Ga naar inhoud

RM

Moderator Retroforum
 • Aantal items

  4646
 • Donations

  € 0,00 
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over RM

 • Titel
  Dig Dug
 • Verjaardag 31-12-1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recente bezoekers van dit profiel

4187 profielweergaven
 1. Zoals aangegeven is het aankomende week tijd voor de halve finales. Hieronder de links naar de topics: Halve Finale 1: Super Mario World Vs. Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest Halve Finale 2: The Legend Of Zelda - A Link To The Past Vs. Super Castlevania IV
 2. Hoe mooi en goed de reeks van Castlevania ook is, dit deel is sowieso niet mijn meest favoriete deel en het kan voor mij persoonlijk niet tegen Zelda op. Met Zelda ben je langer bezig, kun je lekker puzzelen en de muziek is legendarisch. Daarbij zou Donkey Kong Country 2 Vs. The Legend Of Zelda - A Link To The Past mijn droomfinale zijn. Dus ik ga voor The Legend Of Zelda.
 3. Mijn stem gaat overduidelijk naar Donkey Kong Country 2; Deze game is mijn persoonlijke favoriet in alle opzichten en het kan by far niet tegen Super Mario World op.
 4. Legend Of Zelda, The - A Link To The Past A Link To The Past is het derde deel in de serie van actie-avontuurspellen. Je ziet de spelwereld van bovenaf. Je speelt met het karakter genaamd Link en begint met de opdracht om Zelda te bevrijden uit Hyrule Castle. Dit is echter pas het begin van het verhaal. Je moet allerlei kerkers in en vijanden verslaan. Aan het eind van de kerker vind je een eindbaas met een object die je weer kunt gebruiken om verder te komen. Gedurende het spel vind je wapens, leer je nieuwe speciale aanvallen en kun je meer aanvallen overleven. Super Castlevania IV Super Castlevania IV is het eerste deel uit de serie dat uit is gekomen voor de SNES. Je speelt Simon Belmont, een vampierjager. Je hebt drie levens en je kunt je levensmeter opnieuw vullen door voorwerpen te pakken die de vijanden en kandelaars laten vallen. Het kan ook met de Magic Crystal die je ontvangt na het verslaan van elke eindbaas aan het einde van het level. Simon heeft een zweep, waarmee hij vijanden vanuit acht richtingen kan aanvallen door gebruik te maken van het D-pad. Als je de vuurknop vast houdt dan wordt de zweep slap en kun je projectielen blokkeren. Met je zweep kun je ook over grote gaten slingeren. Er zijn secundaire wapens, zoals een bijl of een horloge waarmee je de tijd stil kunt zetten. Er zijn ook wapens die één van je levensharten verbruiken. Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!
 5. Super Mario World Super Mario World is een platformspel. In het spel speel je Mario. Het spel deelt veel spelelementen met de voorgaande titels, maar heeft ook diverse nieuwe elementen. De speler kan nu door speciale items ook zweven en ook is er een nieuwe draaisprong. Het spel heeft 96 levels. Er is een wereldmap, waarbij diverse kastelen verbonden zijn door paden. Op de paden zijn diverse forten, spookhuizen en andere map iconen te zien. De speler kan verschillende routes nemen om tot het doel te komen. Elke wereld heeft een eindbaas. Je kunt ook met twee spelers spelen. De spelers kunnen dan om de beurt een level kiezen op de wereldmap en deze spelen. Er zijn ook nieuwe power-ups, zoals Cape Feather, een cape waarmee Mario verder mee kan vliegen. Ook kan een power-up bewaard worden om op een later moment te gebruiken. Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest Donkey Kong Country 2 is het tweede deel in de Donkey Kong Country serie van platformspellen. In dit deel kun je spelen met Diddy Kong of Dixie Kong. Je speelt door 53 levels in 8 verschillende werelden. Er zijn diverse vijanden op het land, zoals reptielen, ratten, bijen en aasgieren. Vijanden onder water zijn onder anderen kogelvissen, palingen en haaien. Elke wereld eindigt met een eindbaas die verslagen moet worden om verder te kunnen. Vijanden kunnen verslagen worden door er op te springen of door een ton op ze te gooien. Je kunt één van de twee karakters besturen. Als er eentje geraakt wordt dan zal hij uit het beeld verdwijnen tot er een ton gepakt wordt met daarop de initialen "DK". Beide karakters hebben hun eigen speciale kenmerken. Er zijn levens te winnen door ballonnen of door 100 bananen te verzamelen. Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!
