Jump to content

Mvl

Users
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Mvl

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Console
  ZX Spectrum

Profile Fields

 • Interesses
  Oude computers,programmeerbare rekenmachines, oude radio's

Recent Profile Visitors

258 profile views
 1. Wat betreft die handshake, dat is wel een goede, er wordt namelijk geen handshake gebruikt. En wat betreft Ghost Hunter, die stopt na een seconde al terwijl de pc nog rustig 20 seconden lang data stuurt. Het stukje basic regel wat er in de P2000 staat geeft ook een syntax error. Kennelijk zit er iets dat .cas bestand wat die routine ziet als EOF. Andere machinetaal programma's zoals Fraxxon/Space Fight gaan wel goed.
 2. Hallo Roy, Net ook nog even met de ingebouwde RS232 poort van mijn pc geprobeerd, en dat werkt ook ! Zoals gezegd gebruik ik één op één DB25 male <-> DB25 female kabel en een DB9 female <-> DB25 male connector. Meerdere keren geprobeerd zonder problemen. Er is alleen één programma wat ik niet kan overzetten en dat is Ghost Hunter. Zowel via de RS232 poort van mijn pc als bij de USB <-> RS232 geeft die vrijwel direct een piep en is het klaar. Er staat dat één regel in de P2000T en verder niets. Groeten, Marc.
 3. Hallo Roy, Ik had ook problemen met mijn RS232 poort op de pc. Een handshake of buffer probleem. Ik kon wel een scherm naar de PC sturen ( op 2400 baud), maar omgekeerd ging niet. Met de USB naar RS232 omzetter die Dionoid ook noemt werkte het wel, met exact dezelfde instellingen. Als kabel gebruik ik een één op één kabel DB25 <-> DB25 en dan een DB9 <-> DB25 . Groeten, Marc.
 4. Hallo Dion, Ik wil ook graag testen, alleen is het me nog niet gelukt om iets naar de P2000T te sturen. Ik heb het geprobeerd met een standaard seriële kabel (DB25 <-> DB9) op een standaard COM poort, maar krijg geen 'piep' op de P2000T als de boel gekopieerd is, en ik kan het programma niet stoppen. De COM poort staat goed ingesteld, en de test met de scherm print gaat goed (op 1200 Baud), ik krijg het scherm van de P2000T op mijn pc binnen, maar dat is natuurlijk de andere kant op. Is er een mogelijkheid om je programma te stoppen zodat ik kan zien of er wel iets bi
×
×
 • Create New...