Ga naar inhoud

WHiZZi

User
 • Aantal items

  50
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over WHiZZi

 • Titel
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Helmond
 • Interesses
  Muziek, retro computers, retro audio, Linux
 • Console
  Tandy TRS80 Color Computer 2

Recente bezoekers van dit profiel

387 profielweergaven
 1. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ik heb dit gekocht met de melding dat er maar 3 computers zouden werken, 1 Osborne, de Macintosh en de Kaypro. De andere Osborne heeft een defect aan het toetsenbord, maar anders dan dat (met het andere toetsenbord) werkt deze probleemloos. De RIFA's hebben het al opgegeven in ieder geval. De IBM 5155 machine heeft een defecte voeding, deze geeft in zijn geheel geen stroom door. De zekering en schakelaar zijn goed (gemeten), dus die wordt binnenkort wat dieper gecontroleerd. Van de 2 Corona's hebben ze beide een probleem. Bij de ene Corona krijgt het scherm geen stroom of gaat niet aan, de rest van de computer wel en die kan ook keurig opstarten. De andere Corona werkt allemaal, alleen reageert geen enkel toetsenbord. Nog niet open gehad. De Kaypro werkte volledig en heeft inmiddels ook een PANG laten horen en de geur van verbrand papier met chemische lucht verspreid (de RIFA's dus). Gelukkig daarvoor nog wel een filmpje gemaakt :). De Macintosh werkt, tot mijn grote verrassing, ook volledig en start keurig op. Nog even afwachten hoe lang (lekkende condensatoren), maar eenvoudig op te lossen. In oktober komt er nog een soortgelijke voorraad aan. Ietsje minder speciale computers, maar wel heel veel originele software in doos erbij zoals Norton Commanders (v1 t/m v6), Wordperfect 3, v1 van Microsoft Excel etc En deze computers: Bondwell 12 Compaq Portable 286 Compaq Portable II (2 stuks, waarvan 1 met ingebouwde harddisk en harddiskcontroller) Osborne Variant 1 Sharp PC-7100 Televideo TPC I Waarmee mijn eigen verzameling computers momenteel de 150 aantikt en er nog steeds een aantal machines 'on hold' staan, te wachten tot ik ze ophaal.
 2. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Gisteren een een Apple en wat 'laptops' gekocht..
 3. Ik heb meer composite monitoren dan monitoren waar HDMI op zit Ik heb er misschien 1 of 2 'over'. Die kan ik uiteraard wel meenemen..
 4. Ik neem sowieso wat mee . Als er verzoekjes zijn om iets mee te nemen, dan hoor ik het ook wel. Met > 150 computers die ik kan meenemen moet er vast wel wat leuks bij zitten toch? Ik verwacht nu om mee te nemen: Osborne 1 Tandy TRS80 Color Computer 3 met diverse spelletjes Tandy 1000HD (voor oude DOS spellen in Tandy kleuren) Philips P2000C (omdat het een mooi systeem is) Commodore CDTV (1e computer met een CD-speler) Atari 800XL 80486 of Pentium 1 met oudere spellen (Jazz Jackrabbit anyone?) VideoPac G7000 (heb ik ook een behoorlijke lading spellen bij) Atari 2600 (wel een plastic) Of zal ik er ook een Commodore 64 bij doen omdat het kan? De BIT90 die ik eerder zei kan ook, maar het ding is onstabiel. Het draait maximaal 15 minuten voordat het keihard vastloopt (op meerdere cartridges), dus dat is niet heel handig. Mocht iemand anders al een Videopac of Atari 2600 bij hebben, dan heeft het geen zin en neem ik liever wat anders mee.
 5. Show hier je laatste retroaankoop #3

