Jump to content

WHiZZi

Users
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

About WHiZZi

 • Rank
  Space War
 • Birthday 04/19/1982

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Helmond
 • Console
  Tandy TRS80 Color Computer 2
 • Facebook
  whizzi
 • Twitter
  bartdrummer

Profile Fields

 • Interesses
  Muziek, retro computers, retro audio, Linux

Recent Profile Visitors

3,752 profile views
 1. Mijnheer Eddy Odijk is hier afgelopen woensdag geweest in het museum. Eddy is één van de mensen die de CHE heeft bedacht. De eerste 500(!) bouwkits zijn vanuit zijn huis verkocht. Later is er nog een batch geweest van 200 a 300 stuks, maar meer CHE-machines zijn er niet. De CHE-1 was een Fl 500 kostende Apple II-kloon. Ter vergelijk, een Apple II kostte in die tijd Fl. 4000 dus een CHE-1 was een goed alternatief. De ROMs mochten officieel niet gekopieerd worden, maar dat gebeurde dus wel 'per ongeluk'. Maar vanwege de kleine afzetmarkt én dat het niet commercieel was, hebben ze gee
 2. Hier ook. Ik lees mee. Binnenkort ontvangen we wel (een aantal?) lege pcb's die oorspronkelijk voor de CHE nodig waren. Ook weer van één van de mensen achter de hobbyclub. Zodra hij is geweest, laat ik wel een verslagje achter.
 3. Nee, misschien handig als ik daar eens achter aan ga. Ik ga even contact met hem zoeken.
 4. Volgens mij hebben we letterlijk alle Tsjee liggen. Ik zal eens zoeken. De documentatie mag gewoon naar het museum teruggestuurd worden, of gebracht
 5. Leuk om te lezen Jaap. Afgelopen weekend was Eddy Odijk hier, hij vertelde ook één van de oprichters te zijn en heeft daarna nog een lange poos bij Philips gezeten. Het was leuk om de verhalen die ik tot nu toe heb verzameld van Philips (zowel P2000, als DCC, als Laserdisk, CD-i, CHE etc) bevestigd te krijgen. Eddy heeft nog wel wat materiaal liggen en dat komt naar het museum toe. In ieder geval een compleet leeg bord welke heel mooi past bij onze nog maagdelijke CHE-kast die we in de collectie hebben.
 6. Ja hoor, ik zal vooral moeten kijken welke toetsen er bij horen en of we die over hebben..
 7. Dat had je mij ook gewoon in een berichtje kunnen sturen dat je dat niet prettig vindt. Dan had ik je ook kunnen uitleggen dat ik het niet zie als reclame, maar puur om duidelijkheid te scheppen. Ik ga er niks op vooruit of haal er op geen enkele manier voordeel uit dat ik hier een non-profit en erkend goed doel bij naam noem. Maargoed, het is blijkbaar policy dat er geen bedrijfsnamen genoemd mogen worden dus ik heb mijn bericht aangepast en zal mij verder onthouden van het noemen van bedrijfsnamen.
 8. Ik zal hier in het museum nog wat spullen gaan verzamelen.
 9. Ja, misschien is dat het beste. En inderdaad, de namen, adressen en telefoonnummers staan er in. Ook al is het 40 jaar oud, het is informatie die niet zomaar wereldwijd bekend zou moeten raken zonder dat er toestemming voor is gegeven. Het is leuk voor een clubblad van +/- 1200 leden maar Internet is iets groter dan dat
 10. In het HomeComputerMuseum hebben we volgens mij alle jaargangen van de Tsjee. Let wel bij het beschikbaar stellen dat bij sommige edities ook persoonlijke informatie staat, dat mag je niet zomaar delen Ik zal eens zoeken wat we hier allemaal hebben en ook delen gaan digitaliseren. Een tijd geleden hebben we één van de mensen achter de Computer Hobbyclub Eindhoven hier gehad die zijn zolder had opgeruimd.
 11. Het HomeComputerMuseum organiseert, in samenwerking met Vintage Computer Federation (https://www.vcfed.org/) en het Computer Historic Museum, het allereerste (officiële) Vintage Computer Festival in de Benelux. Niet één, maar drie volle dagen met sprekers, retro computing en nostalgische gevoelens. Meer details volgen. Een ding is zeker, het wordt episch! Reserveer nu alvast de datum!
 12. In 1991 werd Philips CD-i commercieel geïntroduceerd in Noord-Amerika, gevolgd door Japan en Europa in het volgende jaar. Philips CD-i vond in wezen het woord interactief uit en toonde het potentieel van informatie en gamen met behulp van film, animaties, audio en tekst op je televisie met behulp van een kleine schijf. Het HomeComputerMuseum is er trots op de grootste collectie CD-i-software (ter beschikking gesteld door The New International CD-i Association / Jorg Kennis) te hebben welke deze dag officieel wordt geopend. Ook de oprichter van CODIM, Nederlands eerste CD-i studio, zal
 13. Mogelijk, ik heb hier vrij veel toetsenborden. Ik heb geen losse ITT 2020s trouwens, die zijn redelijk zeldzaam. Over het algemeen zijn keyboards redelijk eenvoudig te repareren. Als er maar een paar toetsen niet werken is het waarschijnlijk dat er een spoor onderbroken is, die zijn sowieso te herstellen. Je kunt hem een keer langs brengen, dan kijken we er naar (dat kost niks overigens).
×
×
 • Create New...