Jump to content

Spiny Norman

User
 • Content Count

  338
 • Joined

 • Last visited

About Spiny Norman

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Console
  granieten lego

Profile Fields

 • Interesses
  Bla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Spiny Norman

  [NL] Bassie & Adriaan: De Huilende Professor

  Let op de datums hier. Alle reacties vóór de vorige zijn uit 2015.
 2. Spiny Norman

  Posts een 'like' geven

  Zo'n knop blijft trouwens problematisch als iemand eens een keer slecht nieuws mededeelt. Bv. (in dit geval fictief): "Mijn hond is dood..." "LIKE!"
 3. Spiny Norman

  Disney+

  Wacht even, er zijn dus dingen die níet van disney zijn?? 😮
 4. Spiny Norman

  Disney+

  Zeker geen Superworm Jim...?
 5. Spiny Norman

  Posts een 'like' geven

  Zelf lig ik er niet wakker van als het wél gebeurt; als je het nutteloos vindt, dan kan je het gewoon negeren en er niet aan mee doen.
 6. Spiny Norman

  Posts een 'like' geven

  Ik vind het "liken" ("waarderen"?) van berichten in theorie geen probleem alleen in de praktijk zie ik ook wel eens berichten ge'liked' die echt aantoonbaar onzin zijn. Op sommige fora is het een beetje wederzijds kontli(k)ken als ik het zo mag zeggen. Persoon A liked alles wat persoon B zegt en omgekeerd.
 7. Spiny Norman

  Disney+

  Maar na alle kritiek op de oude/nieuwe stemmen, is de vraag: welke NL versie staat er online?
 8. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #11

  Volgens mij is Adriaan wel eens ergens over een muurtje geklommen om te ontsnappen. Nou, jongens, wat een acrobaat! Ik moest het gewoon bijna aan de binnenkant van mijn ogen bekijken. Ja, hij is dat vroeger wel geweest. Maar t.t.v. al die televisieseries waren ze eigenlijk al stokoud. Wij hadden thuis de songtekst dan ook aangepast van "Adriaan is acrobaat en Bassie zit vol kattekwaad" naar "Adriaan is hoogbejaard, en Bassie is voor gek verklaard". En dat was 25 jaar geleden!!
 9. Spiny Norman

  Disney+

  En zoja, wélke Nederlandstalige versies? En ze hebben zeker geen Gummiberen...?
 10. Ey Norman!  Ik las in je sig dat jij een aflevering van "I, Claudius" zoekt en toevallig ken ik deze serie. Sterker nog: ik heb 'm in de bak staan en dat is ook de reden voor mijn reactie: ik ga hier niet de moraalridder uithangen maar... hou er rekening mee dat die serie nog altijd gevoerd wordt, ofwel: via DVD e.d. wordt verkocht. Het is dus zeker geen "abandonware" oid. Denk waarschuw ffkens. Maar... jij zoekt Ep. 9?  Hier is een gratis versie te bekijken en mogelijk ook te downloaden. Hoop dat dit kan helpen: "I, Claudius" is een fantastische serie. Leuk te zien dat jij die ook kent!

  1. Spiny Norman

   Spiny Norman

   Nee, het is iets gecompliceerder. Ik zoek een "deleted scene" die er ooit ingezeten heeft en later verwijderd is. Het is een heel verhaal, maar het komt erop neer, dat iemand die echt vroeg was met aanschaffen van een videorecorder die scène nog zou kunnen hebben.

   Trouwens, op Super Channel moet een ándere BBC-serie hebben gelopen met hetzelfde probleem. Daarom vroeg ik daarnaar. Die andere serie heette "It ain't half hot mum". Stel dat je dat ooit nog tegenkomt, achter aan een videoband of zo... (Dat was in de jaren tachtig dus er waren al meer mensen met videorecorders dus meer kans dat dat ooit nog lukt.)

