Jump to content

Spiny Norman

User
 • Content Count

  318
 • Joined

 • Last visited

About Spiny Norman

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Console
  granieten lego

Profile Fields

 • Interesses
  Bla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Spiny Norman

  Heb je wel eens een film meer dan 1 keer gezien?

  Het zou mij eerder verbazen als iemand nog nooit een film twee keer had gezien. Trouwens, het verbaast mij ook dat iemand Matrix 2 & 3 meer dan één keer zou kijken.
 2. Spiny Norman

  Overlijdens in het nieuws #2

  Als eerbetoon link ik nog even naar de 13e, niet geheel voltooide aflevering van Floris: https://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/217047139/Floris/aflevering/671095658/Het-Gericht
 3. Spiny Norman

  Glasnegatieven inscannen 1890-19??

  Goede kwaliteit, zeg. Komen al deze foto's uit Engeland?
 4. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #10

  Nee, inderdaad. Op de cover van deel 1 en 3 is Adriaan warempel nog bijna jong. Of in ieder geval niet zo stokoud als anders.
 5. Spiny Norman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Zélf hoef ik 'm niet, maar als iemand z'n Video2000 nog compleet met AB wil hebben... Deze ligt hier in de buurt ergens in een kringloper: Ik dacht ik vermeld het even voor als er hier nog geïnteresseerden zijn.
 6. Spiny Norman

  Rommelmarkten

  Ik heb het een keer gezien ook in Nederland, dus is overgestoken. Het verschil met een rommelmarkt is idd. subtiel. Ik neem aan dat het voor verkopers goedkoper is om op een parkeerplaats te staan dan echt standhouder te worden. Dus dat maakt de kofferbakhandel (zonder spatie) meer een laagdrempelig koningsdagachtig iets, voor iedereen die van zijn meuk af moet.
 7. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  Nou, het lijkt me dat ieder alleen maar zijn eigen standpunt herhaalt, en wat is daar de lol van om mee door te gaan? Maar goed, ik wil dat best illustreren door terug mijn loopgraaf in te gaan... Oh ja hoor, jij had het goede antwoord al gegeven, maar ik wilde niet luisteren... Hoe kan ik dat gemist hebben?! Nee, dus niet. Voor de honderdduizendste keer: Waarom heeft dat 99% van alle andere tekenfilmseries dan níet weerhouden van diverse herhalingen tussen 1990 en 2000? Even voor de duidelijkheid: Dat van die D1-band is totale hypothetische speculatie, in theorie verzonnen uit de grote duim. En die andere verklaringen idem en net zo, ook mijn eigen suggesties. Hebben we hier alleen maar bedacht omdat we het niet wisten. Dat is op 0 komma 0 bewijs gebaseerd, behalve een vaag gevoel bij sommigen "dat het altijd zo gaat", dus het moet zoiets zijn. Het is nep-uitleg. Het begin van ware kennis is te accepteren dat je een heleboel dingen juist niet weet. En nogmaals, volgens wikipedia heb ik niet eens gelijk, omdat het namelijk wél herhaald zou zijn - hoewel ik twijfel aan de betrouwbaarheid van de gummiberenpagina.
 8. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  Begin nou niet opnieuw hè?
 9. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  Ja, maar als we alleen mochten praten als we iets zeker wisten, dan zou 't behoorlijk stil zijn op straat, op televisie, en op internet en in de politiek. Eigenlijk klinkt dat wel als een enorme verbetering maar ik zie 't niet gebeuren.
 10. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  Tot slot kan 't ook nog zijn dat de middeleeuwen/fantasysetting er tegen werkte. Dat soort (half)historische dingen, het "koning Arthur"-achtige materiaal, dat is maar bij vlagen populair, en dan weer een hele tijd uit de mode. Ducktales e.a. waren daarentegen moderner. Het leven is een wervelstorm: Auto's, lasers, vliegmachines... 't Is wat! Maar 't blijft allemaal pure speculatie.
 11. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  Die kende ik nog niet... Maar van Tarzan had je ook een serietje, volgens mij.
 12. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  Was 't niet een spin-off serie van Tarzan i.p.v. Jungle Boek? Maar zoiets zou me niet verbazen. Of zoiets als "nieuwe baas wil eigen stempel zetten", of iemand had een hekel aan iemand anders die intern juist de gummiberen gepromoot had. Of toch iets technisch als "stond nog op D1 band en dat kost geld".
 13. Spiny Norman

  [NL] David de Kabouter (1985)

  Helaas gooien de meeste kringlopers videobanden direct weg. Maar ik zal 't onthouden.
 14. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  PS Ik voeg er trouwens nog maar even aan toe, dat ik zelf ook heus wel genoeg te zeiken heb over de televisie (en andere onderwerpen) van vandaag de dag. Ik kijk bij voorkeur dingen uit het vorige millennium. Anders had ik deze vraag niet eens gesteld!
 15. Spiny Norman

  Ducktales (1987, NL)

  Lang verhaal kort: Op de concrete vraag of iemand weet waarom de Gummiberen in de jaren negentig dan nooit herhaald zijn, heb je gewoon geen antwoord. En dat was de vraag die ik toevallig stelde. Jouw cultuurpessimistische levensfilosofie interesseert me wat minder, met name omdat je dat riedeltje inmiddels al een paar keer afgedraaid hebt. Vaker dan de gummiberen herhaald zijn, in ieder geval. Of de jeugd van tegenwoordig die wel of niet wil zien interesseert me niet, dat kan je niet afdwingen, dus dat moeten ze lekker zelf weten. Jammer als een serie "uitsterft", maar ik kies ervoor om me er niet druk over te maken, omdat ik er niets aan kan doen. 't Is ten dele Disney's eigen schuld, want vraag kan je ook creëren door je aanbod te promoten. NB Ook maple town werd herhaald, tot mijn afgrijzen - wat een grenzeloze poel met kots was dat zeg! Televisieprogrammering is trouwens een duidelijk gegeven, je kan het zó controleren in de kranten van toen, dus ik zie niet in hoe ik dat misleidend zou kunnen maken eigenlijk...? Ik snap jouw wantrouwen daarover niet. Hooguit kunnen disneyseries verborgen gaan onder het kopje "disneyfestival/feest/parade", maar verder zie ik niet in hoe iemand zou kunnen sjoemelen met onjuiste beweringen over dit onderwerp. Als het jou om de wereldproblematiek van de moderne samenleving gaat, dan is dat simpelweg een ander onderwerp, en dan stel ik voor dat je een nieuw topic daarvoor opent - misschien kan je ons meer vertellen over wat er eigenlijk allemaal mis is met "snowflakes" en hoe dat echt niet de schuld is van de generatie daarvoor? Overigens: Ik moest voor mijn studie een keer een oud boek lezen omdat er niks beters te krijgen was, en oud betekende in dit geval uit 1939. De auteur schrijft op een bepaald moment dat de herrie ergens net zo erg was als de [78-toeren] grammofoonplaten waarmee de jeugd van toen ten gronde ging aan duivelse swing jazz-muziek. Tja...
×