Jump to content

RM

Moderator Retroforum
 • Content Count

  5,259
 • Joined

 • Last visited

About RM

 • Rank
  Mappy
 • Birthday 12/31/1983

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

9,864 profile views
 1. RM

  Billie Turf

  Enorme kick! Ik zat gisteravond even wat te zoeken op de acteurs uit de 3 films en ik vond een pagina waar leuke informatie op stond. Zo ook een stuk over de muziek die Henk van der Linden (inmiddels 95) gebruikt heeft in zijn films (dus hij heeft niet zelf gecomponeerd). En het blijken vooral Britse componisten te zijn geweest waarvan hij de muziek heeft gebruikt. Iedereen die Billie Turf kent en vele malen gezien heeft zal ongetwijfeld de muziek direct herkennen; Onbekende componist - Slapstick Pete: De slaapwandelscene uit de film Haantje de Voorste Brian Bennett - Pussyfoot: De scenes waarin Jossie en Billie de schuilplaats van de boeven onderzoeken Johnny Pearson - Kindly Leave The Stage: De achtervolgings scene uit de film Contra Kwel, wanneer Billie een ravage in de keuken heeft veroorzaakt En de componist waarvan het meeste werk is gebruikt is David Lindup Hieronder 3 muziekjes uit Billie Turf die je ook ongetwijfeld zult herkennen... Vooral bij het horen van het laatste nummer wist ik vrijwel zeker dat de 2 achtervolgings nummers die ik jaren geleden al zocht ook van deze artiest moeten zijn, dus ik ben verder gaan zoeken en jahoor, ik heb de eerste al gevonden (van de muziek van mijn eigen quote ). Deze muziek zat dus in Dikste Studentje Ter Wereld, wanneer Kwel Billie komt wakker maken en Billie hem een glas water in het gezicht gooit. Nu die andere nog (van de film Haantje Dikste Studentje Ter Wereld, de scene waarin Jossie loskomt van zijn belager (Blinky) en ervandoor gaat).
 2. RM

  Nintendo Switch

  Wie heeft het over kinderen in dit veband? Ik ken ook volwassenen die alles verkopen voor een beetje geld om daarmee een nieuwe console en spellen aan te schaffen. Ik weet niet wat je allemaal met je switch doet, maar ik heb hem gewoon of in mijn handen of in de houder voor een groot scherm (en dan laadt hij nog op ook!) .
 3. RM