  2. ShelLuser

   ShelLuser

   Weet je heel zeker dat de scene verwijderd was en het niet uitdraait op suggestie? Want daar was die serie een meester in: er zijn een heleboel mensen die bezweren dat er bepaalde scenes waren die er domweg niet zijn. Specifiek ben ik bekend met de zogenaamde 'gory' scenes; een onthoofding en de infame Caligula en zijn zuster natuurlijk. Maar uiteindelijk zie je niks, ook niet in de originele uitzendingen. Iets wat in die tijd ook helemaal niet gekund zou hebben, althans niet zomaar op TV.

  3. Spiny Norman

   Spiny Norman

   Het is zeker dat het allerlaatste shot voor de aftiteling ooit langer was. Er is papierwerk van, logboeken van de BBC. Er is ná de premiere en de eerste herhaling nog een aanpassing gedaan. (Al denk ik tegenwoordig dat dat meer gladstrijken van wat geluidsproblemen was en dat echte cut al gebeurd was.)

   Het is niet zo zeker of getuigen die zeggen dat op de Nederlandse televisie alles te zien was, het wel over diezelfde seconde (of twee) hebben. Maar de Nederlandse kopie is vrij snel besteld, als een van de eerste landen na Engeland. Technisch is het wel mogelijk dat er toen naar de onaangepaste versie werd gegrepen, per ongeluk of met opzet. Dus 50-50 kans.

   Ik volg dit soort verhalen al jaren, en er zijn wel meer rare dingen gebeurd met verloren films en series. Die andere serie die ik hierboven noemde is in Australië en Nederland nog uitgezonden op het moment dat er officieel al twee afleveringen gewist waren. Vandaar dat ik daarover begon.

 11. Spiny Norman

  Star Fleet

  Heb jij nog veel VHS-opnames van Super Channel?
 12. Spiny Norman

  The Orville

  Zeker, de franchise ST is volledig uitgemolken, net zoals James Bond en Suske en Wiske. En Star Wars. Feitelijk zijn alleen de eerste twee series van Star Trek echt onderdeel van het oorspronkelijke concept van de schepper. Maar als je serieus wilt suggereren dat dit géén afruksel van ST:TNG is, dan ben je volgens mij niet goed bezig. Natuurlijk is niets 100% origineel. Star Wars (1977) leent het plot van een Kurosawa-film (net als diverse westerns dat deden). Hergebruik is niet per sé slecht. Maar de overeenkomsten zijn in dít geval toch wel echt een stuk groter dan "allebei een ruimteschip". Je kent zo te horen beide series, dus je kan zelf toch zeker ook al zien dat de twee concepten van de serie (omgeving, samenleving, personages, soort plots) echt wel heel erg op elkaar lijken. Eind vorige eeuw was er ooit een Red Dwarf Night op de BBC, met als gastheer Patrick Stewart. Die vertelde a) dat ze Red Dwarf bijna aangeklaagd hadden voordat ze beseften dat het een parodie was, en b) in die hele avond heeft niemand de woorden "star" en "trek" achter elkaar genoemd. In dit geval is de producent van orville dezelfde als van TNG, Rick Berman. Hier is onderhands iets geregeld, daar durf ik geld op in te zetten. Als je ziet wat er allemaal niet terecht of onterecht wordt aangeklaagd door de filmindustrie... Kindertjes die een Harry-Potter website hadden... Zie bv. https://listverse.com/2018/03/01/10-disenchanting-lawsuits-involving-harry-potter/
 13. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #10

  Wow, ze hebben iemand gevonden nóg ouder dan sinterklaas!
 14. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #10

  Bassie en Adriaan en de Verloren Cassette: https://link.marktplaats.nl/m1416674080 Dit gaat blijkbaar over N1500 koopvideo??
 15. Spiny Norman

  Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien?

  Ik had ooit nog het snode plan om stiekem logo's af te knippen, soms van het einde van de film zodat het nog minder op zou vallen. Van die animaties van de distributeur/producent. Dan had ik uiteindelijk een spoel gehad met alleen maar die logo's achter elkaar. Kijken hoelang het duurt voordat mensen afhaken... Sowieso beginnen veel films tegenwoordig met anderhalve minuut logo's... Helaas nooit uitgevoerd.
×