Jump to content

WHiZZi

Users
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

About WHiZZi

 • Rank
  Space War
 • Birthday 04/19/1982

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Helmond
 • Console
  Tandy TRS80 Color Computer 2
 • Facebook
  whizzi
 • Twitter
  bartdrummer

Profile Fields

 • Interesses
  Muziek, retro computers, retro audio, Linux

Recent Profile Visitors

3,483 profile views
 1. Ja hoor, ik zal vooral moeten kijken welke toetsen er bij horen en of we die over hebben..
 2. Dat had je mij ook gewoon in een berichtje kunnen sturen dat je dat niet prettig vindt. Dan had ik je ook kunnen uitleggen dat ik het niet zie als reclame, maar puur om duidelijkheid te scheppen. Ik ga er niks op vooruit of haal er op geen enkele manier voordeel uit dat ik hier een non-profit en erkend goed doel bij naam noem. Maargoed, het is blijkbaar policy dat er geen bedrijfsnamen genoemd mogen worden dus ik heb mijn bericht aangepast en zal mij verder onthouden van het noemen van bedrijfsnamen.
 3. Ik zal hier in het museum nog wat spullen gaan verzamelen.
 4. Laat maar weten, dan zal ik ook vast de spullen bij elkaar zoeken.
 5. Ja, misschien is dat het beste. En inderdaad, de namen, adressen en telefoonnummers staan er in. Ook al is het 40 jaar oud, het is informatie die niet zomaar wereldwijd bekend zou moeten raken zonder dat er toestemming voor is gegeven. Het is leuk voor een clubblad van +/- 1200 leden maar Internet is iets groter dan dat
 6. In het HomeComputerMuseum hebben we volgens mij alle jaargangen van de Tsjee. Let wel bij het beschikbaar stellen dat bij sommige edities ook persoonlijke informatie staat, dat mag je niet zomaar delen Ik zal eens zoeken wat we hier allemaal hebben en ook delen gaan digitaliseren. Een tijd geleden hebben we één van de mensen achter de Computer Hobbyclub Eindhoven hier gehad die zijn zolder had opgeruimd.
 7. Het HomeComputerMuseum organiseert, in samenwerking met Vintage Computer Federation (https://www.vcfed.org/) en het Computer Historic Museum, het allereerste (officiële) Vintage Computer Festival in de Benelux. Niet één, maar drie volle dagen met sprekers, retro computing en nostalgische gevoelens. Meer details volgen. Een ding is zeker, het wordt episch! Reserveer nu alvast de datum!
 8. In 1991 werd Philips CD-i commercieel geïntroduceerd in Noord-Amerika, gevolgd door Japan en Europa in het volgende jaar. Philips CD-i vond in wezen het woord interactief uit en toonde het potentieel van informatie en gamen met behulp van film, animaties, audio en tekst op je televisie met behulp van een kleine schijf. Het HomeComputerMuseum is er trots op de grootste collectie CD-i-software (ter beschikking gesteld door The New International CD-i Association / Jorg Kennis) te hebben welke deze dag officieel wordt geopend. Ook de oprichter van CODIM, Nederlands eerste CD-i studio, zal
 9. Mogelijk, ik heb hier vrij veel toetsenborden. Ik heb geen losse ITT 2020s trouwens, die zijn redelijk zeldzaam. Over het algemeen zijn keyboards redelijk eenvoudig te repareren. Als er maar een paar toetsen niet werken is het waarschijnlijk dat er een spoor onderbroken is, die zijn sowieso te herstellen. Je kunt hem een keer langs brengen, dan kijken we er naar (dat kost niks overigens).
 10. Dat is wat mij verteld is . Overigens is de uitspraak Tsjee .. Dus dat komt er wel dicht bij.
 11. Gisteren in het HomeComputerMuseum een grote donatie ontvangen: Inclusief alle Tsjee (diverse mappen/dozen vol), veel hardware en alle documentatie van deze hardware, heel veel software. De donateur heeft gewerkt bij Natlab waar deze machines zijn ontwikkeld. Leuk detail, op de kasten staat 'CACHE'. Spreek dit eens in het Nederlands uit? 'Kasje'. Hetzelfde voor het toetsenbord waar Touche op staat.. CHE is natuurlijk de afkorting van Computer Hobbyclub Eindhoven, maar de eigenlijke reden is omdat CHE klinkt als Cray. We hebben er nu dus
 12. ImageDisk 1.18: http://www.classiccmp.org/dunfield/img/index.htm En de LOGO voor de P2000C heb ik gemaakt en staat op de genoemde pagina.
 13. Dat zijn vooral handleidingen voor de P2000C. Ik heb, behalve de P2000-C diskette (gelukkig wel 2 stuks), verder niks van de DR LOGO. Ik ga morgen pogen om de disk om te zetten naar IMD-formaat en dan zet ik deze sowieso op https://download.homecomputer.museum neer.
 14. Ik heb een prachtige donatie mogen ontvangen in het museum. Een (vroege) Philips P2000-C met bijbehorende DOS-kaart en de originele hoes. Op zich een mooie donatie, al hebben we er al meerdere van staan. Echter, wat erbij zat was nog veel mooier. Alle originele documentatie, inclusief de 'technical service manual' en software.. De meest bijzondere software was Dr. LOGO. Jazeker, op de P2000-C heeft men de programmeertaal LOGO gehad, van Digital Research. Wat is er dan zo bijzonder aan hoor ik sommige denken? Nou, dit is nooit uitgekomen op de P2000C. Hoe de vorige eigenaar er dan aan
 15. Heel toevallig heb ik recentelijk wat vinyl gekocht. Om precies te zijn En de LP: 's werelds eerste electronische muziek, gemaakt door het Philips NatLab in 1957. Zie ook Dus ja, die wilde ik toen hebben.
×
×
 • Create New...