Jump to content

djkoelkast

Admin
 • Content Count

  23,730
 • Joined

 • Last visited

About djkoelkast

 • Rank
  Site Admin
 • Birthday 01/01/1980

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Den Helder
 • Console
  Amiga 4000
 • Facebook
  djkoelkast
 • Twitter
  @djkoelkast

Profile Fields

 • Interesses
  Popje!

Recent Profile Visitors

14,045 profile views
 1. djkoelkast

  Toenamen vraag cinema-film bij Eastman Kodak

  Ik heb nog een aantal 8mm camera's, ik wil daar echt heel graag eens mee gaan filmen, als het spul weer makkelijk verkrijgbaar wordt dan wordt dat echt tof
 2. djkoelkast

  Overlijdens in het nieuws #2

  Wordt de man zo kwiek 81, wordt 'ie 'doodgereden', echt zonde.
 3. djkoelkast

  Baantjer #2

  Lingo is best leuk, beter dan met Lucille Weekend Miljonairs: niet alleen Robert is een ouwe zak (maar doet het nog steeds leuk), maar ook de kandidaten zijn allemaal stokoud haha Zwakste Schakel: erg leuk, 2e nieuwe seizoen is wel beter dan het eerste. Bridget doet het leuk.
 4. djkoelkast

  Meet Gio

  Haha echt een ouwe man met dat petje
 5. djkoelkast

  De archieven van de televisie #2

  Ik heb nog wat werkbanden met montages "voor het aflachen", programma's waar normaal een lachband onder zit, maar nog zonder lachband.
 6. djkoelkast

  Nederlandse Apollo uitzendingen

  Daar heb je het alweer "we hebben al genoeg"
 7. djkoelkast

  Medisch Centrum West-tapes

  Wat een gave machine! Het font lijkt wel op een oud Mac-font, ben benieuwd wat daar van binnen draait. Een filmpje met een camera met verstelbare shutter (zodat het display goed in beeld komt) zou wel tof zijn.
 8. djkoelkast

  Projectors

  Och hou op, echt heel slecht. Dingen die compleet over waarde geschat worden, die "experts" weten niets en als er wat is dan heb je pech "wij zijn alleen maar een platform waar je het kunt aanbieden".
 9. djkoelkast

  Projectors

  Tja Catawiki, dan vraag je om een Cat in de zak
 10. djkoelkast

  De archieven van de televisie #2

  Het filmhuis waar ik bij ben heeft honderden filmblikken geschonken aan Eye, kwam uit een ervenis van een verzamelaar (die ook verbonden was aan het filmhuis). Een van die films is onlangs opnieuw in premiere gegaan, was een verloren gewaande film. https://www.eyefilm.nl/notes-from-a-nitrate-beginner Dit artikel gaat er over. Mijn collega (en mentor) Gerard Manshanden heeft de collectie na het overlijden van Hans van der Molen (die de verzamelaar was) aan Eye geschonken. Ze stonden er niet om te springen, alles moest zelf worden gebracht, op eigen kosten. In 2013 is dat gebeurd, pas in 2017 zijn ze er wat mee gaan doen. Hier ook nog een artikel: https://www.eyefilm.nl/finishing-the-van-der-molenmanshanden-collection-findings-and-conclusions Er is nog een deel op 16mm, dat hebben wij zelf als filmhuis gearchiveerd. Daar zijn ook wat 8mm-films bij en een heleboel projectoren 8 en 16mm. Helaas hebben wij zelf nooit iets gezien van Eye. En we willen graag een project starten waarin we maandelijks een (bekende of cult) 35mm-film willen vertonen. Daar doen ze dan heel erg moeilijk over bij Eye. Echt jammer dat het zo loopt, we worden aan alle kanten tegengewerkt. We willen gewoon distributiekopie├źn (waarvan zij er meerdere hebben) nog eens draaien. En dan vanaf ongeveer eind jaren '80, dus geen extreem zeldzame films ofzo. Maar dan nog. Willen ze eigenlijk niet.
 11. djkoelkast

  Amateur video & digitale foto's

  Ik heb een rolletje gevonden in een 2e hands camera die ik kocht. (nog?) niet laten ontwikkelen. Eerst mijn eigen foto's maar eens doen
 12. djkoelkast

  De archieven van de televisie #2

  Er zijn echter nog bakken en bakken met banden over heel het land verspreid, masters, dubs etc. En als je zelf iets hebt wat Beeld & Geluid niet heeft en je biedt dat aan dan hoeven ze het niet. "Hebben we al voldoende van"
 13. djkoelkast

  Projectors

  Ik zie net 25ct/meter in het bericht van T4600C Reken 20 euro voor heen-en weersturen (dan heb je het ruim), dan kun je een inschatting maken. Zij doen het inderdaad wel echt gewoon goed.
 14. djkoelkast

  Projectors

  Reken maar op een euro of wat per meter. Als je telecine geen probleem vindt dan zouden we die film in het filmhuis op een projector kunnen gooien en in 4K op 24fps met de juiste sluitertijd/graden kunnen filmen met een lichtsterke lens. Het is niet ideaal, maar het werkt wel en het kost bijna niets
 15. djkoelkast

  Projectors

  De film Sorry we missed you is op 16mm geschoten. Toch meer films dan ik in eerste instantie dacht die analoog gedraaid worden! https://www.imdb.com/title/tt8359816/technical?ref_=tt_dt_spec Die film draait deze week in het filmhuis.
├Ś