Ga naar inhoud

samba-boy

User
 • Aantal items

  5841
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door samba-boy

 1. samba-boy

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  😇
 2. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Zelfde als dat ze in 1 van de extra video's van afgelopen week al hadden gespoilerd dat er zoveelhonderd euro zou worden gewonnen met een spel. Had ik niet gezien, werd ik er tijdens de uitzending in het livetopic op FOK! alsnog op gewezen, godver
 3. samba-boy

  Wie is de Mol? # 2

  Tweede keer dat de opdrachten kut zijn en de executie door een wending die vanuut de productie kan komen neergezet wordt als "heftig". Ik vond dit echt heel kut, eigenlijk.
 4. samba-boy

  [GB] It Ain't Half Hot Mum

  Luizenmoeder gebruikt gewoon het stijltje 'Mockumentary', alsof er echt een docu gedraaid wordt on the spot. Modern Family doet het ook.
 5. samba-boy

  [GB] It Ain't Half Hot Mum

  Grappige is dat ik net weer opnieuw ben begonnen met de Nederlandse remake van Man Over de Vloer, oftewel SamSam met John Jones, Anne-Mieke Ruyten, Elle van Rijn, Bea Meulman, Jules Royaards en Joost Buitenweg. Naarmate de jaren vorderen zie je nog eens hoe goed die remake als een huis stond in de eerste seizoenen, maar eigenlijk (Net als Three's Company, de Amerikaanse remake met John Ritter en Susanne Somers) toch te lang is doorgegaan. Eigenlijk wilden de schrijvers er na het zesde seizoen al mee kappen, en seizoenen 5 en 6 waren ook nog echt tof, maar daarna werd het toch minder. Helemaal toen Jo en later ook Chris de serie verlieten. Ik heb van George & Mildred nooit ook maar één aflevering gezien, maar het staat wel al jaren op mijn lijstje.
 6. samba-boy

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Pool zit momenteel oprecht beter in elkaar dan de uitzending. Voortkabbelend zootje daar, met zelfs een filler-opdracht (Jenga voor jokers vind ik geen Molwaardige opdracht!), maar omdat dat einde (met een goedkoop spanningsboog-trucje) er in gezet is vindt men het fantastisch. Ik vind het cheap.
 7. samba-boy

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  De opmerking van de afscheidsmuziek was in geen geval gericht aan de organisatie, maar precies wat djkoelkast hierboven al opperde; een parodie op zowel het Nederlandse slot van de afleveringen als de manier waarop de Vlaamse uitzendingen de kandidaat soms na 1 uitzending al herinnerden. En bij een volgende exit zou ik die post zo weer plaatsen, omdat ik daar absoluut geen kwaad mee in de zin had. De kleine sneer over dat het lang duurde, dat was inderdaad niet netjes van me, want er wordt gewoon veel werk gestoken in deze pool. Oftewel, excusez moi. Ik heb expres even gewacht, juist om de gemoederen wat tot bedaren te brengen. Een toelichtende post heeft weinig nut als we allemaal nog heetgebakerd zijn.
 8. samba-boy

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Er mist maar één ding, hier: "Ik kan niet geloven dat Hinse weg is. En we hadden nog wel zo'n hechte groep met z'n allen. Het spel gaat nu écht heel anders worden zonder hem."
 9. samba-boy

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Wat mij betreft valt de lengte van de executie van de Nederlandse Mol ineens heel erg mee.
 10. samba-boy

