Jump to content

cancom

User
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

About cancom

 • Rank
  Pong
 • Birthday 03/22/1954

Profiel

 • Geslacht
  Array
 • Locatie
  Array
 • Console
  Array

Profile Fields

 • Interesses
  Array

Recent Profile Visitors

738 profile views
 1. Op die foto valt me zojuist alsnog iets op: op die 5-pins header zit een TWEE-pins stekkertje... je hebt twee bits nodig. Ben je bijgeval de massa vergeten aan de meerstandenschakelaar...? En ik heb nogal wat ontwerpen staan waarvan maar 2 specifiek voor de P2000, o.a. het MIDI-interface (Jeroen Hoppenbrouwers) dat ik dan eventueel ook maar op gaatjesprint ga maken; handmatig bedraad dus. Totnogtoe heb ik e.e.a. uitsluitend op die manier in elkaar gefrutst. Het andere heeft te maken met de M2200 en die blunder van Miniware i.v.m. de interruptstructuur. Voor de rest gaat het om een berg chips uit o.a. P2000T's en een stokoude PC (286 ofzo) waarmee ik heel misschien ooit nog eens een multiprocessor-systeem -3*Z80, 6510- ga fabrieken. Tig prints, kostelijke grap...
 2. Begrijp ik goed dat je wil zeggen dat die maintenance niet opstart? Maar b.v. de basic-interpreter wel? Enne... als jij de mogelijkheid hebt zo'n print te maken dan heb ik t.z.t. ook nog wel wat op stapel staan (eigenlijk zowat nu, al moet ik e.e.a. nog nalopen: vooral of ik de layout -in EAGLE- optimaal heb of nog not-so-much (momenteel 4laags). Kan je ook grotere prints fabriceren, tot +/- A4 aan toe...?
 3. Hoi Alex, waarom zou je de moeite nemen e.e.a. koste wat kost origineel te houden? Zowat ongetwijfeld lukt dat toch niet meer. Ik heb alle voedingsconnectors al lang vervangen (niks gaat eeuwig mee) door geschikte paartjes. Kijk eens bij Conrad of Allekabels. En de BINs zijn geschreven en geassembleerd specifiek voor de P2000, je hoeft er totaal niks aan te veranderen. Sterker nog: dat is ten zeerste af te raden. Die files zijn trouwens dumps van EPROM-inhoud. Over welk slot-1-printje heb je 't, en welk type EPROM(s)? Als 't gaat om 4*2732 hoef je enkel op de volgorde te letten.
 4. Wel hardware maar niet wat je denkt: out 16,68 houdt in dat je MDCR is voorzien van een terugspoelautomaatje. Dat is niet standaard! En 't heeft niks te maken met de interrupt.
 5. Er hangt in een "kale" P2000 maar één ding aan de INT\ en dat is die key-interrupt-generator (gecontroleerd door KBIEN\ en LOCK\). BET dus niet! Dat bit wordt enkel in de gaten gehouden door de cassroutines. Software, niks hardware. Een complete M? 2 kasten? Dus met scherm/drives? Maar 2 gaten waar de 5¼ drives ooit gezeten hebben? Jammer dan. Een floppykaart is niet een "insteek"-kaart maar ingebouwd boven het "moederbord". Ik heb 't emailadres van @dionoid niet meer...
 6. Als je persé de MDCR naar de vaantjes wil helpen... Alla, de andere drager waarover je 't had: heb je dan wel een floppy-controller in je P2000? Zoja, je zal allicht wat oudere types op de kop moeten kunnen tikken; ik heb een 5¼" Teac eraan hangen (ben 't typenummer even kwijt) en 2 Mitsubishi 3½" type MF353. Alle dubbelzijdig, max 80 tracks (*2) en max 6¼kB per track. De Upd765 kan meen ik max 5kB aan. Ofwel: 800kB max. Helemaal zeker of een 1.44 niet lukt weet ik nog niet; ik heb ook nog een 3½" Canon liggen die ik eens eraan ga hangen. Zie als je wil ook op COL. En @pokowaka: hoezo heb je op github wel p2000t/documentation gevonden maar niet /software? Er staat 2* een Maintenance.bin... Als je een EPROM-programmer hebt kun je vanalles uitproberen.
