Ga naar inhoud

Keetie

User
 • Aantal items

  2480
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Keetie

 • Titel
  Pac-Man

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  oude computers en software
 • Console
  bbc
 1. Diskettes, floppy's

  Contest idee?
 2. Diskettes, floppy's

  Was dat misschien FDFORMAT?
 3. Er is er één jarig! #2

  Gefeliciteerd, Hinse!
 4. Tip van de week

  De tip over WUAUCLT.EXE geldt ook voor Windows7, daar zit ie ook in. Mijn groene ding (MSE) is up to date! Voorlopig hou ik het nog bij XP, deze is prima geschikt voor alle emulatoren die ik van tijd tot tijd gebruik. Echt in RETRO vorm. Windows7 zal op deze Thinkpad te traag gaan.
 5. Tip van de week

  Traagheid alom. Als je computer opeens zeer traag gaat werken, dan denk je al gauw aan een virus. Nee, geen virus te bekennen! Dan: wat kan het nog meer zijn? Op Internet gezocht op trage/langzaam werkende computers en men verwees naar 'het groene ding' zoals ik 'm altijd noem...;), de Microsoft Security Essentials. Het blijkt nl dat hij zowel op je computer als buiten de computer de zaken in de gaten houdt en daardoor jouw computer kan vertragen. Toen heb ik het buitengebeuren uitgezet en inderdaad ging mijn Windows XP computer weer wat sneller. Maar nog niet snel genoeg om mijn klok screensaver weer aan te zetten, die stokte telkens, of met snelheid cookies en dergelijke weg te kunnen mikken, dat stokte ook regelmatig. En soms leek mijn computer wel te bevriezen! Hij kon niets en ik kon niets anders dan wachten, wachten, wachten, totdat de geest weer in mijn computer zat. Ooit had ik eens de SVHOST die 99 in beslag nam (te bekijken met ctrl, alt, delete en taakbeheer) al eens uitgezet, maar die beheerde het netwerk, dus kon ik niet naar buiten en naar Internet. De computer ging wel wat sneller, maar dat was dus niet een oplossing. Toen kwam deze week, de week die inmiddels voorbij is. De week waarin mijn man voor de zoveelste keer mopperde op zijn computer die niet wilde starten. Dat had hij zo van tijd tot tijd, zijn computer bevroor dan. Heeeeeee, klinkt bekend. Hij had zoiets dus ook, maar niet regelmstig. Dit keer gaf zijn computer een foutmelding, iets over een proces met WUAUCLT.EXE, dat zou niet af zijn gemaakt en daardoor stokte zijn computer gedurende een minuut of 10. Natuurlijk ben ik meteen naar deze EXE gaan zoeken op Internet. Men vraagt zich daar af of het een virus is, maar het is gewoon een onderdeel van Windows blijkt. Toch wordt deze wel eens gebruikt voor kwade doeleinden. Je kunt hem weghalen door hem in System32 te zoeken, rechtermuisknop gebruiken en wissen aanklikken, maar wat maak je dan onschadelijk? Je weet niet wat er daarna gebeurt. Niet doen dus. Nu dan de tip van de week. Ga na het opstarten van je computer kijken met ctrl, alt, delete en taakbeheer, zoek naar WUAUCLT.EXE en schakel hem uit. Na deze ingreep liep mijn computer weer snel. De volgende dag deed ik hetzelfde, inmiddels stond de exe bovenaan het rijtje, en weer had ik een snelle computer. En nu? Geen ingrepen meer nodig, het is vanzelf goedgekomen. Mijn klok screensaver loopt weer als vanouds en de cookies worden met snelheid verwijderd.
 6. Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Daar dacht ik ook aan, want het leek op een enquête zoals de vragen gesteld werden.
 7. Nieuwe contests en pools

  En jij dan? Ik heb op het ogenblik niet zo veel inspiratie.
 8. Nieuwe contests en pools

  Vóór!
 9. Hoe belangrijk is Social Media voor jou?

  Zelfs zorgverzekeraars blijken een spypixel op hun websites te hebben staan. Een paar, waaronder Menzis, hebben hem weer verwijderd.
 10. Hoe belangrijk is Social Media voor jou?

  Hoe denken jullie nu over Facebook en zijn spypixel?
 11. Nieuw F1 Logo getoond

  Gunpower! Ach, atuurlijk heb je gelijk, ik had ook iets anders in mijn hoofd, het pistook zag ik andersom. Ik denk aan het begin van een film. Alleen kan ik dat beeld nergens nog vinden. Maar ik vind dat 007 pistool logo best wel aardig.
 12. Diskettes, floppy's

  De grote 5.25 flop was flexibel/buigzaam, de kleine 3.5 niet. Goede merken diskettes waren behalve 3M ook nog Nashua en IBM.
 13. Digitale klokken in Europa van slag

  Maar toen ik dat schreef scheen de zon echt!
 14. Diskettes, floppy's

  Ik heb ze nog in DD liggen. Ook zgan.
 15. Nieuw F1 Logo getoond

  Het gaat hier ook niet over het logo van 3M, maar over een product van 3M (FUTURO). Toch, ook al lijkt het dan niet helemaal, zie ik nog steeds de 007 gun logo voor me.
×