Ga naar inhoud

Integra

User
 • Aantal items

  271
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Integra

 • Titel
  Speed Freak
 • Verjaardag 05-12-1981

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Audio en Video
 • Console
  Sega

Recente bezoekers van dit profiel

930 profielweergaven
 1. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Vandaag de machientjes op de werkvloer een service beurt gegeven. Ze mogen van de week weer aan de gang
 2. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Succes.... Wij hebben ze allemaal weggedonderd (stuk of 15) Allemaal de beeldbuis op. Die dingen gingen destijds ongeveer 2 jaar mee en dan was het gebeurd. Om die reden zette de NOB er altijd Barco monitoren in. In Duitsland werd er meestal een Panasonic of later een Sony ingezet.
 3. Integra

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Klopt, daarom van het geluid eerst een kopie gemaakt naar audio tape om vervolgens na de las weer terug te dubben op de video tape. Meerdere machines was destijds niet echt bruikbaar.... Er was te veel verlies en ze waren nog niet te synchroniseren waardoor een electronische las met video gewoon niet mogelijk was. Dit kwam pas later.
 4. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Die Bosch monitoren zijn erg slecht, gaan vaak stuk, beeld is matig (als er nog beeld in zit, buis gaat niet lang mee) Ik zou daar geen tijd in steken maar gewoon een mooi alternatief voor zoeken... Ikegami, Panasonic, Sony of eventueel Barco
 5. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Het is een combi van voeding, sturing en kaarten.... Wij hebben uiteindelijk alle juiste delen bij elkaar weten te vinden en toen liep ie goed.
 6. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Herkenbare fouten.... Error: geen processor board.... Error is waarschijnlijk weg als je het Edit board er uit haalt. Hij mist nu communicatie. Schokkend lopen: Capstan motor en voeding en/of sturing horen niet bij elkaar... Hij snapt het niet want krijgt verkeerde metingen binnen. Dit probleem hebben we een maand over gedaan om dit te achterhalen! (waarom het niet werkte)
 7. Integra

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Deze techniek werd in de jaren 50/60 gebruikt om te kunnen editen met video tapes (2" quadruplex). Letterlijk met mes en plakband. Er werd een audio puls op de tape gezet op de plek waar de "knip" moest komen. Daarna "ontwikkelen" met vloeistof, onder de microscoop de puls opzoeken en "cut"
 8. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  't is wél een nette machine
 9. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Die ken ik, kom je weinig tegen. Meestal zijn ze van Ampex of in Amerika ook van RCA. Een 2" Quadruplex Feitelijk het allereerste video systeem. Wereldwijd in gebruik van 1956 tot midden jaren 80! Kwaliteit was goed, heel goed zelfs. Maar erg duur in gebruik en slijt snel
 10. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Kopt helemaal Je kunt zonder, maar als je ze wilt vervangen, neem dan goede
 11. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Heb nog wat tests gedaan met de 52.... Als het "edit" board er niet in zit (of uitgeschakeld is), kan de machine spelen zónder het processorboard! Je mist dan een aantal functies, maar spelen is mogelijk!
 12. Integra

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Alle banden kunnen SSS hebben, het probleem zit in de binder die gebruikt is bij de productie. Het soort tape doet er dus niet toe. In principe kun een tape met SSS enkel speelbaar aken voor digitalisatie of kopie door 'm te bakken. Dit is echter niet blijvend en het proces laat ook geen nieuwe opnamen op de tape toe.... Dus ook ongebruikte NOS tape met SSS kun je feitelijk weg gooien...
 13. Integra

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Nee, helaas nog geen echte tests mee gedaan.... Ik heb nog geen behoefte gehad om nieuwe te bestellen gezien de enorme voorraad NOS tapes die ik nog heb.... Ik hoor er echter wél goede verhalen over.
 14. Integra

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Dit zijn in principe normale precision reels (heb er velen van) Pyral is niet een geweldig merk wat betreft houdbaarheid van tape.
 15. Integra

  Medsch Centrum West-tapes

  Die geplofte is niet een gewone condensator... goede nieuws is dat ie 'm eigenlijk niet echt nodig heeft (al is vervangen wel raadzaam) Reden dat ie geploft is heeft echter niets te maken met eventuele problemen in het apparaat, maar puur ouderdom.. Elk apparaat waar ze in zitten zal het ding ooit van ploffen. Op het filmpje zie je de machine trippen (hij weet niet wat ie doen moet en mag eigenlijk niet eens geen draaien (kan je het servo board kosten). Dat ie nu wel gaat draaien is omdat ie niets snapt.... Normaal zou hij niet draaien als er geen tape ingelust zit. Verder zie ik inderdaad een hele reeks spanningen ontbreken (alle leds zijn uit op het board). En ik zie dat ie geen referentie (blackburst) krijgt
×