Ga naar inhoud

Spiny Norman

User
 • Aantal items

  178
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Spiny Norman

 • Titel
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  Bla
 • Console
  granieten lego

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Spiny Norman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Ik bedoelde in de data van deze band. 😛
 2. Spiny Norman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Eigenlijk wordt het alleen maar mysterieuzer, omdat je je afvraagt waarvoor ze computersystemen precies gebruikten. Aansturing van apparaten, opslag van resultaten, administratie? En ik zie bijvoorbeeld nergens een "Like" knop???
 3. Spiny Norman

  Rommelmarkten

  Werkelijk? Ik kan me van bv. 15 jaar geleden altijd alleen maar met echte kraampjes herinneren, en auto's ergens verderop. Maar ja, ik had toen geen auto, dus misschien kom je het dan ook niet zo gauw tegen.
 4. Spiny Norman

  Rommelmarkten

  Zoals jouw foto's aangeven is de "kofferruimte-rommelmarkt" hier ook in opkomst. Ik weet niet of dat een jaar of 10 geleden of vorige eeuw in NL ook al bestond eigenlijk?
 5. Spiny Norman

  Tekenfilmstemmen

  https://nos.nl/artikel/2242216-tv-kijken-op-z-n-duits-npo-gaat-experimenteren-met-nasynchronisatie-tv-serie.html https://nos.nl/artikel/2242322-waarom-synchroniseert-barry-atsma-zichzelf-na.html
 6. Spiny Norman

  De archieven van de televisie #2

  Ik durf het bijna niet te vragen... Een buitenlandse zangeres die ooit in het voorprogramma van Rene Froger stond vroeg me naar een tape. Kan je dat emailadres misschien per PM delen? Ik zal het ook even als bericht sturen maar die ziet men nog wel eens over het hoofd.
 7. Spiny Norman

  De archieven van de televisie #2

  Alle items binnen die reeks / dat project dan. Met archeologie hebben ze ook wel eens zoiets gedaan, en astronomie (het langlopende Sky At Night), hoewel dat minder compleet & alomvattend was. Maar het blijft dan toch eerder de uitzondering dan de regel.
 8. Spiny Norman

  De archieven van de televisie #2

  Ja, van dat éne programma. En hun genome-site is ook best cool als je je namen & data wilt checken. Maar al die tonnen aan materiaal van de afgelopen 60 jaar of meer? Ze hadden BBC store, maar dat ligt ook alweer op z'n gat. Je hebt geen openbare catalogus, en je kan niets nabestellen behalve onder zeer bijzondere omstandigheden. Natuurlijk hebben ze ook minstens 10 keer zoveel als B&G, dus dat gaat niet zomaar 1, 2, 3. Maar toch. In vergelijking met de omringende landen heeft B&G ook z'n pluspunten.
 9. Spiny Norman

  De archieven van de televisie #2

  Moet trouwens toch wel zeggen, B&G moge dan volgens sommigen een gatenkaas zijn, het is best redelijk beschreven allemaal, uitgesplitst en geïtemiseerd. Een heel enkele keer kom ik een spelfaut tegen die zoeken moeilijker maakt maar dat is met name in buitenlands materiaal. E.e.a is "niet bekend" maar wat wil je. Ik heb na jarenlang dingen opzoeken nu pas een voorbeeld gevonden waar er een drager weggevallen is zodat er een uur ontbreekt dat wel beschreven is. Heeft even geduurd dus.
 10. Spiny Norman

  Kijk jij nog analoog?

  't Is een beetje vergelijkbaar met het dichtgooien van de treinstations. Als je geen pas (bij je) hebt, loop je maar lekker een kilometer om. Het idee van een publieke, openbare dienst is er gewoon vanaf geraakt.
 11. Spiny Norman

  Kijk jij nog analoog?

  Ik kijk wel nog analoog. Niet vaak, maar wel soms. Ik heb zelfs nog een CRT-beeldbuis, al zou ik niet janken als die morgen stukging. Heeft gewoon geen prioriteit voor mij. 't Is een typische zet om iedereen een nieuw abonnement + nieuw toestel door de strot te douwen.
 12. Zucht, dat ziet er spannend uit... Over de banden gesproken, Koot + Bie is een enkele keer nog wel eens aangepast voor herhaling/release vanwege rechtenproblemen. En films KUNNEN soms TV versies zijn die extra materiaal bevatten. Ofwel extra scenes, ofwel "open matte" d.w.z. extra pixels boven en onder. Exorcist 2 kán daar een voorbeeld van zijn, of helemaal niet.
 13. Spiny Norman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Nou vrij veel mensen in het algemeen hebben eerst een conclusie, en zoeken daar dan argumenten bij. Zelfs in Nederland had ik een tijd een erg gereformeerde collega die erop stónd dat Obama niet in Amerika geboren was. Dat wist hij zelf persoonlijk en met zekerheid. Gewoon omdat dat was wat hij in zijn rechts-christelijke hoek wilde horen. Jammer van de tapes. Het moet intrigerend zijn geweest om te doen en om zover te komen. Praktisch archeologie!
 14. Spiny Norman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Iemand die echt gelooft in die complottheorie heeft daar vast wel een antwoord op. Bijvoorbeeld, amateurs zijn bedrogen met valse signalen, of het waren gewoon spionnen (net zoals de halve communistische partij Nederland blijkbaar uit infiltranten van de BVD bestond). Daar lult zo iemand zich nog wel uit en dan kan jij nooit bewijzen dat het niet zo was... 🤯
 15. Spiny Norman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  West-Europa had in "het complot" kunnen zitten omdat ze geen ruzie in de NAVO wilden. Maar de sovietunie, die waren net verslagen in de ruimterace en die hadden écht geen kans laten liggen als er iets niet in de haak was. (Dit was voordat de Russen de Amerikaanse president in hun macht hadden, welteverstaan.)
×