Jump to content

samba-boy

User
 • Content Count

  5,904
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About samba-boy

 • Rank
  Mappy
 • Birthday 06/07/1995

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  SNES

Profile Fields

 • Interesses
  Nederlandse televisie, video-editing en tv-historie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  "Een echte verzamelaar", ik ben het grotendeels met je eens maar hier generaliseer je een beetje. Ik ben na jaren van matige kut-uitgaves op dvd een beetje klaar met het aankopen van fysieke uitgaves op dvd die hun geld niet waard zijn, je huis laten uitpuilen maar waar je eigenlijk online een beter alternatief voor kan vinden. Daarmee wil ik niet goedpraten dat alles maar illegaal gedownload moet worden, maar als je ziet in wat voor erbarmelijke staat (om ontopic te blijven) Bassie en Adriaan op dvd MOEST verschijnen in een afgeraffelde, snelle dvd-ready montage, een dvd-versie die in de laatste editie gewoon 1 op 1 werd gekopieerd voor de nieuwe uitgaves van eOne... Ja, dan vraag ik me af waar een fan het nog voor doet. Dan zou ik zeggen, fix voor jezelf een goed geklaarde HD of optimale SD-transfer in h.265, en stuur de makers een tientje. Omdat je een 'fysieke' digitale file opslaat, heb je dan ook niet als bij Netflix de angst dat die zooi poef weg is als het daar offline wordt gehaald. Heel kort door de bocht misschien, maar dan ontkom je wel aan de onnodige meuk van logge verpakkingen, brakke menu's, gebrek aan extra's, slechte PAL-conversies bij Amerikaanse films en series én het veel teveel aan "Je download geen auto"-onzin waar al jaren alleen de betalende klant mee ge-etterd wordt. Ja, ik ben het een beetje beu. Is het te merken?
 2. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  In dat geval, zonder overdrijven, dikke complimenten aan het team onder leiding van Martijn dat hij, god knows where, die originele band geplukt heeft. Het is geen audioripje, dus moet gewoon van een meersporenbandje getrokken zijn me dunkt...? Nu alleen nog 'Gefelicit~ *neergeslagen*
 3. samba-boy

  Game of Thrones

  Nou nogmaals, ik kijk het niet. Maar als ik zie en lees wat er gaande is, is dit wel echt een dikke vinger naar de mensen die er wel moeite in gestoken hebben. En dan bedoel ik zij die het maakten met hart voor de productie, evenals zij die het met hart voor het verhaal keken, analyseerden en bespraken. Dit is geen leuk final season, voor niemand. En dat er een petitie op poten is gezet om het over te doen is treurig, maar begrijpelijk. Maar treurig. En ik ga geen "Goodmorning!"-Bobby Ewing in de douche dus het was allemaal een droom-plottwist verwachten die dit schampere slot ongedaan kan maken
 4. samba-boy

  Medisch Centrum West-tapes

  Brutale vraag, maar hoeveel was je uiteindelijk kwijt voor die AJA Kona LSe?
 5. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  'We zullen ze krijgen' ontbreekt niet; die is gewoon niet in de serie gebruikt en zou ook nooit online komen. 'Lachen is het beste medicijn' moest ook wel in de oude versie online komen: er is (zover ik weet?) geen smoor-versie daarvan gemaakt (ik word graag verbeterd als het wel zo blijkt te zijn). 'Sint Maarten' mist, maar er is wel meer wat vreemd is aan de albums. De eerste 3 delen hebben ook elke week een stille heruitgave gekregen, waarin meer nummers werden toegevoegd, de tracklist werd bijgeschaafd of de versie werd aangepast (en dat wordt zéker gewaardeerd!). Des te jammerder(der... ) vind ik het dat 'Gefeliciteerd' op deel 4 niet de originele versie uit de shorties/Radiostation 1 is (die staat nu gewoon nergens online) maar de Smorenburg-versie. Ook een vreemde beslissing is om op deel 5 random 'Zo vrij als een vogel' nog eens te plaatsen, maar nu in de versie met een vernieuwd arrangement van Aad Klaris. Die opname is NOOIT in de series (ook niet in de België-aflevering van Europa) te horen geweest. Daar werd gewoon nog een keer de originele versie van Ruud Bos gebruikt. Vreemd genoeg kwam dat nieuwe arrangement wél op de 'Op Reis Door Europa'-CD. De Klaris-versie is een minuut langer met een extra coupletje, maar doet dus niks ter zake op het album. Nou goed, ik heb mijn zegje eerder gedaan, blijven zeiken daarover is ook niet tof. Ik vind het wel gewoon serieus mooi dat ze er nog steeds enigszins moeite in steken (getuige de mensen die ze aannemen voor die ontwerpen). En wie écht de originele Klaris-versies wil horen op deel 5, kan nog uit de voeten met 'Liedjes van TV Deel 5 - Redux'. Ahem.
 6. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Nee hoor, die downloaden tegenwoordig alles. Bron: ben een verzamelaar.
 7. samba-boy

