Jump to content

RM

Moderator Retroforum
 • Content Count

  5,242
 • Joined

 • Last visited

About RM

 • Rank
  Mappy
 • Birthday 12/31/1983

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

9,380 profile views
 1. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Ik speel met de gedachten om het format van zowel de Pool van de Nederlandse als de Vlaamse Mol te combineren tot 1 format. Dus van Nederland worden dat dan waarschijnlijk wekelijks vragen over de Mol, maar geen 100 vragen en geen rode schermen meer en van Belgie de jokerverdeling (misschien net iets anders) en daarnaast wekelijks inzetten op wie de Mol is en wie de afvaller is, maar niet meer het "gokken" op wie uiteindelijk winnaar en verliezer worden. Doordat dat eruit wordt gehaald gaat dat ook inhouden dat het geven van tussenstanden lastig(er) wordt, maar dan wordt de Pool wel "eerlijker" en dan wordt degene die op de juiste Mol zit en degene die de afvallers juist voorspeld wel meer beloond. Met dit format wordt dan de Nederlandse Pool ingekort (terug naar de basis) en de Vlaamse Pool wordt dan uitgebreid ten opzichte van de huidige Pool. Daarnaast denk ik nog aan enkele kleine aanpassingen.
 2. RM

  Wie is de Mol? # 2

  Naar alle waarschijnlijkheid begint het jubileumseizoen van Wie Is De Mol in september. Is er behoefte om hiervoor een Pool te houden? Ik zeg er wel meteen bij dat het geen uitgebreide Pool gaat worden zoals we de afgelopen 2 jaar hebben gedaan .
 3. Ik heb ook nog een pb uit staan, maar Mars heeft het de laatste tijd druk met werk
 4. Kijk, en daar ben ik het 100% mee eens
 5. En der rest van je bericht... Zeer interessant om te lezen, dank! Dit ben ik niet helemaal met je eens, gezien ik echt het idee heb dat dit land afhankelijk is. Zoals ik zei verschijnen er anno 2020 nog wel altijd (tekenfilm)series op DVD in landen als Duitsland en UK. Kennelijk durven zij het in deze tijd nog wel aan om series uit te brengen en heerst daar een andere mentaliteit; En wat bedoel ik met mentaliteit? In Nederland wordt er voornamelijk geen keuze meer gelaten aan het publiek en wordt iedereen dezelfde hoek in gedrukt; streamen of anders niets. Er wordt geen/te weinig rekening gehouden met mensen die daar niet op zitten te wachten. En daarnaast hebben Nederlanders ook een echte handelsgeest; - De boxen van Commissaris Rex die je aanhaalde van uitgever Bridge bevatte de pilot en de tweedelige aflevering uit seizoen 3 op box 1, terwijl op box 2 de afleveringen "moser's tod" en "der neue" bevat. Toen ze in de winkel lagen kon je ze kopen voor 22 euro, terwijl je er nu 80 euro per stuk voor neer mag leggen. - als er boxen verkocht worden dan worden deze ook vaak geript en op internet aangeboden, wat ook niet ten goede komt aan de verkoop van originele dvd's. Zelfs als een serie nog loopt op tv en de afleveringen van het hele seizoen al op npo start staan, dan staan de afleveringen een dag na pkaatsing al op youtube zoals bij Flikken Maastricht seizoen 14 gebeurde. - En met de corona tijd zie je nu ook dat de prijzen van seizoenen van series die op/door webwinkels aangeboden worden ook de lucht inschieten, omdat men weet dat er een kleine oplage is gemaakt en die seizoenen lastig of zelfs niet te vinden zijn. Voorbeelden? Costa seizoen 1 en Moordvrouw seizoen 6 en 7 . Dus dat wat jij aangeeft is zeker waar, maar dat creeert het volk ook zelf; In Nederland wordt alles kapot gemaakt, terwijl Duitsers en Britten beschaafder omgaan op dit onderwerp.
 6. Dat er minder DVD's uitkomen dat geldt zeker voor Nederland, voor landen als Duitsland zou er nog wel eens een mogelijkheid kunnen zijn. Nederland loopt met heel veel dingen voorop, zo ook met streaming. Wat ik al zei, de Duitsers hebben ook jaren gewacht en gehoopt op de Kommissar Rex serie op DVD. Die was nooit compleet en ineens komt Fernsehjuwelen vanuit het niets met de serie aanzetten. En met de gehele Alarm Fur Cobra 11 serie zouden ze er ook voor kunnen kiezen om de serie online aan te bieden, maar de DVD's blijven nog steeds uitkomen, net als Der Clown, die ook volledig is uitgebracht
 7. Mag van mij ook zonder hoor . Maar daar heb ik ook nog wel hoop op, gezien ze in Duitsland ook de hele serie van Kommissar Rex op DVD uitbrengen (en daar al bijna mee klaar zijn, want alleen het laatste seizoen moet nog los worden uitgebracht)
 8. RM

  Bassie & Adriaan #11

  Andersom . Doordat alles op youtube staat komen er geen DVD's meer.
 9. RM

  Bassie & Adriaan #11

  Het is klinkklare onzin. Die series komen al jaren allemaal (met uitzondering van de Sleutel) 's avonds en 's nachts langs op Telekids dus daar kun je ze ook elke week allemaal bekijken. En waarschijnlijk heeft Aad geen ruimte meer op zijn server om alle content aan te blijven bieden; Het zal vast ook wel iets met geld te maken hebben.
 10. RM

  Bassie & Adriaan #11

  Wat? Zo'n beetje iedere regel! En dan heb ik het nog niet eens over de vele overbodige spaties.
 11. RM

  Oude video's van K3?

  Gaan we weer
 12. RM

  Nintendo Switch

  Dat heb ik ook nooit begrepen; Je koopt bewust een console om er op te spelen en als je er op uitgekeken raakt dan leg je het even weg om er op een later moment weer op te spelen (retro gevoel?). Wij hebben ook nog NES, gameboy, Wii en WiiU spellen liggen en spelen er ook nog regelmatig op. Waarom zou je door willen verkopen? De enige reden die ik kan bedenken is dat je krap bij kas zou zitten, maar dan zou je je uberhaupt af moeten vragen of je dan wel een dergelijke uitgave moet doen .
 13. Ik heb het topic even gesplitst
 14. RM

  De Mol 2020 (BE) Pool

  Met die reden is het wellicht goed om de opzet van de Pool lichtelijk aan te passen (en daarmee gelijk te kijken naar de Pool opzet voor de NL versie)... Als we puur kijken naar het afgelopen seizoen van zowel NL als BE dan blijkt dat de NL versie qua programma door niemand gewaardeerd wordt (en terecht), waardoor de Pool opzet te uitgebreid (en teveel werk) is, terwijl de Vlaamse versie qua programma fantastisch is, maar de Pool opzet meer geluk dan tactiek is. Daarom ga ik (al dan niet samen met MarsM) de komende tijd nadenken over een aangepaste Pool die we voor zowel NL als BE kunnen gebruiken, die niet al te veel tijd kost qua organisatie en invullen per week en die makkelijk begrijpbaar is. Back to basic .
 15. Nouuu.... Ik schiet ook lekker op . Nog een lange weg te gaan...
×