Jump to content

Integra

User
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Integra

 1. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik geloof dat ik 250,- betaald heb.... is al wat jaartjes terug
 2. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik heb 'm ook! Hoge kwaliteit, vreselijk goede converters!
 3. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Verder hoef je je om condensatoren in de 51 niet heel erg druk te maken... is bijna nooit iets mis mee. Wel zijn de potmeters berucht (oxidatie).
 4. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Wat betreft de tape.... Als het zó veel troep af geeft dat hij vastloopt, helpt zelfs bakken meestal niet meer (wij zitten ook nog met een 50 tap tapes die we niet spelend krijgen) En die meter..... Op welke stand staat de knop? (audio 1, audio 2, audio 3, Video in, RF? Op 3 zul je mogelijk een tijdcode horen. op 1 en 2 is de audio track (met volume regelbaar (knop er naast). Video in geeft natuurlijk het inkomend signaal weer en RF het door de koppen gelezen signaal van de tape. BCN51 is een stuk eenvoudiger te herstellen en operationeel te houden dan de 52 Daarnaast geeft ie ook een beter beeld en is minder kritisch met tape!
 5. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Filter inderdaad gewoon vervangen door afzuigkap filter Wat betreft de zekering, controleer even de beide spanningsregelaars op die kaart.
 6. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Tsja, helaas zijn ze door elkaar gebruikt. Volgens mij is in de service manual wel iets te vinden over welke motor bij welke module en aansturing moet..... Zou ik na moeten kijken. Mijn baas heeft de manuals.
 7. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Dat is een deel afregeling.... Of hij ziet de pulsen van de capstan niet, of hij ziet de pulsen van de spoelmotor niet. Dat word geregeld door de electronica die dus absoluut bij elkaar moet passen. We hebben al eens een sensor stuk gehad, afstellen komt nauwkeurig.
 8. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Die module in de slomo unit kan ook een blank of optie zijn... Zal eens kijken bij die van ons wat daar in zit. Een 51 kun je overigens zonder heel veel risico aanzetten. Het kan altijd dat er een elco ploft o.i.d. maar er zal verder geen gevolg schade ontstaan (i.t.t. een 52)
 9. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Elcaset is inderdaad een kortlevend systeem geweest. Heb daar meerdere recorders voor staan. Maar het komt vrijwel nooit voor.
 10. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Nee, nog nooit, al heb ik wel een kennis die daar werkzaam in is.
 11. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  In eigen beheer over te zetten
 12. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Zoals inmiddels bekend, ga ik wel door met de hobby... Veel spullen wel al verkocht en er gaat evengoed nog spul weg. Echter sommige dingen kan ik toch niet over m'n hart verkrijgen (ook al eerder gezegd ) Ik heb nu de volledige zolderverdieping uitgetekend zoals de plannen er nu voor staan, Dit is natuurlijk uitgaande dat de geplande apparatuur ook allemaal naar behoren werkt (het meeste werkt, maar een aantal dingen behoeven nog reparatie...) Nou ja, kijk en geniet: Links boven is klein maar fijn... Dit is de plek waar ik consumenten video systemen heb staan en ook het capture en edit werk zal gaan doen. Er is de mogelijkheid om losse machines neer te zetten en aan te sluiten (systemen die ik weinig gebruik of te veel ruimte innemen, zoals de 8mm filmscanner die dus op een rolbaar frame elders staat) Links onder is plek voor tapes, de opgeslagen apparaten en de pro video systemen. Deze zijn op afstand (links boven) te bedienen. Ook zie je op de "vloer" een rails waarover één van de kasten kan schuiven (dat genereert ruimte). Rechts boven is m'n opname studio met daarin instrumenten en meersporige opname apparatuur. Rechts onder is de audio studio voor digitaliseren van diverse systemen. Ook hier is weer ruimte voor tapes. Over de gehele ruimte zit nog weer een verlaagd plafond met aan beide zijden van de ruimte een luik... Ook hierop is opslag. Dan een idee van de opstellingen: Links boven: Links onder: Rechts boven: Rechts onder: Je ziet, het is nog best veel. Maar zonder leven is ook niet echt iets.... Daarnaast heb ik steeds meer klussen waarvan ik het geheel ook weer kan onderhouden.
