Ga naar inhoud

RM

Moderator Retroforum
 • Aantal items

  4660
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over RM

 • Titel
  Dig Dug
 • Verjaardag 31-12-1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recente bezoekers van dit profiel

5046 profielweergaven
 1. RM

  Mega Man hollywood film

  Hmmm.. Ondanks dat ik een Mega Man fan ben weet ik niet of dit wel zo'n goed idee is. De film zal nooit de game reeks kunnen evenaren qua opzet en zou dan voor mooi ook met Dr. Wily als schurk moeten zijn. Ik ben bang dat dit eerder een veredelde Robocop zal gaan worden, dus ik zit er op dit moment nog niet op te wachten...
 2. RM

  [BE] Samson en Gert

  Ik vind dit uberhaupt geen melding waardig. De opnames zijn niet "jouw" bezit aangezien je de rechten niet hebt en je kunt dus niets claimen. Wees blij met wat je hebt en share of ruil uberhaupt niets, dan voorkom je de shit ook.
 3. RM

  (NL) Tuttels

  En Dieter Jansen deed ook een stem 😏
 4. De verkiezing is afgelopen, de winnaar is bekend; De Beste SNES Game volgens Retroforum is gewonnen door Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest. De tweede plaats gaat daardoor naar The Legend Of Zelda: A Link To The Past. Op de derde plaats eindigt Super Mario World als winnaar van de troost finale. De OP is volledig bijgewerkt. Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage aan het stemmen op de games. Ook dank ik de users die wekelijks hun uitgebreide motivatie hebben gegeven voor hun stem. Verder dank ik vooral ook Bananensap voor de hulp bij de lotingen en voor het schrijven van de verhaaltjes bij elke game. Dit topic laat ik nog even open staan, zodat een ieder zijn/haar reacties kan posten. Laat ook vooral een top 3 achter over punten die je positief vond aan deze verkiezing en daarnaast een top 3 over punten waarvan je denkt dat er voor een eventuele volgende verkiezingen verbeteringen kunnen worden gedaan.
 5. RM

  Beste SNES Game: FINALE

  Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest wint de finale en is daarmee de Beste SNES game volgens Retroforum! The Legend Of Zelda eindigt daardoor op de tweede plaats.
 6. RM

  Beste SNES Game: Troost Finale

  Super Mario World wint de troost finale en behaalt daardoor de 3e plaats in de verkiezing. Super Castlevania IV eindigt als 4e in de verkiezing.
 7. RM

  Beste SNES Game: FINALE

  2 toppers tegenover elkaar en dit is toch wel de finale waarop ik al heb gehoopt (droom finale). Over beide spellen is al een hoop geschreven en beide spellen speel ik met zeer veel plezier. The Legend Of Zelda is zeer sterk in de muziek en zit qua gameplay en levels goed in elkaar. Met dit spel heb ik mij uren vermaakt en dit spel (en eigenlijk in alle Zelda spellen) maakt het leuk dat je eerst speciale wapens moet verzamelen voordat je verder kunt. Hoe verder je komt, hoe leuker en mooier het spel wordt. Het spel zou een terechte winnaar zijn. Donkey Kong Country 2 blinkt voor mij echter wel in alles uit en is voor mij zelfs tegen Zelda een stapje meer; Het spel heeft een briljante soundtrack, mooie graphics, snelle en soepele gameplay, leuke boss battles en je kunt zoeken naar collectables. Dit spel heb ik echt letterlijk grijs gedraaid en kan ik keer op keer op keer weer uitspelen. Voor mij is Donkey Kong Country 2 dé titel van de SNES, mijn absolute favoriet en daarom voor mij de absolute winnaar van deze verkiezing! Donkey Kong Country 2 krijgt dus met volle overtuiging mijn stem.
 8. RM

  Beste SNES Game: Troost Finale

  Mijn keuze zal niet geheel verrassend zijn... Voor mij mag Castlevania IV 3e worden. De Castlevania reeks is sowieso 1 van mijn favoriete spelreeksen en dit deel is zoals al gezegd niet het beste deel, maar wel zeer vermakelijk. Het spel heeft ook een goede soundtrack en geeft wel het typische Castlevania gevoel. Super Mario World is zoals ik al meerdere malen heb aangegeven in mijn ogen een zwaar overschatte game met mindere graphics dan Super Mario Bros. 3 op de NES. Daarnaast gaat dit spel mij al zeer gauw vervelen nadat ik een paar levels heb gespeeld en zijn de wel bekende loops in de bossen gewoonweg te irritant als je de uitgang niet kunt vinden. Je kunt dan simpelweg gewoon niet verder en doolt uren rond. Dus mijn keuze hier is voor mij vrij duidelijk.
 9. De laatste week is aangebroken en er zijn nog 2 games over die gaan strijden om de titel "Beste SNES game volgens Retroforum". Wordt het Donkey Kong Country 2 of wordt het The Legend Of Zelda? De andere 2 games strijden daarnaast om een 3e plaats in de verkiezing. Hieronder weer de links naar de laatste topics van de verkiezing: Troost Finale: Super Mario World Vs. Super Castlevania IV FINALE: Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest Vs. The Legend Of Zelda - A Link To The Past De OP is volledig bijgewerkt.
 10. RM