  Digitaliseren van analoge video

  Het is alleen zo jammer dat een beetje TBC tegenwoordig al zo'n flinke investering is... Al moet ik wel toegeven, ingebouwde TBC's zijn altijd minder optimaal dan stand-alone apparatuur.
 11. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Ik had juist vernomen dat die banden na de fusie met AVROTROS een rondje eeuwige jachtvelden gegaan waren, omdat ze daar van mening waren dat "Beeld en geluid toch het merendeel wel zou hebben".
 12. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Zeker, begrijp me absoluut niet verkeerd, maar ik ben gewoon benieuwd naar het waarom er achter. Normaal is men al van het alles zo goedkoop mogelijk doen. Of had het te maken met de herhalingen van de reeks op NostalgieNet en/of later NPOBest? 😮
 13. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Naja, wat het meer is... Al sinds 2004 zijn er dvd's uit van MCW, en hoewel dvd nooit de kwaliteit van digibeta en al helemaal niet BCN kan evenaren, het was dus al digitaal. Dus ik snap de reden voor een tweede digitalisatie in zo'n geval niet geheel.
 14. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Huidige archief... TROS-produkties of John de Mol-series?
 15. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  En in hoeverre heeft dit te maken met de dvd-releases van MCW? Of was het bestemd voor herhalingen op een nader te noemen zender rond x-jaartal?
 16. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Hier wijd ik binnenkort een post aan in De Archieven van de Televisie. Korte antwoord is: ja en daarna nee.
 17. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  Aah, syndicated versie dus? Dan heb ik niks gezegd. Overigens is het geen uitzondering op de regel; van Vrienden voor het Leven is ook één uitzendingsmaster zoekgeraakt, daarvan is een second grade-VHS copy gebruikt in de remasteringsmontage (laatste logobumper Joop van den Ende TV-Producties aan het einde gemonteerd) toen de serie werd verkocht aan FOX (die het weer aan SBS6 afstond om te herhalen). En van de Amerikaanse mariniers-advocatenserie JAG zijn rond 2004-2005 hele seizoenen als zendlijn uitgezonden op SBS6. Beduidend mindere kwaliteit en gewoon een CBS-logo rechtsonder in beeld. Nooit begrepen hoe of waarom, maar dat hebben ze echt een paar afleveringen gehad, gewoon vol op zender.
 18. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  B&G en TROS zijn geen match made in heaven. Grootste deel van de TROS bij B&G zijn zendlijnen, geen masters (zo ook die 30 jaar TROS). Echt HD zal het nooit worden, ook niet op digi-beta. Wel héle mooie kwaliteit en beduidend beter dan DVD (want gewoon broadcast).
 19. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Ah vandaar. Ik was abuis met de foto van Erik Koning op je beeldscherm, maar dat was dan natuurlijk de digibeta die aan het afdraaien was. Het zijn verhalen als deze die leuk zijn om te vertellen en om aan te horen. In hoeverre ben je bezig met video-hobbyisme dat je zo'n partij aanschaft? EDIT: Zie nu je link in het andere topic (mod of admin, misschien handig om samen te voegen in dit topic? ), je hebt dus ook nog een oude techniekwagen van de NOS in bezit?
 20. samba-boy

  Medsch Centrum West-tapes

  Woow. Dit is episch. Also, welkom op Retroforum voor zover ik je nog niet eerder welkom heb geheten Hoe kom je aan een BCN-recorder waarmee je die dingen kan afspelen joh?
 21. samba-boy

  Biertopic #3

  Man man, wat gaat het toch hard. Hij wordt inderdaad gemist.
 22. samba-boy

  De archieven van de televisie #2

  1. De 2 missende afleveringen van It Ain't Half Hot Mum zijn teruggevonden als uitzending op een Australische zender, het beginnetje mist maar verder zijn ze, voor zover bekend, volledig. 2. Van Hamelen is nooit iets op thuisvideo's 'teruggevonden', maker Harrie Geelen en Rob de Nijs hadden zelf hun videorecorders laten meelopen ten tijde van de uitzendingen.
 23. samba-boy

  Bassie & Adriaan #10

  Gast, ze zijn 5 minuten. Dat is al een aardige tijd. Vind je het te kort, dan zet je de dvd aan of kijk je het op Videoland.
 24. samba-boy

  [GB] Are you being served?

  Je maakt er nogal een omslachtig en onduidelijk verhaal van, maar het klopt inderdaad dat van de 30 Jaar TROS-avond het openingsblok mist (Bassie en Adriaan was een pre-show, als het ware). Het is lang niet het enige wat er mist in de archieven en of het de masterbanden zijn die bij Beeld en Geluid liggen weet ik ook zo net nog niet, dus dat duikt vast ooit nog wel eens op. Strengholt Media maakte er in 2004 (bij het 40-jarig bestaan, dus 21 jaar en 30 jaar-viering klopten qua data wel, de uitzenddatum van 10 jaar TROS klopt gewoon niet bij B&G) gebruik van voor hun 2-DVD compilatiebox met een bloemlezing uit alle TROS-programma's. Maar we dwalen af.
 25. samba-boy

  Biertopic #3

  Bieradvies
×