Jump to content

RM

Moderator Retroforum
 • Content Count

  4,918
 • Joined

 • Last visited

About RM

 • Rank
  Dig Dug
 • Birthday 12/31/1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen, TV Programma's, Pools, Contests...
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recent Profile Visitors

6,635 profile views
 1. RM

  Galgje #13

  Er is er ook maar 1
 2. RM

  [NL] Dommel (1988)

  Ik heb ook even zitten zoeken: Er bestaan 52 afleveringen en per aflevering zijn er 2 verhalen, dus in totaal die 104 afleveringen/verhalen. Het blijkt dat de Nederlandse lijst niet te vinden is op internet. Wel heb ik gevonddn dat de originele naam van Dommel in het Frans Culiver is en zodoende vond ik ook dat de tekenfilmserie de naam Wowser heeft gekregen. Ik ben daar dan verder op gaan zoeken (dus Wowser + episodes) en zo kwam ik op een site uit waarop de complete lijst met afleveringen stond.... in het Frans. Conclusie: De lijst die op bierdopje.nl staat is de juiste volgorde van de afleveringen zoals ze ook op DVD zijn uitgegeven (Wowser met Franse taal). De verklaring waarom de titels bij jou niet kloppen is waarschijnlijk omdat deze lijst de letterlijke vertalingen uit het Frans zijn en ze bij de Nederlandse versie soms gekozen kunnen hebben voor een andere titel. Link naar de site: https://www.thetvdb.com/series/wowser/seasons/1
 3. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Ja en nu dus niet meer, omdat daar nu ook zo'n snelle afgrijslijke nieuwe serie van is .
 4. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Wat ik ermee wil zeggen is dat ik al blij ben als er DVD's verschijnen. Hoe het er op staat maakt mij niet uit, als ik het maar kan kijken .
 5. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Slordig, maar het is nog vroeg Tja PS3 kan het, maar ik ben meer van Nintendo .
 6. RM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Wellicht leuk om jullie even mee te nemen in een stukje van een Whats App gesprek tussen MarsM en mezelf; Let vooral op de datum .
 7. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Maar dat is weer een andere "discussie", voor zover dat een discussie te noemen is want ik ben het met je eens dat de beelden veel mooier kunnen/zijn . En ook dat is feitelijk een keus die je nu nog voor jezelf kunt maken; Ik ben tevreden genoeg met een DVD omdat ik niet onnodig hoef te investeren in een blu-ray speler. Om een voorbeeld te geven: Voordat de blu-ray kwam had ik al de gehele James Bond collectie op DVD en later werd deze dus ook op blu-ray uitgebracht. Maar ik ga dan niet alles nog een keer kopen . Het grote probleem in Nederland is gewoon dat zoals ik al eerder schreef alles verzadigd is en de Nederlandse bedrijven geen risico's meer willen nemen. Het gevolg is simpelweg dat series niet meer op DVD (of blu-ray) komen of dat series halverwege niet meer uitkomen op DVD of blu-ray (zoals The Simpsons). En ze vallen nu ook één voor één allemaal om. Zonde.
 8. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Kan mij niet schelen hoor. Als de afleveringen er maar op staan
 9. RM

  Ducktales (1987, NL)

  Ik wel. Er is nu een hele mooie serie die op de computer is gemaakt, dus de oude is niet meer interessant. Datzelfde heb je met Ducktales, Teenage Mutant Ninja Turtles, Blinky Bill, Calimero, Wacky Races, ... Dat is overigens niet alleen met tekenfilms; Je ziet het ook gebeuren met Thunderbirds en De Fabeltjeskrant.
 10. RM

  DVD releases waar jij op zit te wachten

  Tja en dan komen we dus weer terug op een andere discussie die de conclusie voor deze discussie aanvult; Nederland is verzadigd en zit steeds meer enkel op streamingsdiensten en daardoor durven uitgevers geen DVD's meer uit te geven, omdat ze bang zijn dat ze niet verkopen ("de markt is er te klein voor"). Gevolg: DVD's verdwijnen langzamerhand uit de markt en streaming it is, terwijl daar veel mensen (waaronder ikzelf) niet om hebben gevraagd. Vergelijkend met Belgie en Duitsland wordt het aanbod hier steeds minder, terwijl dat in de genoemde landen gelijk blijft of groeit. En dat is niet alleen met DVD's, maar ook met bijvoorbeeld strips . En om dan de brug weer te leggen naar de synchronisaties; Als je dan de originele versie wilt zien moet je dus of streamen (waar ik niet op zit te wachten) of je moet een DVD zien te vinden (prettige wedstrijd hier in Nederland) of je moet er al op een illegale manier aan proberen te komen (bijvoorbeeld downloaden), want op TV wordt het niet meer uitgezonden. Het is daarom niet gek dat veel Nederlanders bestellingen in het buitenland plaatsen, er veel illegaal wordt gedownload en dat websites groeien en stenen bedrijven failliet gaan, maar we zijn er met zijn allen wel steeds weer verbaasd over . Gisteren vernam ik in het nieuws dat Nederland op de tweede plaats staat als het gaat om de meeste illegale bestanden die op servers staan en worden aangeboden; Enkel Amerika staat (nog) boven ons.
 11. RM

  Game of Thrones

  Ik ben inmiddels al aardig gespoilerd door MarsM . Maar kon je dan wel wat zien van aflevering 3, want ik begreep dat die zeer donker is...?
 12. RM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Of ze gokte erop dat iedereen het goed of iedereen het juist fout zou hebben, want dan werd de pot ook niet hoger .
 13. RM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Maar wie zegt dat de Mol de vragen en de daarbij behorende antwoorden wist? Had ze tijd tussendoor om gebrieft re worden door Gilles?
 14. RM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  De uitslag is inmiddels bekend; We weten wie de Mol, de winnaar en de verliezer van dit seizoen zijn. De OP is inmiddels bijgewerkt. LET OP: Als je niet gespoilerd wilt worden moet je de OP en de onderstaande spoiler tag vermijden totdat je de aflevering hebt gezien! Wil je weten wie de pool heeft gewonnen en wie de runner-up award heeft gewonnen? Dat zijn...
 15. RM

  De Mol 2019 (BE) Pool

  Ga daar maar van uit Axel is het sowieso niet (veel te veel gecorrigeerd) en Bas is ook te constant en is niet ineens in de laatste afleveringen mol gedrag aan het vertonen .
×