Jump to content

JWS

User
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About JWS

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  P2000T

Profile Fields

 • Interesses
  van alles en nog wat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Geen dank, ik heb het destijds met plezier gemaakt en was best trots op het resultaat. Kleine geschiedenis. Tijdens de studie wiskunde wilde ik al iets doen met computers. Na de opleiding kwam ik via via Marcel Settels tegen. Hij had een P2000M. Ik wist niets van programmeren. Aan hem vroeg ik: "zet met Basic mijn naam eens op het scherm". 10 ? "Johan". Dat was genoeg om een P2000T te willen kopen. De P2000M werkte met floppy's. Ik vroeg me af of dat ook niet met de P2000T kon. Via een inbelverbinding kon destijds verbinding worden gemaakt met een P2000 gebruikersgroep (Philitel).
 2. Even een foutje herstellen. Maar als je de hele listing bekijkt is het wel een rommeltje, maar alles werkte naar behoren. Ik was en ben GEEN programmeur. Een paar maanden voor ik met de "DOS" begon vroeg ik aan iemand: "Zet mijn naam in Basic eens op het scherm".
 3. Hij is me destijds (ongevraagd) aangeboden (Geen idee meer door wie, in ieder geval NIET Philips) Zoals ik schreef heb ik alles (helaas) weggeven. Aan wie,.... ? Mocht degene het terug willen geven, graag. De listing was heel welkom en gedocumenteerd. Ik kon heel wat routines gebruiken. B.v. een disk listing op het scherm krijgen had ik de routine zelf al geschreven. Die kon ik daarna uit de module gebruiken. Zodoende kreeg ik zelf heel veel ruimte om extra routines toe te voegen. Geen idee meer welke. Maar als je de hele listing bekijkt is het wel een rommeltje, maar alles werkte naar behoren
 4. Nooit gezien? Maar ik wel. Je bedoeld de tekst "MINIWARE DISK/CASSETTE BASIC"? Ik heb daar toestemming voor gegeven en daar is voor betaald.
 5. Zou ik een kopie kunnen krijgen van de source. Ik heb n.l. in een gulle bui alles aan een liefhebber gegeven. Ik heb er dus niets meer van. Ook zou iemand nog de volledig beschrijving van de source van de insteek module moeten hebben, die heb ik ook weggegeven. Het schrijven van de DOS was wel een hele onderneming. Enige medewerking van Philips is er nooit geweest.
 6. Het is al meer dan 40 jaar geleden dat ik JWS-DOS geschreven heb. Ik herinner me er niet veel meer van. Maar leuk hier het e.e.a. over te lezen. Miniware heeft destijds bij de verkoop van de floppyboards een handleiding en de gehele source gegeven. Vragen kan, misschien komt er nog iets boven borrelen
×
×
 • Create New...