Jump to content

samba-boy

User
 • Content Count

  5,882
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About samba-boy

 • Rank
  Mappy
 • Birthday 06/07/1995

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Nederlandse televisie, video-editing en tv-historie
 • Console
  SNES

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

 2. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  De Lubach-promo is absoluut één van de beste promofilmpjes die ik in de afgelopen TV-seizoenen heb gezien. Ik hoef het haast niet te benadrukken maar ook gewoon laten inzingen door de originele zanger, de onnavolgbare Frank Affolter. EDIT: Ik keek nog eens goed naar de MP-advertenties en de bijbehorende afbeeldingen: deze UK-uitgaves hebben op de achterkant jaartal 2012. Ook de Q&A van de verkoper is heel inzichtelijk, want die stelt zelf dat de boxen dus wél NL dubs bevatten (Box 2 en 3 dan, box 1 niet). Dat zou betekenen dat er een hoop afleveringen weer wél in NL verkrijgbaar zijn nu. Zucht... Overigens werden de eerste 5 afleveringen (de originele pilotfilm) op die eerste NL-dvd weggelaten, en daarom ook dat een monterende/knutselende fan ze van Net5 heeft opgenomen. EDIT 2: oh, haha. Ook déze releases zijn in het eerder gelinkte topic van DVD/Alles over Film aan bod gekomen. Maar wat ik meteen al riep; die laatste seizoensbox is er niet gekomen. SÓ close! EDIT 3 (De laatste for now): Op Amazon reviewt iemand die derde box, met deze tekst: En dát zijn deze zeven: *Hoofd ontploft*
 3. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Ik had net mijn post boven de jouwe aangepast Dan maar hieronder: Ik was nog aan het kijken of ik informatie kon terugvinden van hét forum dat hier ongetwijfeld over schreef in het verleden, Disneyinfo, maar dat platform is blijkbaar recentelijk volledig offline gehaald. Er stond eerst nog een schim (zonder Disney-afbeeldingen, dus hoogstwaarschijnlijk neergehaald door Disney) online, maar nu is heel de forum-database en ook de producten-database (die niet normaal groot was) weg en gone forever. Zund. Op het dvd.nl-forum (heet nu Alles Over Film) is ook vanalles erover geschreven. Zo heb ik er een bron gevonden voor het opnieuw dubben van de stem van Dagobert; in het verleden is dat dus wel degelijk al eens gebeurd. Verderop in dat topic (hier te vinden) staat een post die beweert dat de UK-versie uit 2006-2007 géén NL subs of dubs heeft. Én in dat topic wordt gelinkt naar een (natuurlijk inmiddels dode) site waarin Bob van der Houven reageerde op het vervangen van ZIJN stem in de Toverlamp-uitgave. De blauwe en groene 'box' die je hier post bedoel ik inderdaad, maar om verwarring te voorkomen: dat zijn 1-disc keepcases. EDIT: "Volgens disneyinfo.nl staan op de nog uit te komen DVD's gewoon de ouderwetse nederlandse stemmen (dus gewoon Sacco vd Made in de rol van Dagobert)" werd daar gepost, maar ook weer dat de Nederlandse/Franse uitgaves van bovenstaande boxen die je net hier toont, @RM (die bovenste afbeeldingen) mínder afleveringen bevatten dan de UK-uitgaves. Zelfde hoes, andere uitgaves. Dit is supervaag en verwarrend (Niet waar gebleken, carry on) Verder bleken twee afleveringen op de Nederlandse uitgave alsnog gewoon de Nederlandse dub te missen. En ook daar lees ik dat een derde volume van Ducktales hier nooit is verschenen... En inderdaad, op 8 juli 2008 kwam een reactie dat nieuwe uitgaves niet meer op de planning stonden. Lang verhaal kort: 2 Nederlandse uitgaves op dvd met 6 afleveringen per volume (en 2 afleveringen daarvan geeneens met NL dub), meer dan dat is er gewoon écht niet verschenen voor de Nederlandse markt. EDIT: ZIE POSTS HIERONDER. Hmmpf. NCRV 'Dit Is Disney', geef ons eens een mooie impressie van de opnames.
 4. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Pin me er niet op vast, maar volgens mij is nu net díe laatste box niet meer gemaakt. Ik moet daar ooit iets over gelezen hebben, ergens. EDIT: Even gekeken. Er zijn zo te zien minimaal twee delen los in Nederland uitgebracht: de blauwe en de groene, beiden met ook de (vreselijke) Franstalige titels op de cover. In de UK zijn echter die 24-episodes boxen uitgekomen, bestaande uit een slipcover rondom de losse delen. Héél misschien is het derde deel dan ook in NL uitgebracht, maar ik vind er niks over terug. Een tweede box is gemaakt in de UK met weer drie van die losse volumes. In de UK kwamen wel vaker van Disney uitgaves uit met alsnog Nederlandse subs (en in dit geval dus zelfs dubs?) op de dvd's. Saludos Amigos, een goedkoper raamwerk-Disneyfilm die in de oorlog werd gemaakt (uit de categorie 'Melody Time', 'Drie Caballero's' en 'Make Mine Music') is hier zelfs járen niet verkrijgbaar geweest, en in de UK wel, met NL subs. Hoe het precies zit met deze delen is me echter níet duidelijk. Sta er van te kijken dat er zoveel onduidelijk is.
 5. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Om het topic terug op de rails te krijgen: iemand die die 2007-releases daadwerkelijk hééft en het nog eens kan bevestigen? Want het inderdaad díe mail uit 2007 die me weer aan het twijfelen bracht (die herinnerde ik me dus, dank djkoelkast), maar volgens mij is het uiteindelijk wel met originele stemmen op dvd uitgebracht. Deels, that is.
 6. samba-boy