  Beste SNES Game: FINALE

  Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest Donkey Kong Country 2 is het tweede deel in de Donkey Kong Country serie van platformspellen. In dit deel kun je spelen met Diddy Kong of Dixie Kong. Je speelt door 53 levels in 8 verschillende werelden. Er zijn diverse vijanden op het land, zoals reptielen, ratten, bijen en aasgieren. Vijanden onder water zijn onder anderen kogelvissen, palingen en haaien. Elke wereld eindigt met een eindbaas die verslagen moet worden om verder te kunnen. Vijanden kunnen verslagen worden door er op te springen of door een ton op ze te gooien. Je kunt één van de twee karakters besturen. Als er eentje geraakt wordt dan zal hij uit het beeld verdwijnen tot er een ton gepakt wordt met daarop de initialen "DK". Beide karakters hebben hun eigen speciale kenmerken. Er zijn levens te winnen door ballonnen of door 100 bananen te verzamelen. The Legend Of Zelda - A Link To The Past A Link To The Past is het derde deel in de serie van actie-avontuurspellen. Je ziet de spelwereld van bovenaf. Je speelt met het karakter genaamd Link en begint met de opdracht om Zelda te bevrijden uit Hyrule Castle. Dit is echter pas het begin van het verhaal. Je moet allerlei kerkers in en vijanden verslaan. Aan het eind van de kerker vind je een eindbaas met een object die je weer kunt gebruiken om verder te komen. Gedurende het spel vind je wapens, leer je nieuwe speciale aanvallen en kun je meer aanvallen overleven. Stem op jouw favoriete spel, zorg ervoor dat jouw spel de titel pakt en laat een reactie achter!
 11. Super Mario World Super Mario World is een platformspel. In het spel speel je Mario. Het spel deelt veel spelelementen met de voorgaande titels, maar heeft ook diverse nieuwe elementen. De speler kan nu door speciale items ook zweven en ook is er een nieuwe draaisprong. Het spel heeft 96 levels. Er is een wereldmap, waarbij diverse kastelen verbonden zijn door paden. Op de paden zijn diverse forten, spookhuizen en andere map iconen te zien. De speler kan verschillende routes nemen om tot het doel te komen. Elke wereld heeft een eindbaas. Je kunt ook met twee spelers spelen. De spelers kunnen dan om de beurt een level kiezen op de wereldmap en deze spelen. Er zijn ook nieuwe power-ups, zoals Cape Feather, een cape waarmee Mario verder mee kan vliegen. Ook kan een power-up bewaard worden om op een later moment te gebruiken. Super Castlevania IV Super Castlevania IV is het eerste deel uit de serie dat uit is gekomen voor de SNES. Je speelt Simon Belmont, een vampierjager. Je hebt drie levens en je kunt je levensmeter opnieuw vullen door voorwerpen te pakken die de vijanden en kandelaars laten vallen. Het kan ook met de Magic Crystal die je ontvangt na het verslaan van elke eindbaas aan het einde van het level. Simon heeft een zweep, waarmee hij vijanden vanuit acht richtingen kan aanvallen door gebruik te maken van het D-pad. Als je de vuurknop vast houdt dan wordt de zweep slap en kun je projectielen blokkeren. Met je zweep kun je ook over grote gaten slingeren. Er zijn secundaire wapens, zoals een bijl of een horloge waarmee je de tijd stil kunt zetten. Er zijn ook wapens die één van je levensharten verbruiken. Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!
 12. The Legend Of Zelda - A Link To The Past gaat door naar de FINALE. Super Castlevania IV gaat strijden om de derde plek in de Troost Finale.
 13. Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest gaat door naar de FINALE. Super Mario World gaat strijden om de derde plek in de Troost Finale.
 14. Zoals aangegeven is het aankomende week tijd voor de halve finales. Hieronder de links naar de topics: Halve Finale 1: Super Mario World Vs. Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest Halve Finale 2: The Legend Of Zelda - A Link To The Past Vs. Super Castlevania IV
 15. Hoe mooi en goed de reeks van Castlevania ook is, dit deel is sowieso niet mijn meest favoriete deel en het kan voor mij persoonlijk niet tegen Zelda op. Met Zelda ben je langer bezig, kun je lekker puzzelen en de muziek is legendarisch. Daarbij zou Donkey Kong Country 2 Vs. The Legend Of Zelda - A Link To The Past mijn droomfinale zijn. Dus ik ga voor The Legend Of Zelda.
×