Jump to content
Kats & Co (VARA, 1994)
 
© VARA, 1994


Screenshot uit de Nederlandse crimi 'Kats & Co', om precies te zijn uit de aflevering 'Cognac'. Kats & Co was een 6-delige misdaadserie van de VARA en de BRTN uit 1991/1993 (Uitgezonden in 1994), ontstaan door gebruik te maken van nooit geproduceerde scenario's van de Duitse Herbert Reinecker, bedoeld voor de klassieke Duitse crimi Derrick. Coen van Vrijberghe de Coningh (later bekend als de tweede Johnny Flodder) en Ben van Ostade (vooral bekend in Vlaanderen. Alfa Papa Tango, anyone?) spelen hierin Paul Kats en zijn partner in crime Harry Klein (evenals de rechterhand van Derrick in het origineel, een kleine knipoog). Vanuit hun bureau in Maastricht lossen zij moordzaken op die zich op de grens tussen Nederland en Vlaanderen begeven.

Via Marktplaats kwam ik van deze reeks een DVD-setje op het spoor en vooral door de vele bekende namen (waaronder Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen, All Stars), Kees Hulst (Gooische Vrouwen), Marijn Devalck (FC De Kampioenen), Laus Steenbeke (Flodder, 't Vrije Schaep), Jack Wouterse (Vet Hard), Monic Hendrickx (van Penoza) en op deze screenshot te zien Bert André, bekend als buurman Neuteboom, eveneens van Flodder) en de redelijk interessante verhaallijnen is dit best wel een bazenreeks waar helaas destijds slechts 6 afleveringen van gemaakt zijn.

Het is nu wel héél makkelijk om op deze cap te reageren met iets als 'Buurman, wat doet u nu? :O', dus doe ik dat maar bij deze. :P

Copyright

© VARA, 1994


User Feedback

There are no reviews to display.

×
×
  • Create New...