Ga naar inhoud

samba-boy

User
 • Aantal items

  5812
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door samba-boy

 1. samba-boy

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Die Mondriaan-monitor! 😮
 2. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Ik herhaal: idee is fantastisch (zeer geniaal, anders zou ik het zelf ook niet al geopperd hebben, zei hij bescheiden ), maar de uitvoering jammerlijk. Verzonken Stad vind ik overigens nog de beste van de drie. Europa hadden ze misschien toch beter die originele VHS-covershoot foto voor kunnen gebruiken, maar ik weet natuurlijk niet hoeveel al digitaal ligt. Ik ben allang blij dat ze er mee bezig blijven.
 3. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Ik heb geen Videoland, hoe zien de Kroon, Stad en Europa eruit? Tof wel, ik had het hier een maand of wat geleden nog over met een Vlaamse vriend van me. Covers van de serie uit de bijbehorende tijd. En here we are! Uitwerking is inderdaad dramatisch maar ze doen hun best
 4. samba-boy

  Retroforum Live

  Eens in de zoveel tijd gaat Retroforum live op Facebook of YouTube. Op dit moment is djkoelkast op YouTube bezig met het testen van een heuse bioscoopprojector, zo'n gigantische joekel die 35 mm film aankan! Hierop vertoont hij de Ruud van Hemert-klassieker 'Schatjes' zoals deze nog nooit vertoond is. Dit moet je zien!
 5. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Èn heeft waarschijnlijk achteraf kunnen janken dat ze één aflevering niet getoond hebben in die bioscoopzaal.
 6. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  https://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/film-en-tv/m1345373653-grote-maat-popcorn-doos-van-de-bassie-en-adriaan-marathon.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr WHAHAHAHA. LAAT DE 25 PIEK VOOR DE "VOOR EEN GEBRUIKTE POPCORNBAK BETALENDE" GEKKEN MAAR TOT ONS KOMEN Die avond was er een wappie die dus in de bioszaal al die gebruikte popcornbakken mee liep te grissen. Ik durf er vergif op in te nemen dat hij dit is. Geen schaamte. I love it.
 7. samba-boy

  House of Cards

  Het kaartenhuis is totaal in elkaar gezakt. Alleen niet zoals Netflix had gehoopt. Met terugwerkende kracht schijnt men beter na seizoen 2 te hebben kunnen stoppen met kijken, vanaf daar ging het al bergafwaarts. Seizoen 6 is gewoon één groot treinongeluk en níemand hoor ik positief schrijven over dat seizoen. Belachelijk.
 8. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Ik ben even gaan googelen en zoeken, en het blijkt dat het nieuws brak op Wie Is De Mol-nieuwssite 'Tunnelvisie'. Die kregen via ene Jeffrey de Groot een foto toegestuurd van de muurschildering. Die was op dat moment ín Colombia, dus als het goed is is die schildering ook net gemaakt. God, wat heerlijk dit, weer. Het feit dat in juni(!) al door meerdere bronnen uit de doeken werd gedaan dát het Columbia zou worden vind ik dan ook wel weer geestig
 9. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Maar de AVROTROS is ook een grote idioot dat ze denken dat zo'n code moeilijk is Hoe is het uiteindelijk 'uitgelekt'? Hebben Molloten van over de grens die wijk bezocht of laten bezoeken?
 10. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Maar als het een tentoonstelling nodig heeft in een groot museum, dan is Vlaardingen wel weer te hoog gegrepen... Uiteindelijk was het het Flamingo Theater die de expositie kon huisvesten. Hoe men ook staat tegenover die meerdere tentoonstellingen, dat is gewoon nog altijd een lullige zet van Vlaardingen geweest. En nu is er ook al een soap rondom de plannen zelf, want een andere partij zou het origineel al geopperd hebben om iets met dat braakliggend terrein te doen, maar eigenaar Heijmans gaf aan dat dat terrein al bezet is voor hun plannen Oftewel, storm in een glas water.
 11. samba-boy

  Q&Q

  Hallo... was de herhalings-hermontage waarbij beide uitzendingen (Hallo... en 'Oef... Nu even een poef') samengevoegd waren, klopt. Ik bedoelde echter de grote clou waarbij die catchphrase werd uitgesproken
 12. samba-boy

  Q&Q

  Correct, Kunst en Vliegwerk! De eerste en de huidige uitgaven zaten erg goed in elkaar, al viel me wel op bij die Bridge Entertainment-uitgaven van rond 2004-2007 het eerste seizoen van een serie altijd genadeloos de kleur blauw kreeg, seizoen 2 een rode kleur en een derde seizoen of een complete box meestal geel of groen. Pas bij Vrouwenvleugel begonnen ze daar wat van af te wijken met een tweede seizoen in het groen, maar Diamant had het, Spijkerhoek had het, Goede Tijden had het, Fort Alpha had het, Pleidooi had het volgens mij ook... En ook Q&Q Ik moet die series toch weer eens opnieuw gaan kijken. "Oef! Nu even een Poef" was ook wel een briljante finale voor seizoen 1
 13. samba-boy

  Q&Q

  Ik vond seizoen 1 heel gaaf, seizoen 2 kan ik me weinig van herinneren. Wel nog steeds benieuwd naar de speelfilm die van seizoen 2 was geknipt.
 14. samba-boy

