Jump to content

blanka

Users
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by blanka

 1. Ik zou graag een onderzoek doen onder de forumleden naar de P2000T computers die jullie in gebruik hebben. Je kunt meedoen via deze link: https://forms.office.com/e/DfeWmtRZXz Als je meerdere P2000T computers hebt, dan mag je m meerdere keren invullen. Je kunt dan in de enquête een groot deel van de vragen die algemeen zijn een tweede keer overslaan. Ik zal jullie van de respons op de hoogte houden. Alvast hartelijk dank voor het invullen.
 2. Heb toen de kinderen nog wat kleiner waren 2 Blu-Rays gekocht. Mijn favorieten blijven de pompoenenkas en fitness. Fitness is gewoon heerlijk met de stemmen, en de pompoenen is er een waar het project echt wel slaagt en indrukwekkend is, ook wel eens leuk.
 3. Het is fout "Einde van de tape". Als je bij het lezen van de inhoud als laatste bijvoorbeeld een bestand hebt van 9 blokken, en er staan er maar 8 op, dan mist de inhoudsopgave een blok en krijg je ook E. Dit kan ook bij een deel van een blok zijn. Stel blok 9 staat er deels op, en alleen het laatste stuk met lege bytes paste niet helemaal, dan zal de software gewoon laden, maar krijg je toch een fout E. Die blokken redden? Ze worden gewoon ingeladen zo ver als gaat. Alles wat nog in te lezen is komt in het geheugen.
 4. Mooi werk weer. Helaas zitten die van mij al bijna allemaal vol, alleen een dode P2000 niet. Is het een idee de schroefterminalgaten gewoon 2,54mm uit elkaar te doen zodat er een JST connector op kan, dat is netter dan van die schroefklemmen. Wellicht draait ie ook wel met de moderne laag-energie chips van tegenwoordig ook wel direct van het hoofdbord, of is dat te uitdagend voor de voeding?
 5. je moet wel de headers meekopieren. 1los.cas
 6. Hier even een voorbeeld met een weergave van 32 byte per regel. De blauwe selectie is de feitelijke data van 1024kb van het eerste blok. Daarboven zie je "8" regels van de header (8x32=256byte), die zie je onder het blauwe deel weer. Als je dus steeds in veelvouden van 40 regels selecteerd, en alle blokken pakt met dezelfde naam (die zie je in regel 2+3 van iedere portie va 40 regels, hier "MondriaaBASBN. n", de naam heeft 16 tekens, 8 voor de extensie, en 8 erna) dan heb je een compleet los programma geselecteerd De blokgrenzen zitten dus op 0,1280,2560,3840,5120,6400 etc. bytes, die
 7. Je kunt gewoon stukken knippen en plakken in een Hex-editor. Ik gebruik HexFiend. Stelt niks voor. Wel handig om m op 32 byte breedte te zetten, dan kun je wat makkelijker de blokken selecteren.
 8. Welke P2000 heb je? Met of zonder doorzichtige klep? Die met klep hebben namelijk een modificatie op het moederbord nodig, die sturen standaard negatieve sync uit. De nieuwere werken wel, die hebben ook een compleet ander moederbord. Blijkbaar had Philips toen de eigen schermen al opgegeven en ging er vanuit dat je gewoon een SCART tv had.
 9. Het gaat om het overhengeltool over RS232, die heeft complete blokken nodig. Ook is het handig voor samenvoegen/splitsen van tapebestanden als de afmetingen rond zijn.
 10. Die is niet ok, het is geen veelvoud van 1280 bytes. Er moeten 0-en achter om m terug op de P2000 te kunnen zetten.
 11. Ze zijn wel vrij makkelijk te repareren. Het is vaak kwestie van wat 0-en toevoegen, of aftel-nummers repareren.
 12. Als een bestand meer dan 15 blokken is past het i.d.d. niet in een P2000 met maar 16kB. Wat zijn Snorkel en Alice voor programma's? Trouwens, de .cas files zijn ook corrupt, dat kan ook boosdoener zijn.
