Ga naar inhoud

T4600C

User
 • Aantal items

  160
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over T4600C

 • Titel
  Space War

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  MS DOS, 286, 386, 486, Pentium I, II, III
 • Console
  XBOX Original, DS

Recente bezoekers van dit profiel

1370 profielweergaven
 1. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Ah ja, ik heb de advertentie gevonden en de verkoper een aantal vragen gesteld. Hellaas hebben de banden wel SSS, dus daar moet ik iets vinden. Geen informatie over de recorder waarmee het opgenomen is. Maar het aantal sporen kan ik zelf wel zien met mijn magnetische intwikkelaar.
 2. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Hmm, interessant, de spoel met 6 schroeven, afgaande van de labels, lijkt data van de https://en.wikipedia.org/wiki/TD-1A satelliet te hebben. Maar volgens mij is dit een 1 inch band? 1/4 en 1/2 hadden maar 3 schroeven. Metingen van de verschillende banden zou handig zijn, hoe hoog en groot de spoelen zijn. Aan de foto's van de Quantegy banden kan ik niets zien. Als er ergens documentatie voor is, of dingen geschreven op de dozen zou ik die moeten zien. Heb graag meer informatie, bedankt.
 3. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Ik ben bezig met een substantiele update die veel informatie zal vrijgeven. Een update over de satelliet banden en Pioneer banden. Hier alvast een preview over het visualizeren van sporen van FR-100 en FR-600 recorders: https://www.youtube.com/watch?v=I85-aZuupxM
 4. T4600C

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Ik ben bezig met een aantal projecten, en afhankelijk van de vraag zal ik moeten kiezen tussen ATR, Capture of RTM geluidsbanden. Zit te denken om bandrecorder spoelen te gebruiken, en RTM Fox C60 casettebandjes. Moet wel mijn casette recorder laten repareren. Ik wil een product leveren met consistentie dus willekeurige banden kopen van marktplaats is onacceptabel. Aan het begin van de band wil ik calibratietonen en tijdstonen opnemen zodat de ontvanger weet of hij alles correct afspeeld op zijn eigen recorder. Welke frequenties zijn handig?
 5. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  De school waar ik op zit heeft digitale oscilloscope aangeschaft en geeft hun oude analoge scopen weg aan studenten Ik heb een 50Mhz 2-kanaals tektronix scope gereserveerd Deze gaat zeker van pas komen, voor testen en het maken van coole video's.
 6. T4600C

  Show hier je laatste retroaankoop #4

  Revox A77 MK 3 gekocht van Jack, ook wel 'marotick' op marktplaats. Jack heeft vroeger bij de TV gewerkt met opnamens en bandrecorders, waaronder Revox. Nu houd hij zich bezig met Revox machines als hobby. Deze recorder is helemaal nagekeken, doorgemeten en afgesteld. Jack heeft met een kop koffie effe alle functies en knoppen uitgelegt en de recorder uitvoerend uitgetest met mij. Ben er zeer blij mee! Als je vragen hebt over Revox machines, of je moet er een laten nakijken raad ik Jack zeker aan.
 7. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Digitalizeren satelliet banden. Ik heb goed nieuws en goed nieuws. Eerst het goede nieuws, ik heb een kleine setup samengesteld om meer van de banden op mijn 1/4 inch 4-sporen recorder te kunnen afspelen. Ik speelde de banden waarvan ik eerder bang was dat deze helemaal geen signalen hadden en na een tijdje (8-10 minuten) gaven ze ook de verwachte signalen. Tot nu toe heb ik 6 banden, waarvan er 5 signalen bevatten. Uiteindelijk hoop ik de banden af te spelen op een fatsoenlijke Otari MX-5050 8 Het goede nieuws dat ik heb, is dat ik het referentietrack kort heb opgenomen het tape op en neer te bewegen. De referentie is een toon van 10 Khz op track 4, zoals te zien op het bijgevoegde document. Ga naar (2:35) in het bijgevoegde mp3-bestand. Het is precies 10 Khz op de opname. 314N079 mp3-voorbeeld 2 314N079 documenten Later zal ik scans maken van alle documentatie. Het zou handig zijn als we de spoorgeometrie van de FR-100, FR-600 en Otari MX-5050 8 kennen. We zouden dit op de tape moeten kunnen zien door een magnetische ontwikkelaaroplossing te gebruiken. Ze zijn erg duur om te kopen en te verzenden, dus ik heb met Chuck gepraat over hoe ik het zelf kan maken. Het is vrij eenvoudig en hij probeerde het op een floppy disk met goede resultaten en geen schade aan de data. Met gedetailleerde macrofoto's kunnen we uitzoeken hoe goed de sporen op één lijn liggen. Niels
 8. T4600C

  Gelukkig 2019

 9. T4600C

  Exclusieve kijk op Apollo 14 foto's

  Paul is klaar met de pagina. Ik zal de link delen, maar voor deze fora plaats ik hier nog twee vergelijkingen. Laten we kijken naar een mooi kraterformatie met afval van de inslag: AS14-80-10444 (Groot bestand) Eerst de Apollo foto links, en de Lunar Orbiter foto rechts: Het heeft geen enkele zin om de LO bij deze magnificatie te gebruiken, dus dat doen we niet. En hier nog een, AS14-80-10445 (Groot bestand) Met enige discussie zou je kunnen zeggen dat de Apollo 14 foto's de moderne sondes evenaren, zo niet iets beter zijn. Onderzoek naar al mijn andere AS14-80 foto's, en nog een aantal andere, kan je op paul's website vinden: http://onebigmonkey.com/apollo/hycon/hycon.html De andere pagina's op zijn website zijn zeker de moeite waard om ook door te lezen.
 10. T4600C

