Jump to content

samba-boy

User
 • Content Count

  5,917
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About samba-boy

 • Rank
  Mappy
 • Birthday 06/07/1995

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  SNES

Profile Fields

 • Interesses
  Nederlandse televisie, video-editing en tv-historie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. samba-boy

  Medisch Centrum West-tapes

  Je moet toch eens vertellen hoe je dat doet hoor Ik zie dit soort banden nóóit online komen. Is het een kennis in een community, komen ze op jou af...?
 2. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Benidorm en De Spaanse Zon horen in de orkestbanden zoals ze voor de 1978-single gemaakt waren vind ik dan wel weer echt heul vet. En Altijd Blijven Lachen, en Had Ik Nou Maar Nee/Ja Gezegd
 3. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Duiken, Robinson Crusoë, Van Agt, In het Circus en Ook een clown zaten ook in de eerste uitzendingen. Evenals "Goeiemorgen kokkie!/poedings", het omgooien van de tafel en "Weet jij het verschil tussen een bed en een ijskast?". Ik stond er voor het schrijven van deze reactie niet eerder bij stil, maar er is zo'n vermoeden dat bij me heerst, dat Martijn nog iets leuks in petto heeft bij de Professor. Hij zei me tijdens de Mark en Ramon-marathon dat ze van pakweg 1 á 2 afleveringen de masterbanden hebben (karig, I know, maar dat is de enige buit na het Werkman-debacle). Voor dvd is die wissel in kwaliteit dus te erg, maar hee, voor YouTube zou het terugplaatsen van die ruwe beelden natuurlijk perfect zijn. Er zal meer dan alleen die liedjes zijn, toch? Then again, het kan ook dat het 'gewoon' de serie is. Professor is een wonderlijke reeks, nog altijd.
 4. samba-boy

  Medisch Centrum West-tapes

  Ook zéker waar, maar had dan scan > plakken gedaan. Tussenstapje. Zit een hoop stickerwerk tussen waar ik (en anderen die ik ken) pas een paar jaar naar op zoek zijn. Bijzondere vormgevingen.
 5. samba-boy

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik snap echt dat je voor retro-vibe wilde gaan, maar dat is wel gewoon echt eeuwig zonde.
 6. samba-boy

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Aaah, wat een leuke vondst (zelfs al moet het je smaak zijn) en lieve tekening ook nog! Mooie prijs ook!
 7. samba-boy

  Medisch Centrum West-tapes

  ...Zeg me dat je die stickers eerst hebt ingescand... Alsjeblieft, zeg me dat je die stickers eerst hebt ingescand... 😮
 8. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Hij had het over zijn eigen auto's...
 9. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Volgens mij Sleutel (Grootste deel) en Diamant ook. Maar Schatkaart/Kroon/Stad hebben het nare euvel dat daar alle dailies naar video zijn overgezet en de montage vanaf dáár gebeurde. Als ze dus de series ooit in HD willen doen, betekent dat dat er geen element mag missen en ALLES moet dan opnieuw gemonteerd worden.
 10. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Nee maar dat is juist het hele punt dat men hierboven al maakt.
 11. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Probleem is dat de Plaaggeest's filmrollen al ruim dertig jaar zoek zijn. Ze hebben alleen nog maar een filmkopie op (ik denk) ampex > BCN. In oude logs uit Hilversum las ik zelfs dat ze die serie in 1978 al van ampex afspeelden. HA! Ik las verkeerd ____! Schatkaart/Kroon/Stad in full-HD, ik zou er voor tekenen. Maar joh, ik zou zelfs al voor de twee reeksjes korte filmpjes (die op film geschoten zijn) in HD al tekenen. Gewoon omdat ik benieuwd ben naar B&A in HD.
 12. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Nee, juist niet. Die series zijn ook op een videoformaat opgenomen. Video kun je opschalen naar HD maar écht HD wordt het nooit. Film kun je in HD inscannen en dan heb je extreem strak scherp beeld dat je met recht HD kan noemen (zie Baywatch). Het wordt een nog lastiger verhaal als je je bedenkt dat De Schatkaart, Kroon én Stad op film zijn geschoten, maar de montage naar videoformaat gebeurde. Zodoende zou dat wel in HD kunnen worden ingescand, maar dan moeten ALLE elementen er nog zijn en opnieuw gemonteerd worden. Heftig, tijdrovend en dus duur klusje. Ze hebben het ooit gedaan met Friends, Seinfeld én Star Trek The Next Generation. @de rest: het valt me op dat dit topic echt compleet aftakt in een andere discussie dan waar het topic eigenlijk over gaat. En ik vind het mooi dat dit kan op Retroforum. Wilde ik even kwijt.
 13. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  "Een echte verzamelaar", ik ben het grotendeels met je eens maar hier generaliseer je een beetje. Ik ben na jaren van matige kut-uitgaves op dvd een beetje klaar met het aankopen van fysieke uitgaves op dvd die hun geld niet waard zijn, je huis laten uitpuilen maar waar je eigenlijk online een beter alternatief voor kan vinden. Daarmee wil ik niet goedpraten dat alles maar illegaal gedownload moet worden, maar als je ziet in wat voor erbarmelijke staat (om ontopic te blijven) Bassie en Adriaan op dvd MOEST verschijnen in een afgeraffelde, snelle dvd-ready montage, een dvd-versie die in de laatste editie gewoon 1 op 1 werd gekopieerd voor de nieuwe uitgaves van eOne... Ja, dan vraag ik me af waar een fan het nog voor doet. Dan zou ik zeggen, fix voor jezelf een goed geklaarde HD of optimale SD-transfer in h.265, en stuur de makers een tientje. Omdat je een 'fysieke' digitale file opslaat, heb je dan ook niet als bij Netflix de angst dat die zooi poef weg is als het daar offline wordt gehaald. Heel kort door de bocht misschien, maar dan ontkom je wel aan de onnodige meuk van logge verpakkingen, brakke menu's, gebrek aan extra's, slechte PAL-conversies bij Amerikaanse films en series én het veel teveel aan "Je download geen auto"-onzin waar al jaren alleen de betalende klant mee ge-etterd wordt. Ja, ik ben het een beetje beu. Is het te merken?
 14. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  In dat geval, zonder overdrijven, dikke complimenten aan het team onder leiding van Martijn dat hij, god knows where, die originele band geplukt heeft. Het is geen audioripje, dus moet gewoon van een meersporenbandje getrokken zijn me dunkt...? Nu alleen nog 'Gefelicit~ *neergeslagen*
 15. samba-boy

  Game of Thrones

  Nou nogmaals, ik kijk het niet. Maar als ik zie en lees wat er gaande is, is dit wel echt een dikke vinger naar de mensen die er wel moeite in gestoken hebben. En dan bedoel ik zij die het maakten met hart voor de productie, evenals zij die het met hart voor het verhaal keken, analyseerden en bespraken. Dit is geen leuk final season, voor niemand. En dat er een petitie op poten is gezet om het over te doen is treurig, maar begrijpelijk. Maar treurig. En ik ga geen "Goodmorning!"-Bobby Ewing in de douche dus het was allemaal een droom-plottwist verwachten die dit schampere slot ongedaan kan maken
×