Ga naar inhoud

Ja Zuster, Nee Zuster duikt op in Vlaams VRT-archief


Aanbevolen berichten

De dood van Hetty Blok was groot nieuws in België, haast groter dan in Nederland. De televisie aldaar besteedde er dan ook aandacht aan en liet fragmenten zien uit liedjes. Twee daarvan schijnen niet bekend te zijn bij het Nederlandse Audiovisuele archief voor Beeld & Geluid, die alle bewaarde beeld- en geluidsopnames van Ja Zuster Nee Zuster, de legendarische Nederlandse serie uit de 60s met onder meer Hetty Blok, Leen Jongewaard, Piet Hendriks, Barrie Stevens, conserveert en beheert. Bekende gasten in deze serie waren destijds onder meer Wim Sonneveld, Ko van Dijk, Jan Blaaser, Luc Lutz en Albert Mol.

Een Vlaamse fan van Ja Zuster, Nee Zuster heeft contact opgenomen met Beeld & Geluid, die op háár beurt weer met de VRT contact heeft opgenomen om te kijken of er meer is. En dat er meer is is nagenoeg zeker; De BRT heeft indertijd de serie herhaald op haar zender door middel van verstuurde filmkopieën van de reeks. Net zoals de teruggevonden oorspronkelijk gewiste afleveringen van Dr. Who en Dads Army zou het hier gaan om filmkopieën van de dure ampexband-opnames.

Bron: Hamelen.detaghof.nl (Tekst door Samba-boy)

http://www.youtube.com/watch?v=4wd4ozm40JM&

Inmiddels hebben de feiten het nieuw ingehaald; Beeld & Geluid mailde dat het inderdaad om integrale afleveringen ging, de VRT mailde dat het om een zestal 'trailers' ging van ca. 1-2 minuten. Hoe dan ook goed voor zo'n 10-12 minuten al dan niet nieuw materiaal. Maar helaas, de complete afleveringen blijken vooralsnog een droom. Gelukkig hebben we het geluid nog.

www.jazusterneezuster.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...