Ga naar inhoud

WHiZZi

User
 • Aantal items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over WHiZZi

 • Titel
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Helmond
 • Interesses
  Muziek, retro computers, retro audio, Linux
 • Console
  Tandy TRS80 Color Computer 2

Recente bezoekers van dit profiel

554 profielweergaven
 1. Show hier je laatste retroaankoop #3

  U ziet: - Commodore VIC20 + doos - Commodore 64 'Aldi' + doos (een van de laatste Commodore 64s uitgebracht) - Commodore 1541C (+ doos, niet op foto) - 2x Commodore 1530 Datasette + doos - Commodore C2N Datasette + doos - Commodore CBM VC 1020 (zeer zeldzame uitbreiding van de VIC20) - Commodore Amiga A500+ - Diverse VIC20 cartridges - Sony Playstation 2 Development (staat TEST op ipv PS2) - Sony Playstation 2 Dual Shock controller development (not for resale) Was weer een leuke ophaalactie
 2. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Toch echt een 8088 En de reclame:
 3. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Als hij binnen is, stuur ik je de details van wat er in zit. Ik verwacht een XT, maar het kan ook zomaar een AT of hoger zijn. Misschien zelfs wel een 80186...
 4. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Ja klopt, heb ik gisteren opgehaald in Ede. Alleen de muis zat daar niet bij, die had ik toevallig ook via Marktplaats gevonden dan maakte het setje zo mooi compleet TempoTypen staat er nog op, maar dat staat ook op de diskette's erbij Zie ook:
 5. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Issie weer: Afgelopen weekend gedoneerd gekregen van de kringloop: Helaas werkt de C64 niet (geen beeld), de Plus/4 ziet er vooral slecht uit (en mist de sticker). Heb ik ook nog niet kunnen testen vanwege het niet hebben van de voeding. De 1541 drive is helemaal compleet, incl de demo-diskette Sinds gisteren: Vendex Headstart II met alle originele boekjes, diskettes en de muis: Sony HB-F700P + Philips monitor En naar verwachting komt op korte termijn binnen (via Catawiki): Een Philips PCD103/00 incl muis, keyboard en monitor En als laatste: Olivetti Prodest PC 128. Vanavond komt er weer een voorraad binnen met verschillende computers waaronder P2000T, PS/2 en nog wat andere zaken.
 6. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Deze afgelopen weekend toegevoegd aan de verzameling: Ook maar eens dit ding gekocht zodat ik de condensatoren niet meteen opblaas. Mooie machine @PeterNY, ik ken dat merk nog niet..
 7. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Een aankoop niet echt, ik heb het gratis mogen ophalen. Een MSX 8250 en 2x een Tandy TRS80 Model II (1979) + 2x drivesbay (3x 8" per drivebay), documentatie en software voor dit systeem (TRSDOS en CP/M) En als je de systemen live wil bewonderen, dat kan vanaf 17 maart 2018 op de Kluisstraat 3-5 in Helmond. Je kunt alvast een kaartje kopen via GoFundMe
 8. Ik heb uiteraard het Mobiel museum als onderdeel van het HomeComputerMuseum. Echter, voor mij is Groningen echt een te grote afstand om 'even' voor niks te doen. Mijn bus rijdt namelijk niet op 'voor niks'. Echter, neem even contact met mij op. Ik kan je wel in contact brengen met mensen uit die regio die dit wel kunnen doen. Gooi maar een mail naar collectie apendinges homecomputermuseum.nl dan komt het goed.
 9. HomeComputerMuseum

  Hier nog een persoonlijk interview en waarbij ik de noodzaak laat zien en uitleg waarom de Kickstarter moet slagen:
 10. HomeComputerMuseum

