Jump to content

samba-boy

User
 • Content Count

  5,877
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by samba-boy

 1. samba-boy

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Oeh, een RetroForum-modulator! 😇😂
 2. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Plat Vlaams kan ik dan weer wel heel veel beter volgen dan Duits. Is gewoon lastig, heb ik na mijn VMBO-lesjes echt laten versloffen.
 3. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Bij Big Bang Theory en andere Amerikaanse dvd-uitgaves zou het me niks verbazen als ze gewoon de instant Bierdopje.com-fansubs van destijds hebben gebruikt voor die latere dvd-uitgaves. Ik snap namelijk oprecht niet hoe het bij de tv-subs meestal gewoon goed gaat, maar op dvd zo afschuwelijk wanstaltig.
 4. samba-boy

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ik vind juist dit seizoen die 'what you see is what it is'-vibe veel minder dan vorig seizoen. Maar de opdrachten blijven gruwelijk goede dilemma's.
 5. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Mijn geheugen laat mij niet in de steek; nieuwe stemmen is inderdaad destijds geopperd. https://www.donaldduckweb.nl/nieuws/2007/07/ducktales-delen-op-dvd/
 6. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Ik bedoel de releases op dvd.
 7. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Dat 2 Den Haag-bord lijkt wel voor 2 Vandaag te zijn geweest. Zelfde font en stijl. Gave foto, wil ik meer van zien. Misschien anders even praten, binnenkort? Ben bezig met een productie rondom retro TV en wil graag ook jouw project van dichterbij in beeld brengen.
 8. samba-boy

  Ducktales (1987, NL)

  Ik geloof dat Ducktales halverwege de reeks in Nederland is gecancelled(!) en dat niet alleen, maar dat er een nieuwe dub op de dvd's stond. In Amerika is de serie wel volledig uitgebracht.
 9. Verzilveren? Is dat wanneer het zilver begint te oxideren zoals je in de OP ook zei?
 10. samba-boy

  [BE] Samson en Gert

  Samson en Gert was een Vlaams kinderprogramma dat van 1989 tot 2005 werd uitgezonden op Vlaamse zenders van de BRT/BRTN/VRT TV1 en later TV2/Ketnet. Wat begon als een simpele omroeping met een hond om de kinderen wat plezier te geven bij die statische omroepers, liep uit tot een wekelijks programma in Nederland en België. Met meer dan 750 afleveringen is het ook een van de langstlopende kinderseries van België. In Nederland werd het van 1992 tot 1995 uitgezonden op Veronica (VOO) en van 1996 tot 2008 bij de TROS op Nederland 2 en Zappelin. Naarmate de serie vorderde werd Samson een ware hype bij de kinderen en via alle merhandise die is uitgebracht is dat ook prima uitgebuit; Bekers, kleding, tassen, koekjes, limonade, poppen, boekjes, CD's, video's, DVD's... Als het woord Samson erop pastte is het wel geproduceerd. ...Op hondenbrokken na. Eind jaren '90 bereikte de serie zijn hoogtepunt, toen Samson en Gert bijna dagelijks verschenen in hun eigen Studioshow en later Caravanshow, waarin ze een vol uur lang uitzonden. Tekeningen, gedichten, videoclips, liefdesbrieven en moppen kwamen daarin aan bod, afsluitend met een van Samson's karikaturen... Eh, avonturen uit de oude doos. En dan waren ook nog de reguliere uitzendingen op de zondag met de nieuwste afleveringen en het beste gedicht van de week! Samson en Gert wonen in hun huis op nummer 101 en bleven doldwaze avonturen met hun infantiele (lol) vrienden Joop Mengelmoes (Tot 1991), De Burgemeester, Alberto Vermicelli/Albert Vermeersch, Octaaf en Jeaninne de Bolle en later ook de secretaris van de Burgemeester, Eugene van Leemhuyzen. Ook waren er enkele bijkarakters zoals Sofie (het nichtje van de burgemeester) en Miranda, Octaaf's dochter. In iedere aflevering was er wel wat aan de hand, van een diefstal in het dorp tot een televisiezender in het huis van Samson en Gert. Verraad, bedrog, jaloezie, verliefdheid, vergissingen, alles kwam aan bod en alles maakten deze karakters mee. In latere seizoenen kwamen er steeds meer decors bij, meer karakters en uiteindelijk de toevoeging van het personage Frieda Kroket. Mede door deze wijzigingen en het stoppen van Danny Verbiest als stem van Samson werd de serie in 2005 stopgezet. Samson en Gert hielden zich voortaan enkel nog bezig met de shows, met als uitzondering het grootse project "Samson en Gert - Hotel op stelten", de bioscoopfilm. Op internet is inmiddels een grote groep fans bezig alle projecten van Studio100 in detail te beschrijven. Zo ook alle afleveringen van Samson en Gert, door middel van beschrijvingen, trivia en screenshots. Samen met een forum met 4000 leden is het de grootste Samson en ook Studio100-fanportal in de Benelux. Kijk voor meer informatie op www.Studio100fan.eu.
 11. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Nee, maar daar is het normaliter ook helemaal niet voor bedoeld. Het is een publieksservice, geen manufacture on demand-service. Bij een hoog aantal afleveringen zullen je ze hoogstwaarschijnlijk niet eens helpen. Leuk dat je verder zo constructief meepost op Retroforum. Je andere post was ook in dit topic en kwam uit 2016. Je zou zeggen dat je in die tijd wel andere interessante topics gezien had, dit is een beetje doorzichtig (het is hier geen vraagbaak ).
 12. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  De laatste minuut is zelfs nog slechter van kwaliteit; die digitalisaties komen op YouTube niet goed tot z'n recht. Hele slechte deïnterlacing zorgt voor vreemde vervorming van het beeld: bij de gastoptredens vaak uitgesmeerde bewegingen (merged-deïnterlacing in the extreme), maar hier was het heel choppy. Terwijl die laatste minuut van betamax lijkt te komen. Ik vraag me af waarom die laatste minuut van betamax komt en waar de laatste minuut van de VCR-copy gebleven is.
 13. samba-boy

