Jump to content

Spiny Norman

User
 • Content Count

  612
 • Joined

 • Last visited

About Spiny Norman

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Console
  granieten lego

Profile Fields

 • Interesses
  Bla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Maar goed, het is dus type A. Kán dus kleur zijn, of zw/w. Of de hele uitzending kleur is, is natuurlijk een andere vraag. Hopelijk kan het wel in eigen land. Je wilt er natuurlijk het liefste bij in de buurt zijn als het afgespeeld wordt.
 2. Glas van "umetic"? Keer mee gesproken, maar vond zijn houding erg tegenvallen. Technisch kan ik het niet beoordelen.
 3. Wist je dat...? "Ovide" de Franse naam is van de Romeinse auteur Ovidius? Eigenlijk had hij in het Engels dus Ovid moeten heten, en in het Nederlands Ovidius. Maar dat had dan weer niet gerijmd met "je kunt ze niets verbieden".
 4. Jij zegt dit voor de grap... maar ik heb hier foto's van andere forumleden voorbij zien komen waar zo'n apparaat zó tussen had gepast!! Dat is relatief weinig. Onder deze omstandigheden lijkt me dit geen fraude. Dan hadden ze zeker de hoofdprijs gevraagd! Iemand die ook met de Engelse opnames bezig is geweest schat dit in als een opname van de Amerikaanse televisie-uitzendingen. Geen verloren materiaal, maar zeker bijzonder leuk.
 5. Beide scenario's kunnen gebeuren. Dat eerste komt wel eens voor, maar het tweede ook. Er zijn van Doctor Who diverse voorbeelden bekend (bv. een filmverzamelaar had toch niet beseft dat hij twee ontbrekende afleveringen had). De derde optie is mensen die niet wíllen verkopen of delen. Maar over mogelijke vervalsingen: Er was ook een aantal maanden geleden een verkoper op ebay die stukken 16mm van doctor who verkocht, "al dan niet misschien van verloren afleveringen". De verdenking was dat hij zelf op een of andere manier nieuwe film had weten te maken en hoopte op optimistische ko
 6. Nou, optie 1 is helaas ook weer niet zo onwaarschijnlijk. Nieuwe tekst op een oud label. Een hoeksteen van alle vervalsingen. Natuurlijk hoop ik het tegenovergestelde. Maar ergens klinkt dit toch te mooi om waar te zijn. Ik vind het eigenlijk relatief weinig gegevens voor een omroep. Wie weet toch een bibliotheek dan, vandaar ook die interne registratienummers. De vraag, als er videosignaal op staat, is, zijn er in Nederland nog NTSC-apparaten voor? Mag ik deze foto's aan experts elders laten zien?
 7. De kernvraag is volgens mij, in hoeverre je dit uit handen wilt geven. Er zijn mensen als minuteman in Nederland en ik ken ook experts in Engeland. Op basis van jouw eerdere verhalen schat ik in, dat je het het leukste had gevonden om zoveel mogelijk zelf te doen; maar in dit geval zou dat best wel eens lastig kunnen blijken te zijn. Ik moet wel zeggen: áls ik een ampexband duurder wilde verkopen door te liegen, dan zou dit een van de dingen zijn, die ik op het label zou schrijven. Dit, of Doctor Who, of een of andere Amerikaanse sportwedstrijd. Aan de andere kant, enke
 8. Een van een winkel of een bedrijf, of een ZZP'er. Audiovisuele reparatiediensten.
 9. Ik denk niet, dat je er zelf iets aan kunt doen, tenzij je bereid bent heel veel te gaan leren. Een technicus zou kunnen kijken of er bv. enkele condensatoren vervangen moeten worden. Ik denk niet, dat dat gratis te regelen is. Alternatief: Mij is verteld dat na een weekje de spanning er wel af is. Dan zou je de behuizing leeg kunnen halen. Voorzichtig met de beeldbuis.
 10. Leuk als je het kan plaatsen: https://link.marktplaats.nl/m1717294316
 11. Was het niet gewoon 1,3 seconden vanaf het begin dan? Of liep het gaandeweg op totdat het op het einde dat totaal was? Een zeer lichte snelheidswijziging kan je namelijk óók doen in audacity. Merk je niks van. Je krijgt geen commentaar meer verwijderd dat onderdeel is van de opname.
 12. Als je frame-accuraat één bepaald shot vergelijkt dat eventjes doorloopt, zie je dan veel verschillen? Bv. iets als, je hebt anderhalve minuut beeld van één camera, dat duurt in het Engels 123.456 frames. Is dat in het Nederlands dan hetzelfde aantal?
 13. Ik kwam als volgt op het idee: ik had ooit een clipje van een minuut uit een verloren programma. De audio was optisch van film, maar ik had ook een geluidsopname. Ook die was eigenlijk niet enorm goed, waarschijnlijk van microfoon. Ik had die allebei in audacity. Ik toch eens op samenvoegen geklikt, om te controleren of ik 't bij benadering goed had. Het resultaat was eigenlijk beter dan elk van beide apart. Ik ben dus niet echt een specialist, maar ik geloof toch, dat samenvoegen - in DIT voorbeeld - leidde tot een track die meer compleet was in alle frequenties.
 14. Het rotste is wanneer zowel de snelheid algemeen anders is, en er ook een paar kleine verschillen zijn. Doordat er frames wegvielen ergens in de keten van uitzending naar videoband naar digitaal. Trouwens ik heb ook een liedje dat ik in twee imperfecte kopieën heb van twee televisie-uitzendingen (Scarborough Fair, maar dan niet van Simon & Garfunkel). Ik heb driftig geprobeerd dat zo goed aan te passen, dat ik het samen kon voegen om de frequenties te combineren... maar het was gewoon té moeilijk, ook al was het maar een paar minuten.
 15. Als je in audacity gaat werken, nog deze tips: Je kan de video gewoon erin slepen, audacity trekt dan de audio er vanzelf wel uit. Je moet wel goed ingezoomed zijn Je kan "project opslaan" doen, je hoeft dus niet alles in een keer te doen of halverwege te exporteren.
×
×
 • Create New...