 7. Ok, je bedoelt hopelijk wel de kabel die genoemd werd, te koop bij... wat was 't, AliBaba? Dus een kabel met ingebouwd interface. De RS232 van de P2000 kan niks beginnen met USB zonder vertaalhulpje. En dan: of je hebt in je bericht hier een typefout zitten of je typt die fout in op je P2000: "als ik ?USR!(0) type"... wat doet dat uitroepteken erbij?!
 8. Nou zeg, dat ik hier zomaar ineens een naam zie from the good old days... hoi Frits! Alles wat ik hier heb geupload (al of niet in de forumberichten) staat ook op https://github.com/p2000t. Knock yourself out. Maar zoals ik (hier?) opmerkte: nog niet alles is daar te vinden, met name een zwik sourcefiles o.a. van modules. Inclusief die van je eigen Zemon. Die op naam staat, weet je nog? OK, een opmerking daarbij: de meeste van die module-sourcefiles zijn enkel een disassembly-listing zonder commentaar! Of heel weinig. Wel met toevoeging van wat gelabel, en gecheckt of assembleren hetzelfde oplevert. En ik weet niet meer wat ik heb veranderd in de Zemon; had te maken met de floppydrives denk ik. Nou heb ik strubbelingen met de extensionverbinding waardoor o.a. mijn floppydrives uitvallen. Zou ik eindelijk eens moeten aanpakken. Pas als dat geregeld is kan ik weer opzoeken welke routines ik heb gemaakt (raad eens waarmee...) voor het overhevelen van bestanden naar een PC. Of terug. Ik gebruik NIET het deKogel-programma M2000 en evenmin de printerpoort: met de RS232 van de M2200 multifunctiekaart gaat e.e.a. een stuk betrouwbaarder en vooral rapper. En trouwens ook niet met gebruik van de MDCR. Korte samenvatting van dit gezwets: ik moet aan de bak met de bout/meter/scoop. Nou bedenk ik net dat ik op die manier complete dumps naar de PC heb gestuurd van zowat alle floppy's, ook de 10 met Zemon-files. Dus ga ik eens kijken of ik met b.v. hexedit de bewuste sourcefile eruit kan vissen om dan jou een e-mail te kunnen sturen met bijlage Zemon.asm. Is te doen! Laat ik hier dan wel weten. ... wat later ... Mijn geheugen laat stiekem meer steekjes vallen. Die .asm is dan wel inclusief gecodeerde mnemonics (op drager zetten en inlezen met de Zemon) maar 't kan ook anders: als simpele tekst, te openen met kladblok o.i.d. Zie de volgende files: Ik heb evenmin een identieke vervanger kunnen vinden en heb de indruk dat die simpelweg niet meer gemaakt wordt. Wel heb ik er 1 klaarliggen die bruikbaar is met aanpassing van het montageplaatje en ook een andere oplossing voor de isolatie. Helemaal origineel hou je 't niet. En dan nog: de_retroman schijnt niet zeker te weten waar 't probleem zit; dus misschien is de voeding kaduuk d.w.z. de voedingsprint waarop elko's het hebben begeven, of de spanningsregelaars. Zemon 1.4.asz poorten.asz BIOSadres.asz BIOSRAM.asz
 9. Je had kunnen zoeken op "Philips P2000T"... Ik kan niet nog meer bijlagen oploaden dus kijk maar eens bij mijn profiel: bestand "Monitor.pdf".
 10. Jammer dan blanka, zo simpel werkt USB niet. Data in OF uit gaat via dezelfde twee lijnen en voor de omzetting naar 1 lijn op een RS232-aansluiting (met Din EN Dout apart) wordt een kleine massaal geproduceerde en dus ook spotgoedkope chip gebruikt die makkelijk in een connector past. Ik blijf maar verwijzen naar de P2000T... Op de multifunctiekaart M2200 van Miniware zit een laat ik zeggen voorloper van USB: RS422. Dat gaat met een kleine -8pens- chip (type 75176) die zoals hierboven werkt. Schakelen tussen zenden of ontvangen moet dan met de RS232-signalen RTS resp. DTR die op die chip aangesloten moeten zitten. Te veel moeite om dat zelf te gaan maken.
 11. Dan is die AD725 een goede mogelijkheid want die is gemaakt voor de omzetting van RGB, al of niet met gescheiden sync, naar S-video en composiet. En die, naar keuze, dan weer naar een omzetter naar VGA. Misschien omslachtig maar tsja.
