Ga naar inhoud

Integra

User
 • Aantal items

  236
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Integra

 1. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Fuli tapes zijn doorgaans wel veilig om zonder behandeling te spelen. Zelfs als er witte schimmel op zit, kunnen ze gewoon op de machine. Andere merken zijn risico tapes... Agfa tapes moet je domweg niet aan beginnen, Zelf 20 keer bakken en 100 keer cleanen helpt niets... Ze slopen je machine!
 2. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Tapes altijd bakken en cleanen. Heel misschien heb je geluk dat een tape goed loopt, maar het kan je zo de koppen kosten als dat niet het geval is. Wat betreft vervoer: Rechtop! De 52 kan helaas niet in delen zoals de 51....
 3. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Die tapes zullen lastig worden vrees ik.... Highband portable (dus -s tapes) zijn niet breed bezaaid. De meesten zullen inmiddels zelfs wel versleten of kleverig zijn.. Mogelijk kan ie overweg met SP -S tapes.... Maar die zijn vrij schaars omdat toen Umatic SP op de markt was, Betacam de Umatic Higband al verdrongen had... Ik heb zelf nog wel een aantal -s tapes, maar vrijwel enkel lowband.. En dat vreet een Highband/BVU machine niet.... (krijg je geen goed signaal op)
 4. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Tsja, machines worden schaarser en mensen willen hun oude materiaal toch graag digitaal hebben. Voor mij is het nog hobby, maar op m'n werk draaien er heel veel machines om te digitaliseren. Alleen al voor VHS staan daar 20 recorders tegelijk te spelen van 8 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds, elke dag.
 5. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Kleine wijziging in mijn plannen. Bescheiden werkplekje blijft. Maar toch ook wat pro machines (onder het mom van je krijgt er geen zak voor maar bent ook nooit weer in de gelegenheid ze aan te schaffen). Ik krijg steeds meer aanvraag voor digitaliseerwerk, dus zet het toch maar door. Ondertussen druk met m'n werkgever in overleg betreffende mijn toekomst. Ik hoop daar te kunnen blijven. Maar goed... Plannen zijn gemaakt... Een kleine hoek op zolder voor m'n "digitaliseerplek" Hierin dus de computer, maar ook wat afspeel apparatuur zoals Betamax, V2000, ¼" VT, DV, VHS/SVHS, Video 8/Hi8, Laserdisc, XDCAM en een 8mm filmscanner. (andere systemen als VCR en EJAI nog steeds beschikbaar, maar niet in vaste opstelling. En natuurlijk TBC, Normvertaler, Colorcorrector, converters en andere "benodigde" rand apparatuur. Gekozen recorders en weergevers zijn hier: Sony BM-2100 (gemodificeerd) met JVC 3CCD optical block. Sony PDW-1500 Sony DSR-45 Sony EVO-9500 Sony EV-S1000 Sony SL-HF100 Sony SL-C9 Sony DHR-1000 Philips VR2340 Philips VR-1000 (gemodificeerd) Pioneer CLD-V2300D (in PAL mode) Pioneer CLD-V2300D (in NTSC mode) Akai VT-700 Van boven bekeken (ja, dat open vlak is slechts ruim genoeg om een bureaustoel tussen te schuiven ) En een overzicht: En dan in de ruimte er naast (welke ook deels opslagruimte is) voor de pro machines welke middels RS422 te bedienen zijn op afstand. De C-Format, Umatic SP, IMX, Beta SX, Beta SP, Digital Betacam, DVCAM, DVCPRO, MII en SVHS. Hierbij natuurlijk ook de scope voor afregeling (wat toch op de machine zelf moet gebeuren) switchers om signalen van een machine te kiezen welke naar de andere ruimte gaan) en een TBC voor de Umatic. Andere apparaten hebben hun eigen interne TBC's. Gekozen machines zijn hier: Sony BVH-3100PS Sony BVW-75P Sony DVW-A500P Sony DNW-A75P Sony MSW-M2100EP Sony DSR-85P Sony VO-9850P Panasonic AU-65H Panasonic AJ-D455 JVC BR-S622E Daarnaast zullen nog de audio ruimtes volgen natuurlijk. Maar dat komt later.
 6. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  BCN geeft óf geen zichtbaar beeld, óf geen toonbaar beeld (matig en niet om aan te zien), óf perfect beeld. Dat laatste enkel bij goede tape, goede machine, juiste voorwaarden en juiste afstelling. Bedenk wel dat vrijwel geen enkele tape zonder behandeling goed zal lopen en vrijwel zeker de machine sloopt. Houd er ook rekening mee dat de BCN machines een hekel hebben aan verplaatsen... Voor mobiel gebruik zijn ze een ramp.... Nu werkt hij, je gaat rijden, komt aan op bestemming: 99% kans dat ie het niet meer doet (hele machine zal weer gecalibreerd moeten worden) We zijn momenteel bezig met een verhuizing van het bedrijf waar ik werk. Alle 23 BCN machines werkten voor vertrek. een 15 kilometer verderop zijn ze uit de vrachtwagen gekomen (alles heel rustig en beheerst gegaan). Bij aankomst nieuwe pand: geen enkele werkt nog! Inmiddels heb ik er 6 al weer werkend, de rest volgt... Maar er zit veel tijd in. En eigenlijk moeten ze gewoon altijd aan blijven en elke dag draaien.... @ BVU: Heb je nog Higband -S tapes dan?
