Ga naar inhoud

Keetie

User
 • Aantal items

  2357
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Keetie

 • Titel
  Pac-Man

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  oude computers en software
 • Console
  bbc
 1. Van cassette tot cassette

  Van cassette tot cassette Een herinnering Opdat wij de cassetterecorder annex walkman niet zullen vergeten stond er in het eerste stukje over de terugkeer van de cassetteband de naam van een film vermeld waarin volgens schrijven de cassette een grote rol speelt. En inderdaad zie je aan het begin van de film deze opname van een jongetje dat naar de muziek op zijn cassetterecorder/walkman luistert. Totdat hij gestoord wordt door zijn grootvader die hem toeroept: Peter. Your momma wants to speak with you. Come on, Pete, take these fool things off. [en hij verwijdert Peter's koptelefoon] In een volgende scene krijgt hij een cadeautje van zijn moeder die op sterven ligt en hij rent helemaal overstuur ver weg van alles, waar hij op een afgelegen plek door een ruimteschip wordt op- en meegenomen. Waar gaat dit over? 'Hoofdpersoon Peter Quill is in de film onafscheidelijk van zijn walkman. Waardoor uiteindelijk de soundtrack van de film werd uitgebracht op cassette.' De eigenlijke film blijkt 25 of 26 jaar later te beginnen, waarin wij de kleine Peter als volwassene een vreemde planeet zien betreden, dansend op muziek uit zijn SONY walkman, die al gauw wordt ingepikt tijdens zijn gevangenneming. Naam van de film Een Marvel produktie. Het is een mix van allerlei soorten SCIFI films, zoals StarWars, ook gebruik makend van holograms. Hier de toenmalige trailer. https://youtu.be/B16Bo47KS2g Ik ben tot halverwege gekomen met kijken vanwege het flits, flats, flandere en bedacht dat ik liever de strip zie en lees, waarvan een aantal knappe tekeningen getoond worden. Heeft iemand deze film wel helemaal gezien?
 2. Volgens mijn zoon is het een carmageddon spelvariant, ook een favoriet van hem. Bij je hint moest ik aan muisjes denken...
 3. Update Retroforum

  Ik heb ook een deel mail ontvangen.
 4. De blaadjes vallen al...

 5. Van cassette tot cassette

  Het is er zo eentje:
 6. Update Retroforum

  Weet je hier al wat meer over? Ik krijg ook al een tijdje geen meldingen meer binnen, maar ik dacht dat het aan mezelf lag.
 7. Van cassette tot cassette

  Onze auto heeft een minidisc-speler. Ik prefereer toch ook wel analoog boven digitaal vanwege het "warmere" geluid. Heeft verder niemand meer een mening over de cassette?
 8. Van cassette tot cassette

  Van cassette tot cassette Een terugkeer In de zaterdagse AD van 12 augustus 2017 las ik een stukje over het terugkomen van de cassette. Het was maar een klein artikeltje, maar leek in feite zeer op het eerdere verkondigen van het terugkomen van vinyl, zie het topic Muziek op vinyl is weer helemaal in. Althans, men probeert om de aandacht weer op de cassette te brengen. Dat lukt soms aardig... In dezelfde week besteedde de NOS er namelijk in het journaal ook een item aan. net als eerder de VPRO-gids, de Tubantia, de Telegraaf deden en het AD nogmaals op 15 augustus 2017. Dus, wat is er nou zo bijzonder aan de cassette? Een cassette is toch een cassette??? De cassette, beste lezers, is gewoon een mini bandrecorder-band in een doosje. En dat doosje noemen we een cassette, hoewel we tegenwoordig als we het over een cassette hebben band plus doosje bedoelen. Maar omdat het woord cassette diverse betekenissen heeft, is het misschien beter over een cassettebandje te praten. Het cassettebandje En binnenkant van cassettebandje De cassettefabriek Zoals ik al schreef werd de terugkeer van het gebruik van de cassetteband al veel eerder dan 2017 verkondigd, in 2015 en daar nog voor. De hoofdpersoon in de diverse reportages is altijd Kees van Dorth geweest, daar hij als enige eigenaar een cassettefabriek in de Benelux bezat, Duplicase te Wierden. Daar maakte hij cassettebandjes, vulde die met muziek, maar leverde ook blanco bandjes. Dat is allemaal verleden tijd voor hem want hij heeft het goedlopende bedrijf verkocht. De nieuwe eigenaar is Thomas Baur en de nieuwe naam voor Duplicase wordt De Bandjesfabriek, die naar Lochem gaat verhuizen. Het maken van cassettes Met behulp van onderstaande grote loader worden cassettebandjes gemaakt. Niet echt maken natuurlijk, maar vullen met band tot ze vol zijn, waarvoor de kant-en-klaar ingeslagen lege cassettedoosjes al klaar staan, met de aanloopstrook naar buiten. Ook op bovenstaand NOS filmpje is zo'n grote loader te zien. En wat nu? Op 1 december 2013 schreef Yuri Visser, het jaar waarin het cassettebandje vijftig jaar oud werd: De eerste muziekcassette werd in 1963 ontwikkeld door Philips. Niet in Nederland, maar in het Belgische Hasselt. De verwachting was destijds dat de muziekcassette de grammofoonplaat volledig zou vervangen. Dat liep echter anders. De grammofoonplaat is er nog altijd en het cassettebandje werd verdrongen door de compact disc. In aansluiting daarop is het natuurlijk mooi te lezen en te horen dat artiesten van nu als Justin Bieber, Eminem, Jed Rebel, Kayne West en Metallica hun muziek op cd aanleveren om ze op cassettebandjes te laten zetten. Inderdaad van digitaal naar analoog! De nieuwe eigenaar zegt over de cassette: 'De cassette is het nieuwe vinyl.' Zijn jullie het daarmee eens? Koop je nog wel eens een cassettebandje? Luister je er nog wel eens naar?
 9. System doet me ook denken aan de eerste Acorn Computers. Macintosh ken ik verder niet, alleen van een emulator.
 10. Tekenfilmstemmen

  Als je digitaal kijkt kun je vaak de taal instellen bij Audio. Ik ben het met je eens dat kleuters best wel naar engelse en/of duitse kinderprogramma's kunnen kijken in de originele taal dan. Genau!
 11. MACOS of zo, ik dacht dat Macintosh fijner van structuur was. De volgende:
 12. Mario is Missing! is a game created for MS-DOS, the NES and SNES. Was made by Software Toolworks (PC, SNES) and Radiacal Entertainment (NES). Bedoel je MS-DOS ipv PC? Ja, inderdaad, PC kan ook Windows zijn...;) Het vorige spel kwam ik uit op Bubble Trouble, maar de plaatjes klopten niet, wel de beschrijving: met een blaaspijp ballonnen stukschieten.
 13. Dat dacht ik eerst ook over beide plaatjes, maar later bedacht ik dat het tweede plaatje een hint moest zijn over het eerste plaatje.
×