Ga naar inhoud

Mvl

Users
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mvl

  1. Mvl

    Philips P2000T

    Hallo Dionoid, Dat werkt ! Door de cassette files vanuit 'mijn documenten' te openen is het inderdaad niet meer nodig om als administrator op te starten. Had ik moeten weten, maar ik ontwikkel al jaren geen software meer voor Windows en dan vergeet je kennelijk toch het een en ander
  2. Mvl

    Philips P2000T

    Hallo Dionoid, als eerste : ziet er goed uit ! En werkt ook goed en snel ! Had alleen een dingetje tot nu toe, als ik hem niet als administrator opstart onder Windows 10, dan kan ik geen .cas file openen. Er komt geen melding dat 'ie geen file kan openen, en de inhoud opvragen geeft aan dat er geen cassette is. Duurde even voor ik er aan dacht om hem als admin op te starten, waarna alles prima werkt.
  3. Mvl

    Philips P2000T

    Hallo Dionoid, dank je ! Ik ga hem testen. Mvg, MvL.
  4. Mvl

    Philips P2000T

    Dank voor de .cas file ! Ik heb het net overgezet naar een P2000T en op tape gezet, werkt prima !
  5. Mvl

    Philips P2000T

    Ja, het is een 64 bits executable.
  6. Mvl

    Philips P2000T

    zo te zien gaat dat niet lukken om het weer in te lezen, ik zou de koppen van de tape unit schoonmaken of de tape formateren en het opnieuw proberen.
  7. Mvl

    Philips P2000T

    CLOAD " " zou ook moeten werken. Heb net een basic programma op tape gezet met als naam " " ( 16 spaties), dat kan ik daarna laden met CLOAD " " ( één spatie ).
  8. Mvl

    Philips P2000T

    En wat als je alleen 'CLOAD' gebruikt ? Twee dubbele quotes achter elkaar geeft inderdaad een "illegal function call", ook bij CSAVE. Met alleen CLOAD pakt 'ie het eerste wat hij tegen komt op de tape, en zo te zien is dat programma zonder naam het eerste wat er op de tape staat.
  9. Mvl

    ZX Spectrum

    Met een arduino kan je cas files laden op een ZXSpectrum ( TZXDuino ). Is eenvoudig zelf te maken, maar je kan ze ook kant en klaar kopen.
  10. Mvl

    Philips P2000T

    In bovenstaande site/link kan je 3D Doolhof vinden. En Metronoom kan je vinden in 'P2000T - Viditel demonstraties 1-4' op die wiki.polaire.nl site.
  11. Mvl

    Philips P2000T

    Op deze site staat in ieder geval Maanlander : https://wiki.polaire.nl/doku.php?id=p2000t_cassette_dumps De Ghosthunt die daar staat is helaas de versie met een aparte loader.
  12. Mvl

    Philips P2000T

    Ghosthunt zal niet zo makkelijk over te zetten zijn naar een echte P2000T, het programma gebruikt een aparte loader. Ik heb Racer al wel uit de Ghosthunt.cas kunnen losweken en kunnen spelen op een P2000T, maar Ghosthunt zelf is nog niet gelukt. Misschien is er iemand die Ghosthunt als apart spel heeft .........
  13. Mvl

    Philips P2000T

    Ik heb <START> gevonden, het is <shift> 3 (Op numeriek keypad)
  14. Mvl

    Philips P2000T

    Het is mij tot nu toe ook niet gelukt om Ghosthunt over te zetten naar de P2000T, vrijwel direct na het opstarten van de copy op de PC geeft de P2000 al een piep dat 'ie klaar is terwijl de PC nog meer dan een halve minuut data staat te spuwen. Ik heb drie verschillende .cas files van Ghosthunt, die toevallig wel alle drie even groot zijn !?, geprobeerd maar bij alle drie gaat het fout. Dat het geen basic programma is maakt niet uit, Fraxxon is ook machinetaal en dat kan ik probleemloos overzetten. Ik zal er binnenkort weer eens een keer naar kijken. Overigens wat is de <START&g
  15. Mvl

    Philips P2000T

    Wat betreft die handshake, dat is wel een goede, er wordt namelijk geen handshake gebruikt. En wat betreft Ghost Hunter, die stopt na een seconde al terwijl de pc nog rustig 20 seconden lang data stuurt. Het stukje basic regel wat er in de P2000 staat geeft ook een syntax error. Kennelijk zit er iets dat .cas bestand wat die routine ziet als EOF. Andere machinetaal programma's zoals Fraxxon/Space Fight gaan wel goed.
  16. Mvl

    Philips P2000T

    Hallo Roy, Net ook nog even met de ingebouwde RS232 poort van mijn pc geprobeerd, en dat werkt ook ! Zoals gezegd gebruik ik één op één DB25 male <-> DB25 female kabel en een DB9 female <-> DB25 male connector. Meerdere keren geprobeerd zonder problemen. Er is alleen één programma wat ik niet kan overzetten en dat is Ghost Hunter. Zowel via de RS232 poort van mijn pc als bij de USB <-> RS232 geeft die vrijwel direct een piep en is het klaar. Er staat dat één regel in de P2000T en verder niets. Groeten, Marc.
  17. Mvl

    Philips P2000T

    Hallo Roy, Ik had ook problemen met mijn RS232 poort op de pc. Een handshake of buffer probleem. Ik kon wel een scherm naar de PC sturen ( op 2400 baud), maar omgekeerd ging niet. Met de USB naar RS232 omzetter die Dionoid ook noemt werkte het wel, met exact dezelfde instellingen. Als kabel gebruik ik een één op één kabel DB25 <-> DB25 en dan een DB9 <-> DB25 . Groeten, Marc.
  18. Mvl

    Philips P2000T

    Hallo Dion, Ik wil ook graag testen, alleen is het me nog niet gelukt om iets naar de P2000T te sturen. Ik heb het geprobeerd met een standaard seriële kabel (DB25 <-> DB9) op een standaard COM poort, maar krijg geen 'piep' op de P2000T als de boel gekopieerd is, en ik kan het programma niet stoppen. De COM poort staat goed ingesteld, en de test met de scherm print gaat goed (op 1200 Baud), ik krijg het scherm van de P2000T op mijn pc binnen, maar dat is natuurlijk de andere kant op. Is er een mogelijkheid om je programma te stoppen zodat ik kan zien of er wel iets bi
×
×
  • Nieuwe aanmaken...