Jump to content

WHiZZi

User
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

About WHiZZi

 • Rank
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Helmond
 • Interesses
  Muziek, retro computers, retro audio, Linux
 • Console
  Tandy TRS80 Color Computer 2

Recent Profile Visitors

1,233 profile views
 1. Je komt toch wel een keertje langs hoop ik?
 2. Het was een hele reis, maar het HomeComputerMuseum is een jaar open! Uiteraard laten we dit niet zomaar voorbij gaan, dus op 17 maart, precies 1 jaar na opening, geven we een klein feestje in het museum. De toegang die dag kost helemaal niks (en zelfs parkeren is dan gratis). We zijn tussen 11:00 en 18:00 open. We geven onze sponsors die dag nogmaals extra aandacht en we gaan wat aankondigingen doen, dat naast de ruim 180 computers die gebruikt kunnen worden! Een dag om absoluut bij te zijn, dus graag tot de 17e!
 3. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  De prijzen die ik hanteer zijn meer dan redelijk hoor . Bovendien heb ik deze voorraad (die gewoon op marktplaats stond) simpelweg gekocht om er inderdaad winst op te maken (en een paar items er uit ook echt te houden). Commodore 64s worden hier bijna als warme broodjes verkocht en ik heb van deze voorraad al 3 verkocht. Ik kom maar zelden een echt gouden zoldervonst tegen en ik geloof dat die er nog genoeg zijn hoor, bovendien ben ik niet eens de grootste opkoper. Ik ken er sowieso 3 in Nederland die er wel een hele grote marge op zetten (want een Commodore PET 2001 is in mijn ogen geen €6000 waard). Uiteindelijk staat het gros van de spullen die gekocht of gegeven zijn, wel in het museum (en daarvan het meeste ook weer 1 op de voorraad en 1 in doos) en kan worden bekeken en bespeeld door de bezoeker.
 4. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Ja hoor, het meeste hiervan knappen we op en gaat weer in de verkoop. Winst hiervan wordt gebruikt om het HomeComputerMuseum te ondersteunen
 5. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Vandaag even naar Zeeland gereden om wat spullen op te halen.. ze zeiden dat een stationwagen genoeg was maar ik was blij dat ik de bus bij had 1 x Tandy TRS80 Color Computer 2 6 x Commodore 64 (2 in doos) 2 x Commodore Amiga 500 (1 in doos) 2 x ZX Spectrum (1 in doos) 6 x MSX, Sony, Phillips en Toshiba (3 in doos) 2 x Phillips G7000 1 x Apple Classic Macintosh 1 x TV Game (met pistool ) Ook nog een partij spellen (zowel voor de systemen als spellen voor 486ers en hoger, joysticks, cassette, drives etc). Komende dagen alles eens testen
 6. WHiZZi

  HomeComputerMuseum

  Ik heb sowieso interesse gehad in psychologie/psychotherapie. Ik heb overwogen om die richting in te gaan als beroep maar heb uiteindelijk toch de IT verkozen. Daar kwam ik ook veel in aanraking met mensen met een vorm van autisme en dat er heel vaak onbegrip optreedt. Mensen met een vorm van autisme moet je iets anders mee communiceren, maar men is niet per definitie dom. Dit laatste wordt wel vaak gedacht is mijn ervaring. Toen het plan van het HomeComputerMuseum ontstond, was het ook voor mij logisch dat hier mensen met autisme gingen werken. Uiteraard was mij ook al bekend dat hier in sommige gevallen ook een financieel voordeel aan zit voor de stichting, dagbesteding/wmo De mensen met een autisme spectrum stoornis kunnen goed zijn met computers (hoeft niet altijd) en het HomeComputerMuseum is dan ook een ultieme plek voor die mensen die dat kunnen waarderen.
 7. WHiZZi

  HomeComputerMuseum

  Ik heb een aantal weken terug een nieuw promo filmpje gemaakt. Wellicht ook leuk om hier te delen, heb je meteen wat meer inkijk in het HomeComputerMuseum voor die mensen die nog niet overtuigd zijn Inmiddels hebben we ook een Retro Shop geopend waar we op dit moment te koop hebben (greep uit de selectie): - Commodore 64 (compleet en onderdelen) - Sinclair ZX Spectrum (gereviseerd en eventueel met DivMMC) - Philips P2000C - Apple monitoren NOS Cassettebandjes, 3,5 t/m 8" FDD, Arcade Joysticks Dus nog meer reden voor een bezoekje (hoop ik)
 8. Hoi daar,

   

  Ik heb via een andere site (COL) een paar belangstellenden een WeTransfer gestuurd met alle 115 pdf's die op m'n HD rondslingeren over de P2000(T).

   

  Als je die ook wel wil zal ik ze dan maar gewoon sturen naar het e-mailadres van het museum?

   

  En ik ben nog steeds van plan eens de trein naar Helmond te pakken, alleen sukkel ik wat met de gezondheid; misschien nog dit jaar...?

   

  Bij voorkeur op een vrijdag, ik vermoed ook voor jullie?

   

  1. WHiZZi

   WHiZZi

   Hoi,

    

   Zou je die PDFs kunnen mailen naar bart@homecomputer.museum ?

