Jump to content

djkoelkast

Admin
 • Content Count

  24,036
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by djkoelkast

 1. We kunnen natuurlijk wel Worms World Party spelen vanuit huis Er is vast een GOG-versie (Good Old Games) die werkt op moderne pc's.
 2. Het is jammer, maar volledig te begrijpen (en was ook te verwachten gezien de situatie de hele tijd heen-en weerschommelt). Laten we uitgaan van eind volgend jaar
 3. Trok je het maar door de plee: je vernaggelt je conditie, smaak, geur, gezondheid en uiteindelijk je leven er mee. En dat van anderen.
 4. Ik heb de intromuziek van Billie Turf (ook gebruikt voor de video's van "Kinder Kijk Plezier") op plaat Over een tijdje komen we met een Youtubeserie De Platenkast, met bekende tunes van tv-programma's die gewoon van bestaande platen komen, daar zitten heel wat verrassingen tussen kan ik je vertellen!
 5. Ik wil even opmerken dat ik het fantastisch vind hoe veel activiteit er is in dit topic en hoeveel er wordt uitgezocht, top
 6. Ik vond de NL-versie wel aardig. Net als Angela Anaconda. Maar objectief gezien zijn het toch wel draken van series
 7. Dan kan 'ie dicht, bedankt voor de contest en deelname!
 8. Tof! Deze kan wel dicht nu dan
 9. Welkom op Retroforum! Het is wel een heel algemene beschrijving. De Videopac G7000 heeft ook geen lampje of wat ook. Ik weet niet zeker of er een zekering in zit, maar zou dat eerst eens controleren.
 10. Daarom, ik kan hem wèl gratis afspelen in het filmhuis en dat filmen (telecine 24fps 4K), dus dat lijkt me dan de beste optie Ik film het dan in RAW en dan achteraf de kleuren doen. Dan hebben we in elk geval een beeld van wat er allemaal is en dan kan ik daarmee naar Eye om te vragen of het voor hun van historische waarde is
 11. En hoeveel invloed heeft de halve bandbreedte hierop gehad?
 12. Klopt, maar VCC heeft alléén lineair audio gehad. Goed om te lezen dat je weer terug bent overigens
 13. Heb jij er een staan die ik gratis kan gebruiken dan?
 14. Welkom op Retroforum! Klinkt wel echt als een "alles in 1"-ding en dat kan echt van alles zijn, ik hoop voor je dat iemand iets herkent. Wat is er met die spelcomputer gebeurd dan?
 15. Uiteraard, maar pas als ik het heb gefilmd, want dan pas kun je echt iets zien
 16. Ik ga het niet scannen maar via telecine digitaliseren, om eerst eens te zien wat het echt is (en zonder dat het wat kost). Dus: projecteren op een 35mm-projector, filmen op 24fps op een 4K-camera met de juiste shutterinstellingen en die beelden omzetten naar positief. Dan hebben we in elk geval een wat beter beeld, dan kunnen we zien of het iets is van historische waarde, of dat dit "een van de vele" exemplaren is.
 17. Vandaag werd ons in het filmhuis een film aangeboden op 35mm. Bij een korte inspectie bleek het te gaan om een kleurennegatief waarop Prinses Beatrix te zien was. Bij een nadere inspectie bleek het te gaan om de ruwe opnames van deze film: Maar dan dus in kleur. Het zijn negatieven, dus er is geen geluid. Even wat snel geschoten plaatjes met de mobiele telefoon, binnenkort ga ik terug en ga ik een telecine maken van de film in 4K Wordt vervolgd! Als er meer info over bekend is hoor ik het graag.
 18. De vooruitgang bij VHS zat hem in dat er geen lineaire audio meer werd opgenomen, maar dat de audio via FM modulatie diagonaal op de band kwam, tussen de videolijnen. V2000 had best goede audio, maar het bereik was toch beperkt vanwege de geringe bandbreedte, lineaire opnamen en lage bandsnelheid (2.4 cm/s, audiocassette is 4.76cm/s)
 19. Lineair stereo/bilingual, maar geen hifi zoals later op VHS en Betamax
 20. Heel erg mooie contest, ik kwam zelf echt niet verder dan wat ik had, ik was soms véél te moeilijk aan het denken en daardoor kwam ik niet verder. De minpunten die je kreeg bij een fout antwoord hebben wel gezorgd dat ik minder vaak ging inzenden, ik stond al zo laag
 21. Net binnen uit België (via Kickstarter)
 22. Ik mag inloggen op het netflixaccount van een vriendin van ons, we hebben meerdere keren gekeken wat er tussen stond. Alles wat interessant was hadden we al lang op tv gezien, dus Netflix nee. Al komt in september het 2e seizoen van Undercover, daar ben ik wel benieuwd naar. Seizoen 1 kwam eerst op tv en toen pas op Netflix, seizoen 2 doen ze het helaas andersom. Ik heb via een vriend een subaccount op Videoland, daar kijk ik wel regelmatig wat op. De oude series van het ter ziele gegane platform "KPN Presenteert" staan er nu bijvoorbeeld op. Die zijn niet op tv geweest en ook niet op dvd. Dus die zijn wel interessant. Ook een enkele buitenlandse serie of programma daar wel eens gezien. En het is ook wel eens handig als er een darts livestream was.
 23. In die tijd had je vrij veel Europese platen/cd's in een "Japanse persing". De kwaliteit van de drager zelf is vaak veel beter en er zit vaak veel meer bij. En de titel etc. staat dus op dat kaartje (de Obi) in het Japans. In het boekje is alles tweetalig. Duits en Japans. Duidelijk dus ook voor de Duitse markt bedoeld, voor mensen die dan een "Japanse persing" wilden. Dit is de Duitse cover:
×