Ga naar inhoud

Spiny Norman

User
 • Aantal items

  218
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Spiny Norman

 • Titel
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  Bla
 • Console
  granieten lego

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Spiny Norman

  Het nieuwe sociale netwerk, ANVIL

  't Is een aflevering van Black Mirror, toch?
 2. Ik ben geen chemicus, als je dat misschien van wikipedia hebt, dan bewijst dat niet per se of het wel of niet zo is. Ik weet alleen dat bij normale temperaturen nitraatfilm niet spontaan zal ontbranden. https://amianet.org/wp-content/uploads/Resource-Nitrate-Identifying-and-Handling.pdf Er is meer bewijs voor spontane zelfontbranding bij mensen dan bij nitraatfilm. Overigens wel mooie foto's. Ik neem aan dat het ijken van zwart- en witpunten vóór het scannen al heel wat winst op kan leveren?
 3. Nou... Nee. Dat is NIET zo. Niet verhitten of bij open vuur houden, en oppassen als er rare luchtjes vanaf komen. Áls de boel in de fik vliegt is het bijna niet te blussen. Maar verder is het geen bom ofzo. Het enige wat je daarmee bereikt is dat mensen in paniek oude films weggooien die potentieel cultureel waardevol kunnen zijn. Als het in een afgesloten doosje zit, komt er geen zuurstof bij, en ik moet nog zien dat er iets kan branden zonder goeie ouwe O2. Het heeft wel een vrij lage zelfontbrandingstemperatuur, daarom was het wél een probleem in projectoren vanwege de hitte van de lamp. Daarbij zijn dit FOTO(film)rolletjes, dus het zou iets van 12 seconden speelfilm zijn. Als dat toch vlamvat, dan is dat relatief snel uitgebrand t.o.v. een speelfilm waarvan zelfs de allerkortste akte toch al snel 600 seconden duurt. Ik heb enkele jaren lang 5 aktes in huis gehad en ik leef nog. Ik heb zelfs een keer geprobeerd een heel klein stukje buiten aan te steken, en het wilde tot mijn verbazing niet zo lukken. Het is niet Scheveningen? Het is in ieder geval aan de kust, daar lag "toevallig" al een grote bunker. Ik ben er één keer geweest met bovengenoemde films. Ik meen dat het echter niet die van EYE was (EYE reageerde uiterst lauwtjes destijds toen ik ze aan hen aanbood).
 4. Spiny Norman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Dat is een zeer serieuze VHS recorder uit 1984 blijkbaar. Panasonic AG-6200. Zoeentje waarvan je de kwaliteit kan merken puur aan het feit dat het ding best wel wat weegt. Ik stond wel in de verleiding hoor, maar ik heb zo weinig meer met VHS te maken tegenwoordig...
 5. Spiny Norman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Welke van de twee?
 6. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #10

  Bij "liedjes uit grootmoeders tijd" denk ik altijd: Dus eigenlijk van B & A's eigen tijd?
 7. Spiny Norman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Gevonden maar niet gekocht: Panasonic AG-6200 Corona PPC-400-22
 8. Spiny Norman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Dat laatste is wel jammer ja.
 9. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #10

  Rond 2:30-3:00 heeft hij anders nergens last van. Topje van nagel zie ik echt niet. Volgens mij is dit bijna niet mogelijk tenzij je met je duim je pink omlaag houdt. Jeugdtrauma of niet, pink en ringvinger zijn niet volledig onafhankelijk beweegbaar, zo is de hand nu eenmaal (nog uit de tijd dat we niet rechtop liepen maar in bomen zaten).
 10. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #10

  Adriaan kan niet tellen! Op 6:15 steekt hij DRIE vingers op...
 11. Spiny Norman

  Ondertiteling (Kees Beentjes???)

  Het is al vaker over tekenfilmstemmen en inspreken gegaan. Nou eens iets over ondertiteling. Tot mijn grote verbazing zag ik dit artikel voorbijkomen in het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/01/de-meest-gelezen-man-van-nederland-1350246-a843623 Wat mij dus erg verbaast is dat Kees Beentjes hier onthaald wordt als een soort meester in het vak... Maar de enige reden dat ik zijn naam al kende, zijn de nogal oubollige vertalingen die hij soms geeft voor vloeken en schelden. Denk aan dingen als "overgehaalde druiloor", leuk in een oude Suske & Wiske maar past niet echt in een Tarentino-film. (Dit voorbeeld heb ik overigens nu net verzonnen.) Een overleden klasgenoot van de middelbare school had me erop geattendeerd. Ligt dat nou aan mij? Had iemand anders hier hem al op de radar?
 12. Spiny Norman

  Langste ketting van verloopstekkertjes

  Regel 2. Het hoeft niet te werken. Ik denk niet dat er echt nog een goed signaal door mijn voorbeeld heenkomt. Regel 3. Geen kabeltjes. (Anders was ik van DIN wel naar audio gegaan.)
 13. Spiny Norman

  Langste ketting van verloopstekkertjes

  Hebben jullie ook wel eens voor de grap al die verloopstekkertjes op elkaar gezet om te kijken hoever je kwam? Hier is mijn poging met o.a. seriële poort, PS/2, DIN, en USB. Score: negen punten. (Meerdere keren heen en weer tussen hetzelfde formaat is bij dezen toegestaan, omdat ik de wedstrijd bedacht heb en dus de regels mag maken.)
 14. Spiny Norman

  Lachen om idiote veilingen / prijzen

  Uit principe repareer ik alleen met ducttape en/of tie-wraps.
 15. Spiny Norman

  Lachen om idiote veilingen / prijzen

  Inmiddels staat de teller op 41 euro??? Typisch geval van "nou breekt m'n klomp"!
×