    

   Tnx alvast (ik kom niet heel veel op deze site) 

    

   gr

   Bart

 9. WHiZZi

  Philips P2000T

  Viditel ken ik wel, alleen van dit specifieke model kan ik niks vinden
 10. WHiZZi

  Philips P2000T

  Sinds deze week heeft het HomeComputerMuseum alle modellen van de P2000-lijn van Philips. Overzichtsfoto Links Rechts Van links naar rechts: P2000T (P2000T/54 om precies te zijn) P2000C (incl DOS-kaart) en daarachter de daisywheel P2000-printer P2000M (volledig werkend) :YES (met HD) P2500 (of P2000B genoemd) BBT 01 (Viditel terminal) De YES en de terminal zijn niet uit de P2000-lijn, echter gebruiken deze wel de toetsenbord layout van de P2000-serie. Vandaar dat ik ze wel op de foto heb gezet. De P2500 heeft behoorlijke beeldrot (de laag tussen de 2 glazen in) en kan worden opgelost. Daarnaast heeft deze ook de nodige fixen van condensators nodig. Er zijn er bijna geen meer en in een museum zijn ze al helemaal niet te vinden, nouja, tot deze week dan..... Een P2000B/P2500 (enige verschil is de kleur, de P2000B is de kleurstelling van de P2000M, later in een grijze kast gestopt maar exact dezelfde hardware) komt uit 1982. Heeft, net als de anderen, een Zilog Z80A op 4Mhz en standaard 64kB RAM. Maximale uitbreiding kan naar 320kB. De machine heeft ook videogeheugen, wel 16kB. Opslag gebeurt op de 2 5,25" FDD's waar 304kB opgeslagen kan worden. Het standaardbesturingssysteem is CP/M of UCSD/P De BBT 01 machine kan ik letterlijk niks over vinden. Ik heb 2 van die apparaten, dus ze zullen één dezer dagen worden opengeschroeft om eens van binnen te kijken wat er in zit. Aangezien er ook een TAPE-aansluiting op zet, is het nogal een vreemd apparaat.
 11. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Dit is op geen enkele manier een homecomputer, maar het is wel een heel uniek item wat wij aangeboden hebben gekregen en omdat het een Nederlands product is wil ik het wel hebben. Bovendien hebben wij de kennis en krijgen ook alles om het ding ook echt weer te herstellen in werkende staat (uiteraard is het hele proces te volgen via Youtube). Wij zijn het enige interactieve museum van in ieder geval de Benelux en dan de bezoeker met zoiets kunnen laten werken is gewoon een ervaring op zich. Momenteel doet hij het nog niet, ik heb er ook nog geen stroom op gezet (en nee, het is maar 2x 265 watt voor de computer dus we hoeven geen kerncentrale te bouwen). Beide voedingen lekken een groene drab dus dat gaan we eerst fixen, maar dan kun je dus binnenkort ook echt spelen hiermee (naast de op dit moment nog 94 andere systemen die aan staan)
 12. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Vandaag een computertje opgehaald in Hilversum. Een Aesthedes 2, 's werelds eerste grafisch design / CAD-machine uit 1982. Met maar liefst 10 processoren (Motorola 68000) is deze o.a. gebruikt om het design van het 25-gulden biljet te maken, maar bijvoorbeeld ook Heineken en Amstel logo's. Het HomeComputerMuseum is niet het enige museum, maar wij krijgen wel alle documentatie en de hulp om er een werkend systeem van te maken, daarmee zijn we wel de enige ter wereld
 13. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Vandaag ontvangen: Commodore 64 (2x), Apple II-kloon, Acorn Atom (met kleurenkaart), Microprofessor 2, Sinclair MK-14 en Acorn System 1. Plus drives (2x Commodore, 2x Apple en een ZIP-drive), joysticks, software, boekjes etc voor de computers. Met name de laatste 2 zijn extreem bijzonder. De Sinclair MK-14 is de eerste computer van Clive Sinclair (samen met Chris Curry). Daarna is pas de ZX80, ZX81 etc gekomen. Er zijn veel reproducties op de markt (ook nu), echter dit is een originele (chips dateren uit 1988 waarbij de enige gesoldeerde (klok kristal) uit 1984 lijkt te komen. Echter lijkt die ook vervangen te zijn). Van de Acorn System 1 zijn er misschien nog 12 van. Nadat Chris Curry weg ging bij Sinclair om Acorn Computers te starten, is de System 1 de eerste 'computer' van zijn hand. Daarna opgevolgd door 2 t/m 5 waarna de Acorn Atom uit is gekomen.
 14. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Ik heb inmiddels de ISO van die specifieke demo-cd met een uitleg in mpeg er op en inderdaad, o.a. slipstream 5000 shareware :D De CD van het liedje (+videoclip) is mij ook toegezegd, daar wacht ik nu ook nog op. De machine draait inmiddels in het museum ;)
 15. WHiZZi

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Maar nu, heb ik er één die precies weet hoe het moet, die er altijd voor me is.. en die alles voor me doet! Een echte Laser Expression 514M Pentium 166 (geen MMX!), 32MB RAM, 1.6GB HDD, S3 Trio64 en een nietzeggende cheapass geluidskaart. Exact hetzelfde type als in de videoclip en in de howto wordt gebruikt: Howto: https://www.youtube.com/watch?v=R6NbvYItfVo Commercial: https://www.youtube.com/watch?v=n8HJ5Izlk_0 Volledige liedje: https://www.youtube.com/watch?v=ub7nXFSPTtk
×