Jump to content

Olympus

User
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Olympus

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array
 1. Een jaar of 7 geleden had ik bij de Dixons een Olympus microcassette recorder gekocht om mijn liedjes mee te kunnen opnemen en ze niet te vergeten. Het was zo'n super basic ding zonder bijvoorbeeld externe mic aansluitingen. Ik heb er ook 2 live-concerten van een band mee opgenomen. Ik zit nu alleen wat na te denken, hoe ik deze tapes het beste kan omzetten. Ik heb een tweede recordertje met koptelefoonuitgang, je zou zeggen lijntje naar de pc en opnemen, maar zoals te verwachten valt klinkt het super schel en is er nauwelijks bass. Met veel eq'en kon ik nog met het voorbeeldje in de bijlage komen. Nu vraag ik me af, komt dat schelle geluid door het brakke ingebouwde microfoontje ten tijde van de opname, of doordat ik het via een recordertje over probeer te zetten? En op welke manier van overzetten zou ik meer kwaliteit kunnen behalen? johanlivee.mp3
 2. Thanks! Ik denk dat dat de oplossing was!
 3. Toch nog een vraagje. Ik gebruik de USB Video Grabber nog af en toe om wat videobanden op de pc door te kijken, maar in het software programma kun je de preview speler niet naar full screen zetten, waardoor je het eerst moet opnemen om het vervolgens op full screen te bekijken.Dus dacht ik aan VLC om het signaal af te spelen (via Media>Open Capture Device en dan de boel op default. Dat werkt! Dat wil zeggen, alleen beeld. Met geen manier krijg ik het voor elkaar. Ik dacht er nog aan om (zeer onhandig maar toch) het beeld in VLC af te spelen en het geluid in het USB Video Grabber programma, maar die 2 programma's werken niet tegelijkertijd. Iemand? (Als dit niet helemaal meer binnen het topic past, mijn excuus)
 4. Olympus

  Bassie & Adriaan #7

  Wat een narcisten, drie dagen non stop naar hun eigen films kijken
 5. Olympus

  Bassie & Adriaan #7

  Ondanks dat ik nog steeds vind dat de personages Bassie en Adriaan in de film aardig worden verpest, vond ik de scene met Japie en de Baron echt tof. Die 2 hebben meer acteertalent dan wat de meeste mensen denken. Inderdaad lijkt het op 10 procent B&A in de nieuwe film, een groter aandeel scenes van de Baron en Japie had de film veel goeds toegekomen.
 6. Olympus

  Bassie & Adriaan #7

  Wel triest dat zo'n stoere columnist niet de tijd neemt even te factchecken, of ze daadwerkelijk deze film maken vanwege geldproblemen. (Dit lijkt mij uitgesloten toch? 3 miljoen videobanden á 15 gulden per stuk = vet veel centjes). De mooiste komt nog: 'Eigenlijk weet ik niet precies wat de boodschap is', zegt de columnist. Nee natuurlijk weet je dat niet, want daarna zeg je 'de film hoef ik niet te zien'.
 7. Ik kan opslaan in MPEG 2 of AVI. Ik kies tot nu toe MPEG 2. Verder is er nog een mogelijkheid tot bewerken, maar dat is voornamelijk knippen enzo. Ik heb inderdaad een dvd-recordertje. Is dat dan een kwestie van mijn videorecorder doorlussen naar de dvd recorder, en dan die tulpstekkertjes via de dvd recorder naar de computer laten lopen? Of denk ik dan te simpel?
 8. Bedankt voor je reactie. Het gebibber valt mij ook op, dit doet ie enkel bij het digitaliseren. Over dat interlacen, je zegt dus dat bij het digitaliseren het vloeiende eruit gaat door een instelling of preset in dat programmatje? Ik merk dat wanneer ik digitaliseer met het S video signaal, het beeld streperig wordt. Via Composite is het waarschijnlijk minder scherp maar is het beeld wel normaal. Tja...
 9. Ik heb net zo'n pakket voor het omzetten van VHS-banden gekocht, maar mijn gebrek aan kennis roept wat vragen op. Het gaat om Kopspijkers afleveringen uit 2003 en 2004. Nou weet ik niet zeker of dat destijds al in 16:9 werd uitgezonden. Het ding is dat ik het destijds heb opgenomen via een ouwe 4:3 televisie. Is het nou zo dat het signaal dan destijds van 16:9 naar 4:3 werd omgezet op mijn tv? Dit is zo'n uitzending die ik heb overgezet: https://youtu.be/2q6U0xd6VR8
 10. Olympus

