Jump to content

Bertus

Users
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

About Bertus

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Eindhoven
 • Console
  C64

Profile Fields

 • Interesses
  C64, C128, NES, GB, P2000T

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik kan wel een ROM dump maken van die BASIC 1.0 cartridge. Blanka woont ook in 040-omgeving, dus we kunnen een keer een afspraak maken om dat te regelen; indien Blanka daarmee akkoord gaat natuurlijk. Ghosthunt is inderdaad geen standaard Basic programma zover ik kan zien uit de CAS dus wellicht dat daarmee de methode over de kabel niet werkt. Wat je eens zou kunnen proberen is of je hem in het geheugen kunt zetten en dan naar een tape weg kunt schrijven en dan opnieuw proberen in te laden.
 2. Bertus, ik zou ook graag een multicart voor de P2000 hebben. Ik zit blijkbaar nog niet aan mijn limiet om te kunnen PM-en. Woon ook in 040.

 3. 1. Je moet deze bestanden nog door een slicer halen voordat je ze kunt 3d-printen, maar voor de rest zijn ze kant-en-klaar. 2. Ik heb nooit een originele cartridge opengemaakt maar heb - zo goed als mogelijk - op basis van de schroefgaten gegokt waar de nokken zouden moeten zitten. Ik kan niet garanderen dat ze voor originele cartridges / printplaten geschikt zijn. Het klopt inderdaad om te stellen dat ze in principe ontworpen zijn voor mijn ontwerp PCBs en misschien werken ze ook voor de originele. Dat gezegd hebbende, een 3d-print is niet duur om te maken dus we kunnen een keer proefdra
 4. Er lopen nu twee topics parallel aan elkaar en ik reageer hier op beiden. @fjalvingh en @Wijnand Ik was er ook tegenaan gelopen dat CARS1 en CARS2 omgedraaid in de FSM staan. Ik heb zelf een simpele SLOT1 cartridge ontworpen en heb mijn bevindingen gedocumenteerd. Wellicht dat dit van nut voor jullie kan zijn. Zie: https://www.philips-p2000t.nl/cartridges/basic-cartridge @RetroComputer I designed a very simple PCB that basically acts as an adapter between the P2000T cartridge and a Arduino Leonardo. No desoldering is required and the method is fully 'non-invasive'. I ex
 5. Most likely the eproms are soldered in without any sockets. Anyway: No need to break it open and potentially desolder the eproms. If you by any chance have an Arduino Leonardo, I can send you an adapter board so that you can connect the cartridge to the Arduino and read out the ROM.
 6. Het verhaal gestart door @demesmaeker krijgt nog een staartje wat ik graag met jullie wil delen. Eerder deze week had iemand uit Tsjechië mijn P2000T Multicartridge gekocht via Ebay en ik vroeg hoe hij dan aan een P2000T kwam. Mijn aanname inderdaad dat deze systemen voornamelijk in Nederland verkocht werden. Hij vertelde me dat hij deze had gekocht op Ebay bij precies het item waar eerder naar verwezen werd: de P2000T uit Oostenrijk (https://www.ebay.com/itm/275579436355). Hij heeft deze P2000T inmiddels in goede orde ontvangen en hij komt in een retrocomputer exhibitie terecht in Žatec (http
 7. Ik ben niet bekend met het systeem, maar het ziet er heel bare-metal uit waardoor je wellicht e.e.a. kunt reverse-engineeren. Hoe bedien je het systeem? (toetsenbord, parallelle poort?) Misschien kun je de machinecode van de monitor uitlezen en daarmee ontrafelen welke functies de monitor aanbiedt.
 8. Heel mooi om te zien dat de P2000 weer leeft. Om de vraag van Wijnand te beantwoorden; ik ben een 'systeem' aan het ontwikkelen waarmee je cassettes uit kunt lezen en op een ROM chipje kunt opslaan en aan een systeem waarmee je .BAS bestanden uit ROM chipjes in kunt laden in de BASIC omgeving. Om het allemaal kort samen te vatten: Ik heb een cartridge gemaakt voor Poort 2 waaraan je een kabel kunt hangen die op een ZIF socket uitkomt. Middels een tapereader die ik heb geschreven, welke weer via Poort 1 ingeladen wordt, kun je cassettes uitlezen en op een SST39SF040 rom chipje
 9. Heb je de 64 bits variant van de emulator uit de Github repository gehaald (https://github.com/p2000t/software/tree/master/emulators/m2000-win64)? Die zou in principe out-of-the-box moeten draaien, alleen moet je nog P2000ROM.bin vanuit een van de andere mappen naar de map met de m2000.exe kopiëren. Het kan zijn dat de emulator een foutmelding geeft die zo snel voorbij springt dat je deze niet uit kunt lezen. Wat je dan kunt doen is bijgevoegd run.bat bestand in dezelfde map als m2000.exe zetten en dan run.bat draaien. Aan het eind van het batch script staat een pause commando waar
 10. Er wordt zo hard op ons ingehamerd met de slogan 'RTFM!' dat we die dingen naar bijna-evangelische status zijn gaan tillen. Ik denk dat dit een gezonde opfrisser is om altijd kritisch te blijven denken en waar nodig zelf een test uit te voeren. Mooie schakeling en tweemaal slim gebruikt gemaakt van de 74LS123. Ga ik er zo inzetten met kleine aanpassing van de RC's zodat deze wat uniformer in het gehele design zijn. Hartelijk dank voor het delen. Mocht je het op prijs stellen dan stuur ik je het finale (fysieke) ontwerp toe als bedankje.
 11. Dank Cancom. Dit is precies de reden waarom ik de kritische blik van anderen zo respecteer. Fijn dat je meedenkt. Op de silkscreen stond het label inderdaad nog verkeerd maar ik had de pennen op de print zelf (al vanaf het eerste design overigens) goed staan. Ik was gelukkig jouw opmerking op dit forum al tegenkomen en had in mijn PDF van de FSM al een notitie gemaakt dat de pennen omgedraaid zitten. De softreset is ook een goede suggestie. Interpreteer ik het goed dat het een kwestie is van ~NMI met GND te verbinden middels een debounce circuit zoals hier beschreven?
 12. Klopt helemaal. Zoals je zelf al opmerkte valt dit op te lossen door een schakelaartje toe te voegen, hetgeen ik ook nog ga toevoegen aan dit design. Anderzijds is de combinatie van een hexswitch en een SST39SF020 natuurlijk wel weer heel elegant daar die flash rom juist 16x16kb aan data heeft.
 13. Et voilà. Een modulair ontwerp: De opties (mutueel exclusief): Dipswitch op hoofdprintplaat Hexswitch op hoofdprintplaat Dipswitch op separate printplaat Hexswitch op separate printplaat Je kunt de plaatjes aan de zijkant afbreken (zijn voor de rest ook niet verbonden met de hoofdprintplaat) en bovenaan in de cartridge monteren. Ik heb twee van elk voor opties 3 en 4 zodat als je een foutje maakt in het solderen dat je nog een tweede kans hebt.
 14. Ik vind het voorstel van Wijnand zeer fraai. Ik ben zelf een voorstander van modulariteit, dus ik ga de printplaat zowel dip-switch als hex encoder compatible maken! Keuze aan de eindgebruiker. Wordt vervolgd!
×
×
 • Create New...