Jump to content

Spiny Norman

Users
 • Content Count

  853
 • Joined

 • Last visited

About Spiny Norman

 • Rank
  Space Invader

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Console
  granieten lego

Profile Fields

 • Interesses
  Bla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Tapijt". Één die ik me nota bene herinnerde van vroeger, zodat ik dus ook al een vaag gevoel had dat er iets ontbrak. En dat was nog waar ook! Het is nummer 4, en dus één van de oudste. Niks te maken met #50 (Kaarten), wat toch soort van half officieel lijkt te zijn. Het is overigens heel goed mogelijk, dat er nog thuisopnames van deze aflevering bestaan. Één stond dus al op youtube, alleen dat was amateuristisch overgezet vanaf een TV-scherm.
 2. Daar zijn meer voorbeelden van. En dus één aflevering die ontbreekt.
 3. Dat is dan zo'n beetje de DW film uit 1996. Fantasierijke kinderserie die deel uitmaakt van mensen hun jeugd en daarom populair blijft. Hele seizoenen gewist. Wel is er audio en die is gebruikt voor reconstructies. En tot slot: er is altijd sprake van zeldzame opnames, die verdwenen of achterovergedrukt zijn, maar waar niemand het fijne van weet (soms zijn het geruchten die iemand uit z'n grote duim gezogen heeft).
 4. Ik twijfel er geen seconde aan; net zoals Hamelen de Nederlandse Doctor Who is (maar dan zonder herstart).
 5. Jabba the Hutt was een dubbelrol voor Bassie, toch? MasterMovies had er eigenlijk wat mee moeten doen...
 6. Tegen de tijd dat dat in je huiskamer stond was je toch al gauw die paar jaar verder. USB had je ook nog kunnen noemen maar dan had ik hetzelfde gezegd. Windows '95, ja, in theorie. Het duurde even, en je moest vaak van diskette wisselen, maar ja, het was niet onmogelijk:
 7. Ik ken echt geen significant verschil bedenken tussen 1993 en 1997, niet in de wereld, en niet wat we thuis hadden. Een muis aan de computer hooguit? Maar goed, M-W-C dus. Je mag de spot spoel waarschijnlijk wel hebben als het je genoeg interesseert.
 8. Ah OK, het waren dus "trailers" zeg maar. Ik had geen idee, dat ze daarvoor kleine diameters hadden! De MCW tape is beschikbaar als je erin wilt duiken. Je moet alleen wel zelf regelen dat-ie afgespeeld wordt (NTSC)... De Xena-aflevering van rond die datum is later gecensureerd overigens. Maar die staat hier dus niet op.
 9. Dit werd ergens vermeld als kwart inch, maar klopt dat wel?? Een tweede vraag die ik graag wil stellen is: is de diameter niet wat klein? Ik heb uiteindelijk zelf toch heel weinig tapes in handen gehad, dus commentaar is welkom!
 10. Inderdaad, ik had zelf moeten bijwerken maar Disney heeft wel een Nederlandstalige versie. Tikje verbazingwekkend dat die nooit als zodanig op VHS of DVD is geweest, maar goed.
 11. Vraagje. Weet iemand, of deze film ooit Nederlands is ingesproken? Op wikipedia staat bv. een hele stemmencast gespecificeerd, maar ik kan daar geen enkel bewijs voor vinden. Zo gauw even ook geen koopvideo (de DVD is Engels met ondertitels). EYE en B&G hebben weinig/geen informatie. Heeft iemand toevallig momenteel Disney +? Dat is de laatste bron van informatie, die nog iets kan toevoegen. (Voor sommige situaties wil je wel eens een ingesproken versie hebben.) Grappig feitje. Deze film heeft een toegift (post (end) credit sequence).
 12. Eerlijk gezegd ben ik wel verbaasd. Hoe werkt dit precies? Als je een grote lading foto's en video's verzamelt, wat doe je dan daarna? Er zijn speciale mogelijkheden voor leerlingen bij Beeld En Geluid (en bij EYE), dus waarom gebruik je die niet gewoon? Dat lijkt mij namelijk érg relevant, want zij bewaren namelijk beeldmateriaal van overleden acteurs. En zij vinden dat belangrijk. Ik weet niet of zélf proberen zoveel mogelijk voorbeelden te hamsteren de beste strategie is. (Daar kan je ook aardig wat tijd aan kwijtraken die je dan niet aan andere dingen kan bes
 13. Er is natuurlijk ook nog best wat te doen met materiaal aanvragen bij B&G en EYE (of daar zelf de foto's opzoeken). Natuurlijk kost dat tijd en/of geld, maar als het echt een serieuze / professionele vraag is...
 14. Mooi dat dat in ieder geval veilig is... voorlopig.
×
×
 • Create New...