Jump to content

dionoid

Users
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

About dionoid

 • Rank
  Space War

Profiel

 • Console
  Atari 2600

Profile Fields

 • Interesses
  Games programmeren in Assembly (6502) en C.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goede suggestie; op mijn laptop duurt het maar een paar seconde, dus het was mij niet zo opgevallen. Ik heb nu een "...loading, hold on..." tekstje toegevoegd. CSS is niet mijn sterkste kant, dus geen fancy spinners. De web player van RetroArch is niet super stabiel, dus klapt er af en toe wel eens uit; kan ik verder weinig anders aan doen dan regelmatig een update doen vanaf https://web.libretro.com/
 2. Ik presenteer jullie de Philips P2000T Web Player: direct vanuit je browser P2000T games spelen met Gamepad en/of Toetsenbord. Te vinden op p2000t.github.io inclusief 12 top games, waaronder Brick-Wall, Fraxxon, Ghosthunt en Lazy Bug. Daarnaast kun je met "Add Content" ook je eigen .cas programma's toevoegen.
 3. De Philips P2000T (M2000) emulator is nu ook beschikbaar in RetroArch! Voor diegenen die RetroArch niet kennen: het is een generieke frontend voor een groot aantal retro console/computer emulators. Dus geen gedoe meer om iedere losse emulator apart te installeren en de configuratie ervan te leren begrijpen, maar gewoon via RetroArch de gewenste emulator (oftewel "core") opzoeken, downloaden en opstarten. Alleen de game bestanden of roms moet je ergens anders vandaan halen, want die levert RetroArch niet Voor de P2000T is er nu dus ook zo'n RetroArch "core" beschikbaar (zie screens
 4. Goede Vrijdag was een verplichte vrije dag op mijn werk, dus die heb ik besteed aan het maken van een On-Screen Key Selector voor de nieuwe RetroArch P2000T (M2000) emulator core. Dat betekent dat je straks P2000T games kunt spelen in RetroArch, zonder een keyboard te hoeven gebruiken. Behalve bij games die echt keyboard invoer nodig hebben (zoals bijv. Tempo Typen), lukt het over het algemeen best prima met alleen een controller en de On-Screen Key Selector(TM).
 5. Goed bezig geweest! Ik zie dat zelfs in 1986 de MSX al behoorlijk populair geworden was, want de PTC magazines bevatten niet zo heel veel artikels meer die specifiek over de P2000 gaan. Een pull-request van 2GB is wel een beetje te veel van het goede, dus ik ga ze downloaden van archive.org, dan alleen de artikels over de P2000 eruit knippen, waarna ik ze in de Github repo kan opnemen.
 6. Opvallend dat ze een BNC connector hiervoor gebruikten; dus alleen video en geen audio?
 7. Gisteren heb ik een composiet video uitgang toegevoegd aan mijn P2000T, zodat ik 'm nu kan aansluiten op mijn monitor die alleen composiet video ondersteunt. Ik heb de video mod uitgevoerd die hier staat beschreven (dank Jani!) en daarna als connector een auto dashboard 3.5mm jack verlengkabel gebruikt (gekocht bij AliExpress) die na wat schuren mooi in een bestaand gat van de P2000T behuizing past. Volgens mij precies op de plek oorspronkelijk ook een composiet aansluiting bedoeld was. Heeft er iemand hier trouwens een P2000T met een originele composiet aansluiting? Ik vermoed dat d
 8. Ik wist niet dat lr-mess ook de P2000T emuleert, maar ik lees hier dat het de oorspronkelijke versie van Marcel de Kogel uit 1997 onder een dosbox draait. Emulatie binnen emulatie dus. Die versie van M2000 uit 1997 heeft trouwens wel wat grafische beperkingen: zo draaien de scherm-updates met 16.67Hz (ipv 50Hz) en zitten er een aantal foutjes in de SAA5050 teletext/video emulatie. Klopt, het heeft me best wat moeite gekost om die overlay er als een bezel uit te laten zien. Uiteindelijk bleek ik m.b.v. de integer-scaling optie het redelijk eenvoudig voor elkaar te kunnen krijgen.
 9. Is er hier iemand die RetroArch gebruikt op (64 bits) Windows, Mac of Linux en de nieuwe P2000T Libretro core zou willen beta testen? Zo ja, stuur me een PM via dit forum. Het idee van de P2000T core is dat mensen straks heel eenvoudig vanuit RetroArch de P2000T (M2000) emulator kunnen downloaden en daarna .cas games voor de P2000T kunnen spelen; denk daarbij aan (joypad) games zoals Tetris, Brick-Wall, Lazy Bug, Fraxxon, Ghosthunt, etc., maar ook aan keyboard games zoals Androïden Nim, Vier-op-een-rij, Tempo Typen en Galgje (U hangt). Let wel dat deze nieuwe P2000T cor
 10. Ik ben momenteel bezig om de M2000 emulator te porten naar Libretro/RetroArch en was een beetje aan het experimenteren met de overlays en shaders in RetroArch. Daar kun je leuke retro effecten mee toveren, zoals hieronder, waarbij de emulator in een plaatje van een oude TV wordt getoond.
 11. Done. Dank voor de nieuwe hardware documentatie!
 12. Bij mij crasht M2000 direct, dus waarschijnlijk pakt ie bij jouw nog de standaard meegeleverde Monitor ROM.
 13. Ah, ik wist niet dat @Prefsmaster en @HAL9000 dezelfde persoon is, haha. PR is inmiddels ge-merged.
 14. Opvallend, maar ik ben niet overtuigd dat dit inderdaad de standaard monitor-ROM is, omdat het vanaf adres $0400 echt enorm veel afwijkt van de monitor ROM in mijn P2000T, die overigens wel exact hetzelfde is als de ROM die bij M2000 wordt meegeleverd. Ook het aantal dubbele teksten in jouw ROM (twee keer "MEHOFER" en twee keer "CALL SERVICE PHILIPS MICROCOMPUTER P2000") vind ik erg verdacht. Is dit de ROM die je hebt gedumpt met Rom Dumper.BAS? Ik vermoed namelijk dat er iets mis is gegaan met dumpen.
 15. Wat is "het archief"? Bedoel je Internet Archive (archive.org)?
×
×
 • Create New...