Jump to content

Klaas

User
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About Klaas

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Locatie
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Misschien een goed idee om eens het Apple Museum Nederland in Westerbork te bezoeken, daar is namelijk naast alle werkende Apple's ook een Che werkend te bewonderen.
 2. Voor zover ik op de foto's kan zien is alles goed aangesloten. Video gaar van de AUX video pins naar de 80 kolom kaart en vandaar naar de uitgang achter op de kast. De normale aansluiting achter op het bord is dus niet aangesloten. De 80 kolom kaart schakelt automatisch om van 40 naar 80 kolom wanneer deze wordt ingeschakeld (PR#3) Bandkabel van de 16 k kaart in het laatste geheugenvoetje steken, monitor aansluiten, en hopelijk zit er ook een luidsprekertje aangesloten die als je de machine aanzet een duidelijk "piep" laat horen. Het meest volledige boek over de Apple II stuur ik als bijlage mee. W. Gayler - The Apple II Circuit Description.pdf
 3. Heb de foto's bekeken, is een exacte kopie van een originele Apple moederbord. De kaart in slot 3 is een zelfbouw 80 karakter kaart. De kaart in slot 0 is ook een zelfbouw 16 K RAM kaart kennelijk is het kabeltje naar de laatste RAM chip niet aangesloten. Het is blijkbaar een heel vroege zelfbouw clone, past eigenlijk goed in het Applemuseum.
 4. Jammer dat je te ver af woont, en per mail kan ik die computer ook niet repareren. Er zijn op internet genoeg site's met instructies hoe een Apple II te repareren. Informatie over clones : http://www.applelogic.org/TheCLONES.html Groeten, Klaas http://www.vintage-apple.eu
 5. Wat mankeert aan de video, heb net een Apple IIe van een nieuwe video ROM voorzien die is nu weer perfect. Heb nog talloze Apple II onderdelen misschien ook de benodigde onderdelen voor jouw machine? Heb je ervaring met repareren van Apple's?
 6. In het Apple museum in Westerbork staat wel een CHE computer. Even in mijn eigen archief gezocht, interface kaarten van CHE gevonden en een paar lege printplaten. Foto hiervan gaat mee.
×