Ga naar inhoud

T4600C

User
 • Aantal items

  98
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over T4600C

 • Titel
  Breakout

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Interesses
  MS DOS, 286, 386, 486, Pentium I, II, III
 • Console
  XBOX Original, DS

Recente bezoekers van dit profiel

783 profielweergaven
 1. Deze vind ik heel gaaf: Onbewerkt: Bewerkt om de prachtige sterren te kunnen zien
 2. Aangezien de rode balk bij "Resultaten" stopt in 1970 zou dat de datum van de foto's wel zijn.
 3. Bijna klaar met de eerste twee dozen dia's, elk een stuk of 300 foto's. Wel ben ik er achter dat vuescan automatisch een hele lade in kan scannen, gaat wel rap zo. De laatste loodjes zijn het zwaarst. Er zitten wel wat mooie bij (:
 4. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Twee zelfopgenomen cassettes met trouwerij kerkdienst. Vanaf begin tot einde. Gevonden bij kringloopwinkel. 1 TDK SA-C90 en 1 BASF Chrome Super II 90 Wat meer NASA computer banden:
 5. Bezig geweest in het weekend, staat een hele rits nieuwe pareltjes bij. Hij lijkt op Titulaer: Sterrenwacht Hoeven: Sterrenwacht Simon Stevin, nu Tivoli: Hier zullen ze zeker blij mee zijn
 6. Digitaliseren van analoge video

  Wat voor digitaal video formaat wordt aangeraden voor: VHS Quadruplex EIAJ IVC Digital betamax 8mm tot 35mm
 7. Digitaliseren van analoge video

  En wat voor soort capture kaart?
 8. Digitaliseren van analoge video

  Het is inderdaad nog steeds niet zo goed als de VCR direct op de TV. Ik heb een Ion video2 pc MKII en een Hauppauge! USB-Live2 Wat voor soort capture kaart en software raad jij aan?
 9. Digitaliseren van analoge video

  Helaas! Ik heb niet de ruimte en het geld voor zo'n grote collectie. Ik zou die Sony videorecorder wel willen (: Het Rotterdam Video Radio Computer museum heeft misschien wel interesse.
 10. Digitaliseren van analoge video

  Heb je een NTSC S-VHS vcr te koop?
 11. Digitaliseren van analoge video

  PAL banden werken wel goed.
 12. Digitaliseren van analoge video

  Ik ben nu al een tijdje bezig met het digitaliseren van een S-VHS band uit Amerika. Er staan twee persconferenties op van de NASA na space shuttle vluchten. Moet een NTSC band zijn lijkt mij. Maar ik heb geen NTSC VCR. Ik heb een Panasonic FS888, Panasonic NV-fJ620 en Panasonic NV-F70 Ze spelen de band goed af op tv scherm maar digitaliseren gaat moelijk.ik heb twee USB capture cards geprobeerd met verschillende software en computers. Het beeld is z/w, foute kleuren, lijnen door scherm, geen beeld. Heb veel connecties, stekkers en modus geprobeerd. PAL banden gaan wel goed. Uiteindelijk heb ik dit kunnen doen met een Sony vdr-mc5: https://archive.org/details/apollo16uvc_gmail_FPSV Ik heb nog wat meer banden gekocht, denkt iemand met een NTSC VCR beter resultaat te geven? Als dat kan zou dat erg mooi zijn.
 13. Show hier je laatste retroaankoop #3

  Wat cassetebantjes bij kringloopwinkel. Op 1 staat een kerkdienst en op 1 een trouwerij in de kerk.
 14. Ik doe dit alles op vrijwillige basis. Voor de reis kreeg ik wel een vergoeding. De sterrenwacht zelf is ook gerund door vrijwilligers.
 15. 28 Jan was ik te gast bij de volkssterrenwacht Tivoli. Ik heb een leuke tour gehad en hun 30cm telescoop kunnen gebruiken met mijn mobiele telefoon. Daar kan geen super telelens tegen op! wat een gigantische vergroting. Ik ben al een tijdje met hun in gesprek over het digitalizeren van hun archief. Het archief zit vol met boeken over astronomie, ruimtevaart en hoe de aarde werkt. Wat mij het meeste aanspreekt zijn hun honderden dia's, plakboeken vol krantenartiekelen en geluidsbanden uit de tijd van de Apollo missies. Zo rond de jaren 60s tot 80s. De geluidsbanden met Nederlandse uitzendingen van de Apollo missies heb ik al gedigitalizeerd, nu nog de dia's en krantenartiekelen. Eind 2018 is er een re√ľnie bij Tivoli, wellicht is het dan leuk om oude foto's, geluidsfragmenten en kranten te laten zien. Alles komt in public domain op archive.org. Hier een Facebook artikel geplaatst door Tivoli: "Vandaag een bijzondere gast mogen ontvangen bij ons op de sterrenwacht. Niels is 21 jaar, en nu al een expert op het gebied van digitaliseren van oude beelden en geluidsfragmenten uit het Apollo tijdperk. Niels kwam de banden terug brengen die hij had gedigitaliseerd voor ons. Je kan zijn werk bewonderen op https://archive.org/search.php?query=creator%3A"Apollo+16+uvc+s201+as16-123 We hopen in de toekomst nog vaker van zijn diensten gebruik te mogen maken!" Of ik de boeken digitaal ga maken weet ik niet, misschien zeldzame uitgavens maar anders niets. De banden, dia's en krantenartiekelen zijn uniek. Verder ga ik een bandrecorder band voor ze regelen die ze in hun tour kunnen gebruiken om Nederlandse Apollo 11 geluiden af te spelen. De eerste dia's zijn al gescand:
×