Jump to content

T4600C

User
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

About T4600C

Profiel

 • Geslacht
  Zeg ik niet
 • Console
  XBOX Original, DS

Profile Fields

 • Interesses
  MS DOS, 286, 386, 486, Pentium I, II, III

Recent Profile Visitors

1,867 profile views
 1. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  we konden er op wachten
 2. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Met behulp van het unmannedspaceflight-forum hebben we eindelijk de afbeeldingen kunnen traceren die zijn hersteld van onze Pioneer-tapes. Laten we er in duiken: De beelden hersteld van onze Pioneer-banden behoren tot spectrofotometrische observaties van planeten, satellieten en asteroïden. De online bestanden die overeenkomen met bestanden op onze tapes zijn hier te vinden: https://archive.stsci.edu/proposal_search.php?id=PSMGT&mission=iue De zwart / wit- en kleurenafbeeldingen op QK7992H zijn LWR01530, LWR01531 en LWR01532. We hebben momenteel slechts een klein deel van Pione-7937 (Lezen vorig jaar was moeilijk), maar de metadata zegt dat het LWR1888 is. Dus wat hebben we hiervan geleerd? 1. Het is nog steeds mogelijk om binaire gegevens van magnetische banden correct te lezen en te digitaliseren, tenminste uit de jaren '70 en '60. Zolang zorg en expertise wordt geboden. 2. Met de hulp van mensen over de hele wereld konden we de afbeeldingsgegevens correct verwerken tot een gemeenschappelijk, modern formaat dat gemakkelijk toegankelijk is met moderne besturingssystemen en software. 3. Een cruciale factor bij de juiste gegevensverwerking waren de metagegevens op de tape, die gemakkelijk leesbaar waren en belangrijke aanwijzingen voor de inhoud van de banden bevatten. 4. Het is onwaarschijnlijk dat de resterende tapes enkele verloren Pioneer-gegevenssets bevatten, omdat ze allemaal deel uitmaakten van dezelfde partij. 5. Crowdsourcing en het openlijk verstrekken van de bestanden is misschien wel de belangrijkste factor in het succes van dit project geweest. Chuck is klaar met de modificaties aan zijn tape recorder, deze laten hem de recorder nog beter afstellen. Hij gaat nog een poging wagen om de resterende banden te lezen. Maar op dit moment is hij +/-50 NASA banden uit de jaren 60 aan het digitaliseren voor de NASA, wij kunnen ons slechts verbeelden wat voor topgeheimen Russische spion-satelliet foto's op deze banden staan! Vriendelijke groeten, Niels
 3. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  In dit geval lijkt het er wel op dat de opnamen kop en reproductie kop hetzelfden zijn, dat is volgens mij wel vaker zo in casette en bandrecorders. Dus waarschijnelijk zijn de koppen zelf uitwisselbaar, maar zijn de draden anders aangesloten. Zullen we achterkomen als ik de reproductie set beter kan bekijken. Hoe gevoelig zijn magneetkoppen for ESD?
 4. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  De opnamen kop uit elkaar gehaald om te kijken hoe alles aangesloten zit. ZIjn opnamen koppen altijd anders gewired dan reproductie koppen?
 5. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Hmm, heb jij een catalogus?
 6. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Wie denkt te weten waar deze koppen uit komen?
 7. Het digitalizeren van de banden heeft zijn vruchten af geworpen, nu kunnen we bezoekers op een authentieke manier laten horen hoe het vroeger op TV en de radio klonk, Met een band die ik heb samengesteld uit oude nederlandse Apollo 11 opnamens. Volkssterrenwacht Tivoli te Oudenbosch heeft een opendag op de 20ste en 21ste ter gelegenheid van de Apollo 11 maanlanding. Kom gratis langs voor een rondleiding door hun archief, leer hoe de Simon Stevin sterrenwacht de NASA hielp Apollo 10 en 11 te ontvangen. Kijk door tig telescopen met en zonder zonnefilters, inclusief de grote 30cm Maksutov telescoop. Als het weer het toelaat kun je zonnevlammen zien. Voor de kids een leerzame speurtocht! Er zijn ook souvenirs te koop.
 8. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Mooi ding, maar het lijkt op een 1/4 inch recorder, mijn banden zijn 1/2 inch. Die topic op apollohoax is van mij. Het lijkt er op dat Ampex recorders modulair waren, de FR-100 kon zowel 1/4 and 1/2 inch en de FR-600 kon 1/2 en 1 inch banden afspelen. Dan moet je natuurlijk wel de goede kit hebben, met koppen, kapstan, versterkers enz. Deze 7-spoor recorder gebruikt 1/2 inch, zou dus mijn banden af kunnen spelen. De spoelen zullen niet passen maar daar vinden we wel wat op. Het nadeel? verzenden kost 600 euro, ik en de verkoper hebben daar geen zin in. In ieder geval, de kans op een complete FR-600 is nihil. Daarom heb ik het op een na beste gekocht. Hier later meer over.
 9. T4600C