  Voor de mensen die het nog niet weten, ik ben bezig een HomeComputerMuseum in Helmond. Dit wordt een volledig interactief museum welke de geschiedenis van de thuiscomputer vanaf 1975 tot en met nu (en zelfs een visie voor de toekomst) laat ervaren door in blokken van 5 jaar in een tijdscorrectie kamer de computers te laten proberen. Inmiddels is het bestuur 6 mensen groot en staan er collecties van diverse verzamelaars, het is dus geen collectie van 1 persoon. Er is ook een pand in het centrum van Helmond ter beschikking gesteld waar het geheel in zal worden gestart. Echter is dit pand leeg, dus heb ik een Kickstarter gestart: KLIK HIERO Maar wat ga je met het geld doen dan Nou, ik heb een casco pand (zie filmpje uit de kickstarter) van 621m2 en HEEL VEEL computers. Ik kan de computers moeilijk op de grond zetten in het donker. Dus heb ik centen nodig voor elektra aan te leggen, lampen aan te sluiten en (verplaatsbare) wanden te plaatsen om de ruimtes in te delen. En dan word je er rijk van Volgens mij is een museum geen goed businessplan om rijk van te worden :+. Mijn doel is om wel banen te creëren binnen het museum, maar dat is pas iets van latere zorg. Voor nu wil ik een inrichting hebben en mensen naar binnen. Het doel is niet om iemand er rijk van te maken, het doel is om de kennis en materialen van de thuiscomputer intact te houden en dat over 50 jaar nog steeds die Commodore PET 2001, Apple II en Tandy TRS80 werkend in Helmond staan. Ben jij de enige die dit gaat draaien Nee. Er wordt een stichting opgericht met 6 mensen (voorlopig). Deze gaan het museum draaien. Het concept komt wel van mij. Hoe ga je dan alles betalen Entree en additionele diensten zoals het Arcadecafe, reparatiedienst, winkel en verhuur van een ruimte voor bijeenkomsten, LAN-parties etc. Helmond is ver weg... Helmond is te bereiken via trein (vanaf Eindhoven, Venlo, Nijmegen of Den Bosch) en is maximaal 3 uur rijden voor iedereen (3 snelwegen in de buurt). Ik zorg wel dat je jezelf niet verveelt in het museum en dat het die 3 uur rijden waard is . Dus kun je €5 missen, dan help je mij er enorm mee en mag je ook nog eens het museum in (hoeft niet) vanaf maart 2018, meer is natuurlijk ook zeer welkom en daar krijg je weer leuke dingen voor terug. Dankjewel alvast.
 11. Volgend jaar gewoon in Helmond bij de opening van het HomeComputerMuseum.
 12. Busje is ingeladen. Ik heb definitief bij: Osborne 1 Philips NMS9100 + monitor Tulip Pentium 200 + Tulip monitor Atari 800XL + Commodore 1084 monitor Atari 2600 + LCD TV Tandy TRS80 Color Computer 3 + Sony Trinitron Commodore 64 + Commodore monitor Tandy TRS80 Model 1 + Expansion Interface + Monitor Tandy 1000HD + CGA monitor Intel MCS-85 (niet veel aan te sluiten) Apple IIe + diskdrive . Helaas zit ik al behoorlijk vol nu en kan geen extra monitoren meenemen. De Commodore 64 monitor moet ik nog even kijken of ik die op de Apple aansluit (zit maar 1 spel bij) of dat ik de Commodore 64 aansluit (veel games op SD) De IBM 5150 heeft een probleem met de voeding en het gaat mij niet lukken om deze voor die tijd te repareren. Aangezien ik al behoorlijk vol zit, ga ik de CDTV niet meenemen. In ruil neem ik dus een Tulip P200 mee. Tot zondag!
 13. K3

  Mijn dochter van 3 jaar vindt het heel leuk in ieder geval en zingt al veel liedjes mee. Het is wel één van de minst erge dingen om op Youtube aan te zetten dus ik kijk het vaak en muzikaal gezien is het ook niet slecht. Simpel, maar niet slecht. Toevallig gisteren met mijn vrouw nog over gebabbeld, dat K3 altijd kleding aan heeft die net sexy is, maar toch niet te sexy..
 14. Dat geldt ook voor mij. Ik haal altijd op of stel voor om het op te halen, als ze daar niet moeilijk over doen (dus geen probleem om het op te halen) dan wil ik het in sommige gevallen nog wel laten opsturen.
 15. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Is hij weer. Opgehaald: Samen met: (Ja, dat is een echte IBM 5150) Weekje later heb ik dit opgehaald: En nog geen foto, maar ook: 2x Tulip monitor (zwart/wit en kleur) 1x naamloze monitor tbv Osborne 1 Osborne Variant 1 (=Osborne 1 in een desktop kast met alle uitbreidingen) 2x Compaq Portable II Compaq Portable 286 Bondwell 12 Sharp PC-7100 Televideo TPC I Philips YES! En niet retro, maar 4 banners besteld voor het museum en nieuwe visitekaartjes
×