Jump to content

dionoid

Users
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

About dionoid

 • Rank
  Space War

Profiel

 • Console
  Atari 2600

Profile Fields

 • Interesses
  Assembly programmeren (6502, Z80)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zonder POKE, maar met een USR instructie: DEF USR0=&H0BB4 : ?USR0(0)
 2. Die EOT marker moet je expliciet zetten, toch? Als je bijv. een bandje leeg maakt, daarna een enkel bestand wegschrijft, dan heeft de tape geen EOT marker na dat ene bestand, toch? Ik begreep dat het doel van een expliciete EOT marker is om bestanden vanaf een bepaald punt te "wissen". Ik ben wel benieuwd wat een EOT marker precies op tape wegschrijft. En ik ben ook benieuwd wat "Cassette Wissen" precies doet; misschien allemaal lege headers op tape schrijven?
 3. Fout M (77) betekent dat de dumper geen volgend programma kon vinden op de tape, wat heel normaal is. Maar eigenlijk zou Cassette Dumper dan de melding "Dumper klaar" moeten tonen in plaats van "Cassette fout M". Vreemd
 4. Er zijn verschillende manieren om Python te installeren. Het makkelijkste is wellicht om in een command prompt "python" in te typen, waarna de Windows Store wordt geopend zodat je vanuit daar Python kan installeren.
 5. Hoe heb je Python geinstalleerd? Heb je daarbij de checkbox "Add Python to $PATH" aangevinkt?
 6. Ik vermoed dat er ergens in de Basic code iets niet goed is, dus ik zou die controle niet weghalen. Het programma past al in 1 blok zonder te snoeien.
 7. Als T=7432, dan lijkt de checksum goed. Hoe ziet je listing eruit t/m regel 71?
 8. Ja, klopt. En dan COM4 vervangen door de com-poort van jouw adapter.
 9. Het starten van het Python script doe je inderdaad vanuit een Dos- of Command Prompt. De instructies waren waarschijnlijk niet heel duidelijk voor mensen die nog niet eerder met Python hebben gewerkt, dus ik heb e.e.a. aangepast: https://github.com/p2000t/software/blob/master/utilities/cassette-dumper/README.md Ik heb heel benieuwd of het dumpen van jouw band 20A wel goed gaat als je het Python script gebruikt. Let wel dat dit Python script ingesteld staat op 9600 baud (dat zie je al je het script opent in bijv. Notepad), dus als je nog SERIAL.BAS gebruikt, dan moet je de 9600
 10. De bug zit niet aan de kant van de zender (SERIAL.BAS of Cassette Dumper.cas), dus mijn vermoeden is dat het probleem zit bij de ontvanger (de PC dus) die niet alle ontvangen bytes goed wegschrijft. Waarschijnlijk zijn die bytes blijven hangen in de interne driver buffer, die niet volledig wordt geleegd als je het windows "TYPE" commando gebruikt. In geval van de 20A.cas dump, zie ik dat het laatste blok niet volledig is weggeschreven naar de dump file. De M2000 emulator ziet dat als fout, maar omdat alle zinvolle bytes van het laatste programma (Alice) gewoon in de dump file staan, zo
 11. Het origineel heeft dus in totaal 42 blokken, maar de .cas dump van @Hawker17 heeft er maar 40, dus daar zijn gegevens verloren gegaan. @Hawker17: eindigde de Cassette Dumper met een foutmelding? Of gebruik je nog de SERIAL.BAS dumper? Ik heb ook gemerkt dat bij sommige USB-to-serial drivers (bijv. de FTDI driver) het Windows "type" command niet alle ontvangen bytes direct naar een bestand wegschrijft, maar dat pas doet als de buffer vol is. Ik heb een Python script serial_to_file.py gemaakt die wel alle bytes goed opslaat naar file (nu ingesteld op 9600 baud, dus gesch
 12. Ik zie dat deze .cas 40 blokken heeft, maar het lijkt er op dat er nog een blok achteraan hoort (zie screenshot). Hierdoor werkt het programma niet als je "I" voor introductie kiest. Is dat op de oorspronkelijke tape ook zo (als je die hebt)? Of werkt de introductie daar wel? Dan zou het wellicht een bug in het dump-programma zijn die ten onrechte het dumpen afbreekt bij een niet-volledig ingelezen blok.
 13. Lijkt inderdaad of iemand de Basic code van een bestaand programma heeft overgetikt, maar daarbij foutjes heeft gemaakt.
 14. Nee, maar dat is wel een goed idee. Check even via een PM bij @blanka , want die werkt ook aan iets dergelijks.
 15. En ook wel verbazend dat sommige van die ports dan werden voorzien van "copyright". Zo is het P2000T spel Macho Man van FlowerSoft overduidelijk een (matige) port van het ZX Spectrum spel Jumping Jack, maar hebben ze het titelscherm van Macho Man wel voorzien van de zin "copyright by". Waarschijnlijk bedoelden ze meer iets van "developed by"
×
×
 • Create New...