Jump to content

Integra

User
 • Content Count

  421
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Integra

 1. Hahaha.... Zal een uitdaging worden met een "oven" die alleen Chinees lult!
 2. Tsja, IVC is een Amerikaans bedrijf.... Het had daar minder succes dan Ampex, maar was wel degelijk vertegenwoordigd. Maar of het nu Ampex of IVC is, deze Memorex tapes moeten eerst gebakken worden. Zowel Ampex als IVC zijn bij In-Archive/Artisan aanwezig in "PAL" en "NTSC".
 3. Die tapes zijn gelijk aan een arsenaal IVC tapes die we hebben liggen ter digitalisatie.... Aangezien IVC wel veelgebruikt is in Europa en het systeem uit 1967 is, zou het dus buiten Ampex ook IVC kunnen zijn. Wel is zeker dat deze tapes eerst gebakken moeten worden, anders lopen ze geheid vast op de scanner.
 4. Ik heb je mail voorbij zien komen (deze was onverhoopt bij "spam" terecht gekomen. Er zal nu dan wel antwoord van gaan komen (van Inn-Archive of Artisan)
 5. De content van de C-Format tapes.... Ruw cameramateriaal en gemonteerde versies in verschillende tapen. Reclame materiaal voor het merk Salomon (ski schoenen) De VCR's zijn off air opnamen van ski wedstrijden van 1978 - 1986 VHS, Video 8, en mini DV is gewoon home video. XDCAM zijn reclame spots van een cake fabriek.
 6. Wat wil je weten? De content? Geen geheim hoor.
 7. Momenteel geen Umatic te digitaliseren, dus die recorders hebben nog effe vakantie. Een nest tapes... Een zegswijze hier in de omgeving... Een flinke partij ;)
 8. Ook hier weer lekker bezig... Een tijdelijke opstelling gemaakt voor wat digitaliseerwerk. Een flinke stapel C-format tapes, een doos vol VHS, een tas vol Video 8, een paar mini DV, wat XDCAM schijfjes en straks nog een partij VCR tapes (1500 en 1700 reeks) Hier eerst de C-format aan de test met bediening via de computer! Het werkt!
 9. Oude Ampex formaat (welke ook in stereo geleverd is), Ikegami heeft een systeem gehad, Philips EL3400/3402, Grundig had een eigen formaat, ook Sony heeft er 2....
 10. Inn-Archive is van René Kroon, René Kroon is mijn werkgever Artisan is van Jan Plomp, onze concullega die in hetzelfde pand zit. Johan Glas is een concurrent die toevallig (eigenlijk door een foutje van René) in hetzelfde pand zit. Ik weet dat Jan (Artisan) het op het moment erg druk heeft en ook René komt eigenlijk om in het werk... Maar vragen kan natuurlijk altijd.
 11. Wel effe calibreren op de juiste levels dan Hij gaat standaard uit van +4dBu @ 600 Ohm balanced. Met een verloopje en op lijn niveau wijk je daar best veel van af.
 12. Ik moet ook nog minimaal 10 jaar voor die halve eeuw... Buikje is er sinds kort wel, maar ik vrees dat dat vooral komt door het eten bij de NOS en rond het Mediapark
 13. Is de capstan vrij? Het wil wel eens gebeuren dat de tape aan de capstan kleeft en er dus omheen draait. In dat geval word ie dikker van de tape en past het niet meer door het gat van de lift. Verder zie ik 'm niet volledig in of uitrijgen? Wil hij wel spoelen en spelen? Soms raakt het mechaniek van tijd en dan zit het ook muurvast. En doe ons een plezier.... Maakt NOOIT weer "vertical" video....
 14. De sepmag tape er dus niet bij.... Maakt het een beetje waardeloos naar mijn idee...
 15. De Quadruplex recorders konden ook al kleur opnemen en weergeven. Een paar andere systemen deden dat ook. De A Format kreeg echter pas later de mogelijkheid tot kleur.
 16. Als de datum van de opname klopt, is het vrijwel zeker geen kleur.
 17. Die Glas ja Daarom ook meer concurrent dan concullega of collega... Al heb ik zelf geen moeite met hem hoor.
 18. Ja zeker. Inn-Archive heeft inderdaad een goed werkende NTSC C-format staan. (heb ik recent nog een tape mee overgezet) Artisan zit bij ons in het pand, we werken samen. En gesproken met Johan? Glas? Da's weer een concurrent die wél bij ons in het pand zit.
 19. Het is waarschijnlijk Ampex, maar kan ook IVC zijn. De spoel op de foto is vrijwel zeker een 8 inch. Standaard maat voor Ampex en IVC. Zelf een machine zoeken, proberen te herstellen is een kostbare grap. Daarnaast weet een TBC er gemiddeld geen raad mee, dus om het signaal stabiel te krijgen om te kunnen capturen, is wederom een uitdaging. Afspelen op een C-Format zal niet lukken... Geluid zal er zijn (verkeerde snelheid) maar geen beeld! Wél beeld te herkennen tijdens het spoelen. Naar mijn weten heeft Artisan deze VR-serie machines staan in 50Hz variant. Op ko
 20. Het heeft toch iets magisch
 21. Kijkje in de keuken (video afdeling) Er komt nog meer bij! maar dit is op het moment mijn werkplek. Wegschrijven van materiaal doen we zowel op de computers als op tape (meestal Digibeta of HDCAM) Op dit moment is in deze ruimte aanwezig: VHS, SVHS, Digital S/D9, Betamax, Umatic, Umatic H/BVU, Umatic SP, Betacam, Betacam SP, Betacam SX, Digital Betacam, Betacam IMX, HDCAM, HDCAM SR, DV, DVCAM, DVCPRO, DVCPRO 50, DVCPRO HD, HDV, Video 8, Video Hi8, D1, D2, D3, D5, MII, A-Format, B-Format, C-Format, Quadruplex... Alles in PAL/SECAM/NTSC. Daarnaast nog vele andere syste
 22. Geen idee of ik daar iets over mag zeggen, maar ik heb er geen idee van.... Wat omroepen bepalen heb ik geen weet van of invloed op
 23. Geen idee, maar eerste generatie Umatic tapes zijn doorgaans onmogelijk af te spelen zonder bakken en cleanen... Natuurlijk probeer ik het wel, maar deze had binnen een seconde de koppen vol... Meermaals. Zelfs na meermaals cleanen. Na het bakken speelde de tape prima, de opname zelf was echter matig (opgenomen in 1978, dub vanaf film)
 24. Daar heb ik wel al een paar voor gedaan... Waarvan één tape wel in erg slechte staat was
 25. Oud topic! Laatste bericht over een verhuizing van het bedrijf in januari 2019. Alles prachtig opgebouwd daar... Echter eind 2019 kregen we te horen dat de afdeling opgedoekt werd en we konden vertrekken. Sinds januari 2020 was ik dus officieel werkloos. Ineens kreeg ik een telefoontje van een "concurrent" of ik eens langs wilde komen. Daaruit volgde een werkaanbod. Ik mag nu officieel zeggen dat ik sinds 1 mei dit jaar in dienst ben van Inn-Archive in Hilversum (op het mediapark). Mijn werk bestaat nu uit het digitaliseren van lastige en moeili
×
×
 • Create New...