  [BE] Samson en Gert

  Moet ik toch op inspringen. Samson & Gert, de originele reeks van 767 shows (nuja, met de eerste 2 seizoenen vooral een veredeld raamwerk, 101 afleveringen per seizoen... Hello) stopte met het stoppen van Danny. Daarna kwam de speelfilm, een kerstspecial, een verjaardagsspecial... En toen, nadat de twééde nieuwe vertolker van Samson pas echt goed werd ontvangen, werd er gekeken naar een fatsoenlijke revivalreeks, en zelfs dat was een kleintje. Maar aside from that zijn ze wel ELK jaar getrouw doorgegaan met zomershows en kerstshows. Ieder jaar. Bassie & Adriaan hebben consequent aangegeven, WIJ STOPPEN. ...Behalve als het niet zo is, dan hijst Aad zich wel weer in dat pak. Deze afscheidsaankondiging is een definitief slot aan, niet alleen de mogelijkheid op reeksen, maar gewoon ook op die jaarlijkse show. Snap best dat dat op ons als iets wonderlijks aankomt omdat we eigenlijk alleen de reeks kennen en de revivals, maar dat is één groot verschil met B&A. De situatie bij B&A zou namelijk zijn dat ze in 2004 gestopt waren met touren (programma's maakten ze al niet meer), en ineens weer een optreden gaven. En elk revival-optreden zou net een tandje pijnlijker zijn, om te eindigen naast een veel te schel spelend draaiorgel. Oh wait... Misschien zijn Samson en Gert net vijf jaar te lang doorgegaan. Maar stoppen op de 30ste verjaardag is tof. Danny stopte op de 15e verjaardag (van de serie uit 1990, dus in 2005), en Gert stopt op de 30e verjaardag (vanaf de omroepingen uit eind 1989, dus 2019). Mooie getallen.
 14. samba-boy

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Lol, laatst zag ik blurays gewoon voor 2 euro per stuk in de aanbieding DVD's en Blu-rays in Nederland zijn schluss. Die mening deel ik. En elke Jan Doedel weet inmiddels hoe te downloaden via usenet of te streamen, dus het is volgens mij sowieso een beetje klaar. Ik heb al jaren geen uitgave meer gekocht. Ik geloof dat Roos en Haar Mannen de laatste was.
 15. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Het nieuws is dat er nu een persbericht omheen werd uitgebracht Goed getimed met de 100.000ste abonnee van het duo op YouTube. Dat moet ik ze wel nageven, ze hebben mazzel gehad daarin.
 16. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Denk jij eerlijk (en dat bedoel ik niet snerend) dat de BN'ers een vergoeding krijgen voor deelname aan zo'n spel? Heb er zelf niet bij stilgestaan en zou me niks verbazen, maar dan boeit dat prijzengeld sowieso geen reet meer.
 17. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Ik kom nog met een volledige reactie, maar hier voel ik dus echt 100% een REACTIE op vorig seizoen. Mol Pieter zei namelijk afgelopen seizoen hoe hij best een nachtje slapen in die auto overhad om geen geld in de pot te brengen. Dus maakten ze het dit seizoen een dichtgetimmerd heftigheidje. Omdat je de mol bent, betekent niet dat je lekker tot het eind op je luieren kan gaan zitten en genieten van je droomvakantie! Hallo Nederlandse productieteam, schrijven we mee? 😇
 18. samba-boy

