Ga naar inhoud

WHiZZi

User
 • Aantal items

  59
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over WHiZZi

 • Titel
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Helmond
 • Interesses
  Muziek, retro computers, retro audio, Linux
 • Console
  Tandy TRS80 Color Computer 2

Recente bezoekers van dit profiel

440 profielweergaven
 1. Volgend jaar gewoon in Helmond bij de opening van het HomeComputerMuseum.
 2. Busje is ingeladen. Ik heb definitief bij: Osborne 1 Philips NMS9100 + monitor Tulip Pentium 200 + Tulip monitor Atari 800XL + Commodore 1084 monitor Atari 2600 + LCD TV Tandy TRS80 Color Computer 3 + Sony Trinitron Commodore 64 + Commodore monitor Tandy TRS80 Model 1 + Expansion Interface + Monitor Tandy 1000HD + CGA monitor Intel MCS-85 (niet veel aan te sluiten) Apple IIe + diskdrive . Helaas zit ik al behoorlijk vol nu en kan geen extra monitoren meenemen. De Commodore 64 monitor moet ik nog even kijken of ik die op de Apple aansluit (zit maar 1 spel bij) of dat ik de Commodore 64 aansluit (veel games op SD) De IBM 5150 heeft een probleem met de voeding en het gaat mij niet lukken om deze voor die tijd te repareren. Aangezien ik al behoorlijk vol zit, ga ik de CDTV niet meenemen. In ruil neem ik dus een Tulip P200 mee. Tot zondag!
 3. K3

