Jump to content

Integra

Users
 • Content Count

  451
 • Joined

 • Last visited

About Integra

 • Rank
  Speed Freak
 • Birthday 12/05/1981

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  Sega

Profile Fields

 • Interesses
  Audio en Video

Recent Profile Visitors

2,712 profile views
 1. Niet fps, maar ips 15 Inch per second, ofwel, de dood ordinaire standaard speelsnelheid voor Quadruplex: 38cm/s
 2. Tsja, die zijn in principe te koop, maar bepaald niet "goedkoop" Laten we het er op houden dat ik m'n werknemers voordeeltjes heb.
 3. Euh ja.... Keuze uit 8 stuks die al een tijdje buiten gebruik staan in de kelder op m'n werk.
 4. Klopt. Ik mocht er een uitzoeken en heb bewust gekozen voor een uitvoering zonder de storage frame. Die zijn toch altijd stuk, zo boeiend zijn ze niet en het scheelt enorm in gewicht en stroom als ie er niet bij zit. Daarnaast is er door het hogere frame plaats voor iets anders.
 5. Een Bosch BCN-51. 1 Inch B-Format broadcast video recorder. Deze waren de uitzendnorm voor de NOB van 1976 tot 1996. Exacte bouwjaar moet ik nog opzoeken, maar deze zal van ergens tussen 1976 en 1985 zijn.
 6. Voor mij niet echte en aankoop, maar een krijgertje. Deze blijft!
 7. Die tape is prima speelbaar te maken hoor. Maar dat is enkel de moeite als er iets echt boeiends op staat.
 8. Geloof me, je kunt er niets mee.... Die is al lang niet meer op spec en bovendien, elke keer als je 'm wil draaien: eerst 2 weken in de oven!
 9. Die eerste is een EJAI tape... gegarandeerd kleven en machine slopen! (eerst bakken, dan heb je een kans) Die tweede is een serieuze koppensloper!
 10. Wat een flapdrol, die verkoper... Nix luxe versie... Goedkope versie! 99% zeker trouwens dat het IVC is! Nix Umatic, Lijkt ook geen quad. Wederom een standaard tape. Kan niet goed zien of het 1 of 2 inch is, maar het lijkt 1 inch. Aannemelijk IVC, maar kan ook op een C- format gebruikt zijn (al moet je dat niet willen, slecht voor de koppen)
 11. Het MII systeem. Waar Betacam begon op basis van de Betamax cassette, begon het M systeem op basis van de VHS cassette. Net als Betacam SP, is MII de opvolger van het eerste systeem. De tape in de cassette ging van oxide naar Metal. Een component video systeem met 4 kanalen audio (2 linear, 2 AFM). Het M en MII systeem zijn zo goed als uitgestorven. Hoewel de kwaliteit iets beter was dan de Betacam/Betacam SP, was de houdbaarheid van de tapes en de betrouwbaarheid van de machines dat helaas niet. Koppen slijten snel en nog belangrijker voor het falen van het systeem
 12. Niet alles word bewaard, wat van klanten is, gaat naar klanten en blijft niet bij ons.
 13. Hij staat niet in dat filmpje (welke ik nog eens fatsoenlijk moet digitaliseren ) Maar de AVR-3 is inderdaad eigendom geweest van dat bedrijf.
 14. Zoals velen weten, werk ik inmiddels al een tijdje bij Inn-Archive in Hilversum. Omdat ik weet dat een aantal van de lezers het machine park interessant vinden, leek het mij wel een idee om hier wat te laten zien. Om te beginnen de Quadruplex en een C-Format. Deze Quadruplex is de Ampex AVR-3. Een stereo 2" 4 kops transverse scan systeem (eerste bruikbare video systeem ter wereld) met broadcast kwaliteit. Het allerlaatste model dat is gemaakt. De machine is multinorm (PAL, SECAM, NTSC) en heeft een vacuĆ¼m drive (dus geen conventionele capstan en pinchrolle
×
×
 • Create New...