  Digitaliseren van analoge video

  Het is alleen zo jammer dat een beetje TBC tegenwoordig al zo'n flinke investering is... Al moet ik wel toegeven, ingebouwde TBC's zijn altijd minder optimaal dan stand-alone apparatuur.
 19. samba-boy

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Oh man, dit is fucking creepy. I love it
 20. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  De aflevering 2-analyse! Wie kreeg er na het zien van de eerste opdracht zin in Vietnamees eten? Een leuke opdracht en te begrijpen chaos ontstond daar, inclusief het mooi gemonteerde maar niet overdreven sprankeltje hoop op het eind, dat het zomaar alsnog goed had kunnen gaan.. Maar helaas, de dipsaus was niet te kanen en de vis nog rauw. Dat betekent dat ze kunnen wapperen naar hun geld in de pot Nee, dan de zwakste schakel-opdracht. Een heftige en weeral met dilemma's die ik dit seizoen te weinig zag in de Nederlandse. In deze met kleine opdrachtjes doorspekte grote opdracht zaten meer mooie dilemma's dan in... enzovoort. Het viel me wel op dat één van de dames uit de zwakke groep bij de klim ineens een full stop opperde bij het 'hier heb je een beitel om de zwakste schakel te ontdoen'-moment. En dat er een van de dames last kreeg van 'duizeligheid'. Really? Duizeligheid? Zware klim? Ze stond in aflevering 1 nog op 50 meter hoogte, toch? Mijn mol zit in het zwakke kamp. Maar in de pool heb ik anders ingevuld. Plus mijn gevoel zegt, ook uit kansberekening, dat het dit seizoen een vrouw is. De hunch zegt Elisabeth. (Want Mars' andere optie Liesbeth is er uitgevlogen ). Mag ik wel nog even stilstaan bij die fucking heerlijke, serene rust die Gilles uitstraalt? Zelfs als hij nerveus is om de mol te briefen. En man, die stukjes met de mol zijn toch te briljant gedaan Ja, qua molboekje heb je deze week weinig aan me. Maar qua montage denk ik dat het een gevalletje Martijn/Joeri/Axel wordt.
 21. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Ik moest heel, heel hard lachen om dit artikel van de Veronica-website: https://www.radioveronica.nl/entertainment/8-covers-die-de-artiest-beter-had-kunnen-laten
 22. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Merci Jouw theorie kag er ook wel wezen! Verder zei 1 van de vrouwelijke kandidaten tijdens de verhoren iets als "ik had het wel verwacht", die heeft sowieso een 'niet de mol' gekregen Geen "misschien wil ze dat je dat denkt", want dat was gewoon oprechte opgeluchte teleurstelling
 23. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Hier volgt een analyserend momentje. Misschien een basis voor een molboekje, maar misschien ook niet handig om te lezen als je nog niet gekeken hebt. Ik schuw niet voor spoilers, dus berg je maar vast. Ready or not, here I come. 6 minuten. Zoveel had ik nodig om al kijkende hardop te zeggen, "Tering, dit gaat fucking meesterlijk worden". Die eerste 6 minuten van deze eerste aflevering waren al interessanter dan volledige afleveringen van het afgelopen Nederlandse seizoen. Zo, ik heb het gezegd. Eerlijke vraag, heeft iemand ooit overwogen om alle dagboekmomentjes van de Nederlandse mol uit één aflevering op een rij te zetten? Het lijkt me dat je dan echt zoveel overbodige onzin overhoudt. En dat is waar 'DÉ Mol' (en die naam draagt het Vlaamse origineel met eer en respect) WEL in excelleert. Zij hebben geen 'En toen deed ik dit'-momentjes nadien nodig, want zij hebben dat niet nodig. Zij TONEN de momentjes, zonder sturende context, al dan niet met een hele fijne en warme, licht verduidelijkende voice-over van Gilles maar die nog steeds ruimte geeft tot eigen interpretatie. Het verkleurt niet wat je ziet of wat de productie wil dat je ziet. Werkelijk alles is tot in detail afgewerkt. Zelfs als er een minuscuul klein kansje bestaat op een technisch probleem, dan blijkt het slechts een slimme wending te zijn. Ik moet me inhouden om het superlatief 'briljante wending' op te schrijven. Waar de Nederlandse Mol het moest hebben van 'hilarische' zaken als #Watgaatsinandoen, toont Axel rond die eerste 6 minuten aan wat het verschil is tussen