 7. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Ik vermoed enkel TROS
 8. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Geen idee wat er mee gedaan word... Waarschijnlijk slechts weggezet om nooit weer iets mee te doen Mogelijk online opvraagbaar of te bekijken.... Maar geen enkel plan voor duplicatie of publicatie.
 9. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Nog een C-Format, maar dan van Ampex... eerste model (VPR2 (ja, er was een VPR1, maar dat was een A format... Waarvan de meesten later zijn omgebouwd naar C- ) Hoewel veel gebruikt door de BBC... Een vergelijkbare drama bak als de BCN. Met dat verschil: Als ie werkt, en hij blijft 24 uur per dag aan en loopt tenminste 8 uur per dag.. dan blijft ie werken. Zet 'm 1 dag uit en de tantalen gaan vuurspugen met brandgaten in de multilayer printen tot gevolg. Verder is het een onhandig apparaat, max speelduur 1,5 uur, je moet nog veel zelf regelen en is afhankelijk van externe rand apparatuur.... Voor mij nooit weer een Ampex
 10. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Nog een aantekening... Het zijn dus echt verschillende systemen, waarbij elk systeem ook nog varianten heeft die niet uitwisselbaar zijn.... Bekijk het als: Betamax - Betacam... zelfde cassette, ander systeem VHS - M.... zelfde zelfde cassette, ander systeem En vele anderen.
 11. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Dat klopt deels.... Ik weet wie het spul moest gaan digitaliseren. De opdrachtgever heeft zich echter niet zomaar teruggetrokken. Het materiaal was gemaakt en betaald met staatsgeld. Zodoende zou digitalisatie ook met staatsgeld betaald worden en daar gaf de staat geen toestemming voor. Wel weet ik dat er nu toch een weg gevonden is om in ieder geval een groot deel van het huidige archief alsnog te laten digitaliseren. Gedigitaliseerd materiaal gaat rechtstreeks via stream naar Beeld&Geluid.
 12. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Er zijn vele soorten 1 inch recorders die allemaal niet uitwisselbaar zijn.... A-Format (waarbij de oer zwartwit versie en latere kleur versie niet uitwisselbaar zijn met de laatste generatie A-Format (VPR-1) B-Format (BCN) C-Format IVC Philips BCH C-HDV C-HDD (digitaal) En nog een aantal anderen. Het is dan ook lastig om te oordelen welk systeem er eigenlijk gebruikt is. In een aantal gevallen is er aan de leeftijd en kleur van de tape wel iets te zeggen. Zo ook een kenmerk of de tape de magnetische laag aan de binnenzijde heeft (zoals bijv. A- en C-format) of juist aan de buitenzijde (bijv. B-format en IVC) Soms is een tape verkeerd opgespoeld, waardoor ie niet alleen achterstevoren ligt, maar mogelijk ook binnenstebuiten (afhankelijk van machine die de tape gespeeld of gespoeld heeft) Ook de andere open reel formaten kom je dit bij tegen... ¼ inch, ½ inch, 2 inch... Zelfs bij 2 inch quadruplex is de tape niet altijd uitwisselbaar. Er zijn nog de verschillen in snelheid en low, high en ultra high band. Verder zijn alle tapes nogal makkelijk te verwarren met audio tapes en soms zelfs data tapes.
 13. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Wat dat betreft... jammer dat de NOB enkel B-format gebruikte (de meeste anderen hadden C-format) Doe mij maar de Sony C-... Alle delen nog verkrijgbaar (al zijn koppen erg duur), betrouwbaar, kan bijna alles zelf, elke dombo kan er mee werken en hij stelt weinig eisen. Enige wat écht nodig is om een BVH-3100 goed te laten werken: Een plek waar 73 kilo op kan staan en 500W aan beschikbare stroom Het was altijd mijn droom machine en hij gaat ook zeker niet weg!
 14. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Voor cleaning hebben wij deze staan. geschikt voor B en C tapes.
 15. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Sony heeft nooit BCN gemaakt, enkel C-Format. Die zijn doorgaans betrouwbaar (al is de tape dezelfde ellende) De BCN op de foto is een 51, compacter bestaat niet. Er is wel een nieuwer type (52) die is groter! Maar daar vind je helemaal geen onderdelen meer voor, ze presteren minder (beeld is minder goed en gevoeliger voor tape/dropouts) Deze zijn inwendig volledig digitaal gestuurd, maar ook deze gaan stuk en dan heb je helemaal een probleem. Afregelen is moeilijker omdat veel digitaal gebeurt. Ze zijn vooral luxer uitgevoerd met meer functies en er kunnen grotere tapes op. Ook zijn ze nóg zwaarder Voor verdere werking eisen ze dezelfde voorwaarden en randapparatuur als de 51. Er is nog wel de BCN20... Dat is een portable recorder. Max 1 uur (dus kleine spoel) en geen TBC. Weergave er van is mogelijk, maar instabiel en zwartwit. De opgenomen tape moet dus in principe afgespeeld worden op een 51 of 52
