Jump to content

Wijnand

User
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wijnand

 1. B.T.W. Heeft iemand ervaring met het als mp3 (of ander audio format) digitaal opslaan van software die op audio cassettes stond/staat? Kan je dit soort informatie via line out van je PC kunnen inlezen op de CCAS ingang van de CHE? Ben benieuwd...
 2. Mijn bakkie voor de grote verbouwing. Zijn er nog mensens die iets aan de inventarisatie op mijn URL kunnen toevoegen? Met name kaarten, uitbreidingen, software die niet in de Tsjee's aan de orde komen. Alvast dank, groeten...
 3. Ha luitjes, Leuk dat er toch nog zoveel mensen zijn die zo'n ding op zolder hebben liggen. En... dat er ook nog lui tussen zitten die hem aan de praat hebben of weer aan de praat willen krijgen. Ik ben intussen al op een aantal fronten begonnen: - mijn eigen CHE weer op te bouwen, - de voeding te vereenvoudigen (was een zware trafo met dikke elko's, wordt nu zo'n goedkoop ding +5V, +12V en -12V -> -5V uit China). - met een arduino-pro-mini een keyboard interface van PS2 naar de CHE 15p D-connector te realiseren, - de TSJEE's te digitaliseren, - alle docume
 4. Zo is dat! Gaat om een reproductie van de orginele 4 x 2732 (zie schema) cartridges. Ze hebben mij 3.80 euro per stuk gekost, verzendkosten als brief 20-50 1.82. Het ontwerp in Eagle is open hardware. Groeten... Wijnand
 5. Zijn er misschien nog menseb die interesse hebben in deze PCB's? Tegen kostprijs en verzendkosten. Laat maar weten... Groeten, Wijnand.
 6. @Roel en de rest, Geweldig, een goede aanvulling op de al bekende documentatie. Een klein voordeeltje van deze tijd is dat we wat meer aan huis geketend zijn en zo wat meer aandacht aan dit soort computer geschiedenis kunnen geven. Heb jij nog wat draaiende? Ik zal eens wat fotootjes van mijn exemplaar maken. Hoe gaat het met de rest in dit forum? Blijf gezond, groeten...
 7. De naam Henk Kiela komt mij ook bekend voor. Maar je doet de CHE toch niet van de hand? Dat is echt computer retro...
 8. Hallo Frits, dat is nou leuk. Heb je de P2000 dan ook nog? Ik kan je wel aan een print helpen hoor. Geef je adres maar door, dan stuur ik hem op. Ik ben nog steeds bezig om een (EE)PROM programmer te bouwen op basis van een Arduino Mega 2560. Schiet niet echt op, renovatie van de badkamer heeft een hogere prioriteit. Laat maar horen. Had hetzelfde probleem. Een passende schakelaar heb ik nog niet gevonden. Een bypass en in- en uitschakelen doe ik met de netstekker. Als iemand een passende vervanger heeft gevonden, laat maar weten.
 9. Stapeltje Tsjee’s op zolder gevonden, maart 1984 .. mei 1989. Misschien tzt inscannen. Of zijn ze al ergens gedigitaliseerd?
 10. @HAL9000Hee... typisch. Ik had dezelfde probleem met de beeldbuis, maar was ervan uitgegaan dat de beeldbuis lek was geraakt en dat aanzetten wat gespetter zou opleveren. Wat zou er mee gebeurt kunnen zijn? Te koud opgeslagen misschien? Hoe komen we nu aan vervanging?
 11. Hallo Peter Dams, Een schema lijkt mij niet het grootste probleem, maar om dan het hele motherboard met draadjes in elkaar te solderen...??? Ik weet niet hoe het motherboard ontworpen is: Met de computer? Welk programma? Door wie? Ik heb er zelf al eens aan gedacht om deze print met moderne middelen na te maken, maar of er dan veel belangstelling is? Zoals ik al eerder aangaf: de CHE-fans zouden zich moeten verenigen.
 12. In hoeverre de CHE-1 compatible was met de Apple-][ weet ik niet, maar ik heb wel een dikke map met Applesoft en Microsoft voor het Apple-][ SoftCard System (CPM) gevonden. De bijbehorende hardware (Z80-kaart) is nog steeds spoorloos. Maar in de puinhoop op zolder heb ik wel een heleboel ander spul terug gevonden. De documentatie van de MDCR-controller kaart, de Video-80 kaart, Floppy-drive controller kaart en.... een EPROM-programmer kaart met (nooit) afgemonteerde hardware. Dus als mensen geinteresseerd zijn in de documentatie wil ik het bij mijn oude werkgever (Fontys) wel even inscannen.
 13. Heb jij je eerste suggestie "Virtualbox" ook wel eens getest? Zoja, hoe denk je daarover?
 14. Veel mogelijkheden maar... nogal gebruiksonvriendelijk ( commandline aanroep met een berg cryptische opties ). Mooi alternatief is de Hex Editor Neo ( https://freehexeditorneo.com/ ) met een export mogelijkheid ( in de trial periode van 14 dagen ) voor o.a. Intel HEX. En ik ga eens kijken of met de Arduino Mega een mooie programmer te bakken is ( zie: , http://danceswithferrets.org/geekblog/?page_id=903 maar dan wel met een booster erbij om Vpp te genereren )
 15. Veel mogelijkheden maar... nogal gebruiksonvriendelijk ( commandline aanroep met een berg cryptische opties ). Mooi alternatief is de Hex Editor Neo ( https://freehexeditorneo.com/ ) met een export mogelijkheid ( in de trial periode van 14 dagen ) voor o.a. Intel HEX. En ik ga eens kijken of met de Arduino Mega een mooie programmer te bakken is ( zie: , http://danceswithferrets.org/geekblog/?page_id=903 maar dan wel met een booster erbij om Vpp te genereren )
 16. Emax werkwijze uitproberend liep ik tegen een probleempje aan. Vast een stomme vraag... Hoe run je de m2000 emulator op een 64-bits Windows machine?
 17. Mooie tool gevonden, ga straks even kijken of het werkt. Zie: https://sourceforge.net/projects/srecord/
 18. Intel-HEX ziet er zo uit ( zie ook WikipediA): :10010000214601360121470136007EFE09D2190140 :100110002146017E17C20001FF5F16002148011928 :10012000194E79234623965778239EDA3F01B2CAA7 :100130003F0156702B5E712B722B732146013421C7 :00000001FF Ik denk dat het raw binairy informatie is, zonder enige informatie waar het in de EPROMs moet komen en zonder enige checksum. Niet erg betrouwbaar. Je zou het inderdaad door een disassembler moeten halen om te controleren of de machinecode juist is. Of heeft iemand een beter idee?
 19. Geweldige verzameling, maar... Mijn ervaringen met het programmeren van EPROM's is dat bij programmers meestal Intel HEX of Motorola S formaat werd gebruikt. Bovenstaande files zijn met een tekstverwerker niet te bekijken. Voor mij een beetje onduidelijk hoe ze toe te passen. Nog een vraagje van een leek: Geven die nummers achter de titels (b.v. WordProcessor 1 en 2) het versie nummer aan of hebben die een andere betekenis???
 20. Dan maar meteen met de deur in huis vallen... Wie kent de volgende twee insteekkaarten. Een MDCR-controller (voor twee MDCR's) en een 80-columns kaart. Zeer geinteresseerd in de schema's en hoe te gebruiken. Alvast bedankt voor de reacties...
×
×
 • Create New...