Jump to content

PeterNC

User
 • Content Count

  309
 • Joined

 • Last visited

About PeterNC

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Console
  N/A

Profile Fields

 • Interesses
  N/A

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat is wel altijd de insteek. Helaas is het lastig te combineren met werkverplichtingen, feestdagen, verjaardagen enzovoorts tijdens mijn korte bezoeken. Ik heb een vriend van me aanbevolen zijn oude computerapparatuur aan het museum te doneren. Hopelijk gaat dat lukken. Sommige mensen doen moeilijker afstand van zaken dan anderen.
 2. Heel veel plezier! Net een week te laat voor me. Dan ben ik weer terug in NC.
 3. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Vraag en aanbod. En marge behalen voor een ideëele instelling zoals het museum is prima vind ik. Verder natuurlijk onzinnig om veel geld uit te geven tenzij een programma niet op een emulator draait uiteraard. Maar zelfs dan zijn er tegenwoordig vaak filmpjes op YouTube te vinden van zeldzame programma's en apparatuur.
 4. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Mijn vrouw was aan het zeuren over de W500 dus heb ik een W510 gekocht en de W500 verkocht. Het mooie van Windows 10 is dat je een HDD/SSD zonder problemen kan verplaatsen van de ene naar de andere computer en het direct werkt.
 5. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Het is heel lang geleden dat ik iets met cassettebandjes heb gedaan. Volgens mij met mijn Lexus IS 200 en/of mijn LS 400 midden jaren 00. Vorige week heb ik een IBM PS/2 Model 90 en 95 gekocht (met MCA geluidskaarten) en twee 8514 CRT beeldschermen. Ze deden het natuurlijk weer niet dus heb ik ze weer doorverkocht. De 95 is erg gewild in de VS. Op eBaai heb ik een Lenovo ThinkPad W500 gekocht voor $40 ($50 met $10 korting van MeesterKaart). Geinig. Voor $25 een SSD harde schijf gekocht. Ik had nog een Windows 10 licentie liggen. Windows 10 installeren met alle nieuwe wijzigingen is nogal lastig. Dus misschien moet ik het apparaat opnieuw installeren. Een T9900 processor (Core2Duo) is vrij traag maar werkt nog wel aardig. Ook een vierde HP ZR30w 30" LED besteld uit Californië. Heb er in NL ook een besteld voor mijn bezoek in februari / maart. Zonder voet. Dus ik heb een voet besteld in de VS en die is binnen. Ik wil ook het geheugen opwaarderen van 4 naar 8GB maar dat valt nog niet mee. Twee 4GB plaatjes kosten meer dan het hele systeem. Misschien is 4GB voor nu ook wel goed genoeg. De machine zal als Minecraft/Roblox machine worden ingezet. De W500 is echt een pracht apparaat vind ik. In 2009 heb er indertijd al een aangeschaft bij Suftspot indertijd. Die machine heb ik jaren later cadeau gedaan aan een vriend van me die ging trouwen. Ik heb nu vier Lenovo ThinkPads in de VS (W500, W510, W510, W520) en een in NL (W510). Schitterende apparaten.
 6. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Mooi apparaat. Hopelijk is er genoeg plek om donaties te kunnen blijven ontvangen. De 9CM9053 uit WY doet het trouwens prima.
 7. PeterNC

  Retro gamedag Schagen - 4 november 2018

  Geslaagde computer dag zo te zien.
 8. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Ik heb ook een Philips/Magnavox 9CM053 CGA/EGA monitor gekocht. Eens kijken of die heel aankomt vanuit Wyoming. Dat is nogal een afstand.
 9. PeterNC

  Retro gamedag Schagen - 4 november 2018

  Alvast heel veel plezier toegewenst!
 10. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Statistisch bezien zijn dingen in NL misschien gemakkelijker te vinden. Ik heb er 6 of 7 jaren over gedaan om een HeadStart III te vinden in de VS. Op een bevolking van 350.000.000 zou je sneller zo'n apparaat moeten kunnen vinden.
 11. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Helemaal vergeten dat TV Programma (Fort Boyard). Geinig. Ik heb eindelijk een HeadStart III gekocht. Er zit geen harde schijf (Seagate ST-138) in. Maar werkt prima het INTERSVR/LNK met een andere PC.
 12. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Gisteren een partij handleidingen voor de Magnavox Headstart 500 ontvangen. Philips 386SX systeem. Computer heb ik (nog) niet. Vandaag een ethernet schakelaar ontvangen. Al drie systemen aan de gang gekregen. Doom draait prima op IPX.
 13. PeterNC

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  De bovenste! Gisteren vier NE2000 kaarten uit Slovenië ontvangen. Voor een retro LAN met vier PCs. Nu wachten op een ethernet schakelaar om het netwerk aan de gang te krijgen. NetWare Lite installeren vanavond of dit weekeinde.
×