  yes, I'll be there...
 6. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Dat klopt. Veelal mensen die vroeger zo'n ding hebben gehad of graag wilde die er nu wel 1 kunnen en willen kopen, klassieke marktwerking van vraag & aanbod. Die desktop MSXjes worden gewoon niet veel aangeboden dus als ze aangeboden worden, schiet de prijs omhoog. Waar je vroeger een Atari 800XL of Commodore 64 gratis kreeg betaal je tegenwoordig al 50 tot zelfs 100 euro (en zelfs meer). De duurste computers die ik los heb gekocht, zijn de Tandy TRS80 Model 1 (+expansie interface, +monitor, +software en boeken) van €150 in uitmuntende staat en een Tandy Color Computer 3. Deze laatste was an sich niet duur ($125 voor betaald), maar door verzendkosten werd deze erg duur (totaal €220 meen ik). Ik ben nu wel in onderhandeling om een Apple LISA2 te pakken te krijgen, daar ga ik denk ik ook wat meer voor betalen dan 200 euro. Dat zal de komende jaren ook gewoon blijven doorgaan. Je ziet het nu al een beetje aan 80386 t/m Pentium 1-machines. Mensen willen het retro-gevoel weer. Weer zoveel punten scoren bij 3dMark of met een echte Voodoo-kaart. Het begrip 'retro' verplaatst ook continue. Op Facebook groepen wordt een computer met een Intel Core2Duo al 'retro' genoemd. Man man man, die heb ik hier nog gewoon in gebruik . De weggooiers op dit moment zijn wel de intel machines vanaf de 80286 tot en met de pentium 3. Alles daarvoor en wat niet Intel of een AMD-processor heeft, betaal je geld voor. Of je moet veel geluk hebben en deze ergens tegenkomen dat mensen niet weten wat het waard is.
 7. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ja, voor een Philips MSX 8280 wordt gewoon dat betaald op marktplaats. Ik zeg niet dat ik dat er voor betaal, maar als je zo'n ding op Marktplaats zet dan schieten de prijzen omhoog.
 8. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Nou, ik vind meestal 1 machine op marktplaats en vraag naar wat de prijs is als ik hem of haar vertel dat het een item voor in een museum wordt. Tot nu toe blijkt dat die mensen nog veel meer op zolders hebben staan en dan geven hun een prijs voor de volledige voorraad en gaan we onderhandelen. Om de prijs te bepalen kijk ik vooral naar wat de handelswaarde is (dus wat er betaald wordt), wat de toevoeging is voor het museum (heb ik de machine, hoe belangrijk is de machine in de geschiedenis) en wat het verhaal erachter is. Dus ik ben betaal gewoon redelijke bedragen waar ik blij van word en waar de verkoper ook blij van wordt. Om even een idee te geven, ik zag een advertentie van een Osborne 1. Die man verzamelde dus ook computers en had nog meer waar hij afscheid van wilde nemen. Na het verhaal over het museum verteld te hebben (dus het doel waarom ik het koop) en wat onderhandelen zijn we op een prijs uitgekomen van €71,00 per computer en ik kocht in 1x al zijn 7 computers, plus een IBM 5151 beeldscherm en een of ander modem. Daar zijn 3 computers van die werken (o.a. de Osborne 1, Kaypro IV en de Macintosh) en de rest was defect. Echter schat ik in dat ik deze defecten wel kan verhelpen en uiteindelijk dus eindig met 7 werkende systemen in museumkwaliteit. Het hielp ook dat vrienden van mij aan het bieden waren op de Kaypro en er achter kwamen dat ik ook bezig was met hem. Hun hebben vervolgens hun bod ingetrokken en gezegd dat ze de Kaypro liever bij mij zagen . Het andere deel heb ik per computer iets meer betaald, maar dit zijn allemaal werkende machines. Daarbij zit dus een hele lading software in doos en dat is ook heel wat waard (want wie heeft Norton Commander 1.0 nog origineel liggen? Ik bedoel maar ). Het verschil zit hem in dat ik hem niet koop voor alleen mijzelf. Ik zorg dat deze machines gebruikt kunnen worden door iedereen die naar een museum komt kijken. Daarom gunnen heel veel mensen mij die computer ipv dat ze er winst op willen maken. Dit soort dingen komt toch vaak af van verzamelaars of liefhebbers en dat hun machine(s) in een echt museum komen helpt veel. Het is ook niet zo dat ik zomaar blind alles koop. Momenteel staat er een verzameling MSX op Marktplaats. Dit zijn 3 MSX-computers, heel veel originele software in doos en wat monitoren. Ik kijk er naar en schat in dat de handelswaarde tussen de 400 en 800 ligt (een Philips 8250 die hij 2 heeft, gaat voor zo'n 150 tot 200, een Philips 8280 zit tussen de 170 en 250). Software erbij in doos, ook zo'n 200 tot 300 euro. Alleen deze man wil een prijs op emotioneel vlak, dus zijn vraagprijs ligt tussen de €10000 en €14000. Sorry, daar ga ik dan niet eens mee onderhandelen. Zo zeldzaam zijn die spullen niet. Er komt trouwens ook een periode aan dat ik ook wat spullen ga verkopen. Want om nou 5x een Compaq Portable II te hebben is wat overdreven.
 9. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Die tweede vraag is een goeie vraag, daar zit ik zelf ook een beetje mee. Ik heb gelukkig nog wel _wat_ ruimte in de loods. Overigens op 4 computers na moet ik ze allemaal nog ophalen en de meeste zijn 'draagbaar', dus nemen an sich niet heel veel ruimte in. Voor de rest ben ik vooral goed in Tetris op het moment, alleen dan met lastige vormen De IBM 5155, de 2 Osbornes, 2 Corona's en de Kaypro ga ik de 17e ophalen. De Tandy en de Philips machines heb ik allemaal al binnen. De rest (+software) wordt pas in oktober opgehaald en ik hoop dat ik dan al meer duidelijkheid heb op de lokatie van het HomeComputerMuseum waar ik mogelijk al wat kan neerzetten.
 10. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Zo, ook weer wat aankopen gedaan .. 2x Osborne 1 Osborne 1 'Variant' (Nederlands bedrijf die een Osborne 1 in een desktop kast stopte) 2x Compaq Portable II 2x Corona PPC-400 IBM 5155 Portable Kaypro IV Bondwell 12 Compaq Portable 286 Sharp PC-7100 Televideo TPC I Apple Macintosh Classic (M0420) Philips NMS6303 (Videotex terminal) Philips YES! Desktop (80186 CPU) Philips NMS4260 (DisplayWriter) Philips P2000C Tandy TRS80 Model 3 Ook nog wat software erbij (alles origineel in doos): ICL DRS 20 - 2 diskettes met DTM PLUS en Pascal V3L2 MAI BasicFour - 2 diskettes met besturingssysteem Microvoice Formula-1 Telcon Zorba Sorcim Supercalc Novell Netware Norton utilities 6.0 WordStar 6.0 Norton utilities 5.0 WordStar Laptop Collection WordPerfect 3.0 Microsoft Excel Sorcim SuperCalc Sorcim SuperWriter McAfee Active Virus Defence (enterprise) Norton Navigator Norton utilities 8.0 Norton utilities 2.0 Norton Commander 2.0 & 5.5 Norton Editor 2.0 Norton Commander 1.0 Norton Commander 4.0 Norton Commander 3.0 Norton Commander 5 Microsoft Excel 5.0 Microsoft Word 6.0 MicroPro Easy 1.5 Super DB 1.40 WRQ Reflection Suite for TCP Lotus SmartSuite 1.0 IBM DisplayWrite 4 Symantec On Target 1.0 Het wordt tijd dat het museum open gaat
 11. Wat rijden de Retroërs zoal?

