Jump to content

Spiny Norman

User
 • Content Count

  692
 • Joined

 • Last visited

About Spiny Norman

 • Rank
  Space Invader

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Console
  granieten lego

Profile Fields

 • Interesses
  Bla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is 't overigens ook niet. Het is meer een soort IMDb-achtig idee. Maar er is geen manier om met mensen in contact te komen en dat zal ook wel de bedoeling niet zijn.
 2. Archieven van de Europese Televisie. EBU, waaronder dus ook Eurovisie en de Gouden Roos (festival/prijs), hebben wel beeldmateriaal in opslag; maar hier is geen beheer op, geen catalogus van, en het ligt verspreid op "off site" locaties. Enerzijds jammer dat het zo verwaarloosd is; anderzijds kan hier in de toekomst dus nog wel iets opduiken als de situatie ooit mocht veranderen...
 3. Die hebben we een hele tijd terug al eens besproken, ik had toen ergens een stapel lege (recordable) visitekaartjes-CD's zien liggen bij een kringloop.
 4. OS Oh, blijkbaar was er de Philips EXP431:
 5. Ik ben toch wel verbaasd, dat het blijkbaar niet al meteen in 1983 bedacht was. Terwijl ze toch de parallel met 't 45-toerenschijfje hadden. Zou er een spelertje bestaan, afgezien van die videocamera's, dat alleen 8cm-schijfjes speelde? Wie weet! Het lijkt me wel wat voor Japan, om zoiets als speelgoed te maken. Maar dan zou het technomoan-youtube-kanaal er wel een video over hebben.
 6. Was die kleinere cirkel niet altijd al aanwezig? De 8cm-CD zal al wel vanaf vrijwel het begin gepland zijn. De "vertaling" van de 45 toeren single, natuurlijk. Hoewel... Ik open net de lade van een Philips uit ca. 1986 en daar zit-ie niet. Ca. 1989 wel. Blijkbaar is de mini-CD pas rond 1988 bedacht. Inderdaad, dat is ook het jaartal op dit voorbeeld.
 7. Oh, ik zag dit echt voor het eerst! Het is, neem ik aan, nuttig voor in de auto, of dat soort apparatuur met een gleuf i.p.v. een lade. OK, 't is niet vre-se-lijk wereldschokkend, maar toch. Ik was ze nog nooit tegengekomen.
 8. Dat er een CD-singletje was 8 centimeter doorsnee, wist ik. DVD idem. BIJNA alle CD- en DVD-spelers hebben een kleiner cirkeltje in de lade. Je kon ze ook kopen en branden, al waren ze als CD-R/DVD-R duurder dan de gewone 12cm-varianten! Maar sommige videocamera's werkten ermee. Je had er mini-DVD doosjes voor, en je kon ze zelfs op een schattig mini-spindeltje kopen ooit. Maar vandaag kwam ik erachter, dat er dus ook een speciaal randje bestond om ze in te klikken:
 9. Als dat je plan was, dan is dat inderdaad een klein risico. Hoewel het tegenwoordig wel echt de botte bijl is. Doorgaans is het eerder, "er zijn drie seconden muziek daar en daar, video is geblokkeerd in bepaalde landen". Maar is drie banden -> drie youtube video's überhaupt de beste keuze? Misschien sluiten de banden van dezelfde datum wel op elkaar aan. Andere opties: Alleen de beste video uploaden. Inkorten voor een korte versie voor youtube, en/of eigen verhaal & presentatie omheen bouwen, zodat het "fair use" is. Of inderdaad toch conta
 10. Als we het over youtube hebben, dan valt het tegenwoordig in de categorie, "ALS ze willen slaan dan is er een stok", maar veel wordt gedoogd. Sowieso kunnen ze het niet autodetecteren, want daarvoor zouden ze het origineel nodig hebben gehad. Dan nog kan het wel aandacht trekken, zodat uiteindelijk ook mensen van die omroep het zien. Als die in een kwaaie bui zijn, dan zouden ze je video kunnen laten verwijderen, dat blijft theoretisch mogelijk. Ze hebben daar echter wel fair use, dus als je een video zou maken OVER het redden van deze banden, dan zou je wel clips
 11. Ah mooi werk dokter. Alles begint met de juist diagnose!
 12. Oh wacht, ik hád dat al geprobeerd, er komt geen teletekstsignaal af.
 13. Klinkt heel waarschijnlijk. Ik kan ook nog eens kijken, of er geen teletekstsignaal doorkomt... Maar ik heb de band net weer opgeborgen.
 14. Doctor Beeldbuis, je hebt meer dan een jaar vakantie gehad, maar ik wil nu toch weten: op welke datum was Evert van Bethem de gastpresentator bij "De leukste thuis"? En b.v. dank uiteraard voor alle aanwijzingen!
×
×
 • Create New...