Ga naar inhoud

De Baron

User
 • Aantal items

  111
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over De Baron

 • Titel
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  Bassie en Adriaan
  Efteling
  disneyland
  GTST
 • Console
  Paradigit
 1. [NL] Bassie & Adriaan: Het Geheim Van De Schatkaart

  Ik ben van mening dat de beide DVD's van deze serie meer hoofdstukken mogen bevatten. Meestal als ik een DVD kijk, dan heb ik zoiets van: Wanneer verspringt ie naar het volgende hoofdstuk, dan kan ik hier stoppen met kijken. Het het zijn maar 4 hoofdstukken en aangezien het verhaal zo lang is, hadden ze beter 7 hoofdstukken mogen maken per DVD (oeps, kom er nou pas achter dat ik dit al eerder gezegd heb)
 2. Bassie & Adriaan #5

  Op dat soort momenten ga ik me ook af vragen van: Waarom moesten liedjes als Duitse les, Griekse les en Erik de Viking dan wél voorzien van nieuwe arrangementen? Dan hadden ze deze ook net zo goed origineel kunnen laten.
 3. Goede Tijden Slechte Tijden

  Ja, ik vind de DVD box van seizoen 10 qua bewerking maar raar in elkaar zitten, eerst dat gedoe met de in en outro, ik ben zelfs een keer een outro tegen gekomen dit seizoen, zonder muziek of het GTST logo er in, en er zitten een aantal afleveringen tussen waar ze op het begin de terugblik van de vorige afleveringen er bij hadden gezet, en later op een andere DVD heb je de terugblik ineens niet meer, dan begint de aflevering gewoon met de intro.
 4. [NL] Bassie & Adriaan: De Reis Vol Verrassingen

  Leuk om dat allemaal eens te zien zo'n 20 jaar later. Alleen in het tripreport spreek je dat de valk van het van der Valk hotel is weggehaald, maar die vogel die van der Valk gebruikt is een Toekan. Ik was laatst eens in Benidorm geweest toen ik in Spanje op vakantie was, maar dat is denk ik in 36 jaar tijd zó veranderd dat ik niks heb gezien wat ik herkende van de serie van het geheim van de sleutel. Op de hoge gebouwen na dan, en hier op het tripreport van Curaçao lijkt alles op een paar kleine details na niet veel veranderd.
 5. Bassie & Adriaan #4

  Nee dat klopt. Maar datzelfde geldt ook voor een aantal scènes uit de geheimzinnige opdrachtgever. Die zien er naar mijn mening wel heel groen uit. Een voorbeeld hiervan zijn enkele scènes uit de aflevering die in Wales is opgenomen, en enkele scènes uit de aflevering op zoek in Italie. Dus wat dat betreft mogen sommige series nog even terug naar de montage tafel om eventjes de kleuren in sommige scènes wat te verbeteren.
 6. Goede Tijden Slechte Tijden

  Ik ben inmiddels bij de dvd box van seizoen 10. En daar is me iets eigenaardigs opgevallen aan de intro. Aflevering 1736 begint gewoon met dezelfde intro als de slotaflevering van seizoen 9. En aflevering 1737 begint ineens met een vernieuwde intro waarbij ook de arrangementen zijn aangepast. En dat is vreemd. Want in het vernieuwde intro had Jet van der Meij al zwart haar. En voor zover ik mij kon herinneren, verscheen deze intro ook pas nadat Jet haar haar ook zwart geverfd had. En in het begin had onze dvd speler moeite met de eerste dvd van de dvd box van seizoen 10 en toen keek ik of ie dat probleem had met dvd 2 en ik daar een aflevering van opstartte (ik geloof dat dat aflevering 1746 was) zag ik het nieuwe leader met de eerdere arrangementen. En het vreemde was wel, bij de afleveringen die ik tot nu toe gezien heb (de laatste was 1738) was de muziek van de outro onveranderd. En ik geloof dat die tegelijkertijd met de intro veranderd werd nadat het nieuwe seizoen begon. Ik heb het idee dat ze hier en daar wat veranderd hebben voor dat dit seizoen op dvd verscheen.
 7. Welkom op het vernieuwde Retroforum!

  Ziet er mooi uit dat vernieuwde forum
 8. Bassie & Adriaan #4

  Ik heb dat liedje nergens anders gehoord dan alleen op de CD. Overigens ook jammer dat er nergens bij staat geschreven wie die vrouw is, die je in dat liedje hoort zingen. Datzelfde geldt ook voor de stem van Robin op de CD/LP van Bassie & Adriaan als geheime agenten. Ik ben eens benieuwd wie daar z'n stem voor verleend heeft.
 9. Bassie & Adriaan #4

  Ja klopt, zo vind ik het geluid op de DVD van de verdwenen kroon een beetje dof overkomen. En dat is in de intro veel erger. Die klinkt alsof het is afgespeeld wordt met een geluidsrecorder met versleten leeskoppen. En op video inderdaad komt het geluid een stuk helderder over.
 10. Die heb ik ook ergens op video van Nickelodeon. Echter alleen maar tot en met aflevering 9. Later was ik vergeten ze op te nemen. En dat was denk ik zelfs nog de laatste keer dat ie in originele variant werd uitgezonden. Zonde dat ik 'm niet compleet heb.
 11. Ja, mee eens. Die mis ik ook in die series die teksten. En ik vind ook dat de laatste drie series gewoon veel sfeer missen zonder de originele achtergrondmuziek. Want ik heb onlangs al veel series opnieuw bekeken zoals ze waren vóór dat ze bewerkt werden met nieuwe muziek, en bij de schatkaart vind ik enkel jammer dat je de muziek van Peru niet meer hoort bij de gevaarlijke klimpartij op Lanzarote waarbij de boeven de auto van B&A stelen, en ik vind het jammer dat Mastermind van Eric Allen niet meer te horen is. Op dvd is ie gelukkig nog in het laatste gedeelte te horen. Maar ik mis 'm wel in de eerdere scènes. Voor de rest heb ik er geen bezwaar tegen, dat sommige originele muziekstukken vervangen zijn
 12. Nou, niet alleen op RTL. Ik heb ooit eens op een oude video band de laatste aflevering van de verzonken stad teruggevonden, uit de tijd dat B&A op Kindernet 5 werd uitgezonden (dus toen kindernet bij net 5 zat) en daarop was die melodie al vervangen. En toen ik dat zo terug zag, vond ik het gek dat het op DVD nooit vervangen was. Net alsof ze die verandering voor dvd hebben teruggedraaid.
 13. Bassie & Adriaan #4

  Apart dat sommige merken dat er veel oude deuntjes gebruikt worden door 5 minuten tv. Ik had juist altijd de indruk gehad dat 5 minuten Tv juist de originele muziek probeert weg te werken. Bijvoorbeeld in een van die afleveringen over Europa, zie je een fragment van Bassie die de Lorelei kreet doet, en daar hebben ze thema onder water overheen gezet, terwijl je in die scène nog heel vaag het nummer Child of the sea hoort.
 14. Bassie & Adriaan #4

  Ik vond wel dat Bassie in dat filmpje over de boeven, wel onduidelijk sprak. Ik kon 'm nauwelijks verstaan toen ie het had over Harry en Joop Dikmans.
 15. Bassie & Adriaan #4

  Leuk om dat allemaal te zien
×