Jump to content

T4600C

User
 • Content Count

  361
 • Joined

 • Last visited

About T4600C

 • Rank
  Speed Freak

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

2,364 profile views
 1. Hou ons op de hoogten van de 35mm films Minuteman!
 2. (Ik moet toegeven dat ik liever een mooi bekend merk heb dan een willekeurige kast met een willekeurige badge)
 3. Dat snap ik. Jammer om te zien dat deze hobby op online veilingen erg duur is geworden. Het starterbudget is veel hoger dan 10 of zelfs 5 jaar geleden. Enige manier voor koopjes of gratis is iemand tegenkomen die dit soort computers nog op zolder heeft staan, of computers in bulk kopen. Maar ja, dat is blijkbaar wat de meeste op ebay en marktplaats er voor over hebben... kwestie van vraag en aanbod hé. Het hangt ook erg af van wat je wil. In prencipe doet een merkloze kloon hetzelfde als een IBM, HP, Compaq of Gateway. Maar bekende merken zijn toch gewilder... die kasten zijn vaker wel mooier en ook beter ingericht.
 4. Je bedoeld de prijzen waarvan alleen de echte kenner het kan beoordelen naar waarde?
 5. Ik ben nu druk bezig met laatste paar weken school, als ik tijd heb zal ik eens een lijst maken met alle kaarten/onderdelen. Controller kaarten heb ik een doos vol van... alle soorten. Voordat ik iets verkoop kan ik het thuis testen, maar ik kan geen garantie geven dat het op elk moderbord werkt... dat weet je maar nooit.
 6. Hmm ja daar heb ik genoeg keuzes in!
 7. Hmm ik heb nog 2 oude scsi HDDs die volgens mij werken en nog goed klinken ook. Heb 2 16-bit adaptec controllers, weet niet of die werken op 8-bit bus.
 8. Zeker ik heb een aantal PCI S3 kaarten en andere merken. Virge is trouwens ook een 3D accelerator maar viel in het niets door de 3Dfx kaarten natuurlijk.
 9. Deze is met controller. Altijd afwachten of de schijf werkt natuurlijk... https://www.ebay.nl/itm/Tandon-BusinessCard21-MFM-Festplatte-Harddisk-inkl-Controller-20MB/383555780581?hash=item594db4bfe5:g:iEwAAOSwC4lexmxZ Edit: Hard drive not recognized hmm... kan van alles zijn...
 10. Sowieso is het gebruik van MFM hardeschijven niet toekomstbestendig. Ik heb gesproken met een computer museum die wat van mijn Tulip onderdelen kwam ophalen, en ze zeiden dat MFM schijven regelmatig kapot gaan en ze dus naar een alternatief zoeken. Toen vertelde ik ze over XT-IDE. Oude IDE schijven zijn gelukkig nog volop te vinden. Vooral handig als de computer geen mogelijkheid heeft om hDD types in te vullen of te veranderen.
 11. Ik heb nog wel 2-3 werkende MFM schijven maar ik weet niet of ik die wil verkopen. Deze zijn steeds moelijker te vinden en ik wil ze achterhouden voor als de hardeschijf in mijn IBM 5070 kapot gaat. Het zijn eigenlijk het enige waar ik niet een grote collectie van heb. Als ik ze verkoop toch wel voor een goed bedrag...
 12. Lekker knutselen. Moet met een Hetelucht-soldeerstation wel te doen zijn.
 13. Dan zullen we moeten kijken of we een werkende combinatie met controller kaart en HDD kunnen vinden. Dan zijn je opties MFM, RLL, ESDI or SCSI. Ik heb wel IDE HDDs uit jaren 80, met stappenmotor. SIPP memory kun je zelf maken, soldeer gewoon pinnetjes op 30-SIMM: http://exxosnews.blogspot.com/2017/06/1mb-30-pin-sipp-modules.html Dat formaat pinnetjes moet je ergens als stripjes kunnen kopen en dan gewoon stukjes afbreken van 30 pinnetjes.
 14. Ik heb wel intresse in een VGA CRT, 800x of hoger. Kom een dagje langs en dan kunnen we aan de slag.
×