Jump to content

PeterNC

Users
 • Content Count

  426
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PeterNC

 1. Zondag 10 september is komen te vervallen. In plaats daarvan spelen we zondag 3 september. Zaterdag 2 september gaat ook door.
 2. Vandaag een 2MB SRAM module uit DE in een IBM Aptiva (Pentium 233 MMX) geinstalleerd. Doet het prima. Minder dan een minuut installatietijd. Deze was erg goedkoop en kwam heel snel aan. Grappig.
 3. Proficiat & gelukkig nieuw jaar!
 4. Waar? Venray, Limburg. Wat? Red Alert 2 / Yuri's Revenge | Age of Empires 2 The Forgotten en/of Command & Conquer Generals Wanneer? Zaterdag 2 september en zondag 10 september van 1200 tot 2300. Meenemen: hoofdtelefoon. Lenovo ThinkPad T400 notebooks staan klaar. Vervoer: auto, trein (Venray NS) of bus (Venray centrum). Overnachten: hotels of AirBnB. http://0478gamersgaaf.blogspot.com
 5. In een garage denk ik. Daar is de luchtvochtigheid inderdaad extreem in de zomer hier in FL. In de woonruimte staat de luchtbehandeling 10 maanden per jaar 24 uur per dag aan. https://www.bestplaces.net/climate/city/florida/fleming_island Vanmiddag FTP aan de praat gekregen op de IBM Aptiva. Een heel gedoe. Een NE2000 ISA kaart met 10BASE2 (BNC/coax) deed het niet. Maar een Realtek PCI netwerkkaart wel: op zowel 10BASET (RJ45/UTP) alsook 10BASE2 (BNC/coax). Best ingewikkeld met alle stappen er tussen in. Maar met MTCP en een pakket stuurprogramma (packet driver) werkt h
 6. Vanmiddag op weg naar het middageten zag ik een oude PC bij de vuilnis staan op de stoep bij een huis in de buurt. Op de terugweg heb ik deze meegenomen. Een Dell Dimension 8200. De onderdelen (FDD, CD-ROM, NIC) ga ik voor een IBM Aptiva (Pentium 233 MMX) gebruiken die ik op eBay had gekocht. De CD-ROMs, FDD, en HDD doen het niet. De PC start ook niet op. De CPU en RAM heb ik er uit gehaald. De NIC doet het wel (zelfs in een M93p van 2015). De AGP GPU doet het ook in een andere Pentium 4. De SB Live en WIFI kaart moet ik nog uitproberen. De systeemkast gaat morgen met d
 7. Ik ga een RA-50 ombouwen tot MT-32 gen2. https://m.youtube.com/watch?v=c-G1eqswpKI
 8. Gisteren heb ik een intelligente MPU-401 kaart (kloon) succesvol getest. Alleen is het plaatje dat de systeemkast in gaat van plastic en heel dik. Die is afgebroken. Irritant.
 9. Gaaf. Diskettes zijn ook nog verkrijgbaar maar het is iedere keer de vraag of ze zijn verlopen.
 10. Is er nog film te krijgen voor dergelijke oude apparaten? Voor onze spellenclub heb ik een aantal Yuri's Revenge CD-ROMs gekocht vandaag. Ik heb geprobeerd met een ISO (uit Rusland) de CD-ROMs te branden maar dat is niet gelukt (Windows 10 machine en Windows XP machine). Ik heb er nu drie voor < $12 ieder. Op eBay toevallig ook een veiling die net is geëindigd. De meeste eBay verkopers willen $20+ per stuk dus dat ga ik niet doen. We hebben er acht nodig namelijk. In NL is het aanbod vrij beperkt. In het VK staan er wel veel te koop alleen zijn de verzendkosten vanuit het VK nie
 11. Gisteren een doosje Maxel 3.5 DS/HD diskettes voor $1 gekocht. Doen het goed tot dusverre. En ook 1000' (300M) CAT5e netwerkkabel voor $25. Grappig.
 12. 19-11 gaan we Red Alert 2 spelen. 26-11 gaan we Age of Empires 2 (en wellicht Command & Conquer Generals) spelen.
 13. PeterNC