  De Mol 2020 (BE) Pool

  En enkele maanden na de Mol zijn ook de awards voor deze Pool klaar ; djkoelkast wint: MarsM krijgt de runner-up: Voeg je deze ook weer toe @TMP
 4. Inmiddels zijn de euro ezel awards klaar; MarsM heeft me gevraagd deze aan het topic toe te voegen, dus bij dezen. Spiny Norman wint: Hinse krijgt de runner-up: Deel jij ze weer uit @TMP?
 5. Ik had precies dezelfde gedachten
 6. Wauw, wat leuk om nu de oplossingen te zien. En wederom dacht ik net als bij het eerste deel dat er ergens een lijstje of logica schuil moest gaan, maar wéér zag ik het niet. En dat terwijl het er zo dik bovenop lag (ezel, geld... ). Ik denk ook niet dat ik veel verder was gekomen na het zien van de antwoorden, dus ik heb het maximale er wel uitgehaald . En damn @Hinse! Kon je niet 1 of 2 foutjes meer maken ? Geweldig gedaan en mijn felicitaties naar de winnaars! Ik weet niet wie je bedoelt met "zijn helper", maar ik was het niet . MarsM heeft de contest geheel in zijn eentje gemaakt .
 7. Streamen is zo langzamerhand de standaard OPTIE geworden? Dat is dus het probleem; Het is geen optie, maar het is zo langzamerhand de enige mogelijkheid die door de strot geduwd wordt. Bovendien, onder verzamelaars versta ik mensen die tijd steken in het afstruinen van winkels en markten op zoek naar dat ene missende deel uit de collectie, zodat ze de hele serie mooi egaal naast elkaar hebben staan met passende ruggen die doorlopen en niet iemand die op internet zoekt naar bestandjes om ze te downloaden en ze vervolgens in een donker hoekje op een harde schijf plaatst. De series die je noemt zijn ook series die niet algemeen bekend zijn, maar kijk vooral naar bijvoorbeeld tekenfilms zoals Scooby-Doo, Turtles en Spongebob, Dragonball (Z) en the Simpsons; In het buitenland (Engeland en Duitsland) zijn die telenfilms allemaal op DVD uitgebracht en/of verschijnen nog steeds op DVD. In Nederland komen we niet verder dan (als je geluk hebt) volumeboxen die incompleet zijn en waar alles dwars door elkaar heen staat en sommige series houden ineens op om op DVD te verschijnen, waardoor de verzamelaar met een halve serie zit. Een mooi voorbeeld daarvan is Kees & Co; seizoen 1 t/m 8 zijn op DVD verschenen. Seizoen 9 en 10 staan op Videoland. Mocht er iemand dus al interesse hebben om deze serie op DVD aan te gaan schaffen dan weet hij al dat de serie niet compleet in de kast staat (dus waarom dan aanschaffen?). En daardoor wordt onterecht "bevestigd" dat er geen interesse meer is in DVD's. Dus waarom loopt de DVD verkoop terug? Omdat alles op streamingsdiensten staat in Nederland, bedrijven het niet aandurven om er in te investeren, de consumenten hier veel online zitten, er daarom aangenomen wordt dat streamen populair is en er geen interesse meer is in schijfjes. En omdat er steeds meer online bestandjes worden gedownload en gestreamd moeten de DVD's duurder worden, omdat er kleinere batches gemaakt worden (en die worden dan vaak ook weer opgekocht door handelaren die er nog eens extra aan moeten verdienen).
 8. Het is te hopen dat de echte verzamelaars de streamingsdiensten laten voor wat het is en daarmee een middelvinger opsteken naar de rechtenhouders. En ik blijf ook herhalen; Het ligt ook aan het land van verkoop; Nederland loopt ten opzichte van bijvoorbeeld Duitsland, België en Engeland giga voorop als het gaat om internet en daar komen nog wel steeds DVD's uit.
 9. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Ik heb inmiddels het Molboekje gekocht en daarin staat betrekkelijk weinig informatie, maar wel: "Je kunt na aflevering 1 de paspoorten downloaden en uitprinten en in je molboekje plakken" "het eerste seizoen is te streamen op NPO start of via de avrotros website" (n.a.v. een verslag van seizoen 1) Overigens: Het worden in totaal 8 afleveringen
 10. Wat een commotie allemaal zeg... Er zit niets achter en hij is "gewoon" druk en heeft er momenteel geen tijd voor. De uitslag volgt vanzelf.
 11. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Het is ook zeker een feit dat het niveau van de Nederlandse versie al jaren ondermaats is, in alle opzichten. Zoals @TMP het nu aangeeft is het nu ook in het algemeen en kijkt het forum eigenlijk alleen nog maar vanwege de Pool, maar ik ben oprecht blij dat dat nu ook door meerdere mensen wordt bevestigt. Laten we elkaar dan vooral niet onnodig kwellen en in ieder geval een streep door aankomende seizoen zetten qua organisatie van een Pool. Het scheelt mij een hoop tijd en als er verder geen animo voor is (wat ik volkomen begrijp) dan moeten we het beter niet doen. Als dit geldt voor de Nederlandse versie in het algemeen, dan moeten we zelfs gewoon de conclusie trekken dat een Pool er voor deze versie helemaal niet meer in zit en dan houden we enkel de Pool voor de Vlaamse versie aan.
 12. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Het was anders al heel lang een zeer groot vermoeden dat dit komende extra seizoen met oud kandidaten zou zijn, dus er is niets om je over te verbazen
 13. Wat heerlijk om deze berichten te lezen De mensen worden langzaam wakker...
 14. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Dan denk ik ook niet dat ik een Pool voor dit seizoen ga organiseren.
×