Ga naar inhoud

PeterNC

User
 • Aantal items

  300
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over PeterNC

 • Titel
  Speed Freak

Profiel

 • Interesses
  N/A
 • Console
  N/A

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Het is heel lang geleden dat ik iets met cassettebandjes heb gedaan. Volgens mij met mijn Lexus IS 200 en/of mijn LS 400 midden jaren 00. Vorige week heb ik een IBM PS/2 Model 90 en 95 gekocht (met MCA geluidskaarten) en twee 8514 CRT beeldschermen. Ze deden het natuurlijk weer niet dus heb ik ze weer doorverkocht. De 95 is erg gewild in de VS. Op eBaai heb ik een Lenovo ThinkPad W500 gekocht voor $40 ($50 met $10 korting van MeesterKaart). Geinig. Voor $25 een SSD harde schijf gekocht. Ik had nog een Windows 10 licentie liggen. Windows 10 installeren met alle nieuwe wijzigingen is nogal lastig. Dus misschien moet ik het apparaat opnieuw installeren. Een T9900 processor (Core2Duo) is vrij traag maar werkt nog wel aardig. Ook een vierde HP ZR30w 30" LED besteld uit Californië. Heb er in NL ook een besteld voor mijn bezoek in februari / maart. Zonder voet. Dus ik heb een voet besteld in de VS en die is binnen. Ik wil ook het geheugen opwaarderen van 4 naar 8GB maar dat valt nog niet mee. Twee 4GB plaatjes kosten meer dan het hele systeem. Misschien is 4GB voor nu ook wel goed genoeg. De machine zal als Minecraft/Roblox machine worden ingezet. De W500 is echt een pracht apparaat vind ik. In 2009 heb er indertijd al een aangeschaft bij Suftspot indertijd. Die machine heb ik jaren later cadeau gedaan aan een vriend van me die ging trouwen. Ik heb nu vier Lenovo ThinkPads in de VS (W500, W510, W510, W520) en een in NL (W510). Schitterende apparaten.
 2. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Mooi apparaat. Hopelijk is er genoeg plek om donaties te kunnen blijven ontvangen. De 9CM9053 uit WY doet het trouwens prima.
 3. PeterNC

  Retro gamedag Schagen - 4 november 2018

  Geslaagde computer dag zo te zien.
 4. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Ik heb ook een Philips/Magnavox 9CM053 CGA/EGA monitor gekocht. Eens kijken of die heel aankomt vanuit Wyoming. Dat is nogal een afstand.
 5. PeterNC

  Retro gamedag Schagen - 4 november 2018

  Alvast heel veel plezier toegewenst!
 6. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Statistisch bezien zijn dingen in NL misschien gemakkelijker te vinden. Ik heb er 6 of 7 jaren over gedaan om een HeadStart III te vinden in de VS. Op een bevolking van 350.000.000 zou je sneller zo'n apparaat moeten kunnen vinden.
 7. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Helemaal vergeten dat TV Programma (Fort Boyard). Geinig. Ik heb eindelijk een HeadStart III gekocht. Er zit geen harde schijf (Seagate ST-138) in. Maar werkt prima het INTERSVR/LNK met een andere PC.
 8. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Gisteren een partij handleidingen voor de Magnavox Headstart 500 ontvangen. Philips 386SX systeem. Computer heb ik (nog) niet. Vandaag een ethernet schakelaar ontvangen. Al drie systemen aan de gang gekregen. Doom draait prima op IPX.
 9. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  De bovenste! Gisteren vier NE2000 kaarten uit Slovenië ontvangen. Voor een retro LAN met vier PCs. Nu wachten op een ethernet schakelaar om het netwerk aan de gang te krijgen. NetWare Lite installeren vanavond of dit weekeinde.
 10. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Wat is dat voor apparaat?
 11. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Geinig. Veel plezier gewenst.
 12. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Klopt. Heb de systemen inmiddels weer verkocht. Kost teveel tijd en geld om PS/2s en 5150 systemen te repareren.
 13. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Vandaag vier PCs gekocht. Een IBM PC 5150, IBM PS/2 Model 57, IBM PS/2 Model 80 en IBM PS/2 Model 90. Alleen de voeding van de 90 werkt. Eens kijken of ik de voedingen kan vinden voor de PS/2s. De 5150 is te oud voor me. PS/2s zijn een interessante uitdaging: specifieke onderdelen en unieke aansturing met referentie diskettes.
 14. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  De Headstart III was erg duur in NL. Mijn oom betaalde NLG 7.000 voor een compleet systeem indertijd. Met VGA monitor en 24-pin Star matrix printer. De Headstart II was natuurlijk een stuk goedkoper. Plus de VS markt was 300.000.000 mensen: 20X zo groot als de NL markt indertijd. Het was ook het laatste Headstart model volgens mij. Vendex Headstart was een onderdeel van Philips. Andere Philips PC's in Noord-Amerika werden onder het Magnavox merk verkocht.
×