  CAT3

  De wisselaar (switch) is blijkbaar niet het probleem. Ik heb gisteren bij een kringloopwinkel 1000' (300M+) CAT5E voor $25 + gekocht. Dus ik ga dat segment vervangen. Daarvoor moet ik wel een keer de zolder op dus dat doe ik na mijn reis naar NL. Tijdens orkaan Nicole afgelopen week is de verbinding naar de slaapkamer van onze oudste zoon beschadigd. Water en wind. Dat heb ik gelukkig kunnen repareren en die CAT3 verbinding doet het nog steeds op 1GBIT.
 14. PeterNC

  CAT3

  Bedankt! Dat kan ik wel proberen inderdaad. In het begin werkte het op 1GBIT. Ik zal dat morgenochtend proberen. Mijn vrouw heeft een hekel aan geknutsel met ethernet dus ik kan dat alleen doen wanneer zij afwezig is. Deze wisselaar ligt onder het bed in de ouderslaapkamer.
 15. Vandaag al mijn geld teruggekregen behalve de verzendkosten. Maar dat is redelijk.
 16. De matrix printer doet het ook niet. Geen idee waardoor dat komt maar er komt geen data binnen via de Centronics kabel. Eens kijken of ik ergens anders een andere Centronics kabel kan kopen. Of ik stuur deze ook maar weer terug.
 17. PeterNC

  CAT3

  De verbinding naar de kamer boven de garage is weer 100MBIT. Merkwaardig: ik heb de kabel aangesloten met een muurplaat en vervolgens doet deze het maar op 100MBIT. Ik heb zelfs een stuk kabel afgeknipt en een nieuwe RJ45 stekker aangesloten. Blijkbaar zit er ergens iets mis in de kabel van de ouderslaapkamer naar de keuken. En niet op het lange stuk van de ouderslaapkamer naar de voorraadkast in de keuken. 1GBIT zou beter zijn maar 100MBIT is natuurlijk (10X) beter dan 10MBIT.
 18. Vandaag een veiling gewonnen voor een NEC PinWriter P2200XE (matrix printer) voor $16 plus verzendkosten, inpakkosten en verkoopbelasting. Ook op een vage website voor $16+ inclusief alles een nieuw ink-lint besteld. Even afwachten of die laatste ook daadwerkelijk wordt opgestuurd. Vaak klopt de voorraad van zaken uit het diepe verleden niet. Onze jongste zoon wil graag afdrukken vanaf de Magnavox / Philips 386SX en die heeft natuurlijk geen USB. Wel een netwerkkaart (BNC) maar een netwerkprinter opzetten via een Novell netwerk is iets teveel van het goede.
 19. PeterNC

  CAT3

  Verleden week vier 1GBIT wisselaars (switches) binnen gekregen. Die had ik voor $30 gekocht inclusief verzendkosten. Ik heb op de ouderslaapkamer een van deze 1GBIT wisselaars aangesloten. Daarmee heb ik nu op de kamer boven de garage ook prima 1GBIT. Blijkbaar zijn wisselaars (switches) ook inzetbaar als herhaler (repeater). Grappig. Hiermee kan MOCA buiten gebruik worden gesteld.
 20. Bij onze spellendagen in NL (Limburg) geen commercie en in de VS ook niet (www.vcfed.org). Bij VCFED wel wat ruil en hobby-projecten maar dat is ook leuk. Toen ik nog in Miami woonde hadden we daar ook een retro computerspellen-club met notebooks. https://vcfed.org/events/vintage-computer-festival-west/vcf-west-exhibits De HCC-dagen waren vroeger een goede mix van commercie en hobby vond ik. Jammer dat die er niet meer zijn. Er zijn in de VS ook grotere conventies met heel veel vermaak. https://retrocons.com https://www.facebook.com/events/osceola-
×
×
 • Create New...