 13. Laatst opgehaald voor mijn werkgever. Dit 150 kilo kleine (ja, dit is een kleintje) tafeltje had 8 jaar geleden voor het laatst gelopen. Daarna verwaarloosd weggezet, nat geworden en beschadigd. Het houten blad was gescheurd, speaker front vol deuken en nog erger, het loopwerk flink roestig en zat muur vast. Eerst dus de tafel volledig gedemonteerd. Blad hersteld en speakerfront uitgedeukt. Daarna het frame schoongemaakt, alle bekabeling nagelopen (één van de DIN bussen was van een print afgebroken.... Daar zat behoorlijk herstelwerk aan.) Schoteldragers gedemonteerd en schoongemaakt. Drupje olie, nieuw vet en nieuwe lagers en weer monteren in het frame. Toen het bovenblad weer op het frame gezet. Het loopwerk was niet meer helemaal compleet en een aantal onderdelen te slecht om te redden. Gelukkig zijn hiervoor nog onderdelen te krijgen! Vuil, roest en narigheid! Uit elkaar zie zooi en schoonmaken! En weer opbouwen, deels nieuwe onderdelen. Zelfs de lagers zaten vast! En dan natuurlijk het loopwerk in het blad hangen en hopen dat het werkt! Na alle snaren omgelegd te hebben (alles loopt op één motor die in het frame hangt) en alle bekabeling doorgetrokken en aangesloten konden we eindelijk testen! En hij werkt! Loopt heerlijk stel en soepel. Wel zit er nog wat afstel werk aan. Dat komt volgende week, maak dan gelijk een filmpje! Het was tricky! Afgelopen dinsdag het apparaat uit Bremen opgehaald... en 4 april moet hij afgeleverd worden bij de klant (verhuur) Erg korte deadline, maar wel spannend
 14. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  De Steenbecks hebben sprockets en dat komt er best wel op aan. Maar ze zijn ideaal om materiaal te bekijken om te oordelen wat er wel of niet gedigitaliseerd zal worden. We hebben ook tafels met dubbel loopwerk en dubbel monitor. Dan kun je 2 films naast elkaar bekijken. Vaak zijn er van 1 onderwerp, meerdere "identieke" films aanwezig en zo kunnen we vergelijken welke de beste is
 15. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  Het voordeel van onze scanners en Perfotape players, is dat ze enkel capstans hebben en geen sprockets. Zodoende dus geen problemen met gekrompen of uitgerekte film/tape
 16. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  Jazeker, in SD, HD, 2K of 4K Met Comopt (optisch), Commag (magnetisch) en/of Sepmag (magnetisch - perfotape) geluid
 17. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  In geval van 1 spoor is het 1/4 van de tape, wat nog best breed is (tot 4 spoor komt het meest voor bij meersporen, bij 8 sporen zijn de tracks smaller) De snelheid is afhankelijk van de geschoten film waar het bij hoort.... 24 of 25 frames. Kwaliteit is gemiddeld aanzienlijk hoger dan dat van een consumenten reel to reel, redelijk vergelijkbaar met dat van een Pro (studio) reel to reel.
 18. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  Dat is dus perfotape. Een magneetband met perforatie. Meest gangbare is 16mm, maar 17,5 en 35mm bestaat ook. Spoor indelingen gaan van 1 tot 8 tracks (1 is gangbaar)
 19. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  Klopt, dat is perfotape, waarbij 16mm de meest gangbare is (er zijn ook andere maten) Hier hebben we ook aparte recorders/players voor
 20. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  Tsja, deze is een leuke combi.... rolprentjes met optisch of magnetisch geluid... én eventueel een combi met separaat magneetband Maar hij is helemaal klaar nu
 21. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  We hebben meer van dit soort tafels, voor 8, 16 en 35mm film. Deze worden gebruikt om de film te beoordelen en controleren. We hebben er ook een waar 2 films tegelijk op kunnen met een dubbele monitor. Heel handig als je 2 eigenlijk gelijke films wil vergelijken om te bepalen welke er gedigitaliseerd gaat worden. Monteren doen we er niet meer mee. Lassen en herstel gebeurt op spoeltafels. Daar is geen beeld of geluid bij nodig. Digitaliseren doen we met filmscanners (realtime) naar keuze in SD, HD, 2K of 4K. Scanners zijn van MWA of BlacMagic. Ook hebben we losse Perfotape (audio) players die synchroon mee kunnen lopen met de filmscanner. Audio staat soms op een losse tape.
 22. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Vraagt m'n baas of ik effe naar Bremen op en neer wil om een Steenbeck 16mm filmviewer/editor op te halen..... Geld voor betaling en benzine staat al op je rekening.... Uren krijg je ook betaald. Oké Kom ik daar, verkoper in de stress.... dat past NOOIT in die auto.... écht wel! Wel 2 als het moet! Anyway... Morgen het ding afleveren op de zaak en dan restaureren zodat ie gebruikt kan worden. Moet er ook nog een halen uit Stuttgart en eentje uit Bonn Achterbank had niet eens plat gehoeven.... Auto is best nog wel breed van binnen, tafel is 112cm en er is aan beide kanten nog speling Verder laat de wagen van rugleuning tot achterklep een lengte toe van bijna 2 meter Van buiten lijkt ie veel kleiner.
 23. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Vandaag de machientjes op de werkvloer een service beurt gegeven. Ze mogen van de week weer aan de gang
 24. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Succes.... Wij hebben ze allemaal weggedonderd (stuk of 15) Allemaal de beeldbuis op. Die dingen gingen destijds ongeveer 2 jaar mee en dan was het gebeurd. Om die reden zette de NOB er altijd Barco monitoren in. In Duitsland werd er meestal een Panasonic of later een Sony ingezet.
 25. Integra

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Klopt, daarom van het geluid eerst een kopie gemaakt naar audio tape om vervolgens na de las weer terug te dubben op de video tape. Meerdere machines was destijds niet echt bruikbaar.... Er was te veel verlies en ze waren nog niet te synchroniseren waardoor een electronische las met video gewoon niet mogelijk was. Dit kwam pas later.
×