Jump to content

de_retroman

Users
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About de_retroman

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  p2000t

Profile Fields

 • Interesses
  Oude apparaten werkend maken

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dan is de melding "Niet gevonden". Hiermee krijg ik "Cassette Fout E". Van 'reset' weet ik inderdaad. Ik wilde echter alleen de code laden en niet uitvoeren. Had op deze tape eerder 'serial.bas' opgeslagen. Blijkbaar is daar iets fout mee gegaan.
 2. Als ik dat doe, krijg ik de melding "Illegal function call".
 3. Heeft iemand een idee hoe je een programma zonder naam laadt? Ergens las ik dat dit met CLOAD "?" kan, alleen dat werkte niet.
 4. Ik heb overigens ook nog een Brother matrix printer die met de P2000 werkt. Seriƫle kabel aansluiten, SHIFT+00 en er komt wat op papier. Dat is nog eens plug-and-play . Uniek voor printers.
 5. Op een van mijn tapes staat Maanlander. Als ik hem over heb gezet laat ik het weten.
 6. Bedankt! Ja, het is gelukt ! Ik heb zojuist de eerste tape over gezet. Ik ga nu kijken welke er nog niet op Github staan.
 7. Zeker. Vandaag heb ik eindelijk eens de tijd genomen om e.e.a. uit te proberen. - Laptop met Windows 10 aangesloten op de P2000 m.b.v. de geadviseerde adapters. - SERIAL.BAS overgetikt op de P2000 en weggeschreven op een lege cassette m.b.v CSAVE - Over te zetten cassette geplaatst - Aangegeven commando's ingevoerd op de Opdrachtprompt in Windows: - RUN commando gegeven op de P2000 Bij de eerste pogingen leek het programma te worden uitgevoerd. De cassette werd gespoeld en na een poosje hield dat op. Dit 'poosje' was wel opvallend korter
 8. Vooralsnog alleen reparatie. Ik heb best veel cassettes en wil daar graag weer eens mee aan de slag.
 9. Allen, ik heb hier nog een P2000T staan die niets meer doet (hij gaat niet meer aan). Is er iemand die een poging wil doen deze weer aan de praat te krijgen ?
 10. Helaas krijg ik mijn P2000T niet meer aan de praat. Hij gaat niet meer aan. Ik vermoed dat de aan/uit schakelaar stuk is. Erg jammer, want ik heb best veel cassettes en had ze graag overgezet.
 11. Ik heb het in de Dosbox ook wel eens bij het spelen van Fraxxon. Dat is het enige wat ik tot nu toe heb uitgeprobeerd. Ik gebruik Windows 7 64 bit.
 12. Hier is een documentje waarin de mapping van de toetsen lijkt te staan: https://we.tl/t-XXirOwSZCt
 13. Heb het laatst geprobeerd met Dosbox, een emulator voor DOS. Werkte prima. https://www.dosbox.com/
 14. Is wellicht het proberen waard. Nadat ik hem de eerste keer open had gemaakt, was de grijze balk onderin verdwenen (zie eerdere schermfoto) dus dat heeft wel iets verbeterd.
 15. Ik heb de P2000 maar weer even opengeschroefd, maar er valt mij niets op. Nu heb ik ook niet echt een idee waar ik zou moeten kijken. ik heb ondertussen ook met een oude Philips BM7502 monitor getest, maar ook daarop heb ik dubbel beeld. Er lijkt dus echt iets intern niet goed te zitten.
×
×
 • Create New...