  Er is er één jarig! #2

  Dank u!
 8. 17 november? ...Gaan we doen.
 9. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Hou er bij 'Doug' even rekening mee dat dat begon als een Nickelodeon-serie. Disney nam het later pas over. De afwijkende design van dat blondje, Patty en een extra haar voor Doug (ja echt) waren de dingen waaraan je de verschillen merkte. En de nieuwe leader/themesong.
 10. samba-boy

  Game of Thrones

  Ik kijk geen GOT. Ik vind de meerdere(!) scènes met bekertjes in beeld, de omhooggevallen editor die spreekt over zijn onkunde om een uitzending enigszins verlicht te monteren en het slappe einde werkelijk waardeloos. Kortweg, ik vind het kut (want ik heb er geen sterretjes voor nodig) voor de mensen die er tijd in hebben gestoken.
 11. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Ja want 33 jaar na de uitzendingen mag je natuurlijk absoluut niet spoileren Ik vind het juist gaaf dat het er zo duidelijk op staat. Sowieso zou je 'soundtracks' pas na het kijken van de series/films moeten doen, maar dat is mijn persoonlijke mening. En hee, het is eens wat anders. EDIT: Wat ík dan weer een vet detail vind, is dat je in de circusillustratie op de cover van deel 3 daadwerkelijk Bassie en Adriaan in de piste ziet staan. Oog voor detail
 12. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Auteursrechten/muziekclaim op de gebruikte muziek (Tubular Bells). Op TV en op de dvd is het wel gewoon intact.
 13. samba-boy

  Medisch Centrum West-tapes

  Volgens mij is dit ofwel van een DVD'tje ofwel van YouTube? Dit topic is trouwens wel echt een pareltje. Laat je zeker niet leiden door de weinige reacties, ik vind het heerlijk leesvoer Misschien een idee om een nieuwe titel voor het topic te bedenken? BCN/Retro Productie-apparatuur renovatie in uitvoering?
 14. ...Nope, en dit is waarom: De afbeeldingen hebben op dit moment geen fatsoenlijke, vaste 'grond'. Ze worden hier vluchtig op Retroforum gedeeld, en volgens mij ook elders. Maar er is geen echt vaste website (of ik ben niet goed geïnformeerd/is mij nog niet geheel duidelijk) of logica in deze te vinden. Daarnaast is er alsnog het risico dat jij loopt door mensen te vragen om een financiële bijdrage van foto's die afkomstig zijn van de NASA. En als er iets is waar bedrijven wél moeilijk over kunnen doen, is het wel als er geldzaken in betrokken raken. Ik vind het een leuk project, omdat ik respect heb voor mensen die gepassioneerd te werk gaan aan iets waar ze bedreven in zijn, maar Patreon is mij persoonlijk net een brug te ver. Desalniettemin wens ik jou uiteraard wel heel veel succes met je verdere voortgang.
 15. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Offtopic geleuter? Ik voel de basis voor een heel nieuw topic In navolging van De ARCHIEVEN van de Televisie; De RECHTEN van de Televisie! Ontopic; ik wacht nog steeds op Saved by the bell in Nederland.
×