Jump to content

Hawker17

Users
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

About Hawker17

 • Rank
  Breakout

Profiel

 • Console
  P2000

Profile Fields

 • Interesses
  C64, MSX, Philips P2000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Weet je zeker dat het bandje voorheen goed te lezen was? Leesfout ligt niet altijd aan cassette-recorder. Lukt cassette wissen en dan iets opnieuw csaven en laden?
 2. Weet iemand nog wat de poke-instructie is om een tape terug te spoelen?
 3. Dank je, de hele tape was ondanks de melding goed gedumpt. Ook had ik in de dumper een cassette fout C. Op de tape zelf was dit cassette fout E. Dit was wel een slechte tape, want hij begon tijdens het terugspoelen al te dumpen. Kennelijk liep de tape veel te zwaar. Overigens had ik in regel 100 end even vervangen door run, dan kun je sneller doorgaan na een sessie.
 4. Het probleem was dat ik niet wist dat Add Path aangevinkt moest worden tijdens installatie. Dumpen gaat nu snel en goed. Kreeg een keer cassette fout M, weet je waar dat voor staat?
 5. Nee, ik wist niet dat dat een vereiste was. Ik ga de boel weer deïnstalleren.
 6. Ik heb net Python succesvol geïnstalleerd. Bij pip install pyserial kreeg ik een foutmelding. Daarna via Appdata naar het script pip verwezen. De boel werd geïnstalleerd. Serial to file py in een map op bureaublad gekopieerd. Helaas na instructies toch weer een foutmelding, zie screenshots. Graag weer even hulp.
 7. Dank je wel mannen voor de snelle hulp. Sukkelig regel 35 op 40 getypt en daardoor de val-instructie vergeten...
 8. @dionoid Helaas krijg ik een fout in data. Ik kan niet ontdekken wat ik fout heb gedaan (T=7432).
 9. Dank je wel voor de verduidelijking. Nog één keer voor de zekerheid; na het het installeren van python en het script hoef je de volgende keer alleen Cassette Dumper te runnen en python serial_to_file.py COM4 ***.cas in te geven? Ik laat het je nog weten of 20A nu goed gaat.
 10. Dank voor je uitleg en acties in deze. Ik begrijp het nog niet helemaal. Bij de instructies staat: Daarna op je PC een Command Prompt (of terminal window) openen en het Python script serial_to_file.py starten, waarbij je de juiste COM poort en het doel bestand opgeeft, bijv: python serial_to_file.py COM4 bandje-1A.cas N.B. dit Python script heeft de library PySerial nodig, die je eenmalig installeert met pip install pyserial. Serial to file.py run je dus niet via de dos-prompt, maar run je vanuit een map? Library PySerial installeer j
 11. @dionoid Ik merk dat wanneer ik M2000 afsluit met het X-je rechtsboven in het scherm, dat hij in taakbeheer actief blijft. Afsluiten vanuit het menu haalt hem wel netjes weg uit taakbeheer.
 12. @dionoid Overigens nog wat opmerkelijks. Bij het openen van M2000 wordt er een map aangemaakt die ik het laatst heb verplaatst. Daarin wordt de Basic Demo Cassette (zijde a en b) geplaatst. Ik heb hiervan een screenshot gemaakt. De map 112B stond er voor het openen van M2000 nog niet.
 13. Ik gebruikte toen nog de SERIAL.BAS dumper. Heeft Cassette Dumper 2.1 deze bug dan opgelost? Wel jammer dat niemand me nooit eerder op het Python script wees, want ik heb nu zo'n 150 tapes op deze manier gedumpt. Het punt is dat bij een volle tape, ik vrijwel altijd een cassette fout E krijg. Op de tape zelf krijg ik deze melding niet. Een goed voorbeeld is 20a.cas met daarop Snorkel en Alice in Wonderland. Alice kun je niet laden via 20a.cas vanwege de cassette-fout. Echter, met splitape kun je het bestand wel weer prima inladen. Er gaat inderdaad e.e.a. mis. Ik ga sowieso jouw ni
 14. Dank voor de tip m.b.t. 102 model. Volgens mij is dit best een leuke versie. Zo heb ik nog wel meer software met bepaalde (typ)fouten. Ik zal die t.z.t. verzamelen voor de software knutselaar. Kom net "Cursus morse opnemen" tegen. Bewaren we dat ook of trekken we ergens een grens? 107a.cas
×
×
 • Create New...