Jump to content

T4600C

User
 • Content Count

  431
 • Joined

 • Last visited

About T4600C

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Console
  XBOX Original, DS

Profile Fields

 • Interesses
  MS DOS, 286, 386, 486, Pentium I, II, III

Recent Profile Visitors

2,978 profile views
 1. Sowieso neem ik de gehele band op, gewoon om alles compleet te hebben. Afknippen van het bronbestand kan inderdaad altijd nog... en met de opslag van nu hoeft men geen compromissen te maken. Tenzij je opslaat in ongecomprimeerde YUV 444. Zo zitten op sommige banden stukjes NOS intro/outro, weerbericht, precentatrice. Hellaas nog geen reclames tegen gekomen die zijn ook altijd leuk. Ook veel opnamens van Duitse ruimtevaart uitzendingen, bijv. Space shuttle, en de explosie van Challenger.
 2. Dat had ik gezien ja, moet eens vragen naar de kwaliteit... Volgens mij staat daar dat hun drager 16mm is? Ik weet niet of toen nog series gemaakt werden met 16mm. De gehele serie kopen kan echter wel in de kosten gaan lopen. En dat is dan alleen voor privé gebruik. (Banden online zetten mag ook niet maar goed, er is 40 jaar niets met de uitzendingen gedaan dus dat zal wel loslopen.) Misschien als er wat afleveringen missen schaf ik die daar aan, stiekem. Maar goed, op de banden staat ook enorm veel ander materiaal over de ruimtevaart, live uitzendingen
 3. Deze Teleac cursus van 1982-84 gaat uitgebreid alle fases van ruimtevaart en verkenning langs. Alles van eerste satelliet tot eerste stap op de Maan en uiteindelijk het ruimtevliegtuig de Space Shuttle. Met Chriet Titulaer als hoofdverslaggever, Met prachtig en uniek materiaal van de Russen, Americanen en Europeanen wordt alles duidelijk laten zien. Banden/opnamen en recorder uit Sterrenwacht Tivoli Archief: https://sterrenwachttivoli.nl/ Na een langdurige reparatie van de recorder en zelf wat circuitjes solderen voor het video/geluid signaal lijkt alles ein
 4. Voor de zekerheid kan je een condensator ontladen door een oude gloeilamp op de polen aan te sluiten, of een weerstand rond de 2.2k Ohm.
 5. Wat ik raar vind van vcrshop is dat het kapotte recorders probeert te verkopen voor 200-500 euro. Zie hier: https://vcrshop.nl/index.php?route=product/product&product_id=1122&search=VCR "It take a tape but need new belts and maintenance No guarantee or returns accept!" https://vcrshop.nl/index.php?route=product/product&product_id=1104&search=VCR "No powercord!!! No guarantee or returns accept!" https://vcrshop.nl/index.php?route=product/product&product_id=1120&search=VCR "No guarantee or returns accept!"
 6. Hopelijk kan djkoelkast mij voorzien, maar ik hou die in gedachten. En het lijkt er op dat de lieve vcrshop masaal de Panasonic NV-W1 heeft ingelocht en wil verkopen voor 600-800 euro: https://www.ebay.nl/sch/sis.html?_nkw=Panasonic NV W1 AG W1 World Wide VHS Recorder Pal SECAM NTSC&_itemId=254390858338 Volgens mij is dat iets wat hij wel meer doet... alles inkopen wat online komt en dan voor 10x meer verkopen.
 7. Klopt! Ik heb al vaker gelezen dat het psuedo-PAL signaal voor problemen kan zorgen. Oude TVs kunnen het afbeelden, maar capturen gaat niet goed. Ik heb bijvoorbeeld geen kleuren en rare horizontale balken.
 8. De reden dat ik zoek naar een NTSC-VCR is inderdaat het rare (PAL-60?) signaal dat PAL-VCRs maken van NTSC banden. Een PAL-band capturen gaat wel goed. Mijn scherm beeld dit rare signaal ook niet goed af. Kringloopwinkels in europe zullen allemaal PAL recorders hebben... dus daar zoeken heeft geen zin. Misschien heeft iemand hier een amerikaanse NTSC VCR liggen? daarom maakte ik dit draadje. Vragen kan altijd Anders moet ik van de USA iets kopen en daar zijn ze best wel duur... mer hoge verzendkosten ook.
 9. Ik zoek een NTSC VCR zodat ik VHS banden uit amerika kan digitalizeren. Ik heb stapels banden over de ruimtevaard, ook veel opnamens alleen intern gedeeld bij bedrijven zoals Rocketdyne en Mcdonell Dougless. Sommige nog steeds gesealed. Sommige van de banden hoop ik ook op mijn YT kanaal te kunnen zetten. Ik heb al een PAL VCR maar deze kan NTSC banden niet goed afspelen. Rare kleuren op mijn scherm en video capture card trekt dat signaal niet.
 10. AV versterker circuit gemaakt in N1700. Nu duidelijker kleur beeld. Geprobeerd eerste captures te maken, voorheen lukte de capture kaart het niet om het signaal te pakken, nu wel! PAL, PAL 60, PAL_M en PAL_N geprobeerd met WinTV 8.5 en HauppaugeUSB-Live2. PAL_N werkte het beste. Zie de volgende bestanden als test: https://drive.google.com/drive/folders/17xmXkuAQEc7_jj2uPSkepWT_2UlMGnyd?usp=sharing Maar ik ga de digitalisatie van de banden uitbesteden denk ik... er zijn gewoon te veel problemen. De recorder heeft kuren. De captu
 11. Gisteren band van marktplaats ontvangen om verder te testen. En... Succes! Rijgt goed in en speelt stabiel af. Wat van de ruimtevaart banden getest. Het AV signaal uit de recorder is erg zwak, hiervoor moet ik nog een versterking circuit maken. Is veel over te vinden online. Maar voor nu om een idee te geven: Hellaas lijkt deze band de koppen te vervuilen... om de zoveel minuuten na schoonmaak wordt het beeld steeds slechter. Andere banden heb ik dit nog niet gehad. Allemaal Philips.
 12. Duidelijk, een goede TBC is belangrijk voor het overzetten van videotapes naar digitaal. Wat zijn de ervaringen hier met TBCs, waar op te letten, zijn er modellen/werken die worden aangeprezen/afgeraden?
 13. Basf magneetband/film (16mm?) met perforatie is om in synchronisatie te houden met 16mm beeldstrook op edit tafel.
 14. Top! Ga ik dat voorzichtig toepassen. Ik zag ook dat je een speciaal printplaatje hebt. Hoe heart dat, en is het toe te passen met DIP-8/6 ICs? Ga denk ik video amp IC gebruiken...
 15. djkoelkast, Jij had het over polijsten van de geluidskop. Wat voor spullen zijn hier voor nodig en hoe gaat men hierbij te werk?
×
×
 • Create New...