Ga naar inhoud
Keetie

Kletskoppen

Recommended Posts

Ter ere van de opening van Keetie's Klets Kaffee trakteer ik hierbij op kletskoppen.

 

Kletskoppen (24 stuks)

 

20 g gepelde amandelen
30 g boter
100 g bruine basterdsuiker
1/2 eetlepel water
zout
30 g bloem
1/2 theelepel kaneel

 

De amandelen fijnhakken. De boter in een grote kom romig roeren. Basterdsuiker, water en zout erdoor roeren. De bloem en de kaneel boven de kom zeven en met de gehakte amandelen door het deeg kneden.
Van het deeg 24 grote balletjes draaien. Een bakblik beboteren en daarop 12 van de deegballetjes op fkinke afstand van elkaar leggen. Het blik in de voorverwarmde oven met overwegend onderwarmte schuiven.

 

Baktijd: 5 minuten
Ovenstand: elektrische oven 220 graden C; gasoven: gascijfer 5 of ruim 1/2 vlam.

 

Uit de oven even laten bekoelen, maar de koekjes, warm, met een scherp mes lossnijden van het bakblik en op de bakplaat zelf laten afkoelen.

 

Bron: Prisma Recepten Encyclopedie.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je de basterdsuiker vervangt voor:

 

75g ongeraffineerde rietsuiker

10g suikerbietenstroop

Deze 2 vooraf mengen tot het een plakkerig geheel is

 

dan worden ze nog veel lekkerder :D 

Bloem vervangen voor volkoren speltmeel

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×