 13. Die moderne TV's zijn over het algemeen toch veel te groot voor een P2000. Een goede compacte met SCART LCD van de gouden generatie, bijvoorneeld een Bravia uit 2009, is misschien 20€, daar hang je meteen ook andere consoles aan door de berg aan aansluitingen. En die hebben beter beeld dan de moderne Samsung meuk in een vakantiepark. Ik heb daarnaast zo'n 13 inch tienerkamer Trinitron voor 15€ gekocht, dat is helemaal perfect. Door de hoge onderkant kan ie achter de P2000 staan en is het beeld toch volledig zichtbaar. Het valt me ook op dat op een echte beeldbuis de vermeende interpolatie
 14. Even iets grappigs, ik heb de Trinitron nu aangesloten met RGB, maar na aanzetten staat ie in TV stand. Omdat ie zo'n sprietantenne heeft, krijg ik toch beeld. Blijkbaar hengelt ie het RF signaal uit de lucht. Beetje wiebelig, maar bijna net zo goed als met kabel.
 15. Nee, het blokkeert enkel het aansluiten op een RGB monitor van Phlips via zo'n zelfde DIN-6 plug vanwege negatieve-sync. Aangezien die monitor OOK SCART heeft, kun je m altijd nog op die manier aansluiten. Je moet niet alleen een klodder verwijderen, je moet de naastgelegen klodderplek ook beklodderen!
 16. Las net dat de NOS de teletekst computer heeft vernieuwd. Kunnen de SAA5050 beelden weer even voorruit in Nederland.
 17. Ja, lukt dat? Ik heb zo'n tinzuiger, die is welkom, maar je kunt ook meer-aderig draad openpluizen en erop drukken (als je geen koperen soldeerlint wilt kopen).
 18. Ik weet niet helemaal waar je op doelt? Mijn plannen met de Miniware terminal? In dit geval gaat het om de worsteling om een P2000 goed aan te sluiten op een TV met SCART/RGB. Omdat solderen in standaard-kabels lastig is, en losse DIN-6 pluggen vaak flutkwaliteit, heb ik nu een werkbare oplossing door een SCART/DIN verloop te verbouwen. Daarna kun je er een kant-en-klare afgeschermde C64 floppy kabel in pluggen om zo de P2000 aan te sluiten in een lengte naar keuze. Indien mensen ook strak beeld uit de P2000 willen, kan ik nog wat meer van die verlooppluggen maken.
 19. Zijn hier nog liefhebbers voor een RGB adapter? Ik heb het nu in de vingers, en ik overweeg om nog 5 pluggen te bestellen om te verbouwen. Wat ik doe is ik pas een SCART-DIN adapter aan zodat je een standaard C64 diskdrive kabel kunt gebruiken. Stuur een PM indien interesse.
 20. Zit dat nu ook in de 64 bit @dionoid ?
 21. Dank, lekker suf. Maar inderdaad kan het zo op 1 regel, dat was voorwaarde. Jouw voorbeeld is over meerdere regels.
 22. Ik ga wel een keer prutsen. Ik zou ook wel een klein beetje willen tweaken aan de "zit-vast" detectie. Sommige tapes blijven om de kleinste weerstand hangen en dan stopt de monitor cassette code er mee. Is dat in te stellen met een draaiweerstand?
 23. Is er een manier/tool om geforceerd blokken uit te lezen? Ik merk dat een einde-tape markering de boel leeg kan doen lijken, terwijl de tape dat niet is. Op een memorecorder staat de tape helemaal vol.
 24. Ik probeer nog zoiets, maar dat lijkt ook niet te gaan: FOR N=1TO10:IF N=5 PRINT"5":NEXTN:ELSE NEXT N
 25. Ik zoek iets in het geheugen. Als ik een programma laad, en dit typ, dan werkt het: FOR N=25927 to 57343:PRINT PEEK(N):NEXT N Maar gek genoeg werkt dit niet FOR N=25927 to 57343:IF PEEK(N)=62 THEN PRINT N:NEXT N Alsof die NEXT N onderdeel wordt van de THEN en dus helemaal geen lus ontstaat. Kun je de als-dan afsluiten binnen een regel?
×
×
 • Create New...