Ga naar inhoud

folly

Users
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over folly

  • Titel
    Pong

Profiel

  • Console
    msx2

Profile Fields

  • Interesses
    Retro computers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. folly

    Philips P2000T

    Voor diegene die dingen in een spel moeten vertalen. Retroarch heeft een mooie optie hiervoor. Kopieer de lijnen van deze post naar je retroarch.cfg : https://retropie.org.uk/forum/topic/28461/translate-games-on-the-fly/10 Dit is het resultaat :
  2. folly

    Philips P2000T

    Mooie ontwikkeling. Wel kan dit ook al worden gedaan met lr-mess maar ik zie zeker het voordeel van een losse p2000t core ! Inderdaad, het gebruik van overlays en shaders is een mooie optie. Helaas is het gebruik van een overlay als bezel, zoals jouw voorbeeld, afhankelijk van de monitor resolutie en moet die voor elke resolutie apart aangepast worden. Het bleek lastig uit te vinden hoe dit moet worden berekend. Hier is de oplossing voor het herberekenen van de viewport waarden : https://retropie.org.uk/forum/topic/29682/development-of-module-script-generat
  3. folly

    Philips P2000T

    Bedankt voor het meedenken. Het bandje is op een andere p2000t gemaakt en is daar ook op te lezen. Ik heb geprobeerd een basic bestandje te csaven maar gaf toen ook "leesfout". "Wissen" heb ik nog niet geprobeerd, zal nog eens kijken. Edit : Zojuist een nieuw bandje geprobeerd. "csaven" of "wissen en csaven" op de defecte tape unit geeft geen error maar wil daarna niet lezen. "inhoud" geeft niks of leesfout. Bandje daarna ook in de andere p2000t proberen te lezen maar helaas zonder succes. Onlangs een aanbod gekregen van @blanka.
  4. folly

    Philips P2000T

    Ik ben inmiddels begonnen met het demonteren van de cassette unit. Aan de onderkant zitten 3 schroeven daamee kan je de behuizing losmaken. Het metalen plaatje zit vast met 1 plasic click en is te verwijderen zonder dat het klepje met kop hoeft worden te verwijderd. Welliswaar is het wel een beetje lastig om het metalen plaatje eraf te krijgen maar het is gelukt. Daardoor is het nu redelijk makkelijk om bij de tandwielen te komen. Helaas zit er een breuk in het motor tandwieltje. Door de grijze tandwielen omhoog te trekken maak je ruimte om de motor met het witte
  5. folly

    Philips P2000T

    Sorry dat ik er even tussenkom. Ik heb onlangs een P2000T/102 gekregen en ziet er echt als nieuw uit. Helaas heeft dit apparaat 2 problemen : - losse draad op de hoofdschakelaar (inmiddels gefixed) - met de cassette erin opstarten en de cassette motor werkt maar de cassette draait niet Iemand enig idee hoe ik het cassette probleem op kan lossen ?
  6. folly

    Philips P2000T

    Ik heb de toegevoegde .bat files gelezen en er is inderdaad niet 1 voor cas bestanden. Maar die kan je heel gemakkelijk zelf maken. Dit is een handige pagina om eerst door te lezen als je begint met mame : https://docs.mamedev.org/commandline/commandline-all.html Met dit commando kan je je media opties listen : mame -listmedia p2000t Voor de Bekkie versie krijg je dan, zeer waarschijnlijk, de opties cass en flop te zien. Die moet je toevoegen in je commando. Als je wilt dan kan je er een .bat file van maken. Dit is een voorbeeld
  7. folly

    Philips P2000T

    Dank, Als ik tijd heb zal ik het eens even testen. ( Developer of https://retropie.org.uk/forum/topic/29682/development-of-module-script-generator-for-lr-mess-lr-mame-and-mame-standalone )
  8. folly

    Philips P2000T

    Ik zou dit graag eens testen op mijn Raspberry Pi 4. Heb je toevallig de source code op je github staan ?
  9. folly

    Philips P2000T

    Als het goed is zit er een M2000.txt file bij de emulator. Hier kan je meer informatie vinden. Dit is de extra keymapping van de txt file : Key Mappings ============ Cursor Keys, - Movement Alt/Ctrl Delete - < > ` ~ - CODE Jammer genoeg niet erg goed beschreven maar voor : - "<" gebruik je "Delete" - ">" gebruik je "Shift+Delete"
×
×
  • Nieuwe aanmaken...