Ga naar inhoud

QI - Quite interesting


Aanbevolen berichten

QI is een britse "kennisquiz" met bekende Britten. Het is wat opzet enigszins vergelijkbaar met Dit was het Nieuws. Het wordt gepresenteerd door Stephen Fry, die belachelijk veel weet en absurde dingen weet te vertellen. En wat hij niet weet, wordt hem door de redactie ingefluisterd.

Er is een vast panellid, Alan Davies (bij sommigen misschien bekend als Jonathan Creek), en per show drie bekende britten (of een bekende Amerikaan). Veel gasten komen meerdere shows terug. Iedereen heeft een buzzer die elke aflevering een ander geluid voortbrengt. Je krijgt punten als je iets interessants weet te vertellen, ook al heeft het niks met de vraag te maken, en je krijgt strafpunten als je het (foute) voor de hand liggende antwoord geeft.

Het is enorm grappig, al moet je Brits wel goed zijn om het te volgen, en je steekt er ook nog wat van op. Bijvoorbeeld dat de afstand van een marathon door het Engelse koningshuis is uitgevonden in 1920 of zoiets. B&A zaten er dus mooi naast.

Het komt op de BCC en is natuurlijk beschikbaar via minder legale middelen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...