  Mijn dochter van 3 jaar vindt het heel leuk in ieder geval en zingt al veel liedjes mee. Het is wel één van de minst erge dingen om op Youtube aan te zetten dus ik kijk het vaak en muzikaal gezien is het ook niet slecht. Simpel, maar niet slecht. Toevallig gisteren met mijn vrouw nog over gebabbeld, dat K3 altijd kleding aan heeft die net sexy is, maar toch niet te sexy..
 4. Dat geldt ook voor mij. Ik haal altijd op of stel voor om het op te halen, als ze daar niet moeilijk over doen (dus geen probleem om het op te halen) dan wil ik het in sommige gevallen nog wel laten opsturen.
 5. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Is hij weer. Opgehaald: Samen met: (Ja, dat is een echte IBM 5150) Weekje later heb ik dit opgehaald: En nog geen foto, maar ook: 2x Tulip monitor (zwart/wit en kleur) 1x naamloze monitor tbv Osborne 1 Osborne Variant 1 (=Osborne 1 in een desktop kast met alle uitbreidingen) 2x Compaq Portable II Compaq Portable 286 Bondwell 12 Sharp PC-7100 Televideo TPC I Philips YES! En niet retro, maar 4 banners besteld voor het museum en nieuwe visitekaartjes
 6. Ik ben actief op diverse fora en heb zelf ook een groot forum in beheer (World of Weird Al Yankovic) en heb ook een groot forum gehad (drumforum.nl). Één van de redenen dat dit niet op mijn shortlist staat, is vanwege de grote hoeveelheid subforums. Je komt op deze site en je wordt bijna overspoeld door de 29 subfora (die ik zie) waarbij je, als je er in kijkt, weinig activiteiten ziet. Toen ik zo'n 16 jaar geleden weirdalforum opende, had ik maar 5 categorieën. Door de groei ontstond vanzelf een vraag naar een specifieke subcategorie en die zijn gemaakt. Daarbij zitten er ook nog een aantal achter een login (bijvoorbeeld forum problemen) of achter een bepaald aantal posts. Daarbij is ook een feit, dat de markt erg lastig is. Met de komst van Facebook en andere 'social' media zijn de fora-bezoeken teruggedrongen als je niet al een heel gevolg had voor Facebook. Facebook-groepen worden gebruikt als een soort van forum. Je moet dus iets aan gaan bieden waar Facebook slecht in is en je echt richten op iets specifieks. Andere optie is het naadloos integreren van Facebook en een forum, wat wel heel lastig wordt om dat goed te doen. Ik heb dat laatste nooit gedaan dus ik heb geen idee hoe je dat zou moeten doen. Het aanwezig zijn op beurzen of zelf beurzen/bijeenkomsten organiseren is nog een heel goed middel (denk ik). Zorg voor flyers en wellicht 1 of 2 mogelijkheden om gewoon op het forum te kijken. Daarbij wil ik ook een spreekwoordelijke duit in het zakje doen door RetroForum te noemen in het museum en vanaf de pagina ook te linken. Ik ben ook vooral van het samenwerken en kan zelfs zover gaan dat er iets geregeld wordt met entreetickets iets goedkoper maken of een gratis drankje voor leden met meer dan 10 posts (ofzoiets), dat natuurlijk dan in ruil voor andersom wat reclame . Ook kan ik eventueel ruimte aanbieden voor een bijeenkomst in het museum. Om even terug te komen op bijvoorbeeld weirdalforum.com. Ik ben daar nog steeds eigenaar en vind Weird Al nog steeds helemaal geweldig. Echter kom ik zelden tot nooit op het forum. Er is een team van een stuk of 5 moderators en 2 extra admins die alles kunnen doen. Ik ben daar alleen oprichter van en het draait gewoon kosteloos lekker door. De hoogtijdagen zijn allang voorbij, echter is er nog steeds een hechte club mensen daar dagelijks actief.
 7. Ik heb nog wel plaats in de bus @PeterNY. Ik rij vanaf Helmond (nabij Eindhoven, zondagochtend vroeg) en ga als het afgelopen is ook weer terug.
 8. Ik zal kijken of ik er aan denk om ze mee te nemen. De Osborne moet de RIFA nog van vervangen worden en van de mooiste van de twee die ik heb, is het keyboard niet helemaal lekker (8 & 9 blijven hangen). De IBM 5150 hoop ik tzt ook werkend te hebben, daar zijn een aantal condensatoren in de voeding niet helemaal lekker meer van, er komt te weinig stroom uit. In ieder geval niet genoeg om het systeem tot leven te wekken.
 9. Het lijstje computers wat het HomeComputerMuseum mee neemt is wat aangepast: Niet speelbare machines, alleen onder begeleiding worden ze aangezet: Intel MCS-85 Tandy TRS80 Model 1 Osborne 1 IBM 5150 Apple IIe Philips NMS9100 met CD-speler Dan de speelbare computers (staan gewoon aan): Atari 2600 Atari 800XL Tandy 1000 Tandy TRS80 Color Computer 3 Commodore CDTV Tulip (is een Pentium 200MMX)
 10. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ik heb dit gekocht met de melding dat er maar 3 computers zouden werken, 1 Osborne, de Macintosh en de Kaypro. De andere Osborne heeft een defect aan het toetsenbord, maar anders dan dat (met het andere toetsenbord) werkt deze probleemloos. De RIFA's hebben het al opgegeven in ieder geval. De IBM 5155 machine heeft een defecte voeding, deze geeft in zijn geheel geen stroom door. De zekering en schakelaar zijn goed (gemeten), dus die wordt binnenkort wat dieper gecontroleerd. Van de 2 Corona's hebben ze beide een probleem. Bij de ene Corona krijgt het scherm geen stroom of gaat niet aan, de rest van de computer wel en die kan ook keurig opstarten. De andere Corona werkt allemaal, alleen reageert geen enkel toetsenbord. Nog niet open gehad. De Kaypro werkte volledig en heeft inmiddels ook een PANG laten horen en de geur van verbrand papier met chemische lucht verspreid (de RIFA's dus). Gelukkig daarvoor nog wel een filmpje gemaakt :). De Macintosh werkt, tot mijn grote verrassing, ook volledig en start keurig op. Nog even afwachten hoe lang (lekkende condensatoren), maar eenvoudig op te lossen. In oktober komt er nog een soortgelijke voorraad aan. Ietsje minder speciale computers, maar wel heel veel originele software in doos erbij zoals Norton Commanders (v1 t/m v6), Wordperfect 3, v1 van Microsoft Excel etc En deze computers: Bondwell 12 Compaq Portable 286 Compaq Portable II (2 stuks, waarvan 1 met ingebouwde harddisk en harddiskcontroller) Osborne Variant 1 Sharp PC-7100 Televideo TPC I Waarmee mijn eigen verzameling computers momenteel de 150 aantikt en er nog steeds een aantal machines 'on hold' staan, te wachten tot ik ze ophaal.
 11. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Gisteren een een Apple en wat 'laptops' gekocht..
 12. Ik heb meer composite monitoren dan monitoren waar HDMI op zit Ik heb er misschien 1 of 2 'over'. Die kan ik uiteraard wel meenemen..
 13. Ik neem sowieso wat mee . Als er verzoekjes zijn om iets mee te nemen, dan hoor ik het ook wel. Met > 150 computers die ik kan meenemen moet er vast wel wat leuks bij zitten toch? Ik verwacht nu om mee te nemen: Osborne 1 Tandy TRS80 Color Computer 3 met diverse spelletjes Tandy 1000HD (voor oude DOS spellen in Tandy kleuren) Philips P2000C (omdat het een mooi systeem is) Commodore CDTV (1e computer met een CD-speler) Atari 800XL 80486 of Pentium 1 met oudere spellen (Jazz Jackrabbit anyone?) VideoPac G7000 (heb ik ook een behoorlijke lading spellen bij) Atari 2600 (wel een plastic) Of zal ik er ook een Commodore 64 bij doen omdat het kan? De BIT90 die ik eerder zei kan ook, maar het ding is onstabiel. Het draait maximaal 15 minuten voordat het keihard vastloopt (op meerdere cartridges), dus dat is niet heel handig. Mocht iemand anders al een Videopac of Atari 2600 bij hebben, dan heeft het geen zin en neem ik liever wat anders mee.
 14. Show hier je laatste retroaankoop #3

