nu blij? Er valt niks over te zeggen dat een geheel topic waardig is, want het is gewoon 't gemiddelde kleuterklasje, maar dan minder leuk.

 11. Als je nou ook nog iets te vertellen hebt helpt het je topic een beetje op gang te krijgen, dus op zich goed, alleen start dan meteen een discussie en open niet een topic om hem te openen ;)

  *grote, geschokte ogen*

  Valt er hierover te DISCUSSIËREN?!

  *kijkt nog eens*

  Ik zie nog steeds een stel heen en weer rennende ochies met het acteertalent van de gemiddelde croc... okee, niet de crocs beledigen, sommige crocs zijn erg leuk op film. Nee, kansloos topic (naar mijn mening), want er is niks om erover te zeggen.

 12. Ik vind de B&A-boys ook in dit forum horen, dus open ik een topic met b&a boys, dit is mijn eerste topic die ik open, dus hoop dat het goed is/gaat

  Het zou beter zijn als er wat over te zeggen viel... het zijn een stel koters die onder leiding van B&A een tijdje in de Schatkaart heen en weer renden.

  Verder nog toevoegingen?

 13. trouwens, niemand weet in de toekomst meer wie meneer dankert is was. _O-

  Ja, maar ik denk niet echt dat dat voor de doelgroep uitmaakt. Zie jij kleuters al uitzoeken hoe de regering in elkaar zit? Ik denk dat die iets zullen hebben van "Als Bassie en Adriaan 't zeggen..." En ik reken er ook niet op dat er op die leeftijd naar de naam van een staatssecretaris gevraagd wordt, dus dat doet weinig schade.

  Premier moet je (vind ik) wel weten, de rest kennen de meeste volwassenen niet eens. Gemiddelde opsomming van 't kabinet: "Balkenende, Verdonk, Remkes... eh... zit die Wilders er ook in?"

 14. Ja met dat verhaal over de EQ dat de nieuwe Europese munt gaat worden.Mmm leerzaam..?? Nee nu niet meer. Wel geschiedenis..

  Ja, maar nu SLAAT 't nergens meer op... Indertijd klopte 't, maar 't is niet eens meer echt geschiedenis, want 't is nooit gebeurd. Nee, da's echt een stuk dat er beter niet in had gekund, net als zeggen dat 't '93 is. Maar ik denk dat de aflevering dan te kort werd of zo.

  Kijk, nu snappen we (en nog lang niet iedereen) 't nog wel, maar denk jij dat over tien jaar mensen nog weten hoe de Euro eerst zou heten? :N

  Op zich wel jammer, zo kwam ik altijd van m'n q bij scrabble af. ;)

 15. je kan ook het einde van europa toevoegen: *meneer dankert* het is nog geen januari '93, dus er is nog een hoop te doen 8)7
  Er zijn vast nog wel een paar andere voorbeelden

  Ik had geen zin om alles op te schrijven, wil nog wel andere dingen doen. ;) Maar inderdaad, met het tijdsgevoel van de kleintjes spelen... :N Foei toch... ;)

 16. Denk ik ook. Het forum laat zien dat Bassie en Adriaan nog steeds erg populair zijn!

  Ja, och... zolang ze "nieuw" materiaal blijven uitgeven, zal 't ook wel populair blijven.

  Gevaar met dit soort dingen is vaak dat het op een gegeven moment ophoudt of niet meer van deze tijd is. Zo zijn er al grapjes gesneuveld die er uiteindelijk uitgeknipt zijn, omdat ze eenvoudigweg niet meer passen en kunnen ze andere dingen er ook wel uithalen.

  Voorbeelden:

  Professor: B&A krijgen een brief van de minister president. Er is daar een stuk uitgeknipt met een "dubbelganger" (De stem vond ik niet alles, maar och) van de toenmalige premier Dries van Agt. Daar sloeg ook het grapje van Bassie ("Geef Agt Acht!") op. Maar geen van de kinderen die nu kijken weten meer wie dat is, dus dat is al gesneuveld.

  Europa: In Luxemburg wordt uitgelegd over de EEG, maar dat is al sinds lange tijd verouderd. Indertijd stond zelfs de naam van de Euro nog niet vast en werd 'ie (zoals Adriaan ook zegt) EQ genoemd. De meeste doelen die daar genoemd worden, zijn ook al verwezenlijkt, dus in wezen zou 't eruit mogen.

  Er zijn vast nog wel een paar andere voorbeelden, maar gelukkig heeft B&A ook veel tijdloze elementen, dus ze zullen 't nog wel even uithouden.[/strike]

×
×
 • Create New...