Jump to content

samba-boy

User
 • Content Count

  5,949
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About samba-boy

 • Rank
  Mappy
 • Birthday 06/07/1995

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  SNES

Profile Fields

 • Interesses
  Nederlandse televisie, video-editing en tv-historie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. samba-boy

  Jouw favoriete synthesizers

  Te-ring. Nu ben ik écht niet thuis in de wereld of kennis van synths en samplers... Maar dit klinkt toch gewoon geil? Geil als boter, ik zweer het je. Lekker.
 2. Iemand die toevallig vanuit de richting van Brabant naar het event komt? Ik ben hoogstwaarschijnlijk niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn door een klus, maar wil wel de opties overwegen... Als ik met iemand kan meerijden, zou dat héél tof zijn.
 3. samba-boy

  Bassie & Adriaan #11

  Nou Rein, ik zou je willen adviseren om te beginnen in San Francisco en dan langzaamaan steeds meer richting het westen te trekken. Is misschien niet helemaal chronologisch volgens de serie, maar dan ben je ook een beetje gek in de bovenkamer als je dat zou willen (maar als je geld genoeg hebt kan natuurlijk alles). Maak vooral je eigen beleving van je reis. Ik zie echt heel erg veel van mezelf in je posts terug, van toen ik een jaar of 8 was en hier net op het forum begon. En dat is niet perse iets goeds. Je doet super je best om erbij te horen, maar Retroforum is géén Bassie & Adriaan-forum meer. Ik zie je alleen maar hier posten... Er is meer dan alleen Bassie en Adriaan. Gelukkig maar.
 4. samba-boy

  [NL] Dommel (1988)

  Dude, 't is een cartoon.
 5. samba-boy

  Jouw favoriete synthesizers

  Ja, maar de reacties bij de gelinkte video schrijven wel boekdelen. Ik citeer: "'We found the CS-80 just sitting in a room in Yamaha HQ' This explains everything wrong with companies like Yamaha nowadays. The best thing they ever made was sitting in a room forgotten while they pumped out derivation after derivation of shitty digital workstations, which they now spend all their time and money on. Quite a metaphor for what's happened with these once legendary Japanese companies. If you were actually trying to do anything to preserve your history, Nate, your company would actually make a product worth owning again, rather than keep the gravy train running." En eigenlijk is dat wel waar. Deze CS-80 staat er niet zozeer om de 'historie wat meer te delen', maar meer voor de show. Voor het element van 'kijk ons eens goed onze geschiedenis respecteren', terwijl ze eigenlijk juist allesbehalve doen. Hij is niet opgepoetst, hij is niet refurbished: hij stond gewoon op het hoofdkantoor totdat een werknemer met hart voor de zaak zei 'Oeh dat is een vet model, want dat is...', die 'm vervolgens aan zijn neus voorbij zag gaan omdat Yamaha dacht 'hé, dit levert reacties op'. Tsja. Maar het is wel een prachtding.
 6. samba-boy

  [GEZ] Harddisk

  Dan is die Rinus uit Groningen nogal een zak. Een vraag als 'werkt het systeem nog' is een concrete en belangrijke vraag om te weten voor je iets koopt via Marktplaats. Ja, we zijn allemaal technisch en kunnen vanalles repareren, maar 'Ik ben geen vraagbaak'? Rot op zeg. Dat zijn van die nietsnutten die dan alle goedkoop aangeboden zoekertjes aanpakken, snel opkopen en voor een winstmarge weer meteen doorverkopen. Vreselijk type verkoper. Hebben gewoon nergens verstand van, alleen maar vlotte babbel.
 7. samba-boy

