Ga naar inhoud

samba-boy

User
 • Aantal items

  5744
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over samba-boy

 • Titel
  Mappy
 • Verjaardag 07-06-1995

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Nederlandse televisie, video-editing en tv-historie
 • Console
  SNES

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. samba-boy

  Achtergrondmuziek\Soundtracks uit Samson & Gert

  Ja, roep dat nog zo'n 500 keer. Here you go:
 2. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Nu ga je weer offtopic, door me te vragen waar je alles kan vinden. Lees gewoon dit topic van boven naar beneden, dan kom je vanzelf bij het andere deel. En als je bepaalde dingen van het forum niet snapt kun je de fora die je uitleg bovenin vinden. Het is mooi dat je enthousiast bent en hou dat vast, vragen is goed, maar doe dat wel in de daarvoor aangewezen topics. En verder hoef je echt niet overal op te antwoorden, bijvoorbeeld met 'ik ben blij om te horen dat je me dit kunt uitleggen', het is zoals ik al zei geen mailinglist hier
 3. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Het zou allemaal moeten, maar het gebeurt niet. En het is al lang en breed uitgediscussieerd in de voorgaande posts waarom wel/niet zulke dingen wel/niet zo zijn. Aanrader om dat eerst even te lezen.
 4. samba-boy

  Achtergrondmuziek\Soundtracks uit Samson & Gert

  Euh, jawel, er is al wel zo'n topic. Dat heet zelfs 'Achtergrondmuziek'. Waarom kan dit niet daarin terecht? Wél mijn complimenten op het vinden van die Spionage en Pannenkoeken Bakken-track, al kon iedereen dat dus uiteindelijk ook vinden met behulp van YouTube.
 5. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Ik vergeet je van harte welkom te heten op Retroforum. Ja, ik weet dat het klopt wat ik zeg, daarom zeg ik het ook. Ik zeg daarnaast ook dat het een grote kans is dat ze zijn weggegooid óf gewoon niet goed mee omgegaan. Uitzendbanden/opnamebanden zwerven nogal met regelmaat door Hilversum, langs alle rechthebbenden en licentiepartijen. Zeker bij tekenfilms of dubs. De buitenlandse rechthebbenden hebben veelal enkel de ORIGINELE VERSIES. Dus in de moedertaal. De rest van je bericht kabbelt maar voort en voort en doet niet terzake. Kun je voor mij wat betreft je overige vraag wel even ontopic blijven? Je hebt er al twee topics over geopend, het hier ook nog opgooien is misschien wat te veel van het goede.
 6. samba-boy

  Oude spelshow - Wie weet er iets?

  Ja wáár moet het dan op lijken? Teken iets uit ofzo, als het zo levendig in je herinnering is dat je overal 'nee dat is het niet' op kan antwoorden. Sorry als ik nu wat kattig overkom, maar ik kan er niet tegen als zoiets niet gevonden wil worden
 7. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Reeds lange tijd bekend. Beeld & Geluid heeft daarvan niets in het archief, omdat het een origineel buitenlandse productie betreft. Er zijn situaties voorgekomen waar zelfs beide bronnen (omroep en productiehuis die de dubs van de series deden) niet wisten wie van de twee de banden zou bewaren; 'Nee, de omroep bewaart het wel want zij zenden het uit', 'Nee, de dubmaatschappij bewaart het want zij maken het, wij kopen alleen maar aan'. Gevolg: beide bronnen gooien hun master weg/bewaren hun masters slecht. Zo is er van kindertelevisie tot in 2001(!) gewoon héél weinig integraal te vinden bij Beeld & Geluid.
 8. samba-boy

  Oude spelshow - Wie weet er iets?

  Lucky Letters? Kwam later terug op SBS 6 met andere vormgeving, maar in de 90s zag dit er zo uit:
 9. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Onzin. De BV André van Duin Producties was destijds een idee van zijn toenmalige managers Theo Rekkers en Huug Kok. De rechten van het beeldmateriaal zijn, zover ik het heb begrepen door de jaren heen, VIA Joop naar die BV gegaan, juist omdat Joop zo'n goede vriend van Dré is. Maar niet voordat ze een korte tijd samen in een joint venture zaten ermee; herinner je je die 'Je Blijft Lachen Met André'-DVD Box die voor de Sponsor Loterij werd gemaakt? Die was gemaakt in licentie aan Endré BV. Een kniesoor ziet zelfs dat dat een samenvoeging is van Ende en André. Heeft niet lang bestaan, nu heeft AVD Producties die rechten, maar de banden zelf liggen nog altijd overal gok ik zo. En zoals je in het eerste deel van dit topic kan lezen; RTL en Endemol mogen NIKS met dat beeldmateriaal aanvangen. Limbo, dus eigenlijk. Zonde, want ik wil al een paar jaar een specifieke Wie Ben Ik met o.a. Frans Bauer uit het archief opvragen. Door de jaren heen heb ik zelfs de uitzenddatum weten te achterhalen, maar zolang ik geen groen licht krijg kan ik er niks mee. ...Misschien toch nog maar eens bellen een dezer dagen. Ik hou u op de hoogte. Trouwens, ik moet u allen sowieso op de hoogte houden want ik wil al zeker een jaar een uitgebreid, nieuw deel schrijven in deze ongoing reeks van 'DE ARCHIEVEN VAN DE TELEVISIE'. Er is genoeg interessants gebeurd om te melden.
 10. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Stukjes hiervan zijn uitgezonden in 'Niet Geschikt Voor Uitzending' en een uitzending van Kunststof TV, als ik me niet vergis. Het archief van Endemol is één grote puinhoop. Ze hebben een bandenarchief-systeem dat digitaal is op te zoeken, maar de banden zelf zijn veelal defect of er missen blokken. Verder werden nooit doorgezette pilots (of pilots van programma's die er uiteindelijk wel kwamen) niet bewaard, geloof ik. Endemolmateriaal zit werkelijk overal en nergens, een paar jaar geleden doken ineens wat VHS'en met de 50ste verjaardag van Joop van den Ende en 3,5 uur Vrienden Voor Het Leven-bloopers op op Marktplaats.
 11. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Grappig dat je dit schrijft, dit is namelijk lange tijd (en stiekem nog steeds) één van mijn plannen geweest. Om 'De Archieven van de Televisie' naar beeld te brengen en de zoektocht naar transparantie in al deze archieven in kaart te brengen. Ik ben er druk mee bezig en ik kan je zeggen, het valt keer op keer stuk op het volgende: ze willen helemaal niet dat je weet hoeveel er wel niet mist. Het archief is er voor makers. Dat particulieren er soms een gooi op kunnen doen is bijzaak.
 12. samba-boy

  Bassie & Adriaan #9

  Waar ik dat lees? Hierboven, in je eigen bericht! Jij noemt het alleen een observatie.
 13. samba-boy

  Bassie & Adriaan #9

  Meer mensen zagen het, maar waren wel zo fatsoenlijk om daar verder niet over te spreken.
 14. samba-boy

  Beste SNES Game: Troost Finale

  Ik stem tactisch. Ik stem Castlevania IV.
×