  Nintendo Classic Mini

  Lol. Ik sla deze over. Ik heb de eerste Playstation ook nooit echt leuk gevonden, dat speelt ook mee.
 15. samba-boy

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Wat een joekel, I love it
 16. samba-boy

  Galgje #13

  E
 17. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Oh wow, tof! Meer 80s kan het niet worden met die oude autobussen, die kleding en die apparatuur Ik gok dat dit ongeveer in de zomer van 1986 gedraaid moet zijn?
 18. samba-boy

  Exclusieve kijk op Apollo 14 foto's

  En voor de goede orde... Wie is 'Paul'?
 19. samba-boy

  Exclusieve kijk op Apollo 14 foto's

  Even voor de ruimteleek onder ons (Hoi daar, ik ben zo iemand): ik snap dat we maanoppervlakte zien op deze prints (of klopt die gedachte ook al niet?), maar zien we hierop nog iets specifiek bijzonders wat op de andere scans/prints niet eerder zichtbaar was? Laat ik mijn vraag anders zo formuleren: wat zien we concreet?
 20. samba-boy

  Het nieuwe sociale netwerk, ANVIL

  Wat is dít voor een raar berichtje? Even zoeken levert me deze bijzondere music video op:
 21. Blijkt het ineens familie van Loes
 22. samba-boy

  Exclusieve kijk op Apollo 14 foto's

  Dit is absoluut bizar en oprecht interessant. Ik heb helemaal niks met ruimtevaart of met de planeten, maar ik word hier oprecht enthousiast van; het technische aspect van dit verhaal alleen al vind ik werkelijk verbluffend. Mijn respect dat je dit hier publiceert.
 23. Inderdaad dit. Meteen ook de reden dat nitraatfilm uit de collecties van Beeld & Geluid en ik geloof ook EYE in de bunkers in Naaldwijk (toch @mcmurdyy? Of was het Noordwijk? Help me even hier) worden bewaard.
 24. samba-boy

  [BE] Samson en Gert

  In België wel ja Nee maar ben het eens met RM, dit heeft eigenlijk helemaal geen aandacht nodig. Mensen moeten gewoon niet zo vaag doen.
 25. samba-boy

  [BE] Samson en Gert

  Samson en Gert was een Vlaams kinderprogramma dat van 1989 tot 2005 werd uitgezonden op Vlaamse zenders van de BRT/BRTN/VRT TV1 en later TV2/Ketnet. Wat begon als een simpele omroeping met een hond om de kinderen wat plezier te geven bij die statische omroepers, liep uit tot een wekelijks programma in Nederland en België. Met meer dan 750 afleveringen is het ook een van de langstlopende kinderseries van België. In Nederland werd het van 1992 tot 1995 uitgezonden op Veronica (VOO) en van 1996 tot 2008 bij de TROS op Nederland 2 en Zappelin. Naarmate de serie vorderde werd Samson een ware hype bij de kinderen en via alle merhandise die is uitgebracht is dat ook prima uitgebuit; Bekers, kleding, tassen, koekjes, limonade, poppen, boekjes, CD's, video's, DVD's... Als het woord Samson erop pastte is het wel geproduceerd. ...Op hondenbrokken na. Eind jaren '90 bereikte de serie zijn hoogtepunt, toen Samson en Gert bijna dagelijks verschenen in hun eigen Studioshow en later Caravanshow, waarin ze een vol uur lang uitzonden. Tekeningen, gedichten, videoclips, liefdesbrieven en moppen kwamen daarin aan bod, afsluitend met een van Samson's karikaturen... Eh, avonturen uit de oude doos. En dan waren ook nog de reguliere uitzendingen op de zondag met de nieuwste afleveringen en het beste gedicht van de week! Samson en Gert wonen in hun huis op nummer 101 en bleven doldwaze avonturen met hun infantiele (lol) vrienden Joop Mengelmoes (Tot 1991), De Burgemeester, Alberto Vermicelli/Albert Vermeersch, Octaaf en Jeaninne de Bolle en later ook de secretaris van de Burgemeester, Eugene van Leemhuyzen. Ook waren er enkele bijkarakters zoals Sofie (het nichtje van de burgemeester) en Miranda, Octaaf's dochter. In iedere aflevering was er wel wat aan de hand, van een diefstal in het dorp tot een televisiezender in het huis van Samson en Gert. Verraad, bedrog, jaloezie, verliefdheid, vergissingen, alles kwam aan bod en alles maakten deze karakters mee. In latere seizoenen kwamen er steeds meer decors bij, meer karakters en uiteindelijk de toevoeging van het personage Frieda Kroket. Mede door deze wijzigingen en het stoppen van Danny Verbiest als stem van Samson werd de serie in 2005 stopgezet. Samson en Gert hielden zich voortaan enkel nog bezig met de shows, met als uitzondering het grootse project "Samson en Gert - Hotel op stelten", de bioscoopfilm. Op internet is inmiddels een grote groep fans bezig alle projecten van Studio100 in detail te beschrijven. Zo ook alle afleveringen van Samson en Gert, door middel van beschrijvingen, trivia en screenshots. Samen met een forum met 4000 leden is het de grootste Samson en ook Studio100-fanportal in de Benelux. Kijk voor meer informatie op www.Studio100fan.eu.
×