  Sinds halverwege juli heb ik mijn oude en vertrouwde T4 verkocht en deze retro-looking T5(gp) uit 2014 gekocht: 82000 op de teller, 2.0 motor met 140 paardjes. Veel luxe binnen zoals stuurwielbediening, airco. Heerlijke auto om mee te rijden en computers in te vervoeren
 12. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Zijn we weer Vandaag opgehaald: Foto1: 1x Tandy Color Computer 3 (bovenste van de drie links) 3x Tandy Color Computer 2 (2x in doos) 1x Tandy Color Computer 1 (de grijze onderaan) Tandy 1000HD (ja, dit is een Tandy 1000 met HD erin) Tandy 1000TL Tandy TRS80 Model 16B (achterin) met daaronder een 8MB HDD unit. Multipac Interface om 4 cartridges te kunnen gebruiken op een Color Computer. Foto 2: Tandy Color Mouse (in doos) Tandy Deluxe Color Mouse (in doos, gesealed!) Tandy DMP 100 Tandy TP-10 (in doos) Tandy CGP-220 Tandy Acoustic Couplers (in doos) 2 Diskdrives (origineel Tandy) 3 Deluxe Tandy joysticks 2x Speech Syntesis cartridge waarvan 1 met MIDI poorten is uitgerust OS-9 handleidingen + software Complete Tandy Color Computer 3 service manual 3 Spelletjes (Cartridge) MIDI software + handleiding (rode doos rechts boven) En een 'Radio Shack Arcade', iets met kleurtjes oid.. Foto 3: Spelletjes, allemaal origineel. Leuk dagje zo
 13. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ik heb inmiddels een nieuwe TV gekocht (Samsung UE55MU6100) maar dat mag hier niet, dus dan laat ik alleen maar de retro spullen zien: Geen zin om meer foto's te plaatsen/zoeken: - Altos 886 (een Unix machine met 80286 CPU en een Z80, ook een 80188 voor netwerk interface) + 4 terminals - Wang 2200 - Tandy Color Computer 1 - Tandy Color Computer 2 (2 of 3 stuks) - Tandy Color Computer 3 PAL - Tandy 1400HD - Tandy 1100FD - Tandy TRS80 Model 4P - Enkele Tandy 1000s - Losse Tandy hardware zoals multipac interface, drives en printers. - Apple II (in doos) - Dragon 32
 14. Interesse in originele videobanden?

  Gratis, anders gaat het naar de stort.
 15. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Afgelopen week opgehaald, Spectravideo 328.. Nieuw, gesealed in doos.. Ook wat spelletjes erbij meegenomen, samen met een Dragon demo cartridge, Tape deck en wat spellen voor de ZX Spectrum Dit kastje en de drive kreeg ik er ook bij: Deze kan aangesloten worden op de Spectravideo en de 'cartridges' die erin zitten zijn RS232, Printer interface en een 80 kolom kaart. Echt een aankoop is het niet, maar ik heb wel een deel van mijn collectie ondergebracht in een loods. Hier was ik ongeveer halverwege inruimen: Er staan nu 36 computers, 7 monitoren, 9 printers en dan nog enkele dozen losse hardware (drives met name) en software (meeste is voor Atari). Ik had geen ruimte meer in mijn opslag. Het staat gelukkig nu wel al dichter bij het pand waar het uiteindelijk in gaat komen.
×