Content: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Background: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles
Keetie

Kletskoppen

Ter ere van de opening van Keetie's Klets Kaffee trakteer ik hierbij op kletskoppen.

 

Kletskoppen (24 stuks)

 

20 g gepelde amandelen
30 g boter
100 g bruine basterdsuiker
1/2 eetlepel water
zout
30 g bloem
1/2 theelepel kaneel

 

De amandelen fijnhakken. De boter in een grote kom romig roeren. Basterdsuiker, water en zout erdoor roeren. De bloem en de kaneel boven de kom zeven en met de gehakte amandelen door het deeg kneden.
Van het deeg 24 grote balletjes draaien. Een bakblik beboteren en daarop 12 van de deegballetjes op fkinke afstand van elkaar leggen. Het blik in de voorverwarmde oven met overwegend onderwarmte schuiven.

 

Baktijd: 5 minuten
Ovenstand: elektrische oven 220 graden C; gasoven: gascijfer 5 of ruim 1/2 vlam.

 

Uit de oven even laten bekoelen, maar de koekjes, warm, met een scherp mes lossnijden van het bakblik en op de bakplaat zelf laten afkoelen.

 

Bron: Prisma Recepten Encyclopedie.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je de basterdsuiker vervangt voor:

 

75g ongeraffineerde rietsuiker

10g suikerbietenstroop

Deze 2 vooraf mengen tot het een plakkerig geheel is

 

dan worden ze nog veel lekkerder :D 

Bloem vervangen voor volkoren speltmeel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now