 12. De naam "blanka" heb ik ook gezien bij topic P2000T dus als je zegt "wat retroconsoles"... Rechtstreeks met alleen een kabel gaat inderdaad niet werken: b.v. de P2000T heeft 2 uitgangen, TV (coax) en RGB (DIN). Een VGA kan daarmee zo niks aanvangen, e.e.a. moet worden aangepast en omgezet. Nou zijn er wel converters bedacht zoals de GBS8220 maar die verzorgt enkel de video; ik neem aan dat je het hele pakket wil. Nou ja (long story short), na aardig wat gezoek/gewik/geweeg heb ik 't volgende erop gevonden: - de chip AD725 verzorgt de omzetting van 't videogedeelte van het signaal RGBS (zo heet dat) van de P2000T uitgangen: composiet en S-video - die gaat (gaan) via de Vasmon3 converter naar (opletten Integra) VGA daarbij gaat tevens 't audiosignaal van de P2000 naar een V3-audio-ingang Ik heb verder niet gekeken naar de TV=composiet uitgang van de P2000 omdat ik ten 1e de modulator allang eruit heb gemikt, ten 2e de beeldkwaliteit niet denderend is en ten 3e je daarbij dan ook nog de audio zou moeten "afsplitsen". Maak je keuze (doorhalen wat niet van toepassing is).
 13. Dat kan een handige oplossing zijn als: 1e: er nog P2000's zijn met floppy's (ok, sowieso de M) 2e: de M2000.exe zou kunnen werken met .dsk o.i.d., niet enkel .cas Voorzover ik weet is dat 2e niet het geval al heb ik ergens gelezen dat die toevoeging op stapel stond. Zou moeten kunnen maar wie gaat dat regelen? Ik niet, ik ken alleen de Z80 (en 6809). Ik begin hierover omdat ik jaren terug al m'n floppy's heb "gebackup'd" naar m'n PC's. Alles samen, dus wat hier nu in m'n bijlagen staat plus sourcefiles/floppy's, komt neer op zowat 620MB. Plus evt. 30 audiocassettes... geen idee meer hoeveel dat is; er staan b.v. Basicode-programma's en O.W.G.-programma's op die ik niet op floppy heb staan. Laat maar eens horen. Ter vervollediging: GOS 3.6.hex checksum.txt
 14. of 't zo nodig is weet ik veel, maar hier nog wat toelichting: assembler 5.6 cartridge/module assembler 5.9 cartridge Zemon-assembler cartridge 16k-basic cartridge 24k-basic cartridge, floppydrive(s) nodig voor Basic-24 systemtracks.hex BIS-editor cartridge, floppydrive(s) nodig voor BIS system.hex CP/M (Nater) cartridge, floppydrive(s) nodig + CP/M-print CP/M (Seeters) systeemtracks op flop + CP/M-print EPROM-programmer cartridge, via kabel met hardware=programmer verbonden! familiegeheugen 2 cartridge familiegeheugen 3 cartridge familiegeheugen 4 cartridge flexbase cartridge Forth cartridge GOS 3.6 = Graphic Operating System in 2764 op hires-print maintenance 1 cartridge maintenance 2 cartridge MCP/M cartridge, floppydrive(s) nodig voor MCPM-system.hex + CP/M-print Miniware systeemtracks op flop NEBOcalc cartridge, floppydrive(s) nodig voor NeboCalc system.hex PDOS systeemtracks op flop tekst 1 cartridge text2000 2 cartridge text2000 3 cartridge UCSD-Pascal cartridge, floppydrive(s) nodig voor UCSD Pascal system.hex wordprocessor 1 cartridge wordprocessor 2 cartridge Miniware 1.0.hex Seeters.hex MCPM.hex MCPM-system.hex
 15. With the "UCSD Pascal.hex" file comes the "UCSD Pascal system.hex" file which contains code to be written on the first 2 tracks of a floppy. Without this the module doesn't work. There are 3 other modules in the list with the same problem... I don't know if anyone here has floppydrives but I put those programs in the list just in case. Het M2200-programma is ook al aardig op leeftijd, ik vermoed dat dit 32bits programma in ieder geval niet zomaar op een 64bits KAN werken? Of bestaat daarvoor ook zoiets als "uitvoeren als" in programma-comptabiliteit o.i.d.? Ondertussen heb ik dan maar wat checksums laten ophoesten door md5deep en sha1deep: zie de bijlage. checksum.txt
×