  yes, I'll be there...
 15. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Dat klopt. Veelal mensen die vroeger zo'n ding hebben gehad of graag wilde die er nu wel 1 kunnen en willen kopen, klassieke marktwerking van vraag & aanbod. Die desktop MSXjes worden gewoon niet veel aangeboden dus als ze aangeboden worden, schiet de prijs omhoog. Waar je vroeger een Atari 800XL of Commodore 64 gratis kreeg betaal je tegenwoordig al 50 tot zelfs 100 euro (en zelfs meer). De duurste computers die ik los heb gekocht, zijn de Tandy TRS80 Model 1 (+expansie interface, +monitor, +software en boeken) van €150 in uitmuntende staat en een Tandy Color Computer 3. Deze laatste was an sich niet duur ($125 voor betaald), maar door verzendkosten werd deze erg duur (totaal €220 meen ik). Ik ben nu wel in onderhandeling om een Apple LISA2 te pakken te krijgen, daar ga ik denk ik ook wat meer voor betalen dan 200 euro. Dat zal de komende jaren ook gewoon blijven doorgaan. Je ziet het nu al een beetje aan 80386 t/m Pentium 1-machines. Mensen willen het retro-gevoel weer. Weer zoveel punten scoren bij 3dMark of met een echte Voodoo-kaart. Het begrip 'retro' verplaatst ook continue. Op Facebook groepen wordt een computer met een Intel Core2Duo al 'retro' genoemd. Man man man, die heb ik hier nog gewoon in gebruik . De weggooiers op dit moment zijn wel de intel machines vanaf de 80286 tot en met de pentium 3. Alles daarvoor en wat niet Intel of een AMD-processor heeft, betaal je geld voor. Of je moet veel geluk hebben en deze ergens tegenkomen dat mensen niet weten wat het waard is.
×