Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

post-24-127862045612.jpg

Plot:

De serie draait om het personage Fry, een pizzabezorger uit New York die zichzelf per ongeluk invriest op 1 januari 2000. Pas 1000 jaar later, in het jaar 3000, wordt hij weer ontdooid.

De wereld is in die 1000 jaar sterk veranderd. Fry probeert zich zo goed mogelijk staande te houden in deze vreemde futuristische wereld. Hij maakt een paar vrienden waaronder de robot Bender en de cycloop Leela. Samen gaan ze werken voor een koeriersdienst genaamd Planet Express, opgezet door een nakomeling van Fry, en beleven ze de vreemdste avonturen.

Einde van de reeks én nieuwe afleveringen:

In 2003 stopte de serie vrij abrupt na vier seizoenen. Door dit plotselinge einde was er dan ook geen duidelijke afsluitende aflevering, al zijn er in de laatste aflevering van seizoen 4 (The Devil's Hands Are Idle Playthings), op 10 augustus 2003, wel een aantal verwijzingen naar het feit dat het de laatste aflevering is. In de intro, waar normaliter een scherm voorkomt waarop klassieke tekenfilms als Bugs Bunny en Felix de Kat op vertoond worden, wordt in de laatste aflevering Futurama getoond. Ook stond er in de ondertitel van de intro "See you on some other channel" (Tot op een ander kanaal). De laatste zin van de aflevering was "Stop niet met spelen Fry, ik wil zien hoe het afloopt".

Na seizoen 4 verschenen nog wel vier direct-naar-dvd films, die samen dienden als een vijfde seizoen. Mede door het succes van deze films werd er op 9 juni 2009 bekend gemaakt dat er voor het tv kanaal Comedy Central toch een zesde seizoen van 26 nieuwe afleveringen zou worden gemaakt van Futurama. Het was vanaf het begin alleen nog onduidelijk of de originele stemacteurs terug zouden komen voor het nieuwe seizoen. FOX (de eigenaar van Futurama) was namelijk in eerste instantie bezig met audities om de originele acteurs te vervangen. Dit was voornamelijke vanwege het hoge salaris die de originele stemacteurs vroegen waaraan FOX niet wilde voldoen.

Na veel kritiek van o.a. de fans, was Maurice LaMarche (Kif) de eerste originele acteur die uiteindelijk toch in zee ging met FOX en de overige originele acteurs volgden al snel. De bedoeling is dat het zesde seizoen in juni 2010 op de Amerikaanse versie van Comedy Central zal verschijnen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...