Jump to content

PeterNC

Users
 • Content Count

  400
 • Joined

 • Last visited

About PeterNC

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Console
  N/A

Profile Fields

 • Interesses
  N/A

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PeterNC

  CAT3

  $15+ verzendkosten dus dat viel mee.
 2. PeterNC

  CAT3

  Drie van de zes heb ik werkend gekregen. Voor één had ik een voeding gekocht bij een kringloopwinkel (vier voedingen en een USB-toetsenbord voor $5). Een met een reguliere stroomkabel deed het niet. Twee andere hebben een 12V voeding nodig die ik niet heb. Die gaat samen met het exemplaar dat niet werkt (van dezelfde fabrikant) naar de kringloop.
 3. PeterNC

  CAT3

  Deze week de NE2000 kloon aan de praat gekregen via een BNC kabel en de Accton 8 poorten HUB: grappig. Alleen is het heel veel gedoe om via IPX/SPX te communiceren met een Windows XP PC (Pentium 4). Dus gebruik ik maar weer de LapLink parallelle kabel met FastLynx 3.1. Dat werkt direct. Maar het was wel leuk om weer eens een NE2000 in te stellen met LSL, NE2000 en IPX(ODI) in NetWare (Lite). Ik heb verleden lang weekeinde (dag van de arbeid: Labor Day) een 58" TV gekocht (mooie aanbieding) en deze ook op het ethernet aangesloten. Mijn WIFI valt (ondanks extra signaalversterker) ste
 4. Inderdaad erg mooi! En wat betreft oude(re) onderdelen: dat merk ik zelfs in de VS: 10BASE2 bijvoorbeeld (RG59 coax) is al lastiger te vinden dan een paar jaar geleden. Dat heeft veel oorzaken denk ik. Door de pandemie is dat ook versneld vermoed ik.
 5. PeterNC

  CAT3

  Humor. Met de intelligente wisselaar van Netgear haal ik bijna 100MPBS op de CAT3 lijn die met de niet-intelligente wisselaar (switch) maar tot 10MPBS haalde. Dus nu kan MOCA eruit.
 6. PeterNC

  CAT3

  Vandaag een veiling voor een intelligente / aanstuurbare wisselaar (switch) gewonnen voor $1. Dus dat ga ik ook nog eens proberen. Lijkt me wel grappig. Morgen komen een parallelle kabel en de NE2000 ISA netwerkkaart ook aan als het goed is.
 7. PeterNC

  CAT3

  Correctie: ik heb een 10BASET/2 HUB gekocht en die komt morgen aan. Ik ga morgen wel naar kantoor dus wellicht pas vrijdag tijd voor het experiment. Net de 10BASET/2 HUB aangesloten en deze werkt beter dan een wisselaar (switch) op het CAT3 segment. Merkwaardig. Maar waarschijnlijk omdat deze op 10MPBS staat en niet op 100MPBS.
 8. PeterNC

  CAT3

  De snelheid is niet in het geding hoor. Werkt prima en veel beter dan WIFI. De MOCA COAX ethernet apparaten net geïnstalleerd en die werken perfect. Met een wisselaar (switch) op de slaapkamer van de oudste en ook een wisselaar op de kamer boven de garage. De COAX loopt eigenlijk van beide kamers naar de kast buiten. Maar die twee kabels heb ik met een koppelstuk op elkaar aangesloten dus nu gaat er een verbinding van de kamer boven de garage naar de slaapkamer van de oudste. Vandaag ook een ISA NE2000 kloon nieuw in verpakking voor $12+ gekocht. Er staan er nog twee te
 9. PeterNC

  CAT3

  Nieuwe CAT6 (of CAT5E) kabels van iedere kamer via de zolder naar een centraal paneel zou erg duur zijn. Plus erg veel gedoe. En het zijn geen grote switches: kleine onconfigureerbare. Die kosten < $10 per stuk. Het punt van CAT3 is dat het bedoeld was voor telefoons. Dus er liepen geen kabels van iedere kamer naar een centraal paneel. In plaats daarvan liepen kabels van kamer naar kamer en werden daar op elkaar aangesloten. CAT3 werkt prima. Behalve op de bonuskamer. Ik heb vandaag toch een klein gat in de muur van de voorraadkast gezaagd. Tot en met de voorraadkast krijg ik 1G
 10. PeterNC

  CAT3

  Een paar weken geleden ben ik naar Jacksonville, FL verhuisd. In ons nieuwe (uit 2000) huis zat een telefoonkabel netwerk. Weliswaar CAT3 maar wel met 8 draadjes en dezelfde kleuren als CAT5. Dus heb ik dit omgebouwd naar ethernet. Leuk project want ik heb voor het laatst in de jaren 90 RJ45 op kabels geknepen. Het frappante is dat beneden de verbinding nu tot 1GBPS (1000BASET / gigabit) werkt. Maar van de ouderslaapkamer naar de bonus kamer boven de garage (via de voorraadkast in de keuken) niet meer: daar heb ik alleen maar 10MPBS (10BASE2). Een week geleden nog wel. Maar in de tussentijd he
 11. We organiseren in november weer retro computerspellendagen in Venray. Zaterdagen 19 en 26 november 2022. De systemen staan klaar (ThinkPad T400: Windows XP). Age of Empires 2 en/of Red Alert 2 en/of Command & Conquers Generals. Voor meer informatie: https://0478gamerstop.blogspot.com.
 12. Mag op slot. Het was een geslaagde spellendag van 1200 tot 0000. Red Alert 2, C&C Generals & Age of Empires 2.
 13. Voor meer informatie: https://0478gamerstop.blogspot.com
 14. Negatief getoetst vandaag dus ik kan op reis. Dus het voorbehoud is komen te vervallen.
×
×
 • Create New...