Jump to content
Sign in to follow this  
Nostalgie

Geen kleur-weergave op mijn Video2000 recorder.

Recommended Posts

Heb net mijn Philips Video2000 recorder van stal gehaald. Was daar beland nadat er wat rook uit de machine gekomen was. Het oudje blijkt het echter, tot mijn stomme verbazing, nog te doen maar er zit helaas geen kleur in het beeld. Ik heb de trommel met alcohol schoongemaakt maar dit gaf geen verbetering. Heeft het misschien nog nut om de contacten aan de onderzijde van de trommel schoon te maken of is er misschien nog een andere mogelijke oplossing voor dit probleem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom op Retroforum!

 

Ga als eerste als de wiedeweerga die ontstoorcondensator verwijderen, die zit bij je stroomingang. Als die nog eens gaat roken kun je brand krijgen.

Daarna is het handig om een aantal zaken te weten: het typenummer, hoe je hem aansluit en waarop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor het welkom en voor de snelle reactie. Ben intussen weer wat verder. Heb de tape er vanmiddag opnieuw ingestopt en beeld is nu ineens veel beter , heb ook weer kleur alhoewel  die kleuren soms even kort verdwijnen. Aansluiten op de TV moet dus goed zijn. Het typenummer is VR 2024/00 G. Misschien is er toch nog een mogelijkheid om ook het knipperen er uit te krijgen, zou mooi zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2024 zijn die grote bakken, daar ga je nog wel wat werk aan hebben.

Maar heel belangrijk: haal die rookcondensator er eerst uit, vervang de accu en ga dan pas verder. Geen geintje: dit kan je huis in de fik zetten.

 

Op de site van Gromsound (google even naar Gromsound Video 2000) staat vrij summier uitgelegd wat je moet doen, mijn tip is: gewoon lezen, lezen, lezen en proberen, het gaat je helpen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×