Jump to content

Mvl

Users
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Mvl

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  ZX Spectrum, Cosmac ELF II

Profile Fields

 • Interesses
  Oude computers,programmeerbare rekenmachines, oude radio's

Recent Profile Visitors

674 profile views
 1. Hallo Dionoid, Dat werkt ! Door de cassette files vanuit 'mijn documenten' te openen is het inderdaad niet meer nodig om als administrator op te starten. Had ik moeten weten, maar ik ontwikkel al jaren geen software meer voor Windows en dan vergeet je kennelijk toch het een en ander
 2. Hallo Dionoid, als eerste : ziet er goed uit ! En werkt ook goed en snel ! Had alleen een dingetje tot nu toe, als ik hem niet als administrator opstart onder Windows 10, dan kan ik geen .cas file openen. Er komt geen melding dat 'ie geen file kan openen, en de inhoud opvragen geeft aan dat er geen cassette is. Duurde even voor ik er aan dacht om hem als admin op te starten, waarna alles prima werkt.
 3. Hallo Dionoid, dank je ! Ik ga hem testen. Mvg, MvL.
 4. Dank voor de .cas file ! Ik heb het net overgezet naar een P2000T en op tape gezet, werkt prima !
 5. Ja, het is een 64 bits executable.
 6. zo te zien gaat dat niet lukken om het weer in te lezen, ik zou de koppen van de tape unit schoonmaken of de tape formateren en het opnieuw proberen.
 7. CLOAD " " zou ook moeten werken. Heb net een basic programma op tape gezet met als naam " " ( 16 spaties), dat kan ik daarna laden met CLOAD " " ( één spatie ).
 8. En wat als je alleen 'CLOAD' gebruikt ? Twee dubbele quotes achter elkaar geeft inderdaad een "illegal function call", ook bij CSAVE. Met alleen CLOAD pakt 'ie het eerste wat hij tegen komt op de tape, en zo te zien is dat programma zonder naam het eerste wat er op de tape staat.
 9. Mvl

  ZX Spectrum

  Met een arduino kan je cas files laden op een ZXSpectrum ( TZXDuino ). Is eenvoudig zelf te maken, maar je kan ze ook kant en klaar kopen.
 10. In bovenstaande site/link kan je 3D Doolhof vinden. En Metronoom kan je vinden in 'P2000T - Viditel demonstraties 1-4' op die wiki.polaire.nl site.
 11. Op deze site staat in ieder geval Maanlander : https://wiki.polaire.nl/doku.php?id=p2000t_cassette_dumps De Ghosthunt die daar staat is helaas de versie met een aparte loader.
 12. Ghosthunt zal niet zo makkelijk over te zetten zijn naar een echte P2000T, het programma gebruikt een aparte loader. Ik heb Racer al wel uit de Ghosthunt.cas kunnen losweken en kunnen spelen op een P2000T, maar Ghosthunt zelf is nog niet gelukt. Misschien is er iemand die Ghosthunt als apart spel heeft .........
 13. Ik heb <START> gevonden, het is <shift> 3 (Op numeriek keypad)
 14. Het is mij tot nu toe ook niet gelukt om Ghosthunt over te zetten naar de P2000T, vrijwel direct na het opstarten van de copy op de PC geeft de P2000 al een piep dat 'ie klaar is terwijl de PC nog meer dan een halve minuut data staat te spuwen. Ik heb drie verschillende .cas files van Ghosthunt, die toevallig wel alle drie even groot zijn !?, geprobeerd maar bij alle drie gaat het fout. Dat het geen basic programma is maakt niet uit, Fraxxon is ook machinetaal en dat kan ik probleemloos overzetten. Ik zal er binnenkort weer eens een keer naar kijken. Overigens wat is de <START&g
 15. Wat betreft die handshake, dat is wel een goede, er wordt namelijk geen handshake gebruikt. En wat betreft Ghost Hunter, die stopt na een seconde al terwijl de pc nog rustig 20 seconden lang data stuurt. Het stukje basic regel wat er in de P2000 staat geeft ook een syntax error. Kennelijk zit er iets dat .cas bestand wat die routine ziet als EOF. Andere machinetaal programma's zoals Fraxxon/Space Fight gaan wel goed.
×
×
 • Create New...