Ga naar inhoud

Spiny Norman

User
 • Aantal items

  152
 • Donations

  € 0,00 
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Spiny Norman

 • Titel
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  Bla
 • Console
  granieten lego

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Spiny Norman

  Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Nou, er was wel een Amerikaanse poging tot Blackadder, "The secret diary of Desmond Pfeiffer", die werd neergesabeld omdat het racistisch zou zijn - met name door mensen die er geen seconde van gezien hadden. Nu was het totale onderbroekenlol - maar dat is 'Allo 'allo óók. Ik heb de slechte reputatie die die (eerste) serie heeft altijd onterecht gevonden. Maar goed, in de VS begrijpen ze zelfspot en antihelden niet. Over 'Allo 'allo dan nog even, terug naar het beginonderwerp. Da's trouwens wel weer een leuk voorbeeld van iets wat je nu niet meer zo snel zult hebben, nu we tientallen zenders hebben: Een serie die IEDEREEN kent. Ergens had dat toch wel wat, als verbindende factor ofzo.
 2. Spiny Norman

  Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Mijn bezwaar daartegen was meer dat er maar 2 grappen waren: 1 dat het hitler was en 2 de imitatie-jaren 50 Amerikaanse sitcom-stijl. Da's wel dunnetjes zeg, twee grappen voor 9 keer 25 minuten (en die afleveringen bestaan allemaal nog)! Aangezien er dingen bestaan als 'Allo 'allo, The producers (2x) en La vita e bella, en dat allemaal geaccepteerd is*, kan je niet echt aanvoeren dat je geen grappen over WWII kan of mag maken. We raken van het pad af hier, maar dat wou ik dan weer kwijt. (Overigens was Heil honey op een digitaal kanaal te zien dat direct na aflevering 1 werd overgekocht. Allerlei zelfbenoemde "autoriteiten" op youtube e.d. zeggen altijd dat de serie na een aflevering werd stopgezet vanwege protesten, maar het schijnt de overname geweest te zijn die er een eind aan maakte.) * Bonusmateriaal bij 'Allo 'allo is overigens een discussieprogramma waarin nota bene een vrouw uit Nederland bezwaar maakt tegen komische behandeling van het onderwerp WWII. Maar goed, 'Allo 'allo wordt tegenwoordig toch door niemand als omstreden beschouwd hoop ik.
 3. Spiny Norman

  Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Ja je moet wel weer oppassen voor een "greatest hits"-syndroom, dat alle middelmatige zooi inmiddels is uitgefilterd zodat je alleen maar goeie indrukken overhoudt van tijdperk X. En aan de andere kant, nú kan je tenminste wel al die dingen nog vinden. Als je vroeger een aflevering of film had gemist - wij hadden thuis geen videorecorder - dan had je pech! Nu kan je toch bijna* alles van vroeger wel te pakken krijgen. Staat het niet op youtube / marktplaats / bol? Dan bestellen we een on-demand kopie bij B&G. Overigens ben ik desondanks net als jij best negatief over wat er vandaag de dag voorbij komt aan onsamenhangende meuk. * Zijn nog steeds uitzonderingen op.
 4. Spiny Norman

  Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Films meer diepgang, hmm... Zélfs in een filmhuis zou ik eraan twijfelen. E.e.a aan arthouse-films komt op mij toch over als simpelweg vaag en onbegrijpelijk zonder dat dat het per sé tot kunst verheft. Over de gewone bioscoopfilms zal ik maar helemaal zwijgen. Zelf twijfel ik altijd erg of films (en/of TV) vandaag de dag ook écht slechter zijn geworden, of dat ik gewoon zo oud ben geworden dat ik straks bij de Muppet show op het balkon mag. (Beseffen jullie wel dat er inmiddels meer tijd verstreken is sinds Star Wars I ('97) dan er ooit zat tussen die en VI ('83)?) Het klinkt alsof de OP inmiddels nét zo volwassen begint te worden dat hij in het eerste stadium komt, namelijk een eerste golf van nostalgie. Dat komt namelijk niet willekeurig, dat is vaak een golfbeweging ca. zoveel jaar na dato / op die-en-die leeftijd.
 5. Een aantal dagen terug vond ik een Video8 deck van Sony: Toch best geinige dingetjes. Al heb ik 'm nog niet getest - heeft er iemand toevallig nog een Video8 bandje misschien ergens?
 6. Spiny Norman

  Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Er zijn wel degelijk echt goede Nederlandse acteerprestaties hoor. Alleen is het niet echt in programma's die heel erg aantrekkelijk zijn op een moderne manier.
 7. Spiny Norman

  Op zoek naar Retro TV series/shows (super) fans

  Soms voel ik me wel eens schuldig dat ik series uit eigen land minder goed ken dan buitenlandse. Toch is er door de Nederlandse omroepen best wel wat gemaakt dat er mag wezen, al is het wel moeilijk om net zo goed te zijn als de BBC (vind ik), zeker als je over langere tijd terugkijkt. Ik vind het alleen wel moeilijk om er echt één uit te pikken, maar laat ik dan De Zevensprong (1982) zeggen. Grappig eigenlijk, het is een woord dat je niet eens goed in het Engels zou kunnen zeggen: "The Secret of the Seventh Way", het is toch nét iets minder pakkend.
 8. Spiny Norman

  Wie of wat is Terpen Tijn?

  Terpen en de professor (alias Kunst & Wetenschap) waren de enige ménsen.
 9. Spiny Norman

  Een (svhs) vcr met 100-240 volt?

  Krijg je PAL-output, dat is eerder de vraag. Als dat niet zo is dat lijkt me dat aardig zonde van de weggegooide kwaliteit. (Overigens zijn er wel degelijk adaptertjes die niet alleen een verloopstekkertje zijn maar ook het voltage aanpassen - en niemand gebruikt die geheel vrijwillig. 8) )
 10. Spiny Norman

  Het grote library music topic

  Ach, ik houd me zeker warm aanbevolen! Het hoeft niet per sé een effect uit de jaren zestig te zijn, als het maar enigszins past. 't Is voornamelijk voor de oefening. Komische tintje is geen bezwaar, want het is een soort sketch (van 1/3e van Monty Python om precies te zijn).
 11. Spiny Norman

  'Geplaagd' met Bassie & Adriaan hobby

  Toch Griekenland? Dat klopt wel meer met het plot ja van wat mijn neefje zat te kijken. Trouwens is het iemand wel eens opgevallen dat "Arie & Bastiaan" op het einde van deel II de fout ingaan? Bij "de volgende keer..." zeggen ze per ongeluk gewoon Adriaan.
 12. Spiny Norman

  Het grote library music topic

  Ja ik heb het lekker ingewikkeld opgeschreven, hè? 8) Ik heb een clipje waarin allerlei gemengde achtergrondgeluiden van op straat te horen waren - maar het is een soort sketch over Shakespeare dus dan dus wel een straat van anno ca. 1600. Maar die video is uit 1967 en het geluidsspoor is verloren gegaan. Ik zoek dus iets ter vervanging, want nu zie je allerlei mensen over straat lopen en dingen doen in totale stilte. Het script geeft verder geen aanwijzing of een specifieke LP gebruikt werd. (Gebruikte muziek heb ik wel kunnen vinden, want daar stond een label/track bij vermeld.)
 13. Spiny Norman

  Het grote library music topic

  Vallen dingen als verzamelingen geluidseffecten daar eigenlijk ook onder? Ik ben al een tijdje op zoek naar geluidseffect dat ik zou omschrijven als "pre-industriële stad" voor toch wel een kwart tot een halve minuut. Projectje reconstructie van een filminlas zonder muziek of geluidseffecten, gewoon omdat het kan (in het script: "township without cars"). Ik vroeg het een onbetwiste autoriteit, maar die kon niet op een idee komen.
 14. Spiny Norman

  'Geplaagd' met Bassie & Adriaan hobby

  Niet iets dat ik persoonlijk ooit meegemaakt heb. Arie & Bastiaan, nou da's andere koek. M'n kleine neefje zat laatst precies de afleveringen te kijken (met de bus in Spanje) die daarvoor gebruikt zijn.
 15. Spiny Norman

  Een (svhs) vcr met 100-240 volt?

  Ben ik dom of snap ik het probleem niet? Wat maakt het voltage nou uit? In het allerergste geval kan je er toch een reisadapter tussen zetten? Of is het zo dat je niet zeker weet of ze wel verkocht zijn in het land waar je nu woont? Dat kan natuurlijk. PAL-NTSC, dat lijkt me potentieel een groter probleem. Ik meen uiteindelijk begrepen te hebben dat je bv. hier in PAL-gebied nooit een volledige NTSC-signaalweergave kan hebben.
×