  Lezen van NASA 10.5" computer banden

  Het is aan mij voorbij gegaan, maar ergens februari stond een heuse FR-600 tape unit met controle unit te koop op Ebay! https://picclick.com/Vintage-Giant-Ampex-FR-600-Reel-To-Reel-264190463587.html Meer foto's: https://s1109.photobucket.com/user/seersandrobots/library/Ampex FR 600?page=1 Local pickup only, verzending zou waarschijnlijk duizenden euro's kosten. En dan heb je natuurlijk niet de kennis en expertise om zo'n recorder te repareren en te calibreren naar fabrieks specificaties. Het lijkt er op dat elk kanaal zijn eigen oscilliscoop had. Dat ding moest een godsvermogen hebben gekost! Een aantal van mijn banden zijn opgenomen met een FR-600 bij Winkfield, wellicht met de machine in deze video? Ik ga misschien twee sets FR-600 koppen kopen, deze zouden ideaal moeten zijn om mijn banden te digitalizeren.
 10. Duizenden euro's aan scanners, software en andere apperatuur. Duizenden euro's aan foto's, film en video beelden, geluidsmateriaal. Honderden euro's voor digitalizeren vaan media wat ik niet zelf kan. Honderden uren aan tijd. Duizenden foto's, honderden uren beelden en geluidsmateriaal, allemaal online in volledige resolutie zonder watermark. Niet te vergeten mijn bijdragen aan deze forum qua computer manuals, programma's en operating systems. Zonder paywal. Voor niks. Denken aan een patreon met als beloning fysche prints die mij ook geld en tijd kosten. Als er wat geld overblijft, steken in nieuw materiaal. Jammer om te zien dat als ik ook maar durf te denken aan een manier voor mensen om vrijwillig bijdragen te maken, alles meteen is vergeten.
 11. Meer tijd voor de AGC, deze keer met een lheus lab. Ken is bezig met de ringkerngeheugen simulatoren die bij de AGC kwamen. Deze moesten ooit worden aangesloten op een computer die zie voordeed als ROM voor de AGC. Een devtool dus. Deze onderdelen kunnen worden gebruikt met een moderne computer om ROM te simuleren. De DYSK (Keyboard/monitor) replica heeft grote sprongen gemaakt en is grotendeels klaar om op de AGC te worden aangesloten. Met behulp van een bedrijf zijn exacte replica's gemaakt van de AGC connectoren pinnen. Hiermee worden connectors gemaakt die op de AGC kunnen worden aangesloten om het RAM te simuleren. En om de commando mobule/maanlander te simuleren voor de AGC. Deze poorten werden ook gebruikt tijdens ontwikkeling om de AGC te debuggen. Deze speciale pennen waren nodig, omdat je natuurlijk niet zomaar een eigen poort in de AGC maakt. Hellaas werkt de module die het ringkern geheugen aanstuurt niet goed, en we kunnen er niet bij zonder de buitenlaag van de module te verwijderen... dus. Jimmy heeft hiervoor toestemming gegeven.
 12. T4600C

  Glasnegatieven inscannen 1890-19??

  Het lijkt er op dat alle foto's door dezelfde fotograaf zijn genomen. Ik denk allemaal in Engeland.
 13. T4600C

  Panzer Dragoon remake op Nintendo Switch

  Juigen voor mobiele spellen bij E3, en notebene van zo'n prachtige IP.
 14. Een trailer: Probeersels met in inkleuren van foto's met machine-learning: https://colourise.sg/#colorize
×