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Oeh, een RetroForum-modulator! 😇😂
 7. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Plat Vlaams kan ik dan weer wel heel veel beter volgen dan Duits. Is gewoon lastig, heb ik na mijn VMBO-lesjes echt laten versloffen.
 8. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Bij Big Bang Theory en andere Amerikaanse dvd-uitgaves zou het me niks verbazen als ze gewoon de instant Bierdopje.com-fansubs van destijds hebben gebruikt voor die latere dvd-uitgaves. Ik snap namelijk oprecht niet hoe het bij de tv-subs meestal gewoon goed gaat, maar op dvd zo afschuwelijk wanstaltig.
 9. samba-boy

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ik vind juist dit seizoen die 'what you see is what it is'-vibe veel minder dan vorig seizoen. Maar de opdrachten blijven gruwelijk goede dilemma's.
 10. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Mijn geheugen laat mij niet in de steek; nieuwe stemmen is inderdaad destijds geopperd. https://www.donaldduckweb.nl/nieuws/2007/07/ducktales-delen-op-dvd/
 11. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Ik bedoel de releases op dvd.
 12. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Dat 2 Den Haag-bord lijkt wel voor 2 Vandaag te zijn geweest. Zelfde font en stijl. Gave foto, wil ik meer van zien. Misschien anders even praten, binnenkort? Ben bezig met een productie rondom retro TV en wil graag ook jouw project van dichterbij in beeld brengen.
 13. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Ik geloof dat Ducktales halverwege de reeks in Nederland is gecancelled(!) en dat niet alleen, maar dat er een nieuwe dub op de dvd's stond. In Amerika is de serie wel volledig uitgebracht.
 14. Verzilveren? Is dat wanneer het zilver begint te oxideren zoals je in de OP ook zei?
 15. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Nee, maar daar is het normaliter ook helemaal niet voor bedoeld. Het is een publieksservice, geen manufacture on demand-service. Bij een hoog aantal afleveringen zullen je ze hoogstwaarschijnlijk niet eens helpen. Leuk dat je verder zo constructief meepost op Retroforum. Je andere post was ook in dit topic en kwam uit 2016. Je zou zeggen dat je in die tijd wel andere interessante topics gezien had, dit is een beetje doorzichtig (het is hier geen vraagbaak ).
×