Ga naar inhoud

Keetie

User
 • Aantal items

  2374
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Keetie

 • Titel
  Pac-Man

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  oude computers en software
 • Console
  bbc
 1. Een BBS door game

  Mijn huisgenoot vond deze uitleg over Telnet, geschreven door een docente voor haar leerlingen. http://www.hjb-ict.com/~mtielf/telnet/telnet.html Nu vraag ik me af of het mogelijk is om via telnet verbinding met mijn eigen computer te maken. Zou moeten kunnen toch? Een soort pseudo BBS gevoel...;)
 2. Een BBS door game

  ADRIFT is een hedendaagse textadventure creator. Waar ik het nu over heb is een oudje: Createan Adventure II genaamd. Create An Adventure II, (c) Copyright 1987 , By Carey Nash. Create An Adventure is a DOOR program written for PCBoard BBS software. Once a user exits from PCBoard, and into CreateII, he may play any number of adventures. Each adventure is similar to the "Choose your own adventure concept" in which the user chooses the best choice, or the one which he likes best. The program will then take the person to the next scenario, explaining what happened to him in the process, and in turn, give him two more choices. However, once a user has reached a point in the adventure where no one else has visited; he may "create" the next part of that adventure, and then supply two choices. In this way, the adventure(s) can continually grow bigger and bigger in a binary-tree format. Ik kan 'm hier posten natuurlijk. Jammer dat je je oude harddisks niet bewaard hebt. BBS-en zijn IN en dan zou je je oude BBS zo weer kunnen starten. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar men heeft het over Telnet gebruik.
 3. Reclame spellen

  Als je de juiste zoekopdracht intikt is het eigenlijk best wel gemakkelijk om meer reclamespellen te vinden, zoals Pushover. Die staafjes zijn, denk ik, hondekoekjesachtige. Push-Over (ook wel Pushover) is een computerspel dat werd ontwikkeld door Red Rat Software en uitgegeven door Ocean Software. Het spel kwam in 1992 uit voor verschillende platforms, voor Amiga, Atari ST, DOS en SNES. De speler speelt in dit spel een mier en moet allerlei dominostenen laten vallen. Ik zat vast in het derde level: YouTube bracht uitkomst. Hè, hè, ja, ja, hij rolt terug! Vind dat maar eens uit...
 4. Reclame spellen

  Bedankt voor het posten. Het spel muurkraker / breakout/arkanoid staat inderdaad -weliswaar 'geskrambled'- op de cd. De cd nodigt uit voor een nieuw topic over retro browsers. Ik heb er eens eentje in DOS geprobeerd. Arachne ofzo.
 5. Een BBS door game

  Klopt, ik heb wel vaker een BBS doorgame in DOS gespeeld, maar deze gaf foutmeldingen. Het bleek dat ik nog aparte directories erbij moest zetten. Toen kon ik een setup maken en toch weer niet verder gekomen. Misschien is het alleen maar een soort menu, waarin je kunt kiezen welk adventure je wilt spelen. Kweenie.
 6. Een BBS door game

  Ooit maak ik zelf een nederlands tekstadventure. Ik heb al een beginnetje in ADRIFT. Toch ben ik nog altijd op zoek naar alternatieve textadventure creators. Van de week vond ik er weer eentje, maar hij deed het niet. Al lezend door het doc bestand bleek al gauw dat hij was geschreven voor PCBOARD. O, o, dat is volgens de Wikipedia een programma om een BBS (Bulletin Board System), een voorloper van het Internet systeem, op te zetten. Dus nu vraag ik me af in deze bijzondere tijd van allerlei soorten emulators en simulators of er ook zoiets voor een BBS bestaat. Een fake BBS als het ware, zodat ik deze creator wel kan uitproberen.
 7. Pipo, koeien!

  Pipo, koeien is de kreet die de Dikke Deur altijd slaakte om Pipo attent te maken op zijn komst. Zie hier uit 1966: https://youtu.be/_L3hwOTn7gM Zelf ben ik ook niet opgegroeid met Pipo de Clown en daarom heb ik de Wikipedia geraadpleegd. Staat erg veel in, Bassie en Adriaan worden aan het eind van het artikel ook nog genoemd. Peppi en Kokki ook. https://nl.wikipedia.org/wiki/Pipo_de_Clown Inmiddels heb ik de nieuwe Pipo gezien in de eerste aflevering, was om 8 uur. Helemaal niet slecht gedaan, alleen Kluk-Kluk valt erg uit de toon. Volgens de krant zijn er nog vele plannen in de maak, oa nieuwe boeken uitgeven, een musical, een nieuwe film maken. Plus Pipo hebbedingetjes gaan uitgeven. Plannen maken is natuurlijk altijd goed, ben benieuwd naar het verdere verloop. (Het is Mammaloe, niet Mammalou zoals ik eerder schreef).
 8. Pipo, koeien!

  Belinda Meuldijk meldt in de Volkskrant over Kluk-Kluk: Klukkluk onderging een metamorfose: hij is geen indiaan meer, maar een verklede circusartiest in indianenkleren: 'Klukkluks oude uiterlijk was niet meer nodig, vond ik. Daarbij speelt mee dat we geen last willen krijgen van het zwartepietencomplex; als het over minderheden gaat, hebben mensen nu al snel lange tenen. Hij praat ook veel minder krom dan vroeger. Klukkluk is nog wel klunzig, en Pipo's beste vriend.' Dat vind ik veel te ver gezocht eigenlijk en dan denk ik: What about Village People?
 9. Pipo, koeien!

  Pipo, koeien! Belinda Meuldijk, dochter van Wim Meuldijk, de schrijver van alle Pipo-avonturen en avontuurtjes (verhaaltjes voor het slapen gaan aan Petra zijn dochter verteld) over een clown die in een woonwagen de wereld over reist, heeft het voor elkaar: Vanaf maandag 16 oktober 2017 is Pipo de Clown er weer: RTL8 zendt dan tien gloednieuwe afleveringen uit zo rond het klokje van 7 uur 's morgens. Nou ja, afleveringen? Ze duren volgens de EPG (electronische programmagids) zo'n minuut of 10. De nieuwe Pipo wordt gespeeld door Mitch Blaauw, de nieuwe Mammalou door Liset Vrugteveen. De Dikke Deur en Kluk-Kluk doen ook vernieuwd mee. Hier is de trailer: https://youtu.be/8o2xeAC-tyo Wat denken jullie? Zullen ze aanslaan? In of uit???
 10. Speciale verkeersborden

  Mooi gevonden, RM. Ik zoek, maar vind niet altijd.
 11. Reclame spellen

  @samba-boy: Waar blijf je nou?
 12. En elke keer denk ik weer 'nog 1 keertje proberen', maar krijg -net als jij- nog maar weinig reacties.
 13. SNES en NES handboek gezocht

  Daar ik geen NES en/of SNES kenner ben vraag ik me af wat er in zo'n bibliotheek boek staat over deze consoles. Is het een handleiding of beschrijving van de consoles of worden er spellen in beschreven? Kun je hier wat meer over vertellen? En welkom natuurlijk, ik ben ook benieuwd naar je folder bijdrage. (mwah, had ik eerst Lego neergezet)!
 14. Daar bestaat een topic over:
 15. Dat is een ongewone vraag. Je hebt wel gelijk, covers maar geen verdere plaatjes. Hetzelfde geldt voor Archive.org, waar een folder van Bart Smit uit 2003 staat. Geen plaatjes, wel beschrijvingen van het speelgoed op de betreffende pagina en de kosten van elk artikel. Naar welk retro-artikel ben je het nieuwsgierigst?
×