Ga naar inhoud

RM

Moderator Retroforum
 • Aantal items

  4503
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over RM

 • Titel
  Dig Dug
 • Verjaardag 31-12-1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recente bezoekers van dit profiel

3837 profielweergaven
 1. Beste SNES Game: Beste 32-10

  Deze battle is ook zo'n afweging voor mij. Ik heb met Super Mario World niet veel. Zoals al gezegd vind ik de graphics van dit spel echt een stap terug, zeker in vergelijking met de NES (Super Mario bros.3) en de levels zijn gewoon te pittig. Ik heb het enkele weken geleden nog gespeeld en ik was er vrij snel al wel klaar mee. En die loop(s) waar MarsM en ik het al een aantal keren over hebben gehad vind ik ook een beduidend minder onderdeel. Echter bij Battletoads Double Dragon heb ik geen enkel raakvlak en dit spel heb ik ook niet veel gesteund. Als ik dan een keuze zou moeten maken dan zal ik dus ondanks alles eerder voor Mario kiezen en dus stem ik ook op Super Mario World. Overigens kwam ik op youtube dit filmpje tegen (en dat ziet er wel tof uit). Ik hoop alleen niet dat ze al die oude games op gaan lappen en op de Switch gaan uitbrengen. Ik zag ook al filmpjes van Galaxy 3 en Sunshine 2, maar die zijn zo goed als zeker fanmade.
 2. De Mol 2018 (BE) Pool

  Same here. Dit is ook het moment dat er klappen gaan vallen in de pool standen .
 3. Er is er één jarig! #2

  Van harte gefeliciteerd hinse
 4. Nog 24 games in de race voor de titel beste SNES game volgens Retroforum. We gaan gauw verder met inmiddels alweer de 3e week van de eerste ronde in de Knock-Out fase. Hieronder de links naar de topics; Beste 32-9: Secret Of Mana Vs. Soccer Shootout Beste 32-10: Super Mario World Vs. Battletoads Double Dragon Beste 32-11: Mega Man X Vs. Harvest Moon Beste 32-12: Kirby's Fun Pak Vs. Super Castlevania IV
 5. Beste SNES Game: Beste 32-12

  Kirby's Fun Pak Kirby’s Fun Pak is een platformspel. Het is een combinatie van 8 games. De meeste games zijn platformspellen maar er zijn ook mini-games. In dit spel speel je als Kirby, die het scherm rond kan vliegen en blokjes kan inademen en uitspugen. Je kunt ook vijanden inslikken. Bij sommige vijanden neem je hun specialiteit over. Een unieke eigenschap van dit spel is de toevoeging van helpers. Als een specialiteit is overgenomen dan kan men kiezen om deze om te zetten in een helper. Deze kan dan bestuurd worden door een tweede speler of door de computer. Als de specialiteit is omgezet in een helper dan kan het ook weer terug omgezet worden. Super Castlevania IV Super Castlevania IV is het eerste deel uit de serie dat uit is gekomen voor de SNES. Je speelt Simon Belmont, een vampierjager. Je hebt drie levens en je kunt je levensmeter opnieuw vullen door voorwerpen te pakken die de vijanden en kandelaars laten vallen. Het kan ook met de Magic Crystal die je ontvangt na het verslaan van elke eindbaas aan het einde van het level. Simon heeft een zweep, waarmee hij vijanden vanuit acht richtingen kan aanvallen door gebruik te maken van het D-pad. Als je de vuurknop vast houdt dan wordt de zweep slap en kun je projectielen blokkeren. Met je zweep kun je ook over grote gaten slingeren. Er zijn secundaire wapens, zoals een bijl of een horloge waarmee je de tijd stil kunt zetten. Er zijn ook wapens die één van je levensharten verbruiken. Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!
 6. Beste SNES Game: Beste 32-11

  Mega Man X Mega Man X is het eerste deel van een nieuwe serie Mega Man spellen. In deze serie speelt men het personage X. De bedoeling is de levels te doorlopen en om eindbazen aan het eind van het level te verslaan. Na het verslaan krijgt X het wapen van de eindbaas. De besturing is verbeterd. Je hebt meer controle bij het glijden over de grond. Je kunt muren beklimmen, springen en versnellen in de lucht, zodat je verder kunt springen. Ook kan X capsules vinden die diverse kenmerken van hem zullen verbeteren, zoals zijn bewapening, helm, schoenen, borstplaat en arm cannon. Ook kunnen de wapens van de eindbazen verbeterd worden, waardoor er een alternatieve mogelijkheid om te vuren ontstaat. Harvest Moon Harvest Moon is een landbouwsimulatie RPG. Je speelt een jonge jongen die na zijn vaders dood de boerderij moet overnemen. Het doel van het spel is om de boerderij te repareren en te onderhouden. De speler kiest zelf welke tijd hij besteed aan dagelijkse taken, zoals landbouw, vee fokken, vissen en verzamelen van voedsel. Elke dag moeten de planten water krijgen. Dieren moeten gevoerd worden. Koeien hebben zelfs nog meer aandacht nodig; Je moet tegen ze praten, ze borstelen en melken. De wereld is een vochtig subtropisch landschap en verandert met de seizoenen mee. Er zijn drie gebieden: De boerderij, het stadje en de berg. Er zijn diverse groenten en fruit te verbouwen. Ook heb je diverse gereedschappen, zoals een gieter, bijl of een schoffel. Je kunt diverse dieren houden, zoals een hond of een paard. Ook kun je trouwen en er zijn ook speciale gebeurtenissen, zoals festivals of natuurrampen. Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!
 7. Beste SNES Game: Beste 32-10