 6. De kwartfinales zitten er op; Nog 4 games over: Omdat vanmiddag al wel duidelijk was welke games de halve finale gingen halen heeft de loting ook al direct plaats gevonden. Deze verliep net als de voorgaande lotingen, dat wil zeggen, de 2 groepen games hierboven werden eerst gelijk gesteld aan elkaar en daarna werd geloot. Stap 1: 1 van de games uit pot 1 moest naar pot worden verplaatst: Met behulp van een dobbelsteen die door Bananensap werd geworpen werd bepaald dat dit Donkey Kong Country 2 werd. Stap 2: De 2 overige games uit pot 1 werden ingevuld in de 2 battles; The Legend Of Zelda en Super Mario World konden elkaar daardoor dus niet meer treffen; Vervolgens werd met behulp van dezelfde dobbelsteen bepaald welke game het tegen The Legend Of Zelda op zou nemen en welke game er tegenover Super Mario World zou komen te staan. Het lot heeft bepaald dat onderstaande halve finales werden geloot: De halve finales vinden plaats vanaf 18 juni, dus volgende week wederom geen battles. Er vinden nu geen lotingen meer plaats; De 2 verliezende games van de halve finales strijden een week later tegen elkaar om de 3e plaats De winnende games strijden in diezelfde week tegen elkaar om de titel "Beste SNES Game volgens retroforum" De OP is volledig bijgewerkt.
 7. Super Mario World gaat door naar de halve finales.
 8. Super Castlevania IV gaat door naar de halve finales.
 9. Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest gaat door naar de halve finales.
 10. The Legend Of Zelda, A Link To The Past gaat door naar de halve finales.
 11. En ook deze battle is wat mij betreft een makkie; Zoals meerdere malen aangegeven vind ik Super Mario World een zwaar overrated game en zéker niet beter dan zijn voorgangers. Daarnaast heb ik, ondanks vaak gevraagd nog altijd geen duidelijk antwoord gelezen over hoe je langs die geheime uitgangen kunt komen, waar ik vroeger uuuren heb rondgelopen. Dus wat mij betreft is de winnaar van deze battle de man die sneller schiet dan zijn schaduw, Lucky Luke.
 12. Tja... Super Tennis heeft er al best wat favoriete games uitgeknikkerd en tegen mijn verwachting in de kwart finale weten te bereiken. En nu staat het tegenover Super Castlevania, ook één van mijn favoriete reeksen. Dit deel is niet de allerbeste van de reeks, maar toch vind ik Super Castlevania IV beter t.o.v. Super Tennis en dus mag dit spel van mij door naar de halve finale.
 13. Jammer dat Soccer Shootout het uitgerekend op moet nemen tegen mijn favoriete SNES spel... Toch vind ik het zeer knap dat een spel die in de voorronde uitgeschakeld zou zijn uiteindelijk toch nog de kwart finale weet te halen. Maar hier is het wat mij betreft dan toch echt eindstation en gaat Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest door.
 14. Zoals gezegd heb ik persoonlijk niets met Zombies, terwijl de The Legend Of Zelda reeks één van mijn meest favoriete reeksen aller tijden is. A Link To The Past is voor mij op zijn minst een halve finalist en eigenlijk hoort het spel nu ook in de finale te komen, kijkende naar de laatste 8 games die nog over zijn. Ik ga dus voor The Legend Of Zelda - A Link To The Past.
 15. Nog 8 games in de race dus. Deze week de kwartfinales, dus volgende week zijn er nog slechts 4 games over. Hieronder weer de links naar de topics: Kwart Finale 1: The Legend Of Zelda - A Link To The Past Vs. Zombies Ate My Neighbors Kwart Finale 2: Donkey Kong Country 2 - Diddy's Kong Quest Vs. Soccer Shootout Kwart Finale 3: Super Tennis Vs. Super Castlevania IV Kwart Finale 4: Super Mario World Vs. Lucky Luke
×