Ga naar inhoud

Spiny Norman

User
 • Aantal items

  225
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Spiny Norman

 • Titel
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  Bla
 • Console
  granieten lego

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Spiny Norman

  MSX aansluiten op monitor?

  En dan geen mini-DIN maar die ouwe duimbrede variant? Dat wist ik niet, ik durf dat ook wel zeldzaam te noemen. Die 6 of 8 kwam je nog wel eens tegen op ouwe meuk, zelfs als het niet van philips was.
 2. Spiny Norman

  [BE] Ovide en zijn Vriendjes (1987)

  Geinig dat ze daar nog de moeite op gedaan hebben. Ik had vroeger niet door dat Paul in zoveel dingen zat. Hij kon echt wel verschil in zijn stem aanbrengen. Pebble, dat moet ik toch eens in de gaten houden.
 3. Spiny Norman

  MSX aansluiten op monitor?

  Daarom zei ik ook video-din. (Anders had het zelfs nog voor een toetsenbord kunnen zijn!) Ik had er vroeger 1 naar SCART, met een schakelaartje om de richting te bepalen!! (Is inmiddels afgevoerd naar iemand anders.)
 4. Spiny Norman

  Digitaliseren van analoge video

  Nou... die radio daar links is vast nog niet eens stereo! 😛
 5. Spiny Norman

  MSX aansluiten op monitor?

  Video DIN, dat moet je maar net tegenkomen bij de kringloop of kunnen bestellen... Maar dan kan je altijd nog in de tussentijd die coax gebruiken?
 6. Spiny Norman

  [BE] Ovide en zijn Vriendjes (1987)

  Tot mijn verbazing zijn er zo'n 65 afleveringen. Maar een klein deel daarvan is volgens mij op koopvideo uitgebracht. Dan waren er nog dingen als dit: Waarvan ik me afvraag of ze nieuw opgenomen waren, of gewoon het geluid van de aflevering? Wat zouden ze gerookt hebben tijdens de brainstorm voor dit programma...? Eiland met pop-up televisietoestellen en rare kippen... ??? Ik probeer waar mogelijk de kleine kindertjes van nu ook ermee in contact te brengen.
 7. Ik zei al dat ik geen chemicus was - luchtdicht afsluiten wordt ook afgeraden. Maar op zich heeft alles een spontane ontbrandingstemperatuur; alleen die van nitraatfilm ligt tamelijk laag. Ik wou alleen toch even stellen dat men echt niet hoeft te gaan zweten als er toevallig enige nitraatfilm in de buurt is. Zolang er verantwoord mee wordt omgegaan, net als met vuurwerk of benzine (of zelfs hoge stofconcentraties!), is er niks aan de hand.
 8. Spiny Norman

  Het nieuwe sociale netwerk, ANVIL

  't Is een aflevering van Black Mirror, toch?
 9. Ik ben geen chemicus, als je dat misschien van wikipedia hebt, dan bewijst dat niet per se of het wel of niet zo is. Ik weet alleen dat bij normale temperaturen nitraatfilm niet spontaan zal ontbranden. https://amianet.org/wp-content/uploads/Resource-Nitrate-Identifying-and-Handling.pdf Er is meer bewijs voor spontane zelfontbranding bij mensen dan bij nitraatfilm. Overigens wel mooie foto's. Ik neem aan dat het ijken van zwart- en witpunten vóór het scannen al heel wat winst op kan leveren?
 10. Nou... Nee. Dat is NIET zo. Niet verhitten of bij open vuur houden, en oppassen als er rare luchtjes vanaf komen. Áls de boel in de fik vliegt is het bijna niet te blussen. Maar verder is het geen bom ofzo. Het enige wat je daarmee bereikt is dat mensen in paniek oude films weggooien die potentieel cultureel waardevol kunnen zijn. Als het in een afgesloten doosje zit, komt er geen zuurstof bij, en ik moet nog zien dat er iets kan branden zonder goeie ouwe O2. Het heeft wel een vrij lage zelfontbrandingstemperatuur, daarom was het wél een probleem in projectoren vanwege de hitte van de lamp. Daarbij zijn dit FOTO(film)rolletjes, dus het zou iets van 12 seconden speelfilm zijn. Als dat toch vlamvat, dan is dat relatief snel uitgebrand t.o.v. een speelfilm waarvan zelfs de allerkortste akte toch al snel 600 seconden duurt. Ik heb enkele jaren lang 5 aktes in huis gehad en ik leef nog. Ik heb zelfs een keer geprobeerd een heel klein stukje buiten aan te steken, en het wilde tot mijn verbazing niet zo lukken. Het is niet Scheveningen? Het is in ieder geval aan de kust, daar lag "toevallig" al een grote bunker. Ik ben er één keer geweest met bovengenoemde films. Ik meen dat het echter niet die van EYE was (EYE reageerde uiterst lauwtjes destijds toen ik ze aan hen aanbood).
 11. Spiny Norman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Dat is een zeer serieuze VHS recorder uit 1984 blijkbaar. Panasonic AG-6200. Zoeentje waarvan je de kwaliteit kan merken puur aan het feit dat het ding best wel wat weegt. Ik stond wel in de verleiding hoor, maar ik heb zo weinig meer met VHS te maken tegenwoordig...
 12. Spiny Norman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Welke van de twee?
 13. Spiny Norman

  Bassie & Adriaan #10

  Bij "liedjes uit grootmoeders tijd" denk ik altijd: Dus eigenlijk van B & A's eigen tijd?
 14. Spiny Norman

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Gevonden maar niet gekocht: Panasonic AG-6200 Corona PPC-400-22
 15. Spiny Norman

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Dat laatste is wel jammer ja.
×