  Super Mario World Super Mario World is een platformspel. In het spel speel je Mario. Het spel deelt veel spelelementen met de voorgaande titels, maar heeft ook diverse nieuwe elementen. De speler kan nu door speciale items ook zweven en ook is er een nieuwe draaisprong. Het spel heeft 96 levels. Er is een wereldmap, waarbij diverse kastelen verbonden zijn door paden. Op de paden zijn diverse forten, spookhuizen en andere map iconen te zien. De speler kan verschillende routes nemen om tot het doel te komen. Elke wereld heeft een eindbaas. Je kunt ook met twee spelers spelen. De spelers kunnen dan om de beurt een level kiezen op de wereldmap en deze spelen. Er zijn ook nieuwe power-ups, zoals Cape Feather, een cape waarmee Mario verder mee kan vliegen. Ook kan een power-up bewaard worden om op een later moment te gebruiken. Battletoads Double Dragon Het vechtspel Battletoads & Double Dragon is een kruising tussen Double Dragon en Battletoads. Je kunt een karakter kiezen uit één van de twee games. Hiermee moet je zeven stadia doorlopen en alle vijanden schoppen en slaan. Aan het eind van elk stadium bevindt zich een eindbaas die je moet verslaan. Het spel kan gespeeld worden met 1 of 2 spelers. Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!
 8. Beste SNES Game: Beste 32-9

  Secret Of Mana Secret Of Mana is een actie RPG, waarbij je de wereld van bovenaf ziet. Anders dan in andere spellen is er een realtime vechtsysteem. Je navigeert door de wereld en moet diverse vijanden verslaan. Je bestuurt één van de drie karakters, bestaande uit een held, een meisje en een kabouter. Elk karakter heeft zijn eigen sterkten en zwaktes; De held kan geen magie gebruiken maar is sneller met wapens, Het meisje is een genezer die ondersteunende spreuken kan gebruiken en de kabouter kan aanvallende spreuken gebruiken. Om magie te leren moet je Elementals bevrijden. Er zijn acht Elementals die de elementen vertegenwoordigen zoals water, aarde en leven en elk element geeft de karakters weer verschillende spreuken. Soccer Shootout Soccer Shoutout is een voetbalspel dat uit is gekomen in Japan. Je ziet het veld van de zijkant. Je kunt je spelers in diverse formaties of op willekeurige locaties plaatsen. Je kunt met zijn vieren spelen. Er zijn diverse toernooien die je kunt spelen. Ook kun je penalties spelen, zaalvoetbal spelen of trainen. Er is ook een overzicht van het hele veld bovenaan het scherm. Er zijn diverse realistische bewegingen. Je kunt zelf je strategie kiezen: Neutraal, aanvallend of verdedigend. Bij eigen doelpunten krijg je een ander filmpje dan bij normale doelpunten. Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!
 9. Beste SNES Game: Beste 32-8

  Super Tennis wint op basis van meerderheid van jurystemmen en gaat door naar de achtste finales.
 10. Beste SNES Game: Beste 32-7

  Kirby's Dream Land 3 wint op basis van meerderheid van jurystemmen en gaat door naar de achtste finales.
 11. Beste SNES Game: Beste 32-6

  Tiny Toon Adventures - Buster Busts Loose! gaat door naar de achtste finales.
 12. Beste SNES Game: Beste 32-5

  Goof Troop wint op basis van meerderheid van jurystemmen en gaat door naar de achtste finales.
 13. De Mol 2018 (BE) Pool

  De stand in de OP is weer bijgewerkt, dus als je nog niet wilt weten wie er af is gevallen doe je er verstandig aan de OP te vermijden
 14. Er is er één jarig! #2

  Van harte popje!
 15. Overlijdens in het nieuws #2

  Acteur 'Mini-Me' Verne Troyer (49) overleden De acteur Verne Troyer, beter bekend als 'Mini-Me' uit de Austin Powers is vandaag op 49-jarige leeftijd overleden. Dat zegt een statement op de officiële Instagram- en Facebookpagina van de man. "Het is met veel verdriet en zwaarmoedigheid dat we u mededelen dat Verne vandaag is overleden", begint het statement. Hoewel in het statement wordt gesproken over depressie en zelfmoord, wordt er niet vastgesteld dat dat de doodsoorzaak van de acteur is. Troyer werd in april nog opgenomen in het ziekenhuis omdat hij alcoholvergiftiging zou hebben en suïcidaal en overstuur zou zijn. Troyer was daarvoor al vaker opgenomen geweest in een afkickkliniek vanwege zijn alcoholproblemen. Of dit te maken heeft met Troyer's dood is niet bekend. Het statement vertelt over de moeilijke tijden die Troyer heeft gekend. ,,Verne was ook een vechter als het aankwam op zijn eigen gevechten. Door de jaren heen heeft hij geworsteld en gewonnen, geworsteld en gewonnen, geworsteld, nog even gevochten, maar helaas was het dit keer te veel." Troyer werd bekend bij het grote publiek door zijn rol in de Austin Powers series als Mini-Me.
×