Jump to content

djkoelkast

Admin
 • Content Count

  23,749
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by djkoelkast

 1. djkoelkast

  Baantjer #2

  De Rad van Fortuin en de Prijzenslag/Prijs je rijk-reboots vond ik wel waardeloos. De nieuwe Baantjerserie, ik heb nu bijna 1 afl. gezien (na de film) en ben er nog niet over uit. Maar zo slecht als DNA is het alvast niet haha (maar dat is wel weer lekker makkelijk dom doorkijkbaar).
 2. Welkom op Retroforum! In de meeste Photoplay Spirits zit een custom pc'tje. Een industriëel moederbord met verder echt het minimale nodig. Een Socket 370 Celeron, 64mb geheugen, videokaart, geluidskaart, veel seriële poorten, veel stelt het niet voor. Je kunt er makkelijk een andere pc inbouwen, de monitor is een standaard VGA met standaard ELO touch op de seriële poort. Ik heb mijn Spirit zelfs voorzien van 2 pc's en twee switchen (seriëel voor de touchscreen en VGA + audio voor het beeld en geluid). De niet-Photoplay-pc produceert echter veel te weinig power door de speakers, dus ik heb er nog een Vellemankit met stereo versterker tussen zitten, anders hoor je niets. Let wel op of het scherm niet is ingebrand. Ik zou er zelf als jukebox iets van Linux op zetten en een pc'tje er in met een SSD, veel lichter, veel sneller. Photoplay er terug opzetten kan als je een Photoplay harddisk + dongle ergens koopt, dat is meteen de makkelijkste manier. Ik zou voor de IGO gaan en niet voor de Windowsversie (die is niet vooruit te branden). En dan die harddisk klonen naar een SSD en het bootrecord van PTS-DOS terugzetten, niet heel makkelijk en je hebt een reële kans dat je je net aangekochte harddisk non-functioneel maakt. Kortom: even goed opletten en succes
 3. Dit bestaat echt al sinds 2004 hoor
 4. Plaats even een update in dat topic dan.
 5. Het zal wel weer de 'minst opvallende' zijn in die zin dat iedereen denkt: joh, die is het niet.
 6. Ik heb Vocaloid ooit in een filmpje gebruikt (nummer gemaakt en daar moest door een vrouw worden gezongen), klonk toen nog heel plastisch. Volgens mij was het 2007.
 7. Wie gokt het best? Is dan een betere titel
 8. En toen lag onze mol er uit Ja, het leunt weer op warrig doen, rommelige montage etc.
 9. Ja, dus dan werd de 24fps film gewoon sneller gedraaid, op 25fps.
 10. Tja, voorleggen en meestal heb je gewoon dikke pech.
 11. Ik heb eens een hele PowerMac (met beeldscherm ingebouwd) zonder beschermingsmateriaal, ja, zo in een doos gepropt ontvangen. En ook hele videorecorders. Uiteraard allemaal volop gebroken onderdelen. Verzenden kan heel veilig, moet je wel een beetje je best doen op de verpakking.
 12. Film is doorgaans 24fps, dan moet je beide versies (zoals op tv uitgezonden en zoals gerestaureerd) eens boven elkaar op een timeline moeten zetten, dan weet je het zo.
 13. De eerstvolgende contest graag volledig in DOS maken
 14. Hey @RM kijk, een soort DOS-excel
 15. Wat men vaak deed was de 24fps film gewoon op 25fps afspelen en dus zal het in het Nederlands mogelijk op 25fps zijn nagesynchroniseerd. Maar het zal nu weer in 24fps zijn gescand, zit je met een verschil. Mogelijk hebben ze iets met de audio moeten doen (en ik hoop niet gewoon repitchen maar hoop eigenlijk ook niet met time stretch)
 16. Het forum heeft net een enorme update ondergaan. Als het goed is merk je er niet te veel van, maar dit is er gebeurd: Compleet nieuwe versie van de software Compleet nieuwe versie van de awards Compleet nieuwe vertalingen (er kunnen gekke Belgische dingen in staan, kom je ze tegen laat het mij dan weten dan wijzig ik het) Up to date versie van ons thema/skin Hiermee zijn we voorlopig weer klaar voor 2020. En nu komt 'ie weer, zo'n update kost natuurlijk best wat geld, het is niet anders, niemand maakt die updates voor niets helaas. Als je je geroepen voelt om (al dan niet anoniem) een klein bedrag te doneren (paypal of bank) stuur me dan een PM, dan stuur ik je de gegevens door. Maar vooral: blijf veelvuldig gebruik maken van het forum, want dat is natuurlijk een enorme motivatie het ook echt up to date te houden
 17. Ik heb nog een aantal 8mm camera's, ik wil daar echt heel graag eens mee gaan filmen, als het spul weer makkelijk verkrijgbaar wordt dan wordt dat echt tof
 18. Wordt de man zo kwiek 81, wordt 'ie 'doodgereden', echt zonde.
 19. djkoelkast

  Baantjer #2

  Lingo is best leuk, beter dan met Lucille Weekend Miljonairs: niet alleen Robert is een ouwe zak (maar doet het nog steeds leuk), maar ook de kandidaten zijn allemaal stokoud haha Zwakste Schakel: erg leuk, 2e nieuwe seizoen is wel beter dan het eerste. Bridget doet het leuk.
 20. Haha echt een ouwe man met dat petje
 21. Ik heb nog wat werkbanden met montages "voor het aflachen", programma's waar normaal een lachband onder zit, maar nog zonder lachband.
 22. Daar heb je het alweer "we hebben al genoeg"
×