Jump to content
Sega Genesis Nomad
 

Sega Genesis NomadDe Sega Nomad, ook wel Sega Genesis Nomad is een bijna volwaardige Sega Mega Drive/Genesis in pocketformaat.

Hij accepteert volledige Sega Genesis/Mega Drive cartridges, heeft een A/V uitgang en een poort voor een 2e joystick, je kunt dan beiden op je eigen scherm kijken (1 op de Nomad, 1 op de tv)

Het scherm is NTSC, 320x224 pixels CTSN, maar de Nomad speelt ook PAL spellen af. Ook zit er een PAL/NTSC switch van binnen, echter is de Nomad nooit in Europa verkocht, maar alleen in de VS en Japan.

De andere specs zijn gelijk aan de Mega Drive/Genesis, alleen ondersteunt de Nomad geen 32X, Mega CD of Power Base Converter (voor Master System spellen) omdat ze fysiek niet passen (technisch is het dus wel mogelijk deze addons te gebruiken).

Door de flits lijkt hij heel bekrast te zijn, tijdens het spelen zie je hier niets van.

De Nomad is niet heel populair geweest (ok, 1 miljoen stuks verkocht omdat ze uiteindelijk nog maar $80 kostten) en het ding vrat batterijen als een gek (6x AA-batterijen in 30 minuten spelen leeg) en werd er wel héél groot mee. Oplaadbare batterijen (toen nog NiCd) gaven te weinig spanning (7.2V ipv 9), bovendien waren die nog sneller leeg.

Heel uniek zijn ze niet, maar je vindt er niet veel in volledig werkende toestand in Europa. Dit model werkt 100%.


Photo Information for Sega Genesis Nomad


User Feedback

There are no reviews to display.

×
×
  • Create New...