Jump to content

Spiny Norman

User
 • Content Count

  479
 • Joined

 • Last visited

About Spiny Norman

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er zijn er toch nog twee extra opgedoken door een anonieme held... https://www.youtube.com/channel/UCStbgmLSVZ8sYKIs4KBrVNQ/
 2. Spiny Norman

  The Orville

  Met "alles is al ooit gedaan dus alles lijkt op elkaar" kun je natuurlijk wel sommige, maar niet alle dingen wegverklaren. Ik ken Der Clown alleen van naam, maar het A-Team heeft al die dingen ook niet zelf uitgevonden. Je hebt bepaalde gemeenplaatsen die al in oudgriekse tragedies voorkomen! Motieven/tropes/clichés, die zijn er nu eenmaal, en op zich zijn die niet per sé slecht. Soms is iets alleen gedeeltelijk geïnspireerd, zoals het laatste halfuur van Moonraker, zo vlak nadat Star Wars doorbrak. Niemand zou beweren dat dat toeval was. Maar dat is toch wat anders dan diepgaande en bewuste imitatie van een specifiek geheel concept of eindproduct. Star Trek is een grondig uitgewerkt concept, zeker sinds The Next Generation, ik heb wel eens de instructie voor scriptschrijvers gezien. De orville is een minder samenhangende afspiegeling. Je kan mij echt niet wijsmaken dat dit hele geval gewoon een kwestie van smaak/mening is. Zelfs als jij chocolade niet lekker vindt, dan is dat jouw mening, maar je bestrijdt niet dat chocolade algemeen als lekker beschouwd wordt. Je kan dat niet meten, of wetenschappelijk keihard definiëren, maar er is wel een soort consensus over wat wat is. In de muziek is die discussie er ook wel eens. Het Ghostbusters Theme, of een nummer van George Harrison, of Stairway to heaven, e.a. zijn allemaal beschuldigd van plagiaat en sommige zijn ook inderdaad veroordeeld.
 3. Spiny Norman

  The Orville

  Hmjah, maar dan is het toch vaak de officiële franchise met oorspronkelijke cast die zijn eigen vervolg doet. Dat is er van Star Trek óók en dan nog eens films. En daarnaast nu weer Picard. Star Trek is mogelijk de meest gereboote franchise ooit. Dan heb je nog disney dat een voor een zijn eigen animatiefilms "real-life" namaakt. Zero creativiteit, maar het levert ze wel geld op. Mij maak je evenmin blij met suske en wiske deel 7483, "de tomeloze tieten". Tragisch gewoon. Gek genoeg had ik het prima gevonden als Kingsmen een reboot was geweest van The Avengers. Nee, niet die Avengers. Ik bedoel Steed & Peel. Maar dat was nou net de enige onbewandelde weg. Maar dat is allemaal toch anders dan een compleet concept en plots jatten, en spreekwoordelijk doen alsof je neus bloedt. En dat is uiteindelijk toch wat orville doet.
 4. Spiny Norman

  The Orville

  "Net als star trek"... Oh ja? Goh, da's toevallig!! Geniet er vooral van als je het leuk vindt. Als ik een andere leeftijd had, dan zag ik verschillende series misschien 1) in omgekeerde volgorde en 2) daardoor beleefde ik dat heel anders. M.a.w. wie Star Trek TOS en TNG en een of twee andere series uit het verleden níet kent, die ziet alleen een leuke vermakelijke serie die wat minder ernstig is. Voor mij blijft het eigenlijk nog steeds die auto-vergelijking die ik al maakte. Je buurman komt thuis met de vetste auto van de hele wijk. Vul in naar eigen fantasie, maar alles zit erop en eraan. Speciale velgen, zuinig, snel, stoelverwarming, adaptive cruise control, etcetera. Alleen, het enige probleem is: hij heeft 'm gestolen, want toevallig heb ik de vorige eigenaar gekend. Dat is voor mij de perfecte parallel met orville. Zowel in het concept als in specifieke afleveringen of zelfs individuele grappen kan ik exact zeggen waar het vandaan kwam. En de delen die níet gestolen zijn, zijn meestal wat minder goed doordacht. En trouwens, die buurman heeft z'n rijbewijs nog net gehaald, maar daar is alles mee gezegd. Hij rijdt maar een beetje rond. Maar de oorspronkelijke eigenaar was een veel betere chauffeur.
 5. Oh, ik wist niet dat ze dat hadden, een "audio uit". Niet zo heel gebruikelijk bij de meeste toestellen. Laat een paar weken staan van de stroom af, dan is de spanning wel verdwenen. Schoonmaken met perslucht of een kwastje of zoiets kan ook zonder aan te raken als je voorzichtig bent. Ik ben overigens geen expert dus ik garandeer niks.
 6. Klinkt toch als schoonmaken eigenlijk? Als ik vragen mag, als je dat niet goed durft, hoe heb je dan de speaker vervangen of het geluid aangesloten op een externe versterker?
 7. 't Is inderdaad wel zo dat als je met jaartal begint, dat er dan maand en dan dag volgt. Groot naar klein. Werkt ook goed om bestanden chronologisch te ordenen. Van klein naar groot is ook prima, maar er zijn dan weer enkele zotte landen die maand en dan dag omgekeerd doen. Dezelfde sukkels die nog niet op het metrieke stelsel zitten.
 8. Is hun VARA-tijdperk even goed uitgeplozen als hun VPRO-tijdperk? Ik ben niet goed genoeg op de hoogte om daar iets van te zeggen.
 9. Twee inch? Ik ben geen expert maar dat is alweer een tijdje uit de mode, toch? Zoveel te beter, wie weet.
 10. Bedenk wel voordat je je opwindt: kranten zijn goed in het aanscherpen van dingen t.b.v. een goede kop. En ze hebben haast dus geen tijd om exact uit te zoeken waar de spreekwoordelijke klepel hangt. Hoe vaak zie ik in buitenland geen nieuwsachtige berichten over gewiste videobanden als het film moet zijn, of zelfs medewerkers die nog VHS-kopieën bewaard hadden... in 1972. Zo zou het bijvoorbeeld (mede) over al het papierwerk kunnen gaan. Al geloof ik overigens best dat er vanalles achteloos is weggesmeten (inclusief papier) als ik maar even aan mijn eigen KRO-NCRV ervaring van laatst denk. Alleen, ik wil wel meer details. Heb je een linkje? Ik ken trouwens iemand, een oudgediende uit die sector, die Richard Groothuizen waarschijnlijk wel kan contacteren. Maareh, ik zit zelf ook te wachten op contactinformatie die ik nog eens een keer van jou hoopte te krijgen eigenlijk...
 11. Toch niet Mega Mindy? Kleurenschema zou m.o.m. kunnen kloppen...
 12. Nee... Heb ook geen connecties die dat probleemloos zouden doen... (Hoewel ik er wel ooit een gezien heb bij een kringloper hier, raar maar waar, alleen die had echt onderhoud nodig.)
 13. Volgens mij was het hier omgekeerd de bedoeling: dat je de naam níet weet of géén kopie hebt. Niet dat het uitmaakt. Maar dit kan je zelf ook oppakken, zie bijvoorbeeld de volgende link: https://www.delpher.nl/nl/kranten/results?query="kunst+omdat+het+moet"+queen&page=1&sortfield=date&coll=ddd
 14. VHS kreeg dat eigenlijk pas rond de tijd dat Video 2000 al verloren had. Dus in die zin was VHS oorspronkelijk niet beter. Video 2000 had het waarschijnlijk ook gekregen; tenminste, dat lijkt logisch.
×