Jump to content

djkoelkast

Admin
 • Content Count

  23,433
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by djkoelkast

 1. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Dat vind jij, maar in de 80's gebeurde het ook al, dus je kunt niet zeggen dat het niet retro is. Voorbeeld voor mij: ik vind Toen was geluk heel gewoon een leuke serie om als bestandjes op mijn videoschijf te hebben staan, kan ik zo nu en dan eens een aflevering kijken. Maar ik hoef die serie echt niet op de plank hebben staan. Er zijn ook series die ik juist wel graag fysiek heb, maar dat maakt het een niet meer of minder retro dan het ander hoor
 2. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Daar maak jij een hele grote vergissing. Streamen van games gebeurde al in 1983, met GameLine op de Atari 2600: https://en.wikipedia.org/wiki/GameLine Je betaalde een x bedrag per maand, kon dan een spel "streamen" via de telefoon en dat kon je dan spelen tot je de computer uitzette. Dan kon je weer opnieuw verbinding maken en een ander spel "streamen". Het had alleen een iets andere naam toen, maar functioneel hetzelfde. Streamen is juist heel retro
 3. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Grotere schijf er in zetten, zoals ik al eerder zei is dat nu een stuk goedkoper. Of een externe schijf, die kun je ook mooi in de kast zetten.
 4. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  De prijs voor die capaciteit is zo gedaald de afgelopen jaren dat dat eerste niet echt een argument is.
 5. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  En de hardware bevat andere decodering, dus in plaats van alleen maar MPEG2 (of misschien zelfs MPEG1 ofwel VideoCD) gebruikt een blu-ray AVC of VP9 met ook nog eens een hogere bitrate. De analoge banden (of dat nou BCN is of Betacam of iets anders in broadcaststandaard) bevatten veel meer informatie en detail dan we nu op dvd hebben. Met blu-ray zit je nog niet op de max, maar het ziet er dan wel veel beter uit, maar het mooie is: je hoeft geen nieuwe filmscans te maken.
 6. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Zoals ik al eerder heb aangegeven in dit topic kan blu-ray ook SD-content bevatten. Met een betere codec dan DVD. Dus alle series op één blu-ray in topkwaliteit SD dat kan gewoon. Blu-ray betekent niet dat er HD rescans moeten komen ofzo.
 7. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  En ik hoop dat Chriet Titulaer weer tot leven komt en mijn buurman wordt.
 8. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Aantallen dvd's werden al minder nog voor de grote streamingdiensten populair werden, ik denk niet dat het wegvallen van dvd's komt door streamingdiensten, maar dat die in het gat zijn gesprongen wat ontstond doordat de dvd-verkoop terugliep.
 9. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Hier ben ik het niet mee eens, grondstofkosten laag ok, maar het kan niet uit hoor. Als ik nou 1000 dvd's wil laten produceren dan worden ze erg duur. Bij 10,000 is het risico dat je er mee blijft zitten te groot. Het kan dus alleen uit voor producten waarvan je weet dat ze goed lopen, GTST bijvoorbeeld.
 10. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Maar fysiek produceren is veel duurder en wat ik al eerder heb gezegd: een risico. Onverkochte voorraad is niets waard, aan de andere kant, als de voorraad op is moet je nieuwe laten maken. Met streamen en met downloaden heb je dat niet. En de markt in NL was al niet heel groot en die is alleen maar kleiner geworden omdat mensen het niet meer boeit. Een leeg huis, een tv zonder zichtbare kabels, dat is nu de trend. Dus nog even een jaar of 20 wachten en we gaan ons huis weer volproppen en gaan ze weer fysieke dingen uitbrengen
 11. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Ik heb niets tegen online aanbieden, maar het is nu allemaal streaming. Als de streamingdienst beslist dat ze het niet langer aanbieden, rechten verlopen, failliet gaat dan heb je dus helemaal niets meer, maar wel gewoon betaald. Stream + download zodat je het zelf kunt betalen vind ik beter (zoals bij Bandcamp en daar koop ik ook regelmatig muziek).
 12. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Een speler kost zowat niets meer en zit ook in diverse spelcomputers (ook oudere die je voor weinig kunt vinden, een PS3 bijvoorbeeld).
 13. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Ik denk dat je DVD's bedoelt, of eigenlijk mag het ook zonder hoofdletters, dvd's. Ik zei dat ze uit de gratie raken en dat er weinig nieuws op uitkomt. En van mij hoeft dat ook niet, de kwaliteit is gewoon achterhaald. Laat ze maar lekker blu-rays uitbrengen (en SD content kan ook gewoon op blu-ray).
 14. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Lekkere dooddoener, uiteraard heeft ieder een eigen smaak. Maar het is wel zo dat DVD's uit de gratie raken en dat er naast mij heel veel zijn die er niets om geven. Dus dan kan het wel jouw smaak zijn, worden ze nog steeds niet gemaakt.
 15. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  DVD's maal ik niet om. Platen, cassettes en dergelijken des te meer.
 16. djkoelkast

  Medisch Centrum West-tapes

  Klinkt als een kabelbreuk dan
 17. Meenemen (en dan ook naar Schagen komen)
 18. We weten toch dat je heel erg op Mulder uit The X-Files lijkt
 19. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Maar als iets in de toekomst gebeurt is gebeurt wel met een t. Want gebeurd is gebeurd, maar als het gebeurt gebeurt het ook.
 20. Ik hoop dat er nog een paar mensen meer komen. Whizzy komt natuurlijk ook als hij zijn museum komt promoten en wat toffe spullen daar vandaan meeneemt. Leuk als we nog wat RF'ers vinden die ook komen.
 21. Samba-boy, Ross, Hinse en ik hebben elkaar nog wel gezien de afgelopen tijd. RM ook. Jij bent nu de enige unieke
 22. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Een hoes laten maken kost minder dan een cd laten persen, plus voorraad levert niets op, maar is wel winst in je onderneming. Een stream kost niets, levert weinig op, maar genoeg streams (met een goede voorplaat) is gewoon een verdienmodel tegenwoordig.
 23. djkoelkast

  Bassie & Adriaan #10

  Ik ook niet met streamen, ik koop heel veel muziek via Bandcamp. Dat is streamen + downloaden en vaak brengen ze toch nog in kleine oplagen fysieke muziek uit. Tape, cd, vinyl. Het is dan vaak wel handwerk, cd-r bijvoorbeeld, maar verder wel leuk en netjes gedaan. Ik heb een heel setje tapes via daar, echt leuk.
 24. djkoelkast

  Panzer Dragoon remake op Nintendo Switch

  Volgens mij vonden we de mobiele versie van Keen zum kotzen
×