  Bassie & Adriaan #6

  Ik vind wel dat hun media-optredens de laatste tijd echt hun aanzien beschadigd, voor zover je dat als clown en acrobaat kunt hebben voor het grote publiek. Toen Aad bij Peter van der Vorst weer zijn kostuum aan ging doen, ik denk dan echt 'doe nou niet'. Toen ik ze gisteren bij Late Night zag kon ik me zo moeilijk inbeelden dat ze vroeger Bassie en Adriaan waren. Meermeerman en Mosseljongen, daar lijkt het toch wel heel erg op inmiddels. Ik vind het gewoon jammer. Ik begrijp wel dat ze het afscheid wat ze destijds hadden gepland nu alsnog willen doen, maar mensen zien nu gewoon twee broze oude opa's en Robin de Robot. Het beeld van hoe ze vroeger als duo bekend werden word erg verstoord doordat ze steeds weer in die rol willen kruipen. Ik heb ze zelf vaak horen zeggen dat ze er voor willen waken om niet te stoppen wanneer het al te laat is. Het is inmiddels minstens 20 jaar te laat, als ze na de serie in Amerika waren gestopt was er helemaal niks aan de hand geweest en hadden mensen ze herinnert als een sterk en goed duo. Tegelijkertijd vind ik het ook zonde dat die 'glorietijd' allang voorbij is en dat de series niet meer zo populair zijn als vroeger (wat opzich logisch is). Maar er komt nu eenmaal een tijd waarop je, zoals Aad eens aangaf, je rol niet meer overtuigend kunt brengen. Ik denk dat hij niet beseft dat hij in de nieuwe film gewoon weer de rol van Adriaan speelt zoals vroeger. Dat het een film is om het alles af te sluiten doet er dan niet toe, het is dezelfde rol.
 11. Olympus

  Bassie & Adriaan #6

  Weet iemand waar ik instrumentale versies van Hallo Vriendjes kan vinden? Ik heb alleen de versie die te vinden is aan het eind van de Reis door Europa en de nieuwste versie zoals die op YouTube staat. Maar ik zou graag de instrumentale versie horen van bijvoorbeeld De reis vol verrassingen (originele versie).
 12. Olympus

  Bassie & Adriaan #6

  Dat begrijp ik, maar ik bedoel dat wanneer je 200 appels koopt, die per stuk ook geen reet kosten, je ook je portemonnee ondersteboven moet keren. 105 euro is een hoop, maar als er 8 dvd's in zaten dan was ie ook niet 105 euro. Die 2 hebben gewoon de mazzel dat ze 17 dvd's hebben die ze op dit moment nog op de markt kunnen brengen. We mogen trouwens blij zijn dat ze de Diamant nu wel op 1 dvd hebben weten te proppen, anders konden we er nog 6,50 bij tellen. Alles wijst er verder op dat ze zelf ook door hebben dat we inmiddels op heruitgave nummer zoveel zitten. Ik vraag me alleen af of er genoeg mensen zijn die voor 1 nieuwe dvd, een certificaat en een knutsel caravan hun flappen tevoorschijn willen toveren. Maar de vraag is: wat hadden ze er nog meer bij kunnen doen om die prijs van 105 euro te rechtvaardigen? Een muziekgroep die op z'n oude dag wil cashen kan wat oude demo's of live-concerten in een box uitbrengen. Maar van Bassie en Adriaan hoeven we natuurlijk niet 350 uitvoeringen van hun Lachspektakel show te zien (ik spreek even voor mezelf). Ik volg bijvoorbeeld de band Nirvana heel erg, en hun platenmaatschappij ziet inmiddels ook dat de put aardig droog begint te worden, alle redelijk kwalitatieve demo's en optredens zijn inmiddels al wel zo'n beetje uitgebracht. Nu komt er van de frontman (die al 21 jaar dood is) een cd aan met akoestische demo's opgenomen met een cassette recorder, voor 20 euro per cd. Er zal zo goed en zo kwaad als het kan worden geprobeerd elke euro van de fans om te draaien. Of we het kopen is aan ons.
 13. Olympus

  Bassie & Adriaan #6

  Maar zo denken de broeders er niet over. Ze gaan niet elke heruitgave voor een euro goedkoper verkopen alleen omdat het een heruitgave is. Als ze zo in elkaar zaten, zouden ze überhaupt niet steeds de boel opnieuw uitgeven.
 14. Olympus

  Bassie & Adriaan #6

  Tja, het is veel geld, maar het is niet alsof er maar een paar dvd's inzitten. Er zitten 16 in, dat is 6,50 euro per stuk.
×