 16. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Hoe is je technische kennis of budget? BCN machines werken nooit en/of nooit lang. Van nieuw af was het een drama (helaas) Veel onderdelen zijn niet meer te krijgen en niet vervangbaar door andere delen. Koppen gaan 1000 uur mee, daarna is het einde. En je zult een studie moeten volgen om de machine af te regelen, moet bij elke tape weer. (Blacklevel, Video level, Color level, Color fase, Video fase, SC fase, Total RF level, Differential gain, Sync pulse timing, Servo timing, Headswitching, Head RF balance. TBC timing, Audio....) Elk afregelpunt heeft effect op elk ander afregelpunt. Vaste volgorde aanhouden en blijven meten. Verder nodig: - Extenderboards om de machine te kunnen calibreren. - Natuurlijk een een referentie tape (juiste signalen) om de machine te kunnen calibreren (calibratie is regelmatig nodig... eigenlijk elke keer als de machine weer word ingeschakeld) - Een zéér stabiele blackburst generator. - Waveform monitor (met DG functie) - Vectorscope. - Indien tapes van NOB, waarschijnlijk ook een Telcom C4 unit (ruisonderdrukker, werd standaard gebruikt maar is niet standaard in de machine) - Oven en cleaner voor tapes (geen enkele tape speelt zonder behandeling, al is behandeling geen garantie voor spelen. Ampex, Sony en Fuji is na behandeling vrijwel altijd goed te doen, Scotch/3M is een 50/50 kans, Agfa, Kodak/Eastman en Basf/Emtec kun je vergeten. Niet alleen helpt behandeling bij die laatsten niet om ze speelbaar te maken, maar ze slopen ook de koppen en de motoren. - En natuurlijk ruimte veel stroom en een hele stevige vloer Voor mij al een aantal jaren een uitdaging om de machines op m'n werk draaiend te houden (elke dag vallen er wel een paar uit). We hebben het geluk dat we veel reserve onderdelen en koppen hebben, maar het houd een keer op... Een BCN kan verschrikkelijk goed beeld geven, echt ongekend, echter, de machine kan NIETS zelf. Dus alles moet met de hand ingeregeld worden.
 17. Verhuizing naar een nieuw en groter pand, erg druk!!!! Het oude pand werd te klein
 18. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Zelfde met VHS tapes..... Video in meerdere varianten, Stereo audio (in PCM recorder), Multitrack audio (ADAT).... Maar ook Betacam..... Diverse vormen en Digibeta is zelfs gebruikt als tapestreamer!
 19. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Laatste video8 bandje werd door geen van mijn machines herkend..... Geen video8, geen Hi8, geen Digital 8..... Geen SP, geen LP...... Geen PAL en geen NTSC.... Wél CTL! Zou het? Ja hoor, blijkt DTRS te zijn.... 8 kanaals digitals multitrack audio. Er stond duidelijk iets op de tape, maar niets werd herkenbaar in beeld gebracht. Als er nu ook geen CTL aanwezig was geweest, dan was het een data tape geweest (ook voor 8mm zijn tapestreamers geweest)
 20. Een paar weken geleden, werd er mij een BCN machine aangeboden in Bussum. Ik heb daar zelf geen ruimte of doel voor, maar gezien mijn werk toch even voorgelegd aan m'n baas. De machine is welkom en de baas betaald de bijkomende kosten. Gezien het een groot apparaat is en niet alleen een machine betreft, maar ook reserve delen en tapes, heb ik besloten naar Bussum te rijden met een bakwagen. Na een rit van totaal 300km stond het bij mij thuis:
 21. LOL Op linkdin bied ie ze voor veel minder aan Maar als je serieus een zoekt, kan effe contact opnemen geen kwaad
 22. Dan weet jij meer dan ik De duurste is 450,- (ken Jan Plomp persoonlijk )
 23. Ik weet dat Artisan in Hilversum er een aantal ter verkoop heeft.....
 24. Integra

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Niet echt.... Bakken kan overigens nooit kwaad voor de tape.... Je zou misschien op "iets" de tape een stuk kunnen spoelen en een katoenen doekje tegen de tape houden... Dan zie je het snel genoeg....
 25. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Kleine wijziging, maar werkt beter... een scherm minder, alle computers (3 stuks) op de switch. En wat een touwtjes
×