Jump to content

Fasermaler

User
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Fasermaler

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  SNES

Profile Fields

 • Interesses
  B&A, Games, Films, SNES

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  Dat waren de mooiste VHS-covers. Vele malen mooier dan de huidige dvd-covers.
 2. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  Nou, ja het is niet anders. Er waren toen nog geen digitale opnamen. Er was alleen video en film. De Amerika-serie zal helaas nooit (veel) beter kunnen worden dan dat het nu eruit ziet. Je moet je ook bedenken dat men in 1994 nog allemaal kabel-tv was met vrij kleine 4:3 beeldbuis schermen.
 3. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  Nee, dat is geen onzin. 625 beeldlijnen is zowel een beetje de max hoor. Video komt amper in de buurt van 720 laat staan 1080, wat we nu tegenwoordig HD noemen. Helaas zijn er slechts twee series op film opgenomen en gemonteerd (Diamant en Sleutel). De rest (welke niet op video is oogenomsn) is op film opgenomen en op video afgemonteerd. Ja, 16mm op 4K scannen? Het kan, maar is veel te duur denk ik. Daarnaast betwijfel ik of er nog filmnegatieven zijn van Verzonken Stad, Schatkaart of Kroon.
 4. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  Nee, De Huilende Professor, Geheimzinnige Opdracht en de Reis vol Verassingen (Amerika-serie) zijn allemaal op video opgenomen. Let wel: niet op VHS. Maar op professionele videotapes. De maximale resolutie is daarom ook 480i en dus nooit HD. Dat was er simpelweg in die tijd nog helemaal niet. Hoe groter het scherm, hoe minder goed de kwaliteit is.
 5. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  @samba-boy Bedankt voor de toelichting. Ik was in de veronderstelling dat betacam en betamax hetzelfde waren.
 6. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  Maar wel op vrijwel iedere dvd adverteren met 'digitaal remastered'. De meeste kinderen weten niet eens wat dat betekent. Er zijn inmiddels zoveel verschillende versies, volgens mij hebben ze bij Adrina Produkties geen overzicht meer wat er nu wel en niet veranderd is. Ik vraag me af of ze nog originele filmnegatief hebben van Schatkaart/Kroon/Verzonken Stad of is dit na het overzetten naar video (betamax?) vernietigd?
 7. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  Ze hebben duidelijk snel willen cashen door alles maar gewoon op dvd te pleuren. Er is niet goed gekeken naar welke banden de mastertapes zijn. Zullen de filmrollen van Schatkaat, De Kroon en Verzonken Stad vernietigd zijn? Of zullen ze deze nog ergens hebben opgeslagen. De mogelijkheid is er dan om de beelden in hoge resolutie in te scannen (haartjes e.d. verwijderen van het negatief) en een nieuwe edit te maken waarin de muziek niet door elkaar heen loopt. Maar dat zal voor de gebroeders Van Toor wel te duur zijn. @samba-boy en @MarsM bedankt voor de toelichting! Heel interessant om te lezen:-)
 8. Fasermaler

  Bassie & Adriaan #9

  Wat betreft De Huilende Professor: De video's van de liedjes die op het YouTube-kanaal zijn geupload hebben een véél betere beeldkwaliteit n(met uitzondering van Geheime Agenten, welke wel gewoon van de dvd komt). Ik heb zo'n vermoeden dat bijvoorbeeld de liedjes 'In Het Circus" en "Zeg stel je eens voor" van de masterbanden afkomen. Zie met name het kleurverschil tussen de Youtube-versie (links) en de DVD-versie (rechts). De dvd-versie is heel lelijk groen en grijs. Links is het grondzeil van het circus echt geel en niet 'groenig'. Veel betere kleuren dus. Wat denken jullie? Komen deze fragmenten van de masterbanden??
×