hem en Sinan. (Ik parafraseer hier) "Ik kom hier niet om later terug te kijken op de mooie plaatjes of de herinneringen, ik kom hier om De Mol te winnen." Dát is een kandidaat die vol vuur gaat. Die stukjes oprechte interview, dat heeft een programma nodig om spanning op te wekken. En toen Axel dus de aangewezen persoon was om die spanning tot uiting te brengen... Toen zat ik ademloos te kijken. Deze vent heeft meer vuur voor het spel in zijn linkerduim, dan Sinan tot de finale in zijn hele lijf had. Ik schaamde me in een splitsecond voor Nederlandse mol Merel: een waardige mol, in een totaal verkeerd programma. Het zal de grootste anti-fan zelfs verbazen dat ik tijdens de eerste (en uiteindelijk ook enige) opdracht voor geld in de pot nog hardop tegen mijn beeldscherm zat te roepen. "Alé, spring dan! JUMP MAN, JUMP! JÁÁÁÁ!" En nog meer van zulks. Emoties die ik het afgelopen seizoen hoopte te hebben bij, zoals weer eens bleek, zaterdagavond-vertier waarbij het draaide om ego's. De reden dat ik zo die vergelijking blijf leggen met de Nederlandse, is omdat het contrast niet duidelijker gemaakt kan worden: een Nederlandse serie, waarbij ons de 'bekende' VIPS ons door de strot worden geduwd (soms niet eens vanuit hunzelf, maar vanuit de productie die er al maanden vooraf een circus van maakt "wie er nu wel niet aan mee zullen doen"), tegen de onbekende kandidaten, die we in deze eerste uitzendingen haast uitsluitend aan het woord zien met een naambordje naast ze gemonteerd. En door die eerste opdracht, die (sorry Rik) duidelijk wordt uitgelegd, en vervolgens nog eens kalm en duidelijk wordt herhaald met visuele ondersteuning en voice-over, krijg je per duo hoog in de lucht een heel goed beeld van de kandidaten. Het draait dan alleen maar om de vraag of ze wel of niet geld in de pot gaan brengen. Zelfs al weet je dat er op dat moment nog geen mol tussenzit, onbewust kijk je naar hun doen en laten. Dát is 'De Mol'. Het gevoel dat je zelf aan het speuren bent. Ik dwaal gruwelijk af. De Nederlandse mol draait dus om de VIPS, de personen die door productie worden aangeprezen als Vips (WIDM verandert meer en meer in een 'Zie hoe meesterpatisserie Robèrt een meestersmak tegen een rotswand maakt!"-Sterrenslag revival dan een jacht naar een saboteur) en dus meer om de kandidaten díe de niemendalletjes aan kutspelletjes speelt. De Vlaamse Mol draait om die jacht, om die briljant bedachte, dilemma-waardige spellen die daar vol trots de benaming 'OPDRACHTEN' dragen. Geen chaos, geen gebrek aan ether-discipline en andere kutzooi, gewoon gekte creëren door intense rust en kalmte. En dan timers seconden weg laten tikken. Tik, tik, tik... Halverwege de verhoren tijdens de schermen 'Misschien/Niet de mol', merkte ik tijdens een paar antwoorden uit het niets getoeter op. Het was toen dat het me opviel hoe de montageafdeling een kluif had aan deze opnamen: door de hoogte waarop ze zich bevonden en het luidruchtige Vietnam, werden antwoorden afgemixt met 'ambience', sfeergeluid. Witte ruis. Geen hints. Geloof ik niet. Wat ik wel geloof, is dat de Vlaamse Mol iets toevoegt wat de Nederlandse, juist door de verplichte bekende mensen die alleen maar mee mogen doen, nooit kunnen evenaren. De audities. Je wordt als kijker niet 'om de tuin geleid', maar krijgt een warm, lekker gevoel dat je 'stiekem' mee mag kijken bij vertrouwelijke gesprekken. De enkele 'Biechtfragmentjes' die deze aflevering had zijn van beduidend mindere kwaliteit, omdat het alles uitstraalt dat de kandidaten dit zelf met een lullig telefooncamera'tje hebben gefilmd. En door de achtergrond van een hotelkamer en geen zielige duisternis, maakt het de sfeer compleet. Jij bent de enige die álles ziet. ...En toch ook helemaal niks. Ik heb geen idee wie de mol is. En ik vind het geweldig.
 24. samba-boy

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Doeme Ready or not, here I come.
 25. samba-boy

  Gaat er nog iemand naar de Veron op 16 maart?

  Oeh, helemaal niks van meegekregen. Ziet er wel gaaf uit en in de buurt Maar ik moet helaas, helaas, werken
×