Jump to content

Integra

User
 • Content Count

  295
 • Joined

 • Last visited

About Integra

 • Rank
  Speed Freak
 • Birthday 12/05/1981

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Console
  Sega

Profile Fields

 • Interesses
  Audio en Video

Recent Profile Visitors

1,047 profile views
 1. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Upscalen van BCN gaat doorgaans prima. Wél afhankelijk van de gebruikte scaler natuurlijk. De AJA kaart kan niet scalen. Wij leveren vaak BCN opnamen af in 1080p. Hoger kan, maar dan ga je wel heel snel de tekortkomingen van de converter en scaler zien. Een goed afgeregelde BCN heeft technisch meer in huis dan een gemiddeld 1080 scherm kan weergeven
 2. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Youtube laat heel veel weg van het video signaal. Ze kunnen bovendien ook niet goed overweg met interlaced video...
 3. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik geloof dat ik 250,- betaald heb.... is al wat jaartjes terug
 4. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Ik heb 'm ook! Hoge kwaliteit, vreselijk goede converters!
 5. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Verder hoef je je om condensatoren in de 51 niet heel erg druk te maken... is bijna nooit iets mis mee. Wel zijn de potmeters berucht (oxidatie).
 6. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Wat betreft de tape.... Als het zó veel troep af geeft dat hij vastloopt, helpt zelfs bakken meestal niet meer (wij zitten ook nog met een 50 tap tapes die we niet spelend krijgen) En die meter..... Op welke stand staat de knop? (audio 1, audio 2, audio 3, Video in, RF? Op 3 zul je mogelijk een tijdcode horen. op 1 en 2 is de audio track (met volume regelbaar (knop er naast). Video in geeft natuurlijk het inkomend signaal weer en RF het door de koppen gelezen signaal van de tape. BCN51 is een stuk eenvoudiger te herstellen en operationeel te houden dan de 52 Daarnaast geeft ie ook een beter beeld en is minder kritisch met tape!
 7. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Filter inderdaad gewoon vervangen door afzuigkap filter Wat betreft de zekering, controleer even de beide spanningsregelaars op die kaart.
 8. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Tsja, helaas zijn ze door elkaar gebruikt. Volgens mij is in de service manual wel iets te vinden over welke motor bij welke module en aansturing moet..... Zou ik na moeten kijken. Mijn baas heeft de manuals.
 9. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Dat is een deel afregeling.... Of hij ziet de pulsen van de capstan niet, of hij ziet de pulsen van de spoelmotor niet. Dat word geregeld door de electronica die dus absoluut bij elkaar moet passen. We hebben al eens een sensor stuk gehad, afstellen komt nauwkeurig.
 10. Integra

  Medisch Centrum West-tapes

  Die module in de slomo unit kan ook een blank of optie zijn... Zal eens kijken bij die van ons wat daar in zit. Een 51 kun je overigens zonder heel veel risico aanzetten. Het kan altijd dat er een elco ploft o.i.d. maar er zal verder geen gevolg schade ontstaan (i.t.t. een 52)
 11. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Elcaset is inderdaad een kortlevend systeem geweest. Heb daar meerdere recorders voor staan. Maar het komt vrijwel nooit voor.
 12. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Nee, nog nooit, al heb ik wel een kennis die daar werkzaam in is.
 13. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  In eigen beheer over te zetten
 14. Integra

  Digitaliseren van analoge video

  Zoals inmiddels bekend, ga ik wel door met de hobby... Veel spullen wel al verkocht en er gaat evengoed nog spul weg. Echter sommige dingen kan ik toch niet over m'n hart verkrijgen (ook al eerder gezegd ) Ik heb nu de volledige zolderverdieping uitgetekend zoals de plannen er nu voor staan, Dit is natuurlijk uitgaande dat de geplande apparatuur ook allemaal naar behoren werkt (het meeste werkt, maar een aantal dingen behoeven nog reparatie...) Nou ja, kijk en geniet: Links boven is klein maar fijn... Dit is de plek waar ik consumenten video systemen heb staan en ook het capture en edit werk zal gaan doen. Er is de mogelijkheid om losse machines neer te zetten en aan te sluiten (systemen die ik weinig gebruik of te veel ruimte innemen, zoals de 8mm filmscanner die dus op een rolbaar frame elders staat) Links onder is plek voor tapes, de opgeslagen apparaten en de pro video systemen. Deze zijn op afstand (links boven) te bedienen. Ook zie je op de "vloer" een rails waarover één van de kasten kan schuiven (dat genereert ruimte). Rechts boven is m'n opname studio met daarin instrumenten en meersporige opname apparatuur. Rechts onder is de audio studio voor digitaliseren van diverse systemen. Ook hier is weer ruimte voor tapes. Over de gehele ruimte zit nog weer een verlaagd plafond met aan beide zijden van de ruimte een luik... Ook hierop is opslag. Dan een idee van de opstellingen: Links boven: Links onder: Rechts boven: Rechts onder: Je ziet, het is nog best veel. Maar zonder leven is ook niet echt iets.... Daarnaast heb ik steeds meer klussen waarvan ik het geheel ook weer kan onderhouden.
 15. Integra

  Steenbeck 16mm film editor/viewer

  De Steenbecks hebben sprockets en dat komt er best wel op aan. Maar ze zijn ideaal om materiaal te bekijken om te oordelen wat er wel of niet gedigitaliseerd zal worden. We hebben ook tafels met dubbel loopwerk en dubbel monitor. Dan kun je 2 films naast elkaar bekijken. Vaak zijn er van 1 onderwerp, meerdere "identieke" films aanwezig en zo kunnen we vergelijken welke de beste is
×