  Bassie & Adriaan #11

  Lekker bezig, Integra! Heerlijk om dit voor eens en voor altijd goed uitgelegd terug te lezen. Jaren terug heb ik (ik ga nu een beetje offtopic, maar hopelijk niet té) wat research gedaan naar het hoe en wat rondom bepaalde Vlaamse programma's die niet herhaald werden, en ook daarvan bleek dat de banden nog op BCN bewaard stonden. Dit zijn dus de grote spoel-cassettes die als een filmrol door een machine geregen moeten worden (Ik weet dat ik het uitleg aan de uiteindelijke kenner, maar meer voor de mensen die Jip en Janneke-taal waarderen ). BVU was voor mij écht volledig nieuw, en dat het U-matic is... klinkt eigenlijk heel logisch. Maar wel tof. Merci
 8. samba-boy

  Bassie & Adriaan #11

  Toch lijken het mij twee totaal andere bronnen, kijkend naar de kleurverschillen (Toegegeven, je hebt zoiets als kleurcorrectie). Het wat meer rode beeld (Zie Adriaans gezicht) verraadt dat een beetje. Dit zou dus van één van die masterbanden kunnen komen. Alleen al over De Huilende Professor zou ik toch zo graag een featurette willen maken over het restauratieproces. Bouwpakket van een serie, ik zeg het je.
 9. samba-boy

  [NL] Bassie & Adriaan: Het Geheim Van De Sleutel

  Ja, maar je wil toch ook een reactie? Anders zou je niet zo'n compleet nutteloze toevoeging doen, aan een topic dat verder al (ik herhaal) TWÉÉ JAAR stilligt. Hé, we hebben iemand die op YouTube ooit is verbeterd! Gelukkig ook dat het volgens jou niet geeft dat ik (volgens jou) een betweter ben, want als het wel gaf was het nog steeds slechts jóuw mening en geen feit. Toch? Uitsluitend gemaakt voor de intro. Oh sorry, ben ik nu soms ook een betweter, dat ik je antwoord geef op een vraag die door de jaren heen pas honderd keer gesteld is? En tot slot, je kan ook je eerste reactie aanpassen na het posten. Hoef je niet twee keer achter elkaar te spammen. Maar hé, gelukkig ben ik geen betweter.
 10. samba-boy

  [NL] Bassie & Adriaan: Het Geheim Van De Sleutel

  Ja en zo is het jouw mening waar niemand op zit te wachten die deze hele discussie in gang zet, of niet dan? Joh, blijf jij anders gewoon lekker ontopic. Als je een probleem met me hebt, graag in een PB laten weten, hoef je ook niet het forum te bevuilen met je nonsens. Goed voorbeeld daarvoor: wie heeft er in vredesnaam ooit dat artwork van die 1996-uitgave goedgekeurd? Coverfoto daar is gespiegeld ook nog
 11. samba-boy

  [NL] Bassie & Adriaan: Het Geheim Van De Sleutel

  Of de aflevering wel of niet leuk blijft staat daar toch verder los van? Als iemand reageert op een post van twee jaar geleden, dan vind ik dat dat wat uitmaakt, ja. Zeker als het topic verder gewoon al twee jaar stilligt.
 12. samba-boy

  Disney+

  Verzoek aan @djkoelkast: TT hernoemen tot 'Ducktales en andere series op Disney+' of de voorgaande posts afsplitsen in een nieuw topic?
 13. samba-boy

  Disney+

  Geen idee waar deze bronfiles van afstammen, maar het zóu kunnen dat de audio van oude (digi?)beta(cam SP?)'s afstamt, waarbij het issue indertijd ook al aan de orde was óf ieder blok van de aflevering elk op een losse band stond. Maar dat is speculeren.
 14. samba-boy

  [NL] Bassie & Adriaan: Het Geheim Van De Sleutel

  Hé joh, je reageert op een reactie uit 2017. Dat is bijna twee jaar geleden, en dat de verloren aflevering weer op YouTube staat was zo'n... Nou, toch wel 6 maanden geleden groot nieuws. Je loopt achter.
 15. samba-boy

  Bassie & Adriaan #11

  Jij hebt toch niets te zeggen over mijn vraagprijzen? Eigenwijs.
×