Jump to content

PeterNC

User
 • Content Count

  318
 • Joined

 • Last visited

About PeterNC

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Console
  N/A

Profile Fields

 • Interesses
  N/A

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leuk evenement. Heel veel plezier alvast. Even kijken of we in november RA2 organiseren. Er zijn twee deelnemers met medische klachten: even afwachten hoe zich dat ontwikkelt.
 2. PeterNC

  [GEZ] Harddisk

  Seagate ST-157N en ST-296N bijvoorbeeld maken een mooi geluid. De uitdaging is een 8BIT kaart met boot ROM te vinden (Seagate ST-01 bijvoorbeeld). En dan de ID en weerstand fysiek in te regelen op de schijf of schijven. Wel leuk project. Vroege SCSI1 schijven van Seagate zijn identiek aan RLL/MFM schijven maar hebben in plaats van een XT-IDE een SCSI1 brug.
 3. PeterNC

  [GEZ] Harddisk

  Mogelijk hebben ze hier aanbod (gevraagd advertentie plaatsen): www.amibay.com www.vcfed.org/forum/forum.php www.classic-computing.de www.dosforum.de www.dosreloaded.de www.cpu-world.com https://www.reddit.com › vintagecomputing comp.sys.ibm.ps2.hardware Er zijn ook koop/verkoop groepen op Facebook. En natuurlijk www.ebay.com en www.ebay.de. Nog een alternatief is een SCSI ISA 8BIT kaart met SCSI schijf. Helaas zijn XT-IDE schijven beperkt beschikbaar omdat het een kleine tussenstap was van RLL/MFM naar IDE/ATA.
 4. PeterNC

  Diskettes, floppy's

  Dat kan. Ieder zo zijn of haar voorkeur.
 5. PeterNC

  Philips CD-i

  Ik ben nog altijd op zoek naar een CD-I eenheid hier in de VS. Op eBaai is het te duur ($200+ inclusief verzendkosten). Werd ook onder Magnavox verkocht. In tegenstelling tot NL was het geen succesnummer hier. Defender of the Crown is het spel dat ik er graag op wil spelen.
 6. PeterNC

  Posts een 'like' geven

  Lijkt me gezien het beperkte verkeer eerder een filosofisch dan praktisch onderwerp.
 7. PeterNC

  Nieuwe CPU cooling fans

  Er zijn genoeg oude voorraad nieuwe ventilatoren beschikbaar. Vooral in de VS. Mijn Lenovo ThinkPad W520 met 2960XM i7 centrale verwerkingseenheid kan zelfs met de speciale zwaardere ventilator niet goed genoeg koelen.
 8. PeterNC

  Diskettes, floppy's

  INTERLNK/SVR of FastLynx met LapLink/Null-modem/IPX (coax, UTP) werkt ook prima. Of een CD branden.
 9. Dat is wel altijd de insteek. Helaas is het lastig te combineren met werkverplichtingen, feestdagen, verjaardagen enzovoorts tijdens mijn korte bezoeken. Ik heb een vriend van me aanbevolen zijn oude computerapparatuur aan het museum te doneren. Hopelijk gaat dat lukken. Sommige mensen doen moeilijker afstand van zaken dan anderen.
 10. Heel veel plezier! Net een week te laat voor me. Dan ben ik weer terug in NC.
 11. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Vraag en aanbod. En marge behalen voor een ideëele instelling zoals het museum is prima vind ik. Verder natuurlijk onzinnig om veel geld uit te geven tenzij een programma niet op een emulator draait uiteraard. Maar zelfs dan zijn er tegenwoordig vaak filmpjes op YouTube te vinden van zeldzame programma's en apparatuur.
 12. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Mijn vrouw was aan het zeuren over de W500 dus heb ik een W510 gekocht en de W500 verkocht. Het mooie van Windows 10 is dat je een HDD/SSD zonder problemen kan verplaatsen van de ene naar de andere computer en het direct werkt.
 13. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Het is heel lang geleden dat ik iets met cassettebandjes heb gedaan. Volgens mij met mijn Lexus IS 200 en/of mijn LS 400 midden jaren 00. Vorige week heb ik een IBM PS/2 Model 90 en 95 gekocht (met MCA geluidskaarten) en twee 8514 CRT beeldschermen. Ze deden het natuurlijk weer niet dus heb ik ze weer doorverkocht. De 95 is erg gewild in de VS. Op eBaai heb ik een Lenovo ThinkPad W500 gekocht voor $40 ($50 met $10 korting van MeesterKaart). Geinig. Voor $25 een SSD harde schijf gekocht. Ik had nog een Windows 10 licentie liggen. Windows 10 installeren met alle nieuwe wijzigingen is nogal lastig. Dus misschien moet ik het apparaat opnieuw installeren. Een T9900 processor (Core2Duo) is vrij traag maar werkt nog wel aardig. Ook een vierde HP ZR30w 30" LED besteld uit Californië. Heb er in NL ook een besteld voor mijn bezoek in februari / maart. Zonder voet. Dus ik heb een voet besteld in de VS en die is binnen. Ik wil ook het geheugen opwaarderen van 4 naar 8GB maar dat valt nog niet mee. Twee 4GB plaatjes kosten meer dan het hele systeem. Misschien is 4GB voor nu ook wel goed genoeg. De machine zal als Minecraft/Roblox machine worden ingezet. De W500 is echt een pracht apparaat vind ik. In 2009 heb er indertijd al een aangeschaft bij Suftspot indertijd. Die machine heb ik jaren later cadeau gedaan aan een vriend van me die ging trouwen. Ik heb nu vier Lenovo ThinkPads in de VS (W500, W510, W510, W520) en een in NL (W510). Schitterende apparaten.
×