  Wie Is De Mol? 2019 Pool

  Heb het nooit gekeken, afgezien van toevallig langslopen bij de TV.
 11. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Om (bijna) het nieuwe jaar te vieren, heb ik besloten om een onvoltooide versie van de verwerkte gegevens van Pione-QK7992H uitgegeven door Hans vrij te geven. Er zijn 12 bestanden op de tape, waarvan we 6 hebben bevestigd dat het beeldbestanden zijn en ze hebben gedecodeerd. Er zijn drie zwart-witafbeeldingen en drie duokleurenafbeeldingen. (file1, 2, 6, 7, 11, 12) Wat betreft wat er op staat ... we weten het nog niet. Wat betreft de 6 resterende bestanden, we weten niet zeker wat dat zijn. Hun ASCII-metadata lijken op de beeldbestanden, maar de gegevens zijn anders. Door toch een deel van de resterende bestanden te verwerken, krijgen we vreemde patronen die kunnen verwijzen naar een soort beeldformaat, maar wat weten we niet! Hans heeft de binaire gegevens van alle 12 bestanden van het SIMH-bestand gescheiden en elk in een eigen map geplaatst. Indien van toepassing converteerde hij ze naar afbeeldingen. Elke map wordt geleverd met de onbewerkte binaire gegevens en leesbare ASCII-metadata. Merk op dat dit niet af is, omdat sommige niet-beeldbestanden alleen hun metadata bevatten, niet de binaire gegevens. Dit zal later gebeuren wanneer Hans de tijd heeft. https://archive.org/download/SpaceData/Pione-QK7992H-Processed-Alpha.zip Bestand gescand door VirusTotal en Windows Defender, geen meldingen: https://www.virustotal.com/#/url/65fdc7a34fb300a82fb02bcaaebdcaf06befbcb89a9013625ef191a69ccc3c63/detection Voor meer ontdekkingen in 2019! Niels
 12. T4600C

  Overlijdens in het nieuws #2

  Nancy Grace Roman, de eerste vrouw die een leidinggevende functie bekleedde bij NASA en die hielp bij de ontwikkeling van de Hubble-ruimtetelescoop, is overleden. Dr. Nancy Grace Roman, NASA's eerste Chief of Astronomy, zit op een controleconsole voor het Orbiting Astronomical Observatory 3 (OAO 3, bijgenaamd Copernicus, bij NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland, in ongeveer 1972). Foto: NASA Laura Verreau, een neef, bevestigde donderdag dat Roman stierf op eerste kerstdag na een langdurige ziekte. Ze was 93. De NASA-webpagina zei dat Roman het eerste hoofd van de astronomie was in het kantoor van ruimtewetenschap op het NASA-hoofdkantoor en de eerste vrouw was die een leidinggevende functie bekleedde bij het bureau. Ze had rechtstreeks toezicht op de planning en ontwikkeling van op astronomie gebaseerde programma's, waaronder de Cosmic Background Explorer en de Hubble Space Telescope. Roman ging in 1979 met pensioen van de NASA. Gedurende haar carrière pleitte zij ervoor dat vrouwen en jongeren betrokken raakten bij de wetenschap. Bron De NASA administratie heeft een bericht geplaats: "De NASA-familie en de hele astronomische gemeenschap zijn bedroefd over het nieuws van de dood van Nancy Grace Roman. Voor velen van ons was ze eenvoudigweg bekend als de 'moeder van Hubble'. De eerste vrouw die een leidinggevende functie bekleedde bij het bureau, ontving in 1949 haar astronomietitel in de universiteit van Chicago. Hoewel haar werk aan de ontwikkeling van de Hubble-ruimtetelescoop goed gedocumenteerd is, kan haar belangrijkste erfenis haar werk zijn dat de rol van vrouwen in de wetenschappen bevordert. Ze raakte voor het eerst geïnteresseerd in de sterren rond 11 jaar oud en haar toewijding en gedrevenheid brachten haar naar de top van haar beroep, diep gerespecteerd en bewonderd door wetenschappers over de hele wereld. In 1964 kreeg ze zelfs een asteroïde ter ere van haar. Onze oprechte condoleances gaan naar de familie en vrienden van Nancy. Haar bijdragen reiken veel verder dan haar werk met de NASA, omdat generaties jonge mannen en vrouwen die zich hebben laten inspireren door haar toewijding en prestaties, blijven reiken naar de sterren."
 13. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Dat zal ik proberen zodra ik de banden heb. Dit document op pagina 66 geeft wat meer informatie over de Ampex FR-600 recorder: https://ntrs.nasa.gov/archive/nasa/casi.ntrs.nasa.gov/19750002034.pdf Lijkt er op dat de telemetrische signalen zijn opgenomen met FM modulatie. Enig idee of dat op te nemen is met een geluidskop? De opnamen frequentie lijkt te liggen binnen de frequentie van een geluidskop.
 14. Goed nieuws! hoewel er geen genoeg tijd was om het RAM geheugen te fixen, heeft Mike met een FPGA het RAM en ROM geheugen naagemaakt en aangesloten op de AGC. Eindelijk kan de AGC weer orginele NASA/MiT code verwerken. Er is gekozen voor Luminary 99, het programma van de Eagle tijdens Apollo 11. Hellaas is hiermee te tijd op. Hoe gaat het verder? Marc heeft het ROM ringkern geheugen. Ken gaat aan de slag om het RAM geheugen te repareren. Carl gaat voor een DISKY (Display & Keyboard) zorgen.
 15. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Is er een manier om te bepalen of een band kleverig is zonder het